eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.403.489
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
majdo kaže...

Svima se to dogodilo, ne znam kako nisi vidio tu vijest, nema portala koji nije prenio to, i na mail si dobio obavjest da im je hakirana baza podataka i da svi korisnici promjene svoje sifre..

Nemam pojma. Nekako me zaobišla informacija. Sad vidim u inboxu. jer nisam prije gleda jer imam više mailova. Hvala na odgovoru.

17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav

Trebam pomoc oko promjene passworda. Na Ebayu mi je u podacima stari broj mobitela i stari email koji nije aktivan. Pa me zanima jel zna ko kako da sad promjenim password?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ores kaže...

Pozdrav

Trebam pomoc oko promjene passworda. Na Ebayu mi je u podacima stari broj mobitela i stari email koji nije aktivan. Pa me zanima jel zna ko kako da sad promjenim password?

http://pages.ebay.com/help/account/change-password.html

17 godina
neaktivan

Znaci nemogu se prijavit na svoj acc jer mi pise da moram resetirat pass, a pass nemogu resetirat jer je u podacima star broj mobitela i stari email koji nije aktivan

15 godina
neaktivan

Mislim da onda ne možeš vratiti račun. Napravi novi i poveži ga sa PayPal-om.

0 0 hvala 1
14 godina

Nije mi došao item iz Njemačke i otvorio sam Case prije nekih 10 dana... Seller je rekao da će provjeriti šta je s paketom i da će mi ponudit rješenje. Jučer mi se javio i nudi mi da opet pošalje item. Mene zanima da li dobivam onda neki novi rok za taj item koji se ponovno šalje ? Strah me da opet item ne dode i da ne izgubim novce {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nanek kaže...

Nije mi došao item iz Njemačke i otvorio sam Case prije nekih 10 dana... Seller je rekao da će provjeriti šta je s paketom i da će mi ponudit rješenje. Jučer mi se javio i nudi mi da opet pošalje item. Mene zanima da li dobivam onda neki novi rok za taj item koji se ponovno šalje ? Strah me da opet item ne dode i da ne izgubim novce {#}

Ja bi se u takvoj situaciji dogovrio da mi vrati novac i zatvori case, pa da ponovo narucim od istog ako je vec siguran i kasnjenje nije zbog njega samog.. U slucaju da ti posalje odmah, a paket ne stigne i case se zatvori, ne mozes vise ponovo otvorit case i neces moc trazit novac preko eBaya.. Jedino da ti posalje ponovo ako case traje duze nego vrijeme dostave, pa u slucaju da ponovo ne dođe za to vrijeme, trazis povrat novca od njega ili prepustis eBay-u..

14 godina

Upadam ko padobranac, ali narucio sam bateriju za laptop 17.3.2014 i jos nije dosla. Evo link baterije.

Par put sam gledao na ono stranici USPS.com gdje se paket nalazi, al tu vec stoji mjesec dana ( pogledaj sliku ).

Jel to normalno da jos baterija nije dosla iz USA? Da jos cekam ili?

Hvala, lp!

1969 Dodge Charger R/T
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stolnik kaže...

Upadam ko padobranac, ali narucio sam bateriju za laptop 17.3.2014 i jos nije dosla. Evo link baterije.

Par put sam gledao na ono stranici USPS.com gdje se paket nalazi, al tu vec stoji mjesec dana ( pogledaj sliku ).

Jel to normalno da jos baterija nije dosla iz USA? Da jos cekam ili?

Hvala, lp!

Odeš na ovaj link i tu zalijepiš tracking #

Znači ako naručuješ nešto iz SAD-a što treba doći u HR, USPS će ti pružati informacije o paketu sve do tranzicije od njih, gdje nadalje pratiš status preko lokalnog EMS servisa, tj. preko HP-a.

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
17 godina
moderator
pbandov kaže...

Ili na http://ips.posta.hr/ - tu nema svega ovoga viška na stranici.

16 godina

Sry kaj mozda spamam, jel sad ovo na kraju znaci da je poslano meni?

edit: vidim da je slika jako losa, na kraju pise return item from customs a pprije toga send item to domestic locations

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 16:09 (dado16).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mbaksa kaže...
pbandov kaže...

Ili na http://ips.posta.hr/ - tu nema svega ovoga viška na stranici.

Hvala.

Evo sto pise :(

No information, please check your item identifier

??

1969 Dodge Charger R/T
17 godina
moderator
dado16 kaže...

edit: vidim da je slika jako losa, na kraju pise return item from customs a pprije toga send item to domestic locations

Znači da je carina obavila svoje i da ti je paket na putu za doma.

Stolnik kaže...

Ili ti je tracking broj pogrešan ili još nije aktivan. Strpi se koji dan ili tjedan dana pa onda pogledaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 16:23 (mbaksa).
14 godina
mbaksa kaže...
dado16 kaže...

Znači da je carina obavila svoje i da ti je paket na putu za doma.

Stolnik kaže...

Ili ti je tracking broj pogrešan ili još nije aktivan. Strpi se koji dan ili tjedan dana pa onda pogledaj.

Pa dobar je broj jer kad ga upisem na USPS.com izbaci mi info o paketu, a kad ga upisem na HR postu baci error.

Oke, hvala {#}

1969 Dodge Charger R/T
17 godina
moderator
Stolnik kaže...
Pa dobar je broj jer kad ga upisem na USPS.com izbaci mi info o paketu, a kad ga upisem na HR postu baci error.

Inače, neki tracking numberi nisu međunarodni. Ja sam tako jednom prilikom dobio neki broj, kojim sam mogao pratiti pošiljku do izlaska iz SAD-a, ali ne i nakon toga. Ne znam kakav ti imaš. Ako je u pitanju međunarodni tracking broj, onda se trebaš malo strpjeti. Ako nije, onda ga ni nećeš moći pratiti nakon što izađe iz SAD-a.

11 godina
neaktivan

dobardan :)

evo, malo sam citala po forumu, naisla na korisne podatke o namjestavanju opcija na paypalu u vezi tecaja ( da me ne opeljuse!) ali nisam bas konkretno naisla na taj podatak koji mene zanima: koliko vremena od narudzbe treba da dodje item iz kine? mjesec, dva, tri? se desi da ne dodje? ako bi clanovi foruma bili toliko ljubazni da mi napisu svoja iskustva :) tnx :)

e da-kontaktirala sam prodavace ili neki su mene kontaktirali, oni kazu da shipping times se ponekad rastegnu preko 50 dana.i neki prodavatelji kod kojih sam narucila jedan item (tu sam se zeznula) imaju nizi rejting, a zadnje sto sam narucivala sam bas gledala da bude veci rejting, mada se meni cini da je stvar u komunikaciji jer ovi jedni su mi ljepo sve napisali da je shipping time malo duzi, i ako imam problema da ne idem odmah se zaliti na ebayu i im unistiti rejting nego da se javim prvo njima.boh?

malaplava

0 0 hvala 0
15 godina
littleplavusha kaže...

dobardan :)

evo, malo sam citala po forumu, naisla na korisne podatke o namjestavanju opcija na paypalu u vezi tecaja ( da me ne opeljuse!) ali nisam bas konkretno naisla na taj podatak koji mene zanima: koliko vremena od narudzbe treba da dodje item iz kine? mjesec, dva, tri? se desi da ne dodje? ako bi clanovi foruma bili toliko ljubazni da mi napisu svoja iskustva :) tnx :)

e da-kontaktirala sam prodavace ili neki su mene kontaktirali, oni kazu da shipping times se ponekad rastegnu preko 50 dana.i neki prodavatelji kod kojih sam narucila jedan item (tu sam se zeznula) imaju nizi rejting, a zadnje sto sam narucivala sam bas gledala da bude veci rejting, mada se meni cini da je stvar u komunikaciji jer ovi jedni su mi ljepo sve napisali da je shipping time malo duzi, i ako imam problema da ne idem odmah se zaliti na ebayu i im unistiti rejting nego da se javim prvo njima.boh?

Osobno nikad nisam dao negativan feedback, pogotovo od prodavača sa 100k feedbacka, od kojih i najčešće kupujem.

A sad što se tiče dolaska itema, pa ovisi, 2 tjedna je neki prosjek iako se često zna odužiti na 4 ili čak 5 tjedana.

Swedish latin super funk.
17 godina
moderator
sirka666 kaže...
A sad što se tiče dolaska itema, pa ovisi, 2 tjedna je neki prosjek iako se često zna odužiti na 4 ili čak 5 tjedana.

Dobar ti je prosjek. Meni je iz Kine prosjek neka 3 tjedna (ili čak tri i pol). Dva tjedna je u mom slučaju superbrzo.

11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Dobar ti je prosjek. Meni je iz Kine prosjek neka 3 tjedna (ili čak tri i pol). Dva tjedna je u mom slučaju superbrzo.

uuu a meni je jedan item zagazio u cetvrtom tjednu, to jest presao ga je! i gledala sam na traking list, u australiji je sada....pocelo me bit strah!

malaplava
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Također, on je stvarno sretan, 3-4 tjedna obično u mene, rijetko kada ranije, posljednji artikal stigao danas poslije 41 dan od narudzbe, dosta kasnio

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina
neaktivan

ok, hvala puno na info, znaci 4-5 tjedana treba da dodje, mozda ima veze i sa postarinom, ja sam si narucila sa besplatnom postarinom, pa mozda mi se ti rokovi budu produzili

malaplava

0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...
sirka666 kaže...

Od nekih 20 paketa mislim da mi ih je 10 došlo u roku od 2 tjedna. Većinom sitnice od 1-2$, kabeli i tako.

Swedish latin super funk.
17 godina
moderator
sirka666 kaže...
mbaksa kaže...
sirka666 kaže...

Od nekih 20 paketa mislim da mi ih je 10 došlo u roku od 2 tjedna. Većinom sitnice od 1-2$, kabeli i tako.

Aaaa... Onda je to razlog tomu. Brat je nedavno naručio foliju za ekran mobitela i došla za 10 dana. Ali imalo puniji paketi stižu mi tipično za 3+ tjedna. Sitnim paketićima valjda popunjavaju avione do kraja, jer ih je lako bilo kamo zgurati.

16 godina
neaktivan

Jeli ima smisla dizati case za paket vrijedan 30$ koji je poslan 08.05 a danas je 06.06 i nije još stigao a prodavač tjedan dana ne odgovara na moju poruku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
joze kaže...

Jeli ima smisla dizati case za paket vrijedan 30$ koji je poslan 08.05 a danas je 06.06 i nije još stigao a prodavač tjedan dana ne odgovara na moju poruku?

pa ako je prošlo vrijeme za koje piše da bi paket trebal stići,naravno da ima smisla otvoriti case,jer budeš inače ostal bez love ako je prijevara u pitanju.

pogledaj do kojeg datuma ti piše da bi trebalo stići u Hrvatsku i ako je taj rok prošel podigni case,a ako ti rok dostave još nije prošel ne budeš mogel podići case.makar ja uvijek pričekam 4-5 dana od roka ako mi kasni paket i tek onda šaljem poruku selleru i podižem case.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 12:07 (jura).
16 godina
neaktivan

A piše mi Estimated Delivery: Fri. May. 23 - Fri. Jun. 13 ali najčešće po mom iskustvu ili dođe do 30 dana ili sve iza dobijem refund jer paket uopće ne dođe. Tako mi se desilo par puta..

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 12:18 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
joze kaže...

A piše mi Estimated Delivery: Fri. May. 23 - Fri. Jun. 13 ali najčešće po mom iskustvu ili dođe do 30 dana ili sve iza dobijem refund jer paket uopće ne dođe. Tako mi se desilo par puta..

pa pričekaj onda do 13-tog,pa tek onda pošalji poruku selleru i ako ti veli da pričekaš još 2-3 dana budi tolko fer pa pričekaj i onda otvori case ako ne bude stigel.

nema tu pravila kad bi trebal stići paket.nekad stigne za 10-15 dana nekad čekam prek 30 dana.

mbaksa je to sve lijepo pojasnil i objasnil:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 12:32 (jura).
14 godina
neaktivan

Htio bi prodavai stvari preko e-baya, ali ne ponekad nešto nego od toga bi si napravio posao. Samo me zanima trebam li voditi onda evidanciju o tome što i koliko prodajem, što s porezom?

Ja bi platio proizvodnju predmeta koji želim prodavati. Znam da porez trebam platiti, samo ne znam kako voditi "poslovne knjige".

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pitaj knjigovođu. To ti spada pod izvoz...

Warning - offtopic i black speech incoming:

To je prodaja kao i svaka druga samo što ti je kupac inozemni. Dakle, normalno trošak proizvodnje (materijala), vezani troškovi i onda skladištenje proizvedenog. Kada prodaš, sve ide "uobičajenim" putem osim što ti je kupac vani (izvoz) i sredstva primaš na devizni račun. Porez obračunavaš ovisno o tome što misliš prodavati (jer za neke stvari nema poreza ako su za izvoz) a carine na izvoz (naravno) nema. Najbolje bi ti bilo da se posavjetuješ sa knjigovođom (ako te blijedo gleda, mijenjaj knjigovođu) i sa svojim poreznim savjetnikom. To sve važi ako imaš firmu otvorenu. Ako ne...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Pitaj knjigovođu. To ti spada pod izvoz...

Warning - offtopic i black speech incoming:

To je prodaja kao i svaka druga samo što ti je kupac inozemni. Dakle, normalno trošak proizvodnje (materijala), vezani troškovi i onda skladištenje proizvedenog. Kada prodaš, sve ide "uobičajenim" putem osim što ti je kupac vani (izvoz) i sredstva primaš na devizni račun. Porez obračunavaš ovisno o tome što misliš prodavati (jer za neke stvari nema poreza ako su za izvoz) a carine na izvoz (naravno) nema. Najbolje bi ti bilo da se posavjetuješ sa knjigovođom (ako te blijedo gleda, mijenjaj knjigovođu) i sa svojim poreznim savjetnikom. To sve važi ako imaš firmu otvorenu. Ako ne...

Nemam firmu zato i pitam. Ne radi se o velikim novcima ali dovoljno su veliki da me porezna maltretira ako nešto nije uredu.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice