Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.923
|
čitano: 1.340.812
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
14 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori
crocro23 kaže...

Pitanje za sve, jel netko primjetio ponekad u incognito modu da su stvari koje ste već kupili isti dan jeftinije za nove korisnike, znači gledam u incognito, a na drugom monitoru sam spojen na račun i manja cijena mi je za kak ti novog kupca. Ulogiram se, ono cijena veća. Baš sam kontakirao trgovca i zatražio da mi proda po cijeni kao za novog kupca.

ahahahah i šta ti je rekao? :D

11 godina
DISPLAY kaže...

Samo da prijavim, narucio paket sa ovom opcijom i za 7 dana stigao na adresu :O 

koja dostavna ti je to dostavila na adresu?

14 godina
60nine kaže...
DISPLAY kaže...

koja dostavna ti je to dostavila na adresu?

Overseas

15 godina
mbaksa kaže...
MedO1337 kaže...
Na stranici Carinske uprave i dalje postoji poseban odjeljak za robu do 150e.

Za robu do 150 eura PDV prikuplja AliExpress. Za robu preko 150 eura, PDV prikuplja naša carina i takva roba ujedno podliježe obračunavanja carinske stopa, ako ista postoji (carinska stopa na robu do 150 eura se ne obračunava).

..

-ne, + staro + 'jednostavan' uvoz (za osobne potrebe) itd. + IOSS. Ukinuto je granična cijena, sporedno 1 ili 300€, kao i to da unutar eu nema carine-granice ali ima PDVa.. i sve ovisi o tome koga se pita ili jesu li ažurirali sve stavke pravilnika, svih stranica weba itd..

-neovisno postoji li carinska stopa za neku robu, može biti 0%, ako se rade carinski-uvozni papiri to je tad trošak carinjenja, čisti trošak birokracije i to se tad naplati, dok sva roba mora imati papire, bilo koje-neke, recimo da to tad obavi špediter.. ne klasični uvoznik koji bi robu uvozio da daljnju prodaju, tj u tome je razlika ako uvozim ja-osoba-peroperić za osobne potrebe ili trgovac preoperić kao robu za daljnju prodaju.. mada je ista roba, ista cijena, isti zakon, isti pdv.. nisu isti pravilnici-oslobođenja i isti troškovi. .. to sve riješava IOSS. Plaća se cijena s lokalnim porezom koji u iossu kad sve radi kako je zamišljeno doznači državi uvoza porez i to je to, nema carine jer nema, dok se neke robe ne smiju uvoziti, baterije, tekućine, zlato, .. i unazad par postova imamo primjer kupnje mobitela s baterijom koji tad mora proći provjeru umjesto automatike ioss-a, dok je nova sortirnica u vg hp-a mjesto gdje se to rutinski radi tj postoji carinik koji to tad obavi ili kao rutinsku provjeru na svakih x-paketa.. kao kontrola.

-računala i sl. carinska stopa =0%. .. no to ne znači da nema troška kad se ti papiri moraju pribaviti a pošto ih izdaje carinska služba tad se to nazivaju carinski-uvzoni papiri, deklaracije itd.. no carine recimo nema.

-ima PDVa, ima IOSSa, .. jedino u priči o iossu nemamo potvrdu-feedback države da recimo aliex-ebay.. tj trgovci na tim servisima stvarno doznačuju uplaćene poreze, dok država formalno ni ne zna za to potraživanje dok joj netko ne da papir s tim podatcima što bi inače radila carina na granici da nema globalizacije i eu-a.. kao nekad za trst-klagenfurt..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 mjeseci
Da li carina gleda tzv. kumulativnu vrijednost pošiljki koje idu na jednu osobu. Recimo ako primim u 5 dana dvije pošiljke, jedna je 140$, druga 100$. Hoće li mi tada uzimati u obzir da je vrijednost koju sam primio iznad onih propisanih 150$/€ (u ovom slučaju $240) i tako naplatiti i carinu i PDV?

Ako da, koji period treba da prođe od primitka jedne pošiljke do druge?

0 0 hvala 0
15 godina
cherryx kaže...
Da li carina gleda tzv. kumulativnu vrijednost pošiljki koje idu na jednu osobu. Recimo ako primim u 5 dana dvije pošiljke, jedna je 140$, druga 100$. Hoće li mi tada uzimati u obzir da je vrijednost koju sam primio iznad onih propisanih 150$/€ (u ovom slučaju $240) i tako naplatiti i carinu i PDV?

-gle.. da je klasična-stara granica, osobno možeš svaki dan preći-kupiti.. no država može vidjeti 'čudan promet' ili posumnjati da je za daljnju prodaju.. no prije da bi alarm upalio iznos iznad 9.900€ nego pošiljke.

-nema razmaka, možeš obaviti sto kupnji u danu i svaka stavka-artikal s računom je odvojen, nema zbrajanja (i nema veze s alijevim spajanjem paketa-isporuka..). .. tj ioss te riješava svih problema i plaćaš pdv tako da ti njega neće ponovo naplatiti nikako, a za carinski dio prvo moraš napraviti carinski prekršaj, npr roba za tgovinu (na crno-sivo..).. a tad je ovaj iznos zanemariv jer kazne idu od (starih) 50.000kn naviše recimo 10t€..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 mjeseci
cherryx kaže...

neće. paket se gleda pojedinačno, nema zbrajanja, osim ako ne naručuješ stotine paketa dnevno. onda će te posjetiti inspekcija. 

14 godina
neaktivan
DISPLAY kaže...
crocro23 kaže...

Pitanje za sve, jel netko primjetio ponekad u incognito modu da su stvari koje ste već kupili isti dan jeftinije za nove korisnike, znači gledam u incognito, a na drugom monitoru sam spojen na račun i manja cijena mi je za kak ti novog kupca. Ulogiram se, ono cijena veća. Baš sam kontakirao trgovca i zatražio da mi proda po cijeni kao za novog kupca.

ahahahah i šta ti je rekao? :D

Nije odgovorio, pa sam uzeo drugu karticu, ista adresa, narucio po jeftinoj cijeni i riješio problem :)

P.S Dobio sam danas 16 paketa u jednom, ogromno pakiranje, Overseasom. Sve u paketu je poslano u manje od 14 dana, hebeno od Alija. Naručujem još!!!

14 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

Pozdrav,

jel kupovao tko USB-C to USB-C kabele na Aliexpressu? 

Nabavio sam dock za laptop, ali je došao bez USB-C kabela. Sad vidim da je kod nas najjeftiniji thunderbolt 3, USB4 itd. kabel nekih 22-25€.

Vidim da ih na aliu ima za 10-ak. Ima li tko iskustva s time?

Ipak bi trebao puniti službeni laptop sa 60-70W, pa se ne bi zezao ako netko ima loše iskustvo.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 mjeseci
neaktivan
DISPLAY kaže...

Prema ovome je brži od Aliexpress standard shipping

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2023 16:27 (Witcher94).
14 mjeseci

Izgleda da je prva AliExpress narudžba skoro pa stigla ili ja griješim. Posljednje dvije stavke na trackingu su "Import Customs Clearance Complete" i nakon toga "Parcel Outbound From Transfer Facility". Ovo pretpostavljam znači da je pošiljka krenula sa naše carine prema lokalnoj pošti ili?

Za koliko bih mogao očekivati da dođe u poštu, hoće li me ovaj tracking obavijestiti tačno na vrijeme kada stigne u poštu? U pitanju je "AliExpress Selection Standard".

0 0 hvala 0
14 mjeseci

Lično nisam još koristio, ali sam čitao dosta pozitivnih recenzija o Baseus proizvodima. Punjači, kablovi, powerbanks i slično. Jeftiniji su nego tipa Anker, a kvaliteta odlična. Može ih se uhvatiti na akcijama po zaista dobrim cijenama, što i ja čekam. Imaš npr. Baseus 240W kabl što je za mene overkill, ali imaš i opcije 65W, 100W u slično, pa gledaj šta ti odgovara. Tu je također i brend UGREEN, ali Baseus je barem iz onog što sam pročitao nešto kvalitetniji.

14 godina

Ok, hvala. Ali čini mi se da su ti kabeli uglavnom USB 2.0 za podatke, ili možda 3.0.

Za dock treba Thunderbolt3, USB4 ili Thunderbolt4. Ovaj moj je stariji, pa je 3 dovoljan.

16 godina
moderator
kratos091 kaže...

Ok, hvala. Ali čini mi se da su ti kabeli uglavnom USB 2.0 za podatke, ili možda 3.0.

Baš sam malo preletio po ponudi i nisam uočio Baseusov USB 3.0+ USB-C kabel. Znači, većina tih kabela, pogotovo ako su za punjenje, ima deklariranu brzinu prijenosa na 480 Mbit/s (480Mbps), što je USB 2.0. Ti, dakle, trebaš tražiti kabele koji podržavaju 5Gbps ili više. Stoga ti je valjda najlakše profiltrirati ih tako da potražišThunderbolt cable ili USB 4 cable. Evo recimo za ovog i ovog tvrde da su sposobni za 40Gbps.

14 godina
cherryx kaže...

Izgleda da je prva AliExpress narudžba skoro pa stigla ili ja griješim. Posljednje dvije stavke na trackingu su "Import Customs Clearance Complete" i nakon toga "Parcel Outbound From Transfer Facility". Ovo pretpostavljam znači da je pošiljka krenula sa naše carine prema lokalnoj pošti ili?

Za koliko bih mogao očekivati da dođe u poštu, hoće li me ovaj tracking obavijestiti tačno na vrijeme kada stigne u poštu? U pitanju je "AliExpress Selection Standard".

Meni prije dostave uvijek dođe obavijest na Viber, pa ovisi tko dostavlja mogu preusmjeriti ili promijeniti vrijeme dostave.

14 godina
mbaksa kaže...
kratos091 kaže...

Baš sam malo preletio po ponudi i nisam uočio Baseusov USB 3.0+ USB-C kabel. Znači, većina tih kabela, pogotovo ako su za punjenje, ima deklariranu brzinu prijenosa na 480 Mbit/s (480Mbps), što je USB 2.0. Ti, dakle, trebaš tražiti kabele koji podržavaju 5Gbps ili više. Stoga ti je valjda najlakše profiltrirati ih tako da potražišThunderbolt cable ili USB 4 cable. Evo recimo za ovog i ovog tvrde da su sposobni za 40Gbps.

Hvala, ja ih baš nisam nalazio. Uzeo sam na kraju kod nas, za 22€. Ovaj prvi, iste dužine je na aliu 15€, tako da nije baš prevelika ušteda, a lakše mi je ovdje vratiti kabal, ako slučajno dock ne bi radio.

14 mjeseci
Paket naručen 16. 10. mi je stigao u "OEX Shop" 30. 10., tj. preuzeo sam ga u Boso marketu u Županji. Naručio sam na Poste Restante.

Ja sam prezadovoljan, ali imam jedno pitanje, zašto me limitiraju na 5 dana roka za preuzimanje pošiljke. Kada je paket stigao, poslali su mi mail "....Paket možete preuzeti u sljedećih 5 dana..". Postoji mogućnost da nekad neću biti tu tih 5 dana, a naručujem na Poste Restante, šta se desi onda sa pošiljkom?

0 0 hvala 0
3 godine

Besplatna postarina za jedan PCIe kabel. Ali ako u kosaricu stavis dva, tada je postarina 4,3 eura i svi prodavaci rade na istu shemu.

Ja sam sad narucio dva put pa nek dva kabla pakira u dva paketa ako mu je to isplativije.

1 0 hvala 1
16 godina
moderator
El Torro kaže...

Besplatna postarina za jedan PCIe kabel. Ali ako u kosaricu stavis dva, tada je postarina 4,3 eura i svi prodavaci rade na istu shemu.

Kad staviš dva, promijeni ti se vrsta poštarine (moguće u AliExpress Standard, koja dolazi s tracking brojem).

3 godine

Da, za 4,3 eura dobijem tracking ali za dva komada je to jedini nacin dostave. Ne razumijem ih.

16 godina
moderator
El Torro kaže...

Da, za 4,3 eura dobijem tracking ali za dva komada je to jedini nacin dostave. Ne razumijem ih.

Tracking broj i njima služi/koristi, tako da pretpostavljam da je to razlog - za jedan kabel im je manje-više svejedno, ali ako paket s dva ili više kabela negdje zaluta, a ti tražiš povrat love jer ga navodno nisi primio, oni se mogu fućkati - moraju ti vratiti lovu. A ako imaju tracking broj na kojemu piše da si preuzeo paket, onda su sigurni.

16 godina

Jučer kupio jedan proizvod,šalje mi preko ciniao super economy shiping.

Danas gledam tracking na aplikaciji od ali express,i stoji da je paket več stiga u moj grad,što bih ja i volio,ali mi sve to miriše na nekakvo muljanje,jer se prodavač tako osigurava,kad prođe onaj rok od 90 dana,jer ali nedaje povrat,ako je pakut stigao do moje pošte .

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2023 10:31 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zzz kaže...

Danas gledam tracking na aplikaciji od ali express,i stoji da je paket več stiga u moj grad,što bih ja i volio,ali mi sve to miriše na nekakvo muljanje,jer se prodavač tako osigurava,kad prođe onaj roj od 90 dana,jer ali nedaje povrat,ako je pakut stigao do moje pošte .

Ništ čudno, Cainiao većinom piše 'Picked up large shipment'... To je tek krenulo iz Kine.

15 godina
zzz kaže...

Danas gledam tracking na aplikaciji od ali express,i stoji da je paket več stiga u moj grad,što bih ja i volio,ali mi sve to miriše na nekakvo muljanje,jer se prodavač tako osigurava,kad prođe onaj rok od 90 dana,jer ali nedaje povrat,ako je pakut stigao do moje pošte .

to ti je normalno, meni cesto dan dva nakon kupnje vec stoji onaj gore bar kao da je u mom gradu, ali za par dana se povuce i piše realno stanje

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
14 godina

Kako u procesu plaćanja staviti da je "unpaid order".?

Seller korigira cijenu na raj način, samo kad idem na opciju plaćanja odmah provuče i plati, jedina opcija mi je da mi ostavi unpaid ako je cifra veća od one koja je trenutno na kartici pa ostane "unpaid item".

Ima netko neki savjet ? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2023 19:42 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Pa nemoj ici na placanje. Naruci i odustani prije placanja....

16 godina

Pozdrav, prolaze li baterije 18650 preko carine,ili je zabrana ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
zzz kaže...

pitanje je zašto bi pored nkon.nl naručivao te baterije iz Kine uopće?

nkon.nl ti ima ogroman izbor 18650 i sličnih baterija... već od 4 komada baterija ti se i shipping isplati u odnosu na cijene istih kod nas

16 godina
60nine kaže...
zzz kaže...

nkon.nl ti ima ogroman izbor 18650 i sličnih baterija... već od 4 komada baterija ti se i shipping isplati u odnosu na cijene istih kod nas

Hvala,nisam ni znao za tu stranicu.

11 godina
zzz kaže...
60nine kaže...

Hvala,nisam ni znao za tu stranicu.

nema na čemu, dosta je popularna u vape zajednici pošto koristimo dosta te baterije (i 21700 veličinu)

sve ovisi kaj ti točno treba...

jedino im zna shipping biti nekad sporiji - pogotovo ovaj najjeftiniji, ali bar si siguran da ti neće još i na carini završiti... (nisam dugo naručivao od njih, možda se nekaj poboljšalo, ali znam da ekipa koju poznajem redovno kupuje tamo baterije kad im treba neka veća količina)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice