FPS-značenje u igrama

poruka: 41
|
čitano: 22.741
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
FPS-značenje u igrama

Svi pokušavaju imati što veći fps u igrama...najčešće cod2 i cod4...zanima me što se postigne sa fps-om u igrama....brže reakcije?....prije vidite protivnika???....hvala unaprijedn na svim odgovorima {#}

0 0 hvala 0
14 godina
FPS-značenje u igrama

cod 2 je zasnovan na quake enginu sta znaci da kad imas vise fpsova da mos i vise skocit...tise setas...meci se lakse lijepe...znaci lakse ubijes metu...a inace neke vrste igara su igrive na 30 fpsova a neke nisu...sve ovisi...al sta vise to bolje {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: FPS-značenje u igrama
Black Edition kaže...

Svi pokušavaju imati što veći fps u igrama...najčešće cod2 i cod4...zanima me što se postigne sa fps-om u igrama....brže reakcije?....prije vidite protivnika???....hvala unaprijedn na svim odgovorima {#}

Kako u kojoj igri, najbitiniji je u FPSovima više manej upravo zbog razloga koje si ti naveo ( plus one sheme sa 333 na CODu2, progooglaj malo ), u ostalim igrama i ne znači toliko, naravno, potreban je što veći da bi igra išla fluidno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
neaktivan
Black Edition kaže...

Imaš više prednosti visokog FPS-a u npr. COD2. Kao prvo u svim igrama što ti je viši FPS to ti igra manje šteka, tj. fluidnija je. U COD 2 ti je najbolje imati 125, 250 ili 333 FPS lock ali ti za to treba i malo bolja grafička. Ne znam baš prednosti 125 FPS-a iako je dobar za jump na nekim mjestima, ali 333 FPS je najbolji zato što možeš najviše skakati pa time i jumpati gdje god te volja {#} Zanimljivo mi je i 500 FPS jer kad imaš lock od 500 FPS i hodaš, protivnici te ne čuju :)

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 11:53 (Fićo_CoD 5).
14 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
Black Edition kaže...

Imaš više prednosti visokog FPS-a u npr. COD2. Kao prvo u svim igrama što ti je viši FPS to ti igra manje šteka, tj. fluidnija je. U COD 2 ti je najbolje imati 125, 250 ili 333 FPS lock ali ti za to treba i malo bolja grafička. Ne znam baš prednosti 125 FPS-a iako je dobar za jump na nekim mjestima, ali 333 FPS je najbolji zato što možeš najviše skakati pa time i jumpati gdje god te volja {#} Zanimljivo mi je i 500 FPS jer kad imaš lock od 500 FPS i hodaš, protivnici te ne čuju :)

quake engine je zasluzan za to...al da te ispravim nije bitan dobra grafa koliko dobar config file...

16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

quake engine je zasluzan za to...al da te ispravim nije bitan dobra grafa koliko dobar config file...

Mislim da je baš suprotno {#} jer dobar cfg poveća FPS za 50-60, a sa dobrom grafom ćeš na bilo kojem cfg-u imat 333 lock ako staviš na DX7 i sve low. :-)

a.k.a. T R 1 P L 3 X
14 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
zoharbizo kaže...

Mislim da je baš suprotno {#} jer dobar cfg poveća FPS za 50-60, a sa dobrom grafom ćeš na bilo kojem cfg-u imat 333 lock ako staviš na DX7 i sve low. :-)

7600 gt sa dobrim configom na 1280*1024 sa malo clockanim procom radi manje reze ima 250 lock...config je najvise zasluzan {#}

14 godina

To što ti pričaju o hrpi FPS-ova ti ima smisla samo u COD-u 2 i nigdje više. Tečna slika je 25 sličica u sekundi dakle 25FPS-ova. Kad imaš više od 30 ili 40 fps to ti je potpuno svejedno jel NITKO nemože golim okom vidjeti razliku između 40fps-ova i 60FPS-ova. A i druga činjenica važna je što jedno 99% ljudi ima 60Hz LCD monitore koji nemogu prikazati više od 60 FPS-ova tako da i ako imaš više ti je to potpuno nevažno ( uz ono što niti nemožeš spoznati razliku između 30 i 50 fps-ova).

16 godina
neaktivan
FPS-značenje u igrama

Ovo ne kužim da ne mogu raspoznat razliku između 25 i 60 FPS. Pa stavim u COD-u lock na 25 i šteka puno više nego na 50. lol..

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa jesi pročitao moj post. Samo u cod-u ima razlike zato što je to specifično i reako bih loše izvedeno, inače nemožeš ni ti ni itko drugi vidjeti razliju između 30FPS-ova i 60FPS-ova.

16 godina
neaktivan
FPS-značenje u igrama

Aha sad mi je jasnije :)

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS-značenje u igrama

Pogledajte ovu temu, druga stranica i tamo je dado8 stavio značenje fps-a u cod-u.

Choose your excuse: 1. Lag | 2. Reg | 3. Cheats | 4. Bad Server | 5. Bullshit | 6. Mouse | 7. Fps lag | 8. All of The Above
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
FPS-značenje u igrama

A tako kažu ali vidi se razlika između 30 i 60. 45+ je ok za sve igre. I što se tiće competitive igara, lock bi trebao biti na 60 fps.

Jedina igra koja mi izgleda ok na 30 FPS je Crysis. Ostale sve mi nekako, jednostavno nejdu fluidno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ti onda izlgeda da imaš superhuman vid ako vidiš razliku između 30 sličica u sekundi i 60 sličica u sekundi !! Inače to prosječan "čovjek" nevidi, a i ako se nešto eventualno primjeti, to je radi lošeg engina igre. Te razlike među frameovima ( osim kad padnu ispod 25 pa i  mi "obični" ljudi vidimo takozvano trzanje ) u igrama ljudi vide samo kad je upaljen FRAPS pa onda pametuju.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa jesi pročitao moj post. Samo u cod-u ima razlike zato što je to specifično i reako bih loše izvedeno, inače nemožeš ni ti ni itko drugi vidjeti razliju između 30FPS-ova i 60FPS-ova.

Moguce je vidjeti razliku, fluidno igranje se racuna na oko 60 slicica u sekundi. Film je posebna prica, filmska kamera bas kao i ljudsko oko motion stvara blur izmedu dvije slike sto povecava dojam glatkog prijelaza izmedu slicica. Kod realtime racunalne grafike, motion blur se uglavnom ne koristi (ok, u zadnje je vrijeme malo vise koristen, ali to jos uvijek nije to), te je potreban veci broj slicica u sekundi da bi se stvorio dojam prave fluidnosti.

http://www.svijetfotografije.com/hrv/vjezbe/ekspozicija-ili-blenda/

Stara mi je fotograf tako da znam ponesto :)

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
neaktivan
FPS-značenje u igrama

Sad mi je tek sve NEJASNO !!

Ako imas vise fps-ova na COD2 tise hodas,bolje trcis i skaces.

To je tako u svim igrama ili ???

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WiNAmDGAMer kaže...

Sad mi je tek sve NEJASNO !!

Ako imas vise fps-ova na COD2 tise hodas,bolje trcis i skaces.

To je tako u svim igrama ili ???

Nije, to je specificno samo za CoD serijal (i to, cini mi se, samo za starije nastavke doticne igre). Naime, radi se o propustu u Quake3 engineu koji igra koristi. Kako ne igram CoD, a igram Quake3 veoma sam sumnjicav prema tome jer takve stvari nikada nisam iskusio. No neka ostane na tome...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 18:49 (rustweaver).
14 godina

ma to je samo u CODU- i ko što  kae kolega to ti je greška. Inače u drugim igra ti broj frameova ( ako nepada ispod 25 i trza ) nema baš nikakve veze sa ugrivošću !!!!!!

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

To što ti pričaju o hrpi FPS-ova ti ima smisla samo u COD-u 2 i nigdje više. Tečna slika je 25 sličica u sekundi dakle 25FPS-ova. Kad imaš više od 30 ili 40 fps to ti je potpuno svejedno jel NITKO nemože golim okom vidjeti razliku između 40fps-ova i 60FPS-ova. A i druga činjenica važna je što jedno 99% ljudi ima 60Hz LCD monitore koji nemogu prikazati više od 60 FPS-ova tako da i ako imaš više ti je to potpuno nevažno ( uz ono što niti nemožeš spoznati razliku između 30 i 50 fps-ova).

Isprobaj sam na Quake Live-u. Razlika između 30 i 60 fps-a se strašno osjeti!

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
14 godina

Pa to je isti smiješni game engine kao COD !

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa to je isti smiješni game engine kao COD !

Ali u njemu nisam nikada osjetio poremecenu fiziku povezanu sa brojem slicica u sekundi. Kolega je mislio na fluidnost, jako se dobro osjeti kada je igra na granici igrivosti (cca 30 FPS) ili kada je veoma fluidna (60+ FPS). Quake je jako brza igra, sto brza igra vise se osjeca razlika u broju slicica u sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 22:17 (rustweaver).
16 godina
FPS-značenje u igrama

Nisam čitao prošle postove tako da neznam dal su ti objasnili ili ne al nema veze.

Veči FPS, ljepše ti radi igrica, jače skačeš, ako imaš 333 fps-a možeš skoro skroz tiho hodat u CoD2 nez da "čučiš" i te neke stvarčice.

Uglavnom što veči fps to bolje.

Tu sam i kad misliš da nisam!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PROTECTOR kaže...
Isprobaj sam na Quake Live-u. Razlika između 30 i 60 fps-a se strašno osjeti!

thank you captain obvious. jos jedna tema gdje se raspravlja o sudbini covjecanstva i sto ce se dogoditi ako ce svi imati 500lock i tiho hodati.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
16 godina
neaktivan
Bass kaže...

thank you captain obvious. jos jedna tema gdje se raspravlja o sudbini covjecanstva i sto ce se dogoditi ako ce svi imati 500lock i tiho hodati.

Da i? Ako ti se ne sviđa zaobiđi ju.

a.k.a. T R 1 P L 3 X /// Prava internet zarada - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 // odesk.com //
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ti onda izlgeda da imaš superhuman vid ako vidiš razliku između 30 sličica u sekundi i 60 sličica u sekundi !! Inače to prosječan "čovjek" nevidi, a i ako se nešto eventualno primjeti, to je radi lošeg engina igre. Te razlike među frameovima ( osim kad padnu ispod 25 pa i  mi "obični" ljudi vidimo takozvano trzanje ) u igrama ljudi vide samo kad je upaljen FRAPS pa onda pametuju.

Pričaš gluposti. Istina je da oko vidi do 25 slika u sekundi ali problem je da ne vidi po redu i što je najgore uvijek vidi fps drop. Film je druga priča jer ima konstantan fps. Da bi i u igri doživljaj bio jednak filmu potrebno je min 60fps-a i to ful stabilno bez dropova no krajnjim nezahtjevnim korisnicima je dosta i 40+ za normalno igranje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 20:38 (Anphonic).
17 godina
FPS-značenje u igrama

Igrama s lošim enginom ne vrjedi ni 300 fps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma smiješni ste !! Baš bih volio da može ovih par "pametnih" doć do mene da isporobamo vaše teorije. Da igraju 5 igara sa naštimanim frameovima do 35 recimo i onda do 60FPS i kladim se da nebi znali kada igraju istu igru sa 35 FPS ili 60 FPS. A ljudska psiha je vrlo podložna sugestiji i placebo efektu što hrpa ljudi po ovom forumu potvrđuje. Vi ako vam je tako bolje uživajte u svojim imaginarnim zamislima i idejama {#}.

16 godina
Problem je u vremenu izmedju frameova.

Ako svaki frame dolazi nakon 0.033s sve ce bit ok, ali ako je jedan 0.05s pa drugi 0.02 to je kao microstuttering...
2.936 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan
FPS-značenje u igrama

Meni Metro2033 se gura na 30FPS i fluidan je sve dok ne treba pucati! :D

Nasuprot Crysis Warhead se vuče na 26FPS i nikad ama baš nikad nebih zalagao.

Jednostavno presavršena optimizacija. {#}

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
FPS-značenje u igrama

izmedu 30 i 60fps je razlika velicine texasa. izmedu 60 i bilo kojeg frameratea iznad vjerjatno necete primjetiti razliku. sve je dalje od osobe do osobe. kod niskih fpsa se sve svodi na optimizaciju kao sto pise u postu iznad.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 23:23 (Bass).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice