VR (virtual reality) igre - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.050
|
čitano: 556.442
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
VR (virtual reality) igre -pitanja i odgovori

hvala momci. isprobam veceras kad dodjem doma.

BTW, isplati li se dati 1000kn vise i uzeti Rift Quest 2 umjesto Rift S, ili se stisnuti i uzeti Reverb G2 bez kontrolera, ili cak HTC.

Ili odhebati sve, i ici na 3x27"?

Do sad sam vozio na jednom monitoru, 27" 2k ali na G29, pa mi nije toliko smetalo. No sad je druga prica :)

Sad sam plesnuo fine novce u komplet rig, sve Fanatec, a smetnuo sam s uma ovaj "detaljčić" :)

kćer ima repetecije iz Auto Škole :) kćer ima repetecije iz Auto Škole :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Skinuo sve dijelove s workshopa i igrao neko vrijeme za probu. Dobar mod ali nikako da ga odigram do kraja. Skinuo još i Gunman contracts da vidim kak je složeno ali nisam isprobal. Čekam pravi portal mod. To bi moglo bit odličan vomit fest

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: VR (virtual reality) igre -pitanja i odgovori
jucca kaže...

BTW, isplati li se dati 1000kn vise i uzeti Rift Quest 2 umjesto Rift S, ili se stisnuti i uzeti Reverb G2 bez kontrolera, ili cak HTC.

Do sad sam vozio na jednom monitoru, 27" 2k ali na G29, pa mi nije toliko smetalo. No sad je druga prica :)

Sad sam plesnuo fine novce u komplet rig, sve Fanatec, a smetnuo sam s uma ovaj "detaljčić" :)

"Detaljčić"  A gledaj, ako je samo i isključivo sim u pitanju, reverb je nešto bolji, ali ako postoji i neka druga namjena, poželiš odigrat neku vr igru, pokazat ukućanima i familji draži vr-a, onda je Meta (oculus) Quest 2 najbolja opcija jer ima odličan prikaz, može vrtit igre bez kompa, a s kompa može vrtit igre bežično. I još je najjeftinija. Ima i boljih cvika od reverba ali i cijena je bijesna te savjetujem da se strpiš malo da micro oled headseti konačno stignu na tržište. Htc vive pro 2 je po praćenju kretanja najbolji zbog steam vr lighthouse senzora, ali slika nije niš bolja. Aj, možda malo viša reza + 120Hz rr 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2022 16:25 (dax-lax).
14 godina
neaktivan
dax-lax kaže...
jucca kaže...

"Detaljčić"  A gledaj, ako je samo i isključivo sim u pitanju, reverb je nešto bolji, ali ako postoji i neka druga namjena, poželiš odigrat neku vr igru, pokazat ukućanima i familji draži vr-a, onda je Meta (oculus) Quest 2 najbolja opcija jer ima odličan prikaz, može vrtit igre bez kompa, a s kompa može vrtit igre bežično. I još je najjeftinija. Ima i boljih cvika od reverba ali i cijena je bijesna te savjetujem da se strpiš malo da micro oled headseti konačno stignu na tržište. Htc vive pro 2 je po praćenju kretanja najbolji zbog steam vr lighthouse senzora, ali slika nije niš bolja. Aj, možda malo viša reza + 120Hz rr 

Hehe, ma mislio sam posto mi sve vrti u high/max na 27" 2k, i poprilicno dobro na 55" 4K HDR TVu, racunao sam da ce moc "pojest" i VR. Nisam zna da je toliko kompleksan :)

Onda G2, cekamo i skupljam pare za nadogradnju :)

Hvala 

EDIT. instalirao Oculus Tray, stavio supersampling na 1.5 i s ovim postavkama dobijem niti 60FPS i to na 2060 :D

ali je definitivno slika bolja, cak mi (toliko) i ne smeta manjak FPS.a

AC BENCHMARK

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2022 18:16 (jucca).
14 godina
jucca kaže...
dax-lax kaže...
jucca kaže...

Hehe, ma mislio sam posto mi sve vrti u high/max na 27" 2k, i poprilicno dobro na 55" 4K HDR TVu, racunao sam da ce moc "pojest" i VR. Nisam zna da je toliko kompleksan :)

Onda G2, cekamo i skupljam pare za nadogradnju :)

Hvala 

EDIT. instalirao Oculus Tray, stavio supersampling na 1.5 i s ovim postavkama dobijem niti 60FPS i to na 2060 :D

ali je definitivno slika bolja, cak mi (toliko) i ne smeta manjak FPS.a

AC BENCHMARK

Zbog načina na koji vr funkcionira, probaj ciljati na 80-90fps kao min. Sve niže bi mogal osjetit diznilend u glavi na dulje sesije.

Uglavnom, vidio si na što se misli. Može se dobiti dosta oštra slika uz štelanje ali traži mašineriju od hardvera.

13 godina
neaktivan

ja ću ti ovako reći ... uzmi Q2, i nećeš biti razočaran, osim simanja moći ćeš odigrati i ti i tvoji gomilu PC VR igara i gomilu Questovih standalone igara.. frend ima G2, slika mu je vrh ali fali mu 3090tka ))) + malo malo pa ga napadnu neke reverbove mušice... 

Q2 je odlična stvar za relaivno malo love... radi na 72 , 90 i 120 HZa... ako ti dojadi prodal buš ga skoro za istu lovu...

ps u ACu ugasi post procesanje pa da vidiš FPS boost

14 godina

Quest 2 je po meni trenutno i dalje najbolja opcija, em je pristupačan po cijeni, em je standalone koji se može spojiti na PC te sam po sebi ima odlične specifikacije. A da ne spomenem također i same igre koje ekskluzivno dolaze za njega ( Npr Resident Evil 4 VR, odličan port btw ) 

Također kad smo već kod Questa, 20.4 Meta ima Quest game showcase di će pokazati nove VR igre. 

LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Uff, nice rig :) kad ti dosadi javi da otkupim fanateca :)

quest 2 definitivno, ja razbijam glavu s istim problemom 3x monitor ili VR. Sve više naginjem VR jer koliko čitam, najveći wow efekt u simu ljudi imaju kada stave VR na glavu.

Imaš na redditu hrpu postova kako namjestiti quest 2 da radi super sa iracing-om, vjerojatno isto vrijedi za ACC.

12 godina

Frend mi je toliko nahvalio PSVR da sam odlucio kupit PSVR2 za PS5.

Nadam se da ce me VR ipresionirat koliko je i njega,onaj Horizon VR trailer izgleda odlicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Nadam se da ce me VR ipresionirat koliko je i njega,onaj Horizon VR trailer izgleda odlicno.

PSVR2 po svemu za sad pokazanom mi se čini da će biti čudo, samo je teško se vratiti na ''žicu'' kada probaš wireless VR. 

LP
12 godina
zabbax21 kaže...
MEGATAMA kaže...

PSVR2 po svemu za sad pokazanom mi se čini da će biti čudo, samo je teško se vratiti na ''žicu'' kada probaš wireless VR. 

Pa koliko sam vidio svi ovi bolji VR uredjaji imaju zice,kamere i svasta.

Jedino ne znam koliko ce kostat PSVR2 posto onaj od HTCa cini mi se dodje oko 1500eu ovdje u De.

14 godina
MEGATAMA kaže...
zabbax21 kaže...
MEGATAMA kaže...

Jedino ne znam koliko ce kostat PSVR2 posto onaj od HTCa cini mi se dodje oko 1500eu ovdje u De.

psvr2 će biti jeftiniji makar i pušili na njemu. Imaju žice jer još nisu našli savršen tech za bežičan prijenos slike. Čak i htc-ov wireless dongle dosta smanji rezu i rr kad ide preko njega. Oculus to najbolje iskorištava, za najnižu cijenu. Treba ti samo wifi ac ili ax router 

12 godina

Tek sam nedavno krenuo ozbiljnije pratit VR trziste i bome me iznenadilo koliko je zivo,koliko se ulaze i kako se cini industrija je usmjerena prema tome u nekoj buducnosti.

Ovaj Oculus Quest2 bi bio po meni nekakva ideja VRa koju bi usvojio naprimjer Nintendo da ode u tom smijeru.

Jeli igrao netko od vas Half Life Alyx?dojmovi...usporedba sa predhodnim igrama u serijalu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zabbax21 kaže...
MEGATAMA kaže...

I moje razmišljanje. Radi bilo kad, bilo gdje, nema potrebe za stanicama na zidovima.. I možeš igrati PCVR igre kad si u dometu Wi-Fi.

Čekam da netko od velikih izda kakav bežični, sa Wi-Fi em slijedeće generacije. E, to bi onda mogao biti moj slijedeći VR hedset..

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan
dax-lax kaže...
MEGATAMA kaže...
zabbax21 kaže...
MEGATAMA kaže...

psvr2 će biti jeftiniji makar i pušili na njemu. Imaju žice jer još nisu našli savršen tech za bežičan prijenos slike. Čak i htc-ov wireless dongle dosta smanji rezu i rr kad ide preko njega. Oculus to najbolje iskorištava, za najnižu cijenu. Treba ti samo wifi ac ili ax router 

Super. Imam Fritz 6660, tj 2, drugi mi radi kao wifi mesh repeater. A on ga podržava.

S20+ vuce po 600-700Mbit+

14 godina
neaktivan
crack kaže...

Uff, nice rig :) kad ti dosadi javi da otkupim fanateca :)

quest 2 definitivno, ja razbijam glavu s istim problemom 3x monitor ili VR. Sve više naginjem VR jer koliko čitam, najveći wow efekt u simu ljudi imaju kada stave VR na glavu.

Imaš na redditu hrpu postova kako namjestiti quest 2 da radi super sa iracing-om, vjerojatno isto vrijedi za ACC.

Ma.da.i ja isto. Imam jos i TV u sobi, ali nije to to. 3 monitora bi mi uzela previse prostora, G7 49" previse novaca, a i mjesta uzima, tako da je izgleda VR najbezbolnijie rjesenje, plus sto mi ovako rig stoji sa strane uz ormar i gotovo da ne smeta. 

A sad onda moram i grafiku upgradeati. Trenutno je Gainward Phoenix 6GB.  Ova posudjena 2060 je isto malo preslaba.

Mislim se izmedju 3060 i 3070. Sad su cijene malo pale, pa bi se dalo ubost stagod. Ako ima tko zeljan za zamjenu plus nadoplatu, slobodno me kontaktira 👊

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 11:20 (jucca).
14 godina
neaktivan
mla_dend kaže...

ja ću ti ovako reći ... uzmi Q2, i nećeš biti razočaran, osim simanja moći ćeš odigrati i ti i tvoji gomilu PC VR igara i gomilu Questovih standalone igara.. frend ima G2, slika mu je vrh ali fali mu 3090tka ))) + malo malo pa ga napadnu neke reverbove mušice... 

Q2 je odlična stvar za relaivno malo love... radi na 72 , 90 i 120 HZa... ako ti dojadi prodal buš ga skoro za istu lovu...

ps u ACu ugasi post procesanje pa da vidiš FPS boost

Ma da, na Q2 sam mislio, krivo sam se izrazio 😁

Thx na savjetu, probam kad dodjen doma

Isprike na duplim postovima, ne znam kako mergat na mobu quote

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 11:21 (jucca).
13 godina
neaktivan
Alyx jednostavno moraš odigrati i TOČKA :-)
12 godina
mla_dend kaže...
Alyx jednostavno moraš odigrati i TOČKA :-)

HL2 i epizode su mi remek djela.

13 godina
neaktivan
 jucca kaže...

lepi rig .... kako si zadovoljan sa CSL DDom ?

evo i moja "samogradnja" ....

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 12:44 (mla_dend).
13 godina

Ajde kad svi stavljate evo i mog konja za utrke, Q2 naravno za glavni display 

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | R* Club: vandal_zd | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr | XBox: VandaLpr
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Ozbiljne igračke
13 godina
neaktivan
VandaL.pr! kaže...

Ajde kad svi stavljate evo i mog konja za utrke, Q2 naravno za glavni display 

e ovo bi volio probati ... ja imam samo tri shakera u sicu ((( 

14 godina
neaktivan
mla_dend kaže...
 jucca kaže...

lepi rig .... kako si zadovoljan sa CSL DDom ? 

evo i moja "samogradnja" ....

Tek sam uzeo, pa se jos navikavam, no u svakom slucaju vrlo zadovoljan. Imam i boost kit za DD, kao i brake performance kit, nisam to jos ni postelao kako treba. Jos ucim :D
presao sa G27, a ni njega nisam odavno koristio. Zivciralo me kacenje non stop na stol, klizanje pedala i sl, pa sam skuva na brzinu ženu, da moramo imati rig doma, jer nam je kćer taman krenula polagati vozački ispit pa :D

Uzeo popodne u SD za 3.400kn, a usput stigao i novi volan 

https://i.imgur.com/qw7Kcvr.jpeg

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 22:37 (jucca).
13 godina
neaktivan
sad odmah u questov dućan i kreni sa osnovama )) beat saber, Vader immortal... ili štagod drugo što te veseli ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moj dojam je da ga ne zanima ništa osim acc-a.  Onda samo air link i dec it. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

heheh, tako nekako. No sustanari, tj zena i dica ce vjerovatno htjet probati i stagod drugo :)

Uglavnom, naletio sam na minu. Kad sam digao AirLink, usporio mi se komp do bola, cak i sama navigacija unutar menija je usporena do bola. CPU te memorija na max. Prakticki neupotrebljivo. Na Rift S nisam imao tih problema.

Doduse, nisam se odavno upgradeao, jos sam na i5 4690 Haswellu, te samo 8 GB DDR3 @1866

Po specifikacijama bi to trebalo raditi, ali vjerovatno bez linka ukljucenog :)

Uglavnom, idem u shopping, sta cu, pa vas molim za preporuku, sta uzeti od proca i maticne.

Ispao sam skroz iz djira, pa sam slabije pratio u zadnje vrijeme sto je aktualno.

Hoce li 5600X biti dovoljan, ASUS PRIME B450M i 16GB memorije?

Grafika je za sada 2060, no ubrzo ce doci 3060, ili 3070.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
jucca kaže...

heheh, tako nekako. No sustanari, tj zena i dica ce vjerovatno htjet probati i stagod drugo :)

Uglavnom, naletio sam na minu. Kad sam digao AirLink, usporio mi se komp do bola, cak i sama navigacija unutar menija je usporena do bola. CPU te memorija na max. Prakticki neupotrebljivo. Na Rift S nisam imao tih problema.

Doduse, nisam se odavno upgradeao, jos sam na i5 4690 Haswellu, te samo 8 GB DDR3 @1866

Uglavnom, idem u shopping, sta cu, pa vas molim za preporuku, sta uzeti od proca i maticne.

Ispao sam skroz iz djira, pa sam slabije pratio u zadnje vrijeme sto je aktualno.

Uh, da, malo je preslaba baza. Možeš probat za prvu ruku još 8gb rama ubaciti ako imaš od frenda. Moglo bi malo prodisat ali za komplet zamjenu kad je gaming u pitanju idi na nove intele. Nisam protiv amd-a no ovo je novije i nešto brže. 12400 uz b660 ploču ili 12600kuz z690. Prvi je i više nego dovoljan, dok drugi ima dodatne jezgre za malo ubrzati specifične taskove. Još uzmeš ddr4 prloču pa možeš iskoristit ovih 8gb keks iako i to bolje na novo 16gb min

14 godina
neaktivan
dax-lax kaže...
jucca kaže...

Uh, da, malo je preslaba baza. Možeš probat za prvu ruku još 8gb rama ubaciti ako imaš od frenda. Moglo bi malo prodisat ali za komplet zamjenu kad je gaming u pitanju idi na nove intele. Nisam protiv amd-a no ovo je novije i nešto brže. 12400 uz b660 ploču ili 12600kuz z690. Prvi je i više nego dovoljan, dok drugi ima dodatne jezgre za malo ubrzati specifične taskove. Još uzmeš ddr4 prloču pa možeš iskoristit ovih 8gb keks iako i to bolje na novo 16gb min

Nisam AMD fanboy, no slagao sam rodjaku nedavno komp sa 5600X i AsusRoG Prime, Trident gold.... pa sam primjetio da je to skroz solidno radilo :)
Svakako bi radje Intela. Nista, onda 12600 i z690 :)
Hvala ti puno 

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice