eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.990
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Da ali sta ako sam ja bas narucio kopiju moba? Onda mi nebi trebali dat
9 godina
neaktivan
Kuzim ja sta ti pricas ali svejedno ima svakakih kopija pogotovo iPhonea i ostalog. Ali brate mili to je original pise u opisu oglasa.Drugima nije zajebavalo nego eto nasa carina je 0.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Al aj sutra cu nazvat.I da mi nedaju mob barem nek pare vrati prodavac jer na kraju sam dao 1500 kn za mob koji ocigledno necu dobit a za pare cu izvisit.Takoder hvala na odgovorima forum je cista 5.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...
Da ali sta ako sam ja bas narucio kopiju moba? Onda mi nebi trebali dat

Onda bi ti trebali opaliti masnu kaznu za to.

Krivotvorena roba je pogrešna i štetna na više razina, za više strana (originalni proizvođači, prevareni kupci). Preumoran sam da sa objašnjavam na koje sve. Kupi ono što ti treba, ako nemaš para za iPhone, kupi Xiaomi ili Doogee, umjesto da glumiš frajera s lažnim iPhoneom.

PS nemoj nizati poruke - uredi poruku i dopiši ono što si zaboravio prije. Pročitaj pravila foruma.

9 godina
neaktivan
Da ali original je.Ne kuzim zasto bi lagali?
9 godina
neaktivan
Mali debweli oce novi iphone 😂
9 godina
neaktivan
Eo sad cu ih bas nazvat
14 godina
eBay - pitanja i odgovori

Jučer me je kući dočekao žuti paparić, otišao sam do pošte uzeti paket i naplatili su mi 4,50kn 

žalosno, jadno i jednistveno samo u Hrvata 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo ni javit se ne zele..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Javili su se i kazu da jos nisu obradili paket ja sada ne kuzim..Jucer dobio poziv kazu da ce ga unistit a sad kazu da ga jos nisu obradili.Tko tu koga sad jebe ja nmp...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovo sto cu napisati nema veze sa ebay ali vidim da je tu ta tema aktualna pa vas pitam sto HP smatra pod pojmom small packet? Jucer mi je iz kine dosao tanki paketic sa rgb smd ledicama koji je bio tanji od papirica i postar mi donio na vrata i naplatio 4.50 kn. Ali zato mi je danas stigao paket iz UK koji je dosta deblji i na kojem je velikim slovima napisano small packet za kojeg nisam platio nista i koji me docekao u kaslicu...sad ja ne znam po kojim kriterijima posta odreduje sto je a sto nije small packet?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
laciko kaže...

Ovo sto cu napisati nema veze sa ebay ali vidim da je tu ta tema aktualna pa vas pitam sto HP smatra pod pojmom small packet? Jucer mi je iz kine dosao tanki paketic sa rgb smd ledicama koji je bio tanji od papirica i postar mi donio na vrata i naplatio 4.50 kn. Ali zato mi je danas stigao paket iz UK koji je dosta deblji i na kojem je velikim slovima napisano small packet za kojeg nisam platio nista i koji me docekao u kaslicu...sad ja ne znam po kojim kriterijima posta odreduje sto je a sto nije small packet?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/posta-naplacuje-posiljke-ebaya-slicnih/238991.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/hrvatska-posta-uvela-naplatu-dostave-male-paket/239020.aspx

Ukratko, kriterij je vrlo jednostavan - piše na paketu Small packet!

9 godina
odjavljen

Legenda ;)

9 godina
neaktivan

Zasto mi onda nisu naplatili ovaj iz UK?

17 godina
moderator
laciko kaže...

Zasto mi onda nisu naplatili ovaj iz UK?

Paket poslan preporučeno? Možda su mali paketi iz UK drugačije regulirani (najveći problem je Kina - zbog nje su to i uveli)? Zaboravili? Poštar te htio poštedjeti plaćanja dva paketa? Pitaj poštara. Možda ti i taj naplati. Recimo meni su jučer naplaćena 2 od 2 mala paketa od ukupno 4 paketa, svi iz Kine.

17 godina
moderator

Nešto su ovi kinezi poludjeli. Prekjučer mi znači stigle dvije pošiljke (u 4 paketa), naručene 21. i 22. svibnja, danas mi stigle tri pošiljke naručene 22. i 24. svibnja. Danas sam platio dva mala paketa - obje manje mjehurićaste kuverte su bile označene sa Small packet, dok kartonska kutija naravno nije (jer ne može biti).

Nekako se bojim da pošast malih paketa tek stiže. Prije je bilo relativno rijetko da je nešto bilo poslano kao mali paket, a danas je to učestalo. Opet, bolje možda tu platiti tih 4,5 kune, nego da kinezi lijepe koju kunu više na svaki proizvod, jer bi u konačnici onda moglo ispasti skuplje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 12:13 (mbaksa).
10 godina
odjavljen

I kod mene je bilo u zadnje vrijeme paketa koji su stizali za 7-8 dana. Al opet imam neke koje čekam već mj. dana

0 0 hvala 0
14 godina
mbaksa kaže...

Nešto su ovi kinezi poludjeli. Prekjučer mi znači stigle dvije pošiljke (u 4 paketa), naručene 21. i 22. svibnja, danas mi stigle tri pošiljke naručene 22. i 24. svibnja. Danas sam platio dva mala paketa - obje manje mjehurićaste kuverte su bile označene sa Small packet, dok kartonska kutija naravno nije (jer ne može biti).

Nekako se bojim da pošast malih paketa tek stiže. Prije je bilo relativno rijetko da je nešto bilo poslano kao mali paket, a danas je to učestalo. Opet, bolje možda tu platiti tih 4,5 kune, nego da kinezi lijepe koju kunu više na svaki proizvod, jer bi u konačnici onda moglo ispasti skuplje.

I meni su se požurili i u roku dva tjedna stiglo par paketa, većinom maskice za mob, i zaštitno staklo, od 5 paketa samo sam jedan u kojem je bilo zaštitno staklo za mob platio kao small packet.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/
17 godina
moderator
Dud kaže...
mbaksa kaže...

I meni su se požurili i u roku dva tjedna stiglo par paketa, većinom maskice za mob, i zaštitno staklo, od 5 paketa samo sam jedan u kojem je bilo zaštitno staklo za mob platio kao small packet.

Ko da, sad kad revno naplaćuju male pakete, pošta bolje funkcionira.  Mada dobro, to možda nema ni veze s našom stranom, možda se jednostavno promet iz Kine intenzivirao, možda više tovare avione ili ćešće idu avioni u našem smjeru.

17 godina

Ekipa, malo pitanjce.... pa ako netko ima sugestiju bilo bi mi drago

naručio sam 4 itema s ebaya od 4 različita prodavača

Za 2 sam dobio obavijest u sandučiću, otišao u poštu i preuzeo. (stiglo u roku 12 dana)

1 me dočekao na poštanskim sandučiću bez obavijesti i slično ???? (stiglo u roku 14 dana)

i zadnji bitni predmet još nije stigao..jel postoji šansa da je poštar to "ostavio" na sandučiću i da je netko popalio? (31 dan)

Jel poštari imaju praksu ostavljati pakete na sandučiću a naručeni su iz Azije?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 19:57 (Ziga).

0 0 hvala 0
17 godina

A čuj, sve je kod nas moguće.

I naravno da onaj bitni paketić uvijek zadnji dolazi, Murphy je rekao da to tako mora biti 

Ako je paketić veći, veća je i šansa da ga je možda ostavio na sandučiću, ali sumnjam. Pogotovo što je sve od 4 različita prodavača, tko zna kako i kada svaki šalje svoj proizvod.

Čekaj još tjedan pa onda interveniraj. 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
10 godina
neaktivan

pozdrav.vjerovatno je 100 puta postavljeno ovo pitanje.nisam mogo naci.pa bi vas zamolio za odgovor.dali preko ebaya placam carinu.jer sam prije 2 mje. narucio paket u vrijednosti 70dolara i nisam platio carinu,ali preko aliexpresa sam narucio paket od 40 dolara koje sam dobio postu da moram platiti carinu za taj paket.pa sam se morao zafrkavati sa potvrdama o placenim racunima sa paypala itd..sad me to zbunjuje.dali je ebay povlasten toga a aliekspres nije?

0 0 hvala 0
13 godina
santel kaže...

pozdrav.vjerovatno je 100 puta postavljeno ovo pitanje.nisam mogo naci.pa bi vas zamolio za odgovor.dali preko ebaya placam carinu.jer sam prije 2 mje. narucio paket u vrijednosti 70dolara i nisam platio carinu,ali preko aliexpresa sam narucio paket od 40 dolara koje sam dobio postu da moram platiti carinu za taj paket.pa sam se morao zafrkavati sa potvrdama o placenim racunima sa paypala itd..sad me to zbunjuje.dali je ebay povlasten toga a aliekspres nije?

Na dnu stranice ti je link Ebay Cesto postavljana pitanja. Tamo ti sve pise.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
odjavljen
santel kaže...

Nikakve veze carina nema sa online store-om.

9 godina
neaktivan
Ej ljudi zna netko oce carina jebat ako je mobitel "refurbished"? Kaze prodavacica da je mobitel kao obnovljen.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
MileenaVoorhes kaže...
Ej ljudi zna netko oce carina jebat ako je mobitel "refurbished"? Kaze prodavacica da je mobitel kao obnovljen.

Sta briga carinu za to?????

9 godina
neaktivan
Pa jer je na carini vec 2 tjedna i zvali su me zbog tog pa me zanima oce ga poslat?
9 godina
neaktivan

10.05.2016 00:00:00 ŠVEDSKA Prijam pošiljke
19.05.2016 10:29:00 ŠVEDSKA Pošiljka stavljena u vreću
20.05.2016 16:52:55 HRVATSKA ZAGREB 10003 Prispijeće u izmjeničnu poštu
20.05.2016 20:50:12 HRVATSKA ZAGREB 10003 Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Prispijeće pošiljke
23.05.2016 08:52:40 HRVATSKA 10004 ZAGREB Evidentiranje razloga zadržavanja na Carini Razlog zadržavanja: Nedostaje račun.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jesi im poslao racun?

9 godina
odjavljen
MileenaVoorhes kaže...
Pa jer je na carini vec 2 tjedna i zvali su me zbog tog pa me zanima oce ga poslat?

MileenaVoorhes kaže...

10.05.2016 00:00:00 ŠVEDSKA Prijam pošiljke
19.05.2016 10:29:00 ŠVEDSKA Pošiljka stavljena u vreću
20.05.2016 16:52:55 HRVATSKA ZAGREB 10003 Prispijeće u izmjeničnu poštu
20.05.2016 20:50:12 HRVATSKA ZAGREB 10003 Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Otprema pošiljke na Carinu
23.05.2016 07:51:38 HRVATSKA 10004 ZAGREB Prispijeće pošiljke
23.05.2016 08:52:40 HRVATSKA 10004 ZAGREB Evidentiranje razloga zadržavanja na Carini Razlog zadržavanja: Nedostaje račun.

Zvalite te jer je refurbished? Zvali su te mozda jer nedostaje racun a tako pise i u ovom  pracenju. Isprintaj dokaz o cijeni koju si platila i pravac carina...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice