- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onda bi ti trebali opaliti masnu kaznu za to.
Krivotvorena roba je pogrešna i štetna na više razina, za više strana (originalni proizvođači, prevareni kupci). Preumoran sam da sa objašnjavam na koje sve. Kupi ono što ti treba, ako nemaš para za iPhone, kupi Xiaomi ili Doogee, umjesto da glumiš frajera s lažnim iPhoneom.
PS nemoj nizati poruke - uredi poruku i dopiši ono što si zaboravio prije. Pročitaj pravila foruma.
Jučer me je kući dočekao žuti paparić, otišao sam do pošte uzeti paket i naplatili su mi 4,50kn
žalosno, jadno i jednistveno samo u Hrvata
Ovo sto cu napisati nema veze sa ebay ali vidim da je tu ta tema aktualna pa vas pitam sto HP smatra pod pojmom small packet? Jucer mi je iz kine dosao tanki paketic sa rgb smd ledicama koji je bio tanji od papirica i postar mi donio na vrata i naplatio 4.50 kn. Ali zato mi je danas stigao paket iz UK koji je dosta deblji i na kojem je velikim slovima napisano small packet za kojeg nisam platio nista i koji me docekao u kaslicu...sad ja ne znam po kojim kriterijima posta odreduje sto je a sto nije small packet?
Ovo sto cu napisati nema veze sa ebay ali vidim da je tu ta tema aktualna pa vas pitam sto HP smatra pod pojmom small packet? Jucer mi je iz kine dosao tanki paketic sa rgb smd ledicama koji je bio tanji od papirica i postar mi donio na vrata i naplatio 4.50 kn. Ali zato mi je danas stigao paket iz UK koji je dosta deblji i na kojem je velikim slovima napisano small packet za kojeg nisam platio nista i koji me docekao u kaslicu...sad ja ne znam po kojim kriterijima posta odreduje sto je a sto nije small packet?
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/posta-naplacuje-posiljke-ebaya-slicnih/238991.aspx
Ukratko, kriterij je vrlo jednostavan - piše na paketu Small packet!
Legenda ;)
Zasto mi onda nisu naplatili ovaj iz UK?
Zasto mi onda nisu naplatili ovaj iz UK?
Paket poslan preporučeno? Možda su mali paketi iz UK drugačije regulirani (najveći problem je Kina - zbog nje su to i uveli)? Zaboravili? Poštar te htio poštedjeti plaćanja dva paketa? Pitaj poštara. Možda ti i taj naplati. Recimo meni su jučer naplaćena 2 od 2 mala paketa od ukupno 4 paketa, svi iz Kine.
Nešto su ovi kinezi poludjeli. Prekjučer mi znači stigle dvije pošiljke (u 4 paketa), naručene 21. i 22. svibnja, danas mi stigle tri pošiljke naručene 22. i 24. svibnja. Danas sam platio dva mala paketa - obje manje mjehurićaste kuverte su bile označene sa Small packet, dok kartonska kutija naravno nije (jer ne može biti).
Nekako se bojim da pošast malih paketa tek stiže. Prije je bilo relativno rijetko da je nešto bilo poslano kao mali paket, a danas je to učestalo. Opet, bolje možda tu platiti tih 4,5 kune, nego da kinezi lijepe koju kunu više na svaki proizvod, jer bi u konačnici onda moglo ispasti skuplje.
I kod mene je bilo u zadnje vrijeme paketa koji su stizali za 7-8 dana. Al opet imam neke koje čekam već mj. dana
Nešto su ovi kinezi poludjeli. Prekjučer mi znači stigle dvije pošiljke (u 4 paketa), naručene 21. i 22. svibnja, danas mi stigle tri pošiljke naručene 22. i 24. svibnja. Danas sam platio dva mala paketa - obje manje mjehurićaste kuverte su bile označene sa Small packet, dok kartonska kutija naravno nije (jer ne može biti).
Nekako se bojim da pošast malih paketa tek stiže. Prije je bilo relativno rijetko da je nešto bilo poslano kao mali paket, a danas je to učestalo. Opet, bolje možda tu platiti tih 4,5 kune, nego da kinezi lijepe koju kunu više na svaki proizvod, jer bi u konačnici onda moglo ispasti skuplje.
I meni su se požurili i u roku dva tjedna stiglo par paketa, većinom maskice za mob, i zaštitno staklo, od 5 paketa samo sam jedan u kojem je bilo zaštitno staklo za mob platio kao small packet.
I meni su se požurili i u roku dva tjedna stiglo par paketa, većinom maskice za mob, i zaštitno staklo, od 5 paketa samo sam jedan u kojem je bilo zaštitno staklo za mob platio kao small packet.
Ko da, sad kad revno naplaćuju male pakete, pošta bolje funkcionira. Mada dobro, to možda nema ni veze s našom stranom, možda se jednostavno promet iz Kine intenzivirao, možda više tovare avione ili ćešće idu avioni u našem smjeru.
Ekipa, malo pitanjce.... pa ako netko ima sugestiju bilo bi mi drago
naručio sam 4 itema s ebaya od 4 različita prodavača
Za 2 sam dobio obavijest u sandučiću, otišao u poštu i preuzeo. (stiglo u roku 12 dana)
1 me dočekao na poštanskim sandučiću bez obavijesti i slično ???? (stiglo u roku 14 dana)
i zadnji bitni predmet još nije stigao..jel postoji šansa da je poštar to "ostavio" na sandučiću i da je netko popalio? (31 dan)
Jel poštari imaju praksu ostavljati pakete na sandučiću a naručeni su iz Azije?
A čuj, sve je kod nas moguće.
I naravno da onaj bitni paketić uvijek zadnji dolazi, Murphy je rekao da to tako mora biti
Ako je paketić veći, veća je i šansa da ga je možda ostavio na sandučiću, ali sumnjam. Pogotovo što je sve od 4 različita prodavača, tko zna kako i kada svaki šalje svoj proizvod.
Čekaj još tjedan pa onda interveniraj.
pozdrav.vjerovatno je 100 puta postavljeno ovo pitanje.nisam mogo naci.pa bi vas zamolio za odgovor.dali preko ebaya placam carinu.jer sam prije 2 mje. narucio paket u vrijednosti 70dolara i nisam platio carinu,ali preko aliexpresa sam narucio paket od 40 dolara koje sam dobio postu da moram platiti carinu za taj paket.pa sam se morao zafrkavati sa potvrdama o placenim racunima sa paypala itd..sad me to zbunjuje.dali je ebay povlasten toga a aliekspres nije?
pozdrav.vjerovatno je 100 puta postavljeno ovo pitanje.nisam mogo naci.pa bi vas zamolio za odgovor.dali preko ebaya placam carinu.jer sam prije 2 mje. narucio paket u vrijednosti 70dolara i nisam platio carinu,ali preko aliexpresa sam narucio paket od 40 dolara koje sam dobio postu da moram platiti carinu za taj paket.pa sam se morao zafrkavati sa potvrdama o placenim racunima sa paypala itd..sad me to zbunjuje.dali je ebay povlasten toga a aliekspres nije?
Na dnu stranice ti je link Ebay Cesto postavljana pitanja. Tamo ti sve pise.
Nikakve veze carina nema sa online store-om.
Sta briga carinu za to?????
10.05.2016 00:00:00 ŠVEDSKA Prijam pošiljke
19.05.2016 10:29:00 ŠVEDSKA Pošiljka stavljena u vreću
20.05.2016 16:52:55 HRVATSKA ZAGREB 10003 Prispijeće u izmjeničnu poštu
20.05.2016 20:50:12 HRVATSKA ZAGREB 10003 Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Prispijeće pošiljke
23.05.2016 08:52:40 HRVATSKA 10004 ZAGREB Evidentiranje razloga zadržavanja na Carini Razlog zadržavanja: Nedostaje račun.
Jesi im poslao racun?
10.05.2016 00:00:00 ŠVEDSKA Prijam pošiljke
19.05.2016 10:29:00 ŠVEDSKA Pošiljka stavljena u vreću
20.05.2016 16:52:55 HRVATSKA ZAGREB 10003 Prispijeće u izmjeničnu poštu
20.05.2016 20:50:12 HRVATSKA ZAGREB 10003 Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Prispijeće pošiljke
23.05.2016 08:52:40 HRVATSKA 10004 ZAGREB Evidentiranje razloga zadržavanja na Carini Razlog zadržavanja: Nedostaje račun.
Zvalite te jer je refurbished? Zvali su te mozda jer nedostaje racun a tako pise i u ovom pracenju. Isprintaj dokaz o cijeni koju si platila i pravac carina...