Prije zadnjeg update nisam imao skoro nikakvih bugova, osim nekih sitnica koje nisu vrijedne spomena.
Jucer uradim update i sad mi igra u groznom stanju, trepere boje, ljudi u zraku, alloy prolijece kroz stvari (odjednom je baci u borbi), blokira mi penjanje, negdje gdje se moze penjati sada nece nikako i sad mi se cak pojavio ovaj bug sa fireglam gdje su se svi vratili na mapi iako su zavrseni....
Meni je s druge strane "shimmering" još više izražen. Ne mogu reći da sam oduševljen u kojem stanju su izbacili igru. Nikada nisam doživio da je Sony 1st party ekskluziva izašla s tolikom količinom bugova. Već razmišljam da pređem na Elden Ring i to igram neko vrijeme dok Guerilla ne riješi Horizon.
Nisam vidio ružniji performance mod (sa aspekta oštrine slike) od ovoga u Horizon FW - 1800p checkerboarding je promašaj, bilo bi bolje da koriste dinamičnu rezoluciju. S druge strane resolution mod je zaključan na 30 FPS-a koji očajno izgledaju na OLED-u, a 40 FPS mod vjerojatno nije niti u planu.
Moram priznati da mi je splasnulo oduševljenje igrom konto svih ovih problema.
Meni na 30fps izgleda vise nego dobro,u rangu Spidermana,GOW itd u 30fps...ta vrsta prikaza.
Ali opet gledao sam na YT prikaz na 30fps i ekipa ima izrazen judder tako da uistinu ne kuzim zasto netko ima judder a netko ne.
Mozda ljudi promjene neke postavke,mozda nisu kalibrirali HGIG pa i to utjece na procesiranje HDRa...mozda ovo mozda ono,svasta moze bit.
Potpisujem. Meni savršeno u 30 fpsa.Također OLED i 30 fpsa. OLED podešen prema preporukama Vincenta Teoha.
Gledam kako većina piše da im je na OLEUD 30 fps očajno i neprihvatljivo a meni izgleda odlično i neobično igrivo u 30fps. Prebacim na 60 i tamo grozan shimmering i pretjerana oštrina na rubovima vegetacije.
Prebacim na Division (1) i WWZ i tamo je upravo grozno loše zbog 30fpsa, vrlo neugodno. Vratim na HFW i sasvim drugačiji dojam. Definitivno nije isto svakih 30 fpsa. Naravno da preferiram gdje god je moguće ali u HFW na performance modeu mi je to treperenje vegetacije užasno neugodno. Inače mi sve druge igre puno ugodnije u performance modeu, zato me i iznenadilo kako je kod Horizona obratno. Barem meni. Srećom nisam naišao na neke bugove do sada, možda zato što nisam daleko došao u igri - otprilike 10h tek igrao. Zasad zanimljiva,odlična i prelijepa igra, istraživanje je rewarding - topla preporuka.
Baš me zanima jel ovo sa dojmom o resolution vs performance to nešto subjektivno ili ovisi o TVu i postavkama.