eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.970
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ja gledan vamo da ću kupit masku za mobitel, i sad ima više boje pa kaže "please sent payment note" ka koji boju želiš ili će oni poslat bilo koju. Sad šta je to točno to "payment note"? nebi se tia zahebat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo znam da nije o ebayu, al da ne otvaram novu temu..

Trebao bih naručiti ovo http://www.xconsoles.com/products/xecuter-x360usb-pro.html

Znači košta 50$, pa me zanima dali je itko naručivao tu stvar i dal na to ide i carina i PDV il samo PDV? I dali ima mogučnosti da izbjegnem ikakvo plačanje ako mi na paket napišu da je vrijednost $25?

Hvala

http://sharecashzarada.blogspot.com/ <--- upute, tutoriali, alati i dokazi o Sharecash zaradi :)

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!Zanima me da li bih mogao imati kakvih problema na carini ako bih kupio ovo:http://www.ebay.com/itm/Adidas-Superstar-II-WHT-BLACK-MEN-JUNIORS-CHILDREN-034859-355534-049479-0-36-25-/280817012999?pt=US_Men_s_Shoes&var=&hash=item4161ff9107#ht_811wt_932 ili neke slične?Mislim da su original pa ih valjda ne bi zaplijenili.

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
ja,vrba kaže...

Pozdrav!Zanima me da li bih mogao imati kakvih problema na carini ako bih kupio ovo:http://www.ebay.com/itm/Adidas-Superstar-II-WHT-BLACK-MEN-JUNIORS-CHILDREN-034859-355534-049479-0-36-25-/280817012999?pt=US_Men_s_Shoes&var=&hash=item4161ff9107#ht_811wt_932 ili neke slične?Mislim da su original pa ih valjda ne bi zaplijenili.

Nekako sam skeptičan da su original.

16 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

kolko koštaju kod nas u hrvatskoj?
vidim da bi te preko ebaya ispalo oko 370kn

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
15 godina

Ne moraju biti baš te,nego sam mislio da li bih imao problema s carinom ako kupim original (Nike,Adidas i sl.)?

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudi moji pomagajte...

Naime posto sam nova na ebayu htjela sam naruciti neke dzidze za izradu narukvica, a posto nisam znala koliko imam na racunu isla sam do kraja narudzbe i nije mi prosla na pay palu, tako sam tri puta isla sa razlicitim proizvodima sa sve nizom cijenom. I sad mi to stoji na ebayu kao da trebam platit, a ja vise ne zelim te proizvode zato sto sam nasla druge za manje novca. Sta ja sad da radim? Kontaktirala sam sellera i nsapisala sam mu isto sto i vama posto je isti za sva tri proizvoda, ne znam sta drugo da uradim.

0 0 hvala 0
17 godina
ja,vrba kaže...

Ne moraju biti baš te,nego sam mislio da li bih imao problema s carinom ako kupim original (Nike,Adidas i sl.)?

Ako je original, ne. Za ovo sumnjam da su original.

maja76__ kaže...

Ljudi moji pomagajte...

Naime posto sam nova na ebayu htjela sam naruciti neke dzidze za izradu narukvica, a posto nisam znala koliko imam na racunu isla sam do kraja narudzbe i nije mi prosla na pay palu, tako sam tri puta isla sa razlicitim proizvodima sa sve nizom cijenom. I sad mi to stoji na ebayu kao da trebam platit, a ja vise ne zelim te proizvode zato sto sam nasla druge za manje novca. Sta ja sad da radim? Kontaktirala sam sellera i nsapisala sam mu isto sto i vama posto je isti za sva tri proizvoda, ne znam sta drugo da uradim.

Probaj s njima otkazati kupovinu.

I sljedeći put budi ozbiljnija.

13 godina
neaktivan

1. @vrba, nikad ne kupovati proizvode za koje postoje ovlašteni uvoznici. Markice treba zaboraviti.

2. @maja, i ja sam svojevremeno klikao bezveze na ebayu, srećom registrirao sam se nekim divljim mailom, zaradio sam suspenziju i nitko nije htio trgovati samnom kao kupcem. Jednostavno sam se ponovo registrirao pod novim imenom i započeo ispočetka.

Danas imam sasvim drugih problema, jedan kinez mi nije isporučio bateriju, kasno sam skužio da je nije isporučio nikome već odavno, naravno da sam mu ostavio masan feedback od kojeg mu je pao rejting, a dobio je par šamara i od ostalih kupaca, otvorio sam "case" i čekam pozitivno rješenje mog slučaja te očekujem da će predmetni kinez morati zatvoriti butigu i pod nekim novim imenom početi ispočetka.

13 godina
neaktivan

Ljudi neznam kako da na ovom oglasu vidim dali ima dostava za hrvatsku pa ako mi moze neko rec jer nema popisa drzava! ! http://www.ebay.com/itm/2011-Skullcandy-Hesh-Over-Ear-Headphones-w-Lifetime-Warranty-Multiple-Colors-/320965655370?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item76c2e4e26c

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
matej4792 kaže...

Ljudi neznam kako da na ovom oglasu vidim dali ima dostava za hrvatsku pa ako mi moze neko rec jer nema popisa drzava! ! http://www.ebay.com/itm/2011-Skullcandy-Hesh-Over-Ear-Headphones-w-Lifetime-Warranty-Multiple-Colors-/320965655370?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item76c2e4e26c

Ispod oglasa ideš na Shipping and payment i tamo ti je padajući izbornik država u koje item putuje.

Ovaj konkretno ide samo po SAD-u :/

EDIT: Samo jedna preporuka za traženje.Kao filter možeš staviti Shipping + Payment = Lowest First (desno iznad popisa oglasa ti je isto padajući izbornik tog filtera) i onda će te pitat za adresu i tamo staviš Croatia, Republic of Hrvatska i izlista ti samo iteme koji putuju do nas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 14:24 (Zin8).
13 godina
neaktivan
Zin8 kaže...
matej4792 kaže...

Ispod oglasa ideš na Shipping and payment i tamo ti je padajući izbornik država u koje item putuje.

Ovaj konkretno ide samo po SAD-u :/

EDIT: Samo jedna preporuka za traženje.Kao filter možeš staviti Shipping + Payment = Lowest First (desno iznad popisa oglasa ti je isto padajući izbornik tog filtera) i onda će te pitat za adresu i tamo staviš Croatia, Republic of Hrvatska i izlista ti samo iteme koji putuju do nas.

Ok hvala na pomoci al ipak žao mi je sto nejdu ove slusalice u hr jer su na snizenju od 50% {#}

16 godina

Kupio sam na ebayu za par dolara futrolu za lumiu 800 i sad pricao ja sa sellerom preko emaila i sve 5 samo su malo dimenzije zezale da nebi mobitel 'pleasao' unutar futrole. I posto sam kupio pa ga kontaktirao, i pitam ja njega u ponedeljak dali mi moze reci dimenzije manje futrole ako imaju i on suti,  posaljem email u utorak da mi odgovori na email prije i nista do danas. Platio jesam a sad dali je poslao obicnu futrolu ( za koju smo pricali pa pitao ga dali imaju manju ) ili manju ja neznam. Ne javlja mi se na mail a to je inace neki ducan u UK-u. Sta radit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kupio sam na ebayu za par dolara futrolu za lumiu 800 i sad pricao ja sa sellerom preko emaila i sve 5 samo su malo dimenzije zezale da nebi mobitel 'pleasao' unutar futrole. I posto sam kupio pa ga kontaktirao, i pitam ja njega u ponedeljak dali mi moze reci dimenzije manje futrole ako imaju i on suti,  posaljem email u utorak da mi odgovori na email prije i nista do danas. Platio jesam a sad dali je poslao obicnu futrolu ( za koju smo pricali pa pitao ga dali imaju manju ) ili manju ja neznam. Ne javlja mi se na mail a to je inace neki ducan u UK-u. Sta radit?

nemrem ti rec bas sta da radis ali znam da nekim ducanima treba puno duze da ti posalju mail nego obicna osoba (a ko zna dali uopce i kolko cesto pregledavaju mail) _znam iz iskustva..

16 godina
matej4792 kaže...
Fake_Alert kaže...

nemrem ti rec bas sta da radis ali znam da nekim ducanima treba puno duze da ti posalju mail nego obicna osoba (a ko zna dali uopce i kolko cesto pregledavaju mail) _znam iz iskustva..

Prije nego sto sam ga pitao dimenzije, mail je isao odlicno brzo, unutar jednog dana. Unutar par sati je islo, a ako sam slao kraj radnog dana onda sutra ujutro odmah mail dosao. Sad nula bodova vec 4 dana.

13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
matej4792 kaže...
Fake_Alert kaže...

Prije nego sto sam ga pitao dimenzije, mail je isao odlicno brzo, unutar jednog dana. Unutar par sati je islo, a ako sam slao kraj radnog dana onda sutra ujutro odmah mail dosao. Sad nula bodova vec 4 dana.

neznam stvarno, jos nikad nisam kupovo nes preko ebay-a ali bas planiram, a sto se tice ovog neznam. kolki mu je feedback? i da ako ces pre dugo cekat paket i ako ti se fakat nece htijet javit daj mu negativan pa da vidis kak ce stic mail..

EDIT: naravno nemoj odma , a sto se tice dimenzija ako ti se bas zbog tog nece javit jedino sto mi pada na pamet je to da bi maska mogla bit ista kao i prva rijec u tvome nickname-u ! no nemora bit jer inace maska i mora bit malo veca od moba jer kak bi inace iso u nju??

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 19:59 (matej4792).
13 godina
neaktivan
matej4792 kaže...

Ok hvala na pomoci al ipak žao mi je sto nejdu ove slusalice u hr jer su na snizenju od 50% {#}

Ja nikada ne surfam po ebayu neregistriran, biram samo opcije s besplatnom dostavom i nikada mi se ne pokazuju ponude koje se ne isporučuju kod nas.

Dalje, nikada ne kupujem na akcijama jer su one kratkotrajne. Roba dođe za mjesec dana, carinik vidi na internetu redovnu cijenu i može me komotno ocariniti, a pod tim uvjetom tu robu ne bi ni kupio.

Do sada nikada nisam imao problema sa carinom.

15 godina
neaktivan

http://www.ebay.com/itm/Logitech-G400-Optical-Gaming-Mouse-w-High-Precision-3600-DPI-for-PC-/390416300505?pt=Mice&hash=item5ae69ff9d9

Da li je ovo dobra kupovina.

Znam da je mis dobar al pitam zbog sellera i da li je ovo novi mis ?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
Nije novi,već je repariran,ali ionako ne dostavljaju u RH
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

po meni se ne isplati uzimati brand name proizvode na ebay

em nemaju garanciju (tj imaju, al se ne isplati vracat proizvod tko zna gdje)

em su cijene ili slicne kao u nas ili malo vece

nerijetko i manje

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina
neaktivan

kako funkcionira posta i carina,odnosno do koliko nema carine i gdje se placa carina,i placa li se posta paypalom ili?

0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Logigamer kaže...

kako funkcionira posta i carina,odnosno do koliko nema carine i gdje se placa carina,i placa li se posta paypalom ili?

Fakat ste vec dosadni s tim jedno te istim pitanjima

Do 160 kn ne plačaš carinu ni PDV.Na cijene iznad plačaš ovisno o kojem se predmetu radi.LINK

Poštarinu platiš zajedno s artiklom.Nekad je shipping free nekad se plača.Piše ispod oglasa.

P.S. mislim da je nekoliko stranica prije neko napravio FAQ di je odgovorio na sva takva pitanja pa nije loše vratiti se nekoliko stranica unatrag ako te nešto takvo zanima.

EDIT: Da si samo otvorio stranicu prije dobio bi odgovor

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 17:45 (Zin8).
15 godina
Logigamer kaže...

Da si pročitao zadnje dvije stranice sigurno bi naša 5 puta objašnjeno što i kako se plaća.

13 godina
neaktivan

dakle ja sad ocu kupit kartu(e) vrijednosti manje od 160kn ,platim na ebayu cijenu+postu i to je to(sto se tice troskova)? (dosadan sam,al treba biti siguran)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 18:07 (Logigamer).

0 0 hvala 0
15 godina
Logigamer kaže...

dakle ja sad ocu kupit kartu(e) vrijednosti manje od 160kn ,platim na ebayu cijenu+postu i to je to(sto se tice troskova)? (dosadan sam,al treba biti siguran)

Do 160kn nejde ni carina ni pdv.

16 godina
odjavljen

Sve je objašnjeno na svakoj stranici BAREM jednom dakle najmanje 200 puta u ovoj temi! Na linku kojeg si dobio iznad piše SVE! Samo treba čitati!

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
nsutalo kaže...
matej4792 kaže...

Ja nikada ne surfam po ebayu neregistriran, biram samo opcije s besplatnom dostavom i nikada mi se ne pokazuju ponude koje se ne isporučuju kod nas.

Dalje, nikada ne kupujem na akcijama jer su one kratkotrajne. Roba dođe za mjesec dana, carinik vidi na internetu redovnu cijenu i može me komotno ocariniti, a pod tim uvjetom tu robu ne bi ni kupio.

Do sada nikada nisam imao problema sa carinom.

Zašto nebi kupovao na akciji, mislim to je tvoj izbor, ali opet da ti i zaustave paket na carini i da moraš platiti carinu i pdv traže te račun, ako nije već na paketu onda faksiraš ovog s paypala pa nema problema onda kako carinik "procijeni i vidi cijenu na internetu". Naručivaio sam preko 30 stvari od odjeće pa do elektronike i još nikad nisam platio carinu, a bilo je paketa u vrijednosti do 100$.

14 godina
neaktivan

Iako nije o ebayu, isprobavo sam aplikacije za mobitel i zaslužio amazon 1$ bon{#}{#}{#}{#}{#}. E sad bi ja kupio punjač za auto od par grama. E sad hoće li mi zaračunat carinu, što ne vjerujem, nego me zanima poštarina ? Hoću li je morati platiti i koliko ? -- ponavljam, znam da nije o ebayu, ali zanima me o poštarini koju treba platiti bilo gdje da kupujem :)

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice