Danas mi dodje narudzba iz Hong Konga a poslali 8.11. dok ovih narudzbi iz oktobra jos nema a isto su iz HK Ne znam sta je za reci.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kažeš da ima nekoliko kategorija carine, pa molim te možeš samo reći koje su to kategorije i koliko iznosi carina za svaku pojedinu kategoriju?
ili kaži u kojem zakonu/propisu to piše, pa ću si pogledati sama? tražila sam na stranicama Carinske uprave, ali nisam
skužila o kojem zakonu se radi
Kažeš da ima nekoliko kategorija carine, pa molim te možeš samo reći koje su to kategorije i koliko iznosi carina za svaku pojedinu kategoriju?
ili kaži u kojem zakonu/propisu to piše, pa ću si pogledati sama? tražila sam na stranicama Carinske uprave, ali nisam
skužila o kojem zakonu se radi
Eh sad me puno pitaš...bi oje negdje u temi nekoj i link jedan ako se ne varam, ima u stvari dosta podjela, ali link je bio negdje na stranice carine, tak oda tamo mora biti.
Puno stvari je 10%, ali ima i drugih stopa, kao npr sva informatička oprema je 0%, knjige, cd-i...0% itd...
Tu imaš nešto malo općenito o tome, a probam nać i taj link pa ako stignem/nadjem ti ga postam. Inače nazoveš carinu pa ih potaš kako da dođeš do tog popisa...
jer da ne se ne zeznem i naručim i onda ispadne da je carinska stopa visoka
jer da ne se ne zeznem i naručim i onda ispadne da je carinska stopa visoka
Ako pronadjem ja postam. Inače za HVALA imaš gumbić ispod svakog posta koji netko napiše pa tamo stisneš...
... i kojeg nitko ne stisce :)
... i kojeg nitko ne stisce :)
trebaju edukaciju :-)
Treba mi pomoć.
Od nedavno sam na Ebay-u i prezadovoljan sam. Stiglo par stvari iz USA, dobar kvalitet, cijena i bez carine.
Međutim, slučajno sam tri puta pritisnuo PAY NOW za isti artikal, naravno samo jedan sam platio(i to drugaru učinio uslugu) i sam ima 2 open cases.
Ne znam kako da to riješim.
Prodavac mi piše da on sad(kaže da sam zakasnio) ne može da otkaže.
Unaprijed hvala
ovo je pomalo barbarski, ljudi se potrudili da naprave sat kakav netko hoće kupiti ali za manju cifru, nebitno, a po zakonu ga moraš uništiti, pa zašto bi uništio nešto što valja ? Mislim valja, funkcionira....ovo je ništa nego kretenizam, i čekaj, 300€ za uništenje ?(Staviš ga u vodu ili ga razbacaš po podu, nekošta ništa )
Mislim razumijem da naplate carinu jer je uveo stranu robu, to ok, ali ovo.......Has the world gone mad ?
I čekajte ljudi, sad da vidim dali sam dobro shvatio, ako preko neta, naručim bilo kakav proizvod, a da je eto fejk, i ako na carini to ludim slučajem otkriju, znači ja ga nedobijem, moram platiti uništenje i poveću carinu na to ?
Ovo je jedini slucaj i tip je osobno prenosio preko granice samo neka na kutiju(posiljku) napise za naocale UV400 i prolazi ja sam tako! Da nepise bas KINESKA REPLIKA RAY BAN-a
Evo ja prvi put kupujem prek ebaya pa me zanima je li besplatan shipping?
Evo ja prvi put kupujem prek ebaya pa me zanima je li besplatan shipping?
Za nešto da, a za nešto ne. Piše ti uz svaki proizvod, dal je besplatan ili se plača. Ako se plača, piše ti kolko je cijena za HR.
I uz dosta proizvoda mozes odabrati nacin slanja...
klikni pay now
Pozdrav
Evo prvi put kupujem na ebayu jedan item , pa ne znam sta da dalje uradim...
Imam otvoren paypal račun.
S obzirom da nemaš gift card (pretpostavljam), onda ideš na continue.
Rijesio sam , hvala na pomoći...
Treba mi pomoć.
Od nedavno sam na Ebay-u i prezadovoljan sam. Stiglo par stvari iz USA, dobar kvalitet, cijena i bez carine.
Međutim, slučajno sam tri puta pritisnuo PAY NOW za isti artikal, naravno samo jedan sam platio(i to drugaru učinio uslugu) i sam ima 2 open cases.
Ne znam kako da to riješim.
Prodavac mi piše da on sad(kaže da sam zakasnio) ne može da otkaže.
Unaprijed hvala
Može on otkazat ako želi...AKO želi. Ali može sigurno, znam, iz svog iskustva i kao kupac i kao prodavač...
Tako da zamoli ga opet, pitaj, lijepo objasni...ako želi otkazat će, ako ne želi...morat ćeš platit.
Samo mi tvoja priča baš i nije jasna...slučajno si 3 put stisnuo pay now...to baš i nije moguće.
Ako si kupio 1 artikal, znači buy now, onda samo taj jedan možeš i platit, tj kad jednom stisneš na pay now onda on nestaje sa pospisa kupljenih artikala.
Ne znam jesu ti ljudi retardirani,nije mi jasno zasto mi ne ostave pozitivan feedback nakon sta im uredno platim!?
Ne znam jesu ti ljudi retardirani,nije mi jasno zasto mi ne ostave pozitivan feedback nakon sta im uredno platim!?
Neki čekaju da ti njima ostaviš feedback pa tek onda daju.
To mi se jedino ne svidja na ebayu pa jel on mene ocjenjuje na osnovu ocjene koju mu ja dam ili me ocjenjuje kao kupca koji uredno plati. Ali dobro je to sto ima i onih koji ostave feedback odma :D
Jeli se taj feedback daje odmah prodavaču , ili kada dobijem naručeni predmet u ruke?
Kad dobiješ item, onda ga fino ocijeniš, i ak oiskrsne kakav problem, onda kad se to riješi.
A dok prodaješ bi trebao dat odmah čim si se dogovorio, ali problem je u tome ako npr prodavač da odmah a kupac dobi item i onda namjerno kenje da niš ne valja, pa traži lovu natrag itd...boli ga briga jer je već dobi osvoj feedback, a mali postotak ih zna da se feedback može i promijeniti, i obrisati, i odgovoriti na njega itd...
Evo ovako... htio bi nešto kupiti s ebay-a ali me još zanimaju neke pojedinosti (vjerujem da su sve ili skoro sve već objašnjene ranije ali nažalost nemam vremena sve citati pa bi postavio nekoliko pitanja ovdije);
1.Kako mogu bit sigaran da me netko neće prevarit? :)
2.Zašto je na neke proizvode koji koštaju npr. 1 $ poštarina 20 $, a na neke od 100 $ poštraina npr. 10 $... a negdje je "freeshipping"?
3.Dali je poštarina (znaći carina i sve ostalo...) koju mi ebay izračuna ona od 10 % vrijednosti proizvoda + 23 % pdv-a (ovo mi se ne poklapa s prethodnom točkom??)
4. Dali je istina da je sve "freeshipping" do 160 kn i zašto mi na neke proizvode do te vrijednosti računa poštarinu a na neke ne....? (ovo mi se isto ne poklapa sa ovime sta sam napisao pod 2. i 3.)
5.Dali jedan account vrijedi za sve ebay.de, ebay.com, ebay.au...? (negdje sam procitao da je bolje narucivati sa npr ebay.de nego ebay.com zbog udaljenosti a time i manje poštarine)
Znam da sam dosta pitanja postavio ali taman da sve ovo pročitam vjerojatno bi opet nesto imao za pitat pa eto bilo sta sta da napisete pomogli bi... :)
1. Imaš ebay buyer protection, kao i paypal buyer protection, tako da bez novaca ostat nećeš.
2. Poštarina ovisi o tome odakle se šalje, koja služba se koristi, dimenzije i težina pitema, itd itd...dakle za poštarinu nema baš nikakvih pravila, koliko piše toliko je.
Neki selleri imaju free jer su je već uračunali u cijenu itd.
3. Ovo ne kužim, ali ovako: ono što ti platiš kod kupnje, to je cijena item-a + poštarine, kad to dodje u HR na carinu tu se određuje carina i PDV na tu ukupnu cijenu.
Naravno neke stvari, kao npr informatička oprema, knjige, cd-i itd nemaju carine, a neki imaju 8%, neki 6%, neki više, a najčešće je carina 10%. Dakle carina se obračunava na onu ukupnu cifru koju si platio za item+shipping, i onda se na to ukupno sa carinom još obračunava PDV.
4. E sad imaš izuzetaka od odgovora pod točkom 3...dakle na sve što ukupno košta do 160 kn ne plaćaš ni carinu ni pdv. Naravno onaj shipping koji ti plaćaš selleru nema nikakve veze sa našom carinom, ni pdv-om...tako da to pitanje nema smisla.
5.Da, jedan vrijedi za sve.
dodatak: kad računaš ukupni trošak kupnje, osim znači same cijene itema+shipping, pa na to ukupno dodaješ eventualno carino pa na to ukupno 23% pdv, još moraš zaračunati i 10,50 kn poziv od carine, i nekih 10-50kn troška carinskog postupka ( ne znam o čemu to ovisi, jednostavno to je raspon koji sam ja plaćao).
Naravno ako je stavr ispod 160 kn (item+shipping) onda nema baš nikakvih drugih troškova
1.Ne mozes biti siguran ali ako kupujes od provjerenih prodavaca nema brige.
2.Ah postarina je postarina ovisi kojim nacinom se salje o tome ovisi cijena...
3.Ne razumijem.
4.Nije istina.
5.Vrijedi!
Dakle da ti odmah još jednom potvrdim prije nego pitaš: Na ebayu ti plaćaš samo item i cijenu slanja pošiljke do tebe, a carina, pdv, carisnki trošak, ili trošak špedicije ako je cijena na ebayu preko 5000 kn to nema nikakve veze sa ebayem, to se plaća naknadno, svatko u svojoj držćavi, po zakonima države u kojoj živi...
I naravno da ima puno puta kada prođu stvari koje bi zakonski trebalo cariniti pa prođu bez ikakvih naplata, ali to ovisi samo o tome koliko carinik ima dobar ili loš dan...
Ako kupimo i ne platimo neki predmet, da li možemo imati još kakvih posljedica osim ukidanja acc-a? Negdje sam pročitao da bi to moglo biti protuzakonito, dal to vrijedi i u hrvatskoj?
Ako kupimo i ne platimo neki predmet, da li možemo imati još kakvih posljedica osim ukidanja acc-a? Negdje sam pročitao da bi to moglo biti protuzakonito, dal to vrijedi i u hrvatskoj?
To i jest protuzakonito, jer se ti kod kupnje obvezuješ na kupnju i to je tako zakonski. E sad šta oni mogu poduzet kod nas to ne znam. Nije mi nikad palo napamet iskušavati.
Edit: lako moguće da se nikad nećeš sa svojim podacima više moć regat na bilo koji ebay a isto tako možda i na paypal...