eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.371
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
AMD Phenom II X4 kaže...

dal se isplati kupovati neke komponente jer vidim da su cijene na ebayu nenormalno niske u odnosu na ove naše u HR.

Kao npr.? Ja sam pak primijetio da se dosta toga od elektroniek ne isplati naručivati izvana, jer dok platiš PDV (+ eventualno carinu), ispadne te otprilike isto (u nekim slučajevima čak i više!) nego da kupuješ kod nas, a imat ćeš problema ako ti je roba neispravna, odnosno ako se pokvari.

AMD Phenom II X4 kaže...

na većini piše free shipment, pa dal mi se onda isplati tak kupiti jer mislim da se plaća i carina ili da kupim tu kod nas?

Ništa u životu nije besplatno, pa tako ni dostava. Dostava je uračunata u cijenu robe. Dakle, uvijek za cijenu robe gledaškoliko tebe ukupno roba košta - dakle, cijena same robe + dostava. Naime, može ti se dogoditi da imaš ko fol besplatnu dostavu, a da ukupno platiš više nego identični artikl kod drugog prodavača koji je iznos dostave razdvojio od iznosa same robe.

13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Imam cool racun u zagrebackoj banki,jel ga mogu spojit sa paypalom?? i dal mogu preko njega kupovat igrice na steamu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mr.T kaže...

Imam cool racun u zagrebackoj banki,jel ga mogu spojit sa paypalom?? i dal mogu preko njega kupovat igrice na steamu? 

Za paypal imaš posebnu temu. Mislim da kartice od zagrebačke banke ne rade s paypalom, al provjeri u temi da budeš siguran. Na steam-u možeš kupovati bez paypal-a, samo upišeš svoje podatke, broj kartice i sve ostalo što te traži i platiš.

13 godina
neaktivan

Samo sam htio reći svima da sam jako zadovoljan sa shippingom is velike britanije (uk), platio sam 6 funti i doslo je za samo 4 dana. Da sam znao da je tako brzo sve bi narucivao iz uk, sto i hocu ubuduce. Jest da malo vise platis al vrijedi vise nego free shipping iz azije koji dođe za mjesec dana (cca).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Jel netko kupovao punjive Eneloop baterije, trebam nekog dobrog prodavaca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Diplomat kaže...
Jel netko kupovao punjive Eneloop baterije, trebam nekog dobrog prodavaca.

ja sam prije nekih pola godine uzeo od njega i sve je u redu bilo. Rade odlično (AA 1800 mAh)

15 godina

dobio sam prije par dana debitnu karticu.. pa me zanima, prekjucer sam nesto kupio preko ebaya i ako se ne varam onaj broj ispod imena je tracking number, pa me zanima kako da s tim brojem vidim do kud je paket dosao (gdje trebam ukucati taj broj) ?? citao sam po netu i pise da treba stisnuti na taj broj, ali broj nije "plave boje" pa mozes stiskati po njemu do milve volje i nece se nista dogoditi :D

Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kolko bi me moglo sve skupa s carinom i PDV-om doći ako kupim sat za 450 kuna?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 10:42 (emerik).
14 godina
neaktivan
Rasho kaže...

dobio sam prije par dana debitnu karticu.. pa me zanima, prekjucer sam nesto kupio preko ebaya i ako se ne varam onaj broj ispod imena je tracking number, pa me zanima kako da s tim brojem vidim do kud je paket dosao (gdje trebam ukucati taj broj) ?? citao sam po netu i pise da treba stisnuti na taj broj, ali broj nije "plave boje" pa mozes stiskati po njemu do milve volje i nece se nista dogoditi :D

ovo ln i ovo ispod szs ti je tracking number, pa ne možeš fulati piše ti ispred toga, a taj broj ispod naziva artikla je broj i id tvoje  narudžbe

17 godina
moderator
brane_og kaže...
Rasho kaže...

ovo ln i ovo ispod szs ti je tracking number, pa ne možeš fulati piše ti ispred toga, a taj broj ispod naziva artikla je broj i id tvoje  narudžbe

Mislim da je problem što on to gleda na krivom mjestu, pretpostavljam na računu, a treba gledati na eBayu, u Purchase History. Također, vjerojatno gleda jedinstveni broj artikla (Item ID) ili nešto drugo, a ne tracking number. Za tracking number piše tracking number.

15 godina
meni je to kod svih artikala ovako napisano "Tracking number: --", da li ja trebam traziti od njega da ukuca taj number ili?
Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja taj tracking number kopiram u onu IPS stranicu al svaki put mi pise da nema podataka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mi može netko odgovoriti na pitanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
emerik kaže...

+25% PDV-a i + Carine. Pogledaj na stranici carine koliko ide % na sat.

16 godina
Liverpool1892 kaže...
emerik kaže...

+25% PDV-a i + Carine. Pogledaj na stranici carine koliko ide % na sat.

EDIT:Našao sam,hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 15:44 (emerik).
14 godina
neaktivan
pas101 kaže...

nači uvezi onih naočala piše da sam ih kupio(nije bila aukcija) i piše da ih sad platim.a pošto je veća cijena dali bi ja ikako mogo da to ne platim???Iznad sam napisao moj problem.

mi može neko odgovorit

15 godina
pas101 kaže...
pas101 kaže...

nači uvezi onih naočala piše da sam ih kupio(nije bila aukcija) i piše da ih sad platim.a pošto je veća cijena dali bi ja ikako mogo da to ne platim???Iznad sam napisao moj problem.

mi može neko odgovorit

Možeš kontaktirati sellera da ti otkaže narudžbu.

Zašto si uopće kliknuo da ćeš kupit ako su ti preskupe? Ne može biti cijena veća nego kad si ti naručio, jedino ako nisi uračunao poštarinu

13 godina
pas101 kaže...

Mozes molit sellera da ti otkaze narudbu, kazes kako ces bit nezadovoljan s naocalama i da ces mu vjerojatno dat negativan feedback, pa ce ti pristat na otkazivanje. Inace ce ti dati non paying buyer feedback sto nije bas lijepo.

Ili kupi, ne vjerujem da ce ti ici carina na te naocale, osim ako nemaju znak neke marke, ali u tom slucaju ti ne prijeti carina vec 500kn+pdv za unistenje.

Kada biddas za nesto uvijek pazi da ti na vrhu pise da je shipping to HR (ne US ili sl.), inace ce ti pisati free shipping koji se ne mora nuzno znaciti da je free za HR. Zbog toga je moguce da ti je cijena isla gore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 18:58 (assassin.st).
16 godina
assassin.st kaže... 

Ili kupi, ne vjerujem da ce ti ici carina na te naocale, osim ako nemaju znak neke marke, ali u tom slucaju ti ne prijeti carina vec 500kn+pdv za unistenje.

Kako mislis moze mu prijetit 500kn za unistenje, de pojasni ako mos, hvala. =)

17 godina
moderator
Rasho kaže...
meni je to kod svih artikala ovako napisano "Tracking number: --", da li ja trebam traziti od njega da ukuca taj number ili?

Znači da ni jedan nema tracking number. Za jeftinije stvari u pravilu nitko ne daje tracking number, za skuplje obično daju, za one između možeš platiti koji dolar pa onda dobiješ tracking number (ali to naravno moraš platiti prije nego ti pošalje paket). Dakle, nemaš tracking numbere i to je to - čekaj, stići će ti već nekad na kućnu adresu. Osobno nemam baš iskustva s tracking numberima - gotovo sve sam naručivao iz Kine ili drugih Azijskih zemalja, a kad i ima tracking broj, od njega nikakve koristi, jer su nevjerojatno neprecizni. To ti može možda eventualno poslužiti ako dođe do nekog problema, ako ti artikl nije došao u roku mjesec dana ili tako nešto. Za praćenje toga gdje se artikl trenutno nalazi, praktički su neupotrebljivi, jer su strašno neažurni. Ali kažem - to je moje iskustvo s robom iz Kine - paketi iz drugih zemalja, pogotovo europskih, možda imaju ažurno praćenje.

domac5 kaže...

ja taj tracking number kopiram u onu IPS stranicu al svaki put mi pise da nema podataka

Nemaš što kamo upisivati (eventualno ako eBay ne podržava tu poštu, taj način slanja, odnosno ne zna sam iščitati podatke) - jednostavno klikneš na tracking number u Purchase History.

MarioVk kaže...
assassin.st kaže... 

Ako su krivotvorina i to na carini skuže, vjerojatno plaćaš carinu+pdv za punu vrijednost istovjetnog artikla kod nas i još plaćaš uništenje krivotvorene robe (naravno, ostaješ i bez naočala). S krivotvorinama se ne isplati igrati - ili kupi naočale bez marke ili s "lijevom" markom ili kupi ono za što si siguran da je original (naravno, to će imati odgovarajuću cijenu).

17 godina
mbaksa kaže...
Rasho kaže...

Znači da ni jedan nema tracking number. Za jeftinije stvari u pravilu nitko ne daje tracking number, za skuplje obično daju, za one između možeš platiti koji dolar pa onda dobiješ tracking number (ali to naravno moraš platiti prije nego ti pošalje paket). Dakle, nemaš tracking numbere i to je to - čekaj, stići će ti već nekad na kućnu adresu. Osobno nemam baš iskustva s tracking numberima - gotovo sve sam naručivao iz Kine ili drugih Azijskih zemalja, a kad i ima tracking broj, od njega nikakve koristi, jer su nevjerojatno neprecizni. To ti može možda eventualno poslužiti ako dođe do nekog problema, ako ti artikl nije došao u roku mjesec dana ili tako nešto. Za praćenje toga gdje se artikl trenutno nalazi, praktički su neupotrebljivi, jer su strašno neažurni. Ali kažem - to je moje iskustvo s robom iz Kine - paketi iz drugih zemalja, pogotovo europskih, možda imaju ažurno praćenje.

naručivao sam nekoliko puta s dealextrema pakete s tracking numberom (možda se našao i koji s dinodirecta s trackingom, ali nisam siguran). Informacije o mjestu paketa na IPS web trackingu su kasnile svega sat-dva (paket je došao u lokalni poštanski ured oko pol 10, a u 11 sam već vidio da piše ta informacija), tak da, ja imam pozitivna iskustva s njima :D

15 godina

Ne samo da se isplati kupovati već se isplati i prodavati. Asus Rampage Extreme i Q9650 = 543${#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
denix kaže...
mbaksa kaže...

naručivao sam nekoliko puta s dealextrema pakete s tracking numberom (možda se našao i koji s dinodirecta s trackingom, ali nisam siguran). Informacije o mjestu paketa na IPS web trackingu su kasnile svega sat-dva (paket je došao u lokalni poštanski ured oko pol 10, a u 11 sam već vidio da piše ta informacija), tak da, ja imam pozitivna iskustva s njima :D

Hm... Gledam sad - eBay nema pojma. {#} Dakle, probao sam copy&pasteati neke od nedavno isporučenih paketa i vidio na http://ips.posta.hr/ prilično detaljne informacije. Dakle, ne treba se obazirati na tracking number na eBayu, ali ako tracking number ne piše u Purchase history, onda ga ni nema.

13 godina
MarioVk kaže...
assassin.st kaže... 

Dakle u slucaju da narucis krivotvorinu i carinik to zamijeti, kontaktira zastupnika tvrtke ciji se zig koristi(koji po slikama ili uvidom utvrduju da se radi o krivotvorini) te si onda u govnima.

U tome slucaju placas unistenje robe, 500 kn + pdv = 625 kn ,a ako te zastupnici tvrtke odluce tuziti, mogu. Ako su ok onda sve ostane na tih 625kn (tako je meni bilo jedanput), ali ako hoce mogu ti prijetiti tuzbom i nuditi nagodbu (oko 1000kn) da te ne bi tuzili, u slucaju tuzbe ces svakako izgubiti i platiti nekih 5000kn.

Npr. meni se ovakav slucaj dogodio kod LV kopija naocala, sa svom opremom, kutijom, certifikatom, futrolom, itd., 2 komada koja su stigla na carinu isti dan, tako da je tesko i moglo proci nevidjeno. Srecom, naplatili su mi samo jednu kaznu i odvjetnik je bio ok, cak je i rekao da bih vjerojatno i dobio naocale da carinik nije toliko inzistirao na tom unistenju.

U ostalim slucajevima nisam imao problema, a preko splitske carine mi je proslo: 30ak ice watch satova, 3x carrera naocala s futrolom, 4x casio g-shock satova, 3x ck bokserice, 1x tourbillon sat, itd. U principu, ovo mi je bio jedini poziv od carine sto mi je dosao na adresu.

14 godina
neaktivan

naručio sam joystick za xbox360 17.4.2012 i dobio tracking number, no kada kliknem na taj broj, ne pokazuje se ništa, a kada broj kopiram u ips.posta.hr onda mi piše ovo: No information, please check your item identifier

znači več je prošlo 6 dana a tracking number ne pokazuje mi ništa..zna li netko u čemu je problem?

Music and nothing else metters

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
sk0ls kaže...

naručio sam joystick za xbox360 17.4.2012 i dobio tracking number, no kada kliknem na taj broj, ne pokazuje se ništa, a kada broj kopiram u ips.posta.hr onda mi piše ovo: No information, please check your item identifier

znači več je prošlo 6 dana a tracking number ne pokazuje mi ništa..zna li netko u čemu je problem?

Ili se sporije ažurira ili ni eBay ni ips.posta.hr zapravo ne mogu pratiti te tracking brojeve. Pokušaj ponovno za nekoliko dana. Ako ne ide - ne ide. Ako se ne može pratiti preko ips.posta.hr, možda se može pratiti preko servisa pošte preko koje ti je poslan paket.

14 godina
neaktivan

ok, hvala..

Music and nothing else metters
13 godina
neaktivan

jedno malo pitanjce. narucio sam paket, zapeo na carini, dobio poziv, faksirao racun oni ga primili, sve 5... samo me zanima kad cu sad dobit taj paket, kad ce to doc na postu. inace faksirao sam u petak i jos nista.

danke schon

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pavlicmaster kaže...

jedno malo pitanjce. narucio sam paket, zapeo na carini, dobio poziv, faksirao racun oni ga primili, sve 5... samo me zanima kad cu sad dobit taj paket, kad ce to doc na postu. inace faksirao sam u petak i jos nista.

danke schon

never mind dosao danas, 0kn carine

15 godina
neaktivan

Yo. Imam jedno pitanje vezano uz aukcije na ebayu. Znaci ovako bio sam kod frenda i kupovali smo preko ebay-a, i našli smo neke ledice za $0.85 i otvori se aukcija i nudimo 1, 1.1, 1.12, 1.13 i sad sam slučajno napisal 1.234 i napiše da smo stavili $1234 sad me zanima da li to skida preko tisuću dolara ili je to greška? mmolim hitno odg!!! Hvala.!

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice