Prije nego u ovoj temi postavite pitanje, pročitajte povezanu temu:
eBay - Često postavljana pitanja (FAQ): http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Prije nego u ovoj temi postavite pitanje, pročitajte povezanu temu:
eBay - Često postavljana pitanja (FAQ): http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Da vas pitam: narucio sam mob preko ebay-a i sad kako ce mi to doci? na kucnu adresu ili cu to morati podici u banci?
jesi napravia paypal acount, a doć će ti doma, al ćeš tribat
još platit i carinu..
Da vas pitam: narucio sam mob preko ebay-a i sad kako ce mi to doci? na kucnu adresu ili cu to morati podici u banci?
jesi napravia paypal acount, a doć će ti doma, al ćeš tribat
još platit i carinu..
da preko pay pala je. ali psialo je free shiping. opet cu trebat placat carinu.ili ne? koliko otprilike?
necu sad bas da se pravim pametan ali zasto narucujete prije nego sto se informirate o svemu???
plaćaš i put, carina isto tako nju plaćaš kad ti dođe doma, meni je za cvike od 1100kn došlo 112kn carine...
kad se regaš na ebay i ideš kupovat piše ti da namistiš sebi tj, koju državu i onda ti izbaci koliko za put
da znam to! to sam i napravio. i doslo mi je free shiping!!! znaci necu nista platit?
da znam to! to sam i napravio. i doslo mi je free shiping!!! znaci necu nista platit?
platit ćeš nema free shiping za hrvatsku...
daj link pa da vidim šta ti piše
http://cgi.ebay.com/NEW-NOKIA-N95-8GB-BLACK-UNLOCKED-FREE-WORLD-SHIPPING_W0QQitemZ220449539781QQcmdZViewItemQQptZCell_Phones?hash=item3353d106c5&_trksid=p4295.c0.m299&_trkparms=|293%3A1|294%3A50#ShippingPayment
idi pos shiping
Carina ne ide na bijelu tehniku niti na predmete ispod 300 kuna! Uz carinu ide i PDV!
Za neke mobitele ide porez 22% + dozvola telekomunikacije agencije (tak nesto, dode 50-100 kuna)!
Ako pise free shipping nakon sto odaberes Hrvatska onda je FREE!
Izaci ce te oko 1300-1400 kn sa PDV i dozvolom (taj tvoj mobitel).
Doci ce ti kuci postar dati pismo od carine, otici ces na carinu, platiti PDV 22% i otici po telekomunikacijsku dozvolu (ne znam gdje), dobije se odmah i sa njom na carinu podizes mobitel!
e po ovome mi se čini da se ne naplaćuje..
kad je world free shiping, znači sad ti digne pare
preko paypala i onda kad ti dođe doma platiš carinu...
Makicu o prodavacu ovisi hoce li naplatiti shipping ili ne! On salje, on postavlja uvjete, ne salje se to iz jednoga centra!:D
Makicu o prodavacu ovisi hoce li naplatiti shipping ili ne! On salje, on postavlja uvjete, ne salje se to iz jednoga centra!:D
pa znadem to on je pita samo jel ima shiping ili ne, a ja mu nisam moga odg dok nisam
vdia da je free world shiping
Inace, zbog garancije ne bih nikada kupio mobitel preko eBaya... ali opet ovisi to od osobe do osobe!
Svi znamo mobiteli se jednostavno pokvare, al ajd ipak Nokia je na glasu, trebala bi trajati!
kako mislis da cu trebati na carinu dici mobitel? sta mi nece dostaviti na kucnu adresu onda?
kako mislis da cu trebati na carinu dici mobitel? sta mi nece dostaviti na kucnu adresu onda?
Doci ce ti obavijest da ti je mobitel na carini i da dodes po njega, onda platis PDV i ako treba dozvola i to je to.
Doci ce ti obavijest da ti je mobitel na carini i da dodes po njega, onda platis PDV i ako treba dozvola i to je to.
cekaj. jedni mi kazu da ce mi doci na kucnu adresu a postaru cu trebat platit carinu i pdv. a ti kazes da cu trebat ici na carinu? wtf? odlucite se?
moze li mi netko reci tko je vec narucivao? vam je dosao paket doma?
