U zadnje vrijeme sve su češći primjeri da se digitalna distribucija određene igre približila, ako ne i premašila, klasičnu retail distribuciju. Vjerujem da sve češće razmišljate o digitalnoj verziji igre, i sve se više ljudi odlučuje baš na takvu kupnju.
Servisi poput Steama i Metabolija cvjetaju i u ogromnom su uzletu. Sve me to navodi na razmišljanje o potpunom prelasku na digitalno distribuirane igre, iako sam fan kutija i slaganja na ormaru. No, izvjesno je da fizički mediji postaju stvar prošlosti, s njima najvjerojatnije i optički uređaji obzirom da neće imati svrhu. ;-)
Već sad optički uređaj koristim samo kad igram neku retail igru.
Upravo sam završio chat s agentom iz EA supporta koji me na ugodan način otkantao rekavši da postojeće retail igre neću moći prebaciti na EADM. Fala bogu imam ih dosta.
Sad se pitam, je li glupo i ispadamo li budale kad, na osnovu sentimenta i filinga koji imamo prilikom otvaranja kutije s igrom, kupujemo retail koji ćemo možda jednog dana izgubiti, možda oštetiti, a možda nam jednostavno novo računalo neće imati optički pogon pa igru nećemo moći igrati?
Što će se tog dana desiti s svim medijima koje imamo i s tim igrama? Kao logičan odabir mi se nameće kupovanje isključivo digitalnih izdanja, ona su uvijek tu i neće nestati.
Što mislite o budućnosti retaila?
P.S. Tema nije što je kome draže, čisto da se kužimo. ;-)