Ovako,kupio sam poprilicno toga na e-bayu do sad i ovakva je situacija.Rijetko kad nekoga pozovu na carinu po robu.Ja nisam do sad imao takav slucaj.Uvijek mi je roba dolazila doma.Postaru sam placao carinu,toskove speditera itd.Obicno su to bile cifre oko 25-30% od onoga sto sam platio za robu.A jel ces platit sta ili ne zavisi samo od carinika koji pregledava postu.S obzirom da nam je drzava u banani mislim da je sve manje robe na koju se nista ne placa :)
PS
Nije bas ni jeftino za kinesku kopiju,jos ak bude carine hm
Ovako,kupio sam poprilicno toga na e-bayu do sad i ovakva je situacija.Rijetko kad nekoga pozovu na carinu po robu.Ja nisam do sad imao takav slucaj.Uvijek mi je roba dolazila doma.Postaru sam placao carinu,toskove speditera itd.Obicno su to bile cifre oko 25-30% od onoga sto sam platio za robu.A jel ces platit sta ili ne zavisi samo od carinika koji pregledava postu.S obzirom da nam je drzava u banani mislim da je sve manje robe na koju se nista ne placa :)
PS
Nije bas ni jeftino za kinesku kopiju,jos ak bude carine hm
ej thnx za info. i jos da te pitam po koliko si dana cekao za paket da dode? jos ako si sta narucivao iz kine? pozz
Sve ti zavisi od toga kojim nacinom roba putuje,bilo je od 7dana pa sve do 30. Narucivao sam iz Hong Konga 2-3 tjedna je trebalo.
Do sad sam naručio samo 7-8 paketa... I nevjerojatno svi su stigli u roku od 7 dana..nisam mogo vjerovat..
Do sad sam naručio samo 7-8 paketa... I nevjerojatno svi su stigli u roku od 7 dana..nisam mogo vjerovat..
da bar meni bude tako =)
eo van savjet priko lita (kraj 6-og i sedmi misec) je boje narucivat skuplje stvari jerbo je puno carinika na godisnjen i ne da in se carinit svaki paket, meni svaki par dana dolazi nika roba patike nista ispod ijadu kuna i sve uredno bez carine prodje
e, to van je taktika, a more bit i to ca sad iman para ehihih
eo van savjet priko lita (kraj 6-og i sedmi misec) je boje narucivat skuplje stvari jerbo je puno carinika na godisnjen i ne da in se carinit svaki paket, meni svaki par dana dolazi nika roba patike nista ispod ijadu kuna i sve uredno bez carine prodje
e, to van je taktika, a more bit i to ca sad iman para ehihih
hehe onda ako bude srece nece bit carine za mene =)
ja nisam kupovao preko ebay-a,,,nekako mi je ono nepregledno
ali sam htio kupiti tenisice s www.goingtrade.com
inače prodaju replike poznatih marki
je li netko kupovao nešt s te stranice?
ako jest plizz nek se javi
strani je ponuđač,,,nisam siguran hoće li mi isporučiti jer sam čuo da ti strani ponuđači često samo izmame novce
?
:))))
Evo dobio sam mob samo da vam javim. Sve je odlicno. Carinu i pdv sam platio 250 kn sve zajedno. Tako da za sve one koji se predomisljaju dali naruciti preko ebay-a obavezno. Dode za 10 dana ali sta je to??? Platiti nesto duplo manje,pa di ces bolje.
Evo dobio sam mob samo da vam javim. Sve je odlicno. Carinu i pdv sam platio 250 kn sve zajedno. Tako da za sve one koji se predomisljaju dali naruciti preko ebay-a obavezno. Dode za 10 dana ali sta je to??? Platiti nesto duplo manje,pa di ces bolje.
A garancija...
A kaj se može naručit za Hrvatsku?
Moram i ja nekaj nabavit...
Nista carine ne placas na vrijenost ispod 300 kuna!