Xbox Series X izdvojena tema

poruka: 6.501
|
čitano: 1.695.950
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
Xbox Series X

Ima li netko pokoji savjet kako olaksati tranziciju s misa i tipkovnice na kontroler...

Ubija me ciljanje i gledanje uokolo. Recimo kad uzmem luk u Skyrimu, ajmeee. A tek neki snajper u Hitmanu.. Deprimirajuce sam los i ocajan. 
P. S. Ne bih spajao tipkovnicu i mis. Zaista bih htio savladati kontroler. 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Xbox Series X
Iskljuci sve moguce aim assistove, na taj nacin ces svladat najbrze ciljanje gamepadom. Meni je trebalo 10-ak dana da se naučim. Kroz mjesec mi je bilo skroz prirodno ko mis i tipkovnica.
Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

0 0 hvala 0
12 godina
Kad gledaš kroz nišan (tzv.ADS), fino ciljaj sa lijevom gljivom kojom se krećeš, a ne desnom.
PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
15 godina
Xbox Series X

Upišite svoje gamertag pa da se dodajemo na Xbox-u.

Moj je RENZOR GT 01

U don’t have a life. They are telling me. I’m a gamer, i have many lifes.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xbox Series X

Planiram kupiti xbox X pa me zanima sljedeće. Imam monitor 1440p na 75 hz, a xbox daje 1440p na 60 hz.

Hoće li biti screen tearing-a ili konzola ima v-sync.

Mislim da bi bilo ako je obrnuto.....da konzola daje više hz ,a monitor manje.

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2022 20:30 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Xbox Series X

Hvala Apachy i Deni. 
Odlucio sam ipak preskociti ove igre gdje ima preciznog ciljanja i krenuti s ovima tipa Jedi Fallen Order i Batman. Malo da dobijem osjecaj. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2022 0:13 (Godfrey).

2 0 hvala 0
17 godina
Xbox Series X

Kolko vidim, SX dolazi sa ultra high speed kabelom (hdmi). Jel se moze koristit drugi kabel, duzine, 4m. Imam doma jedan hdmi, a na tom hdmi kabelu pise samo, high speed. Jel ima kakve veze ili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 17:21 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Kolko vidim, SX dolazi sa ultra high speed kabelom (hdmi). Jel se moze koristit drugi kabel, duzine, 4m. Imam doma jedan hdmi, a na tom hdmi kabelu pise samo, high speed. Jel ima kakve veze ili?

Ovisi dali ti treba 4k 120hz HDR 10Bit signal,ako ne onda ti je dobar doslovno bilo koji kabel.

17 godina
MEGATAMA kaže...
zvonac kaže...

Ovisi dali ti treba 4k 120hz HDR 10Bit signal,ako ne onda ti je dobar doslovno bilo koji kabel.

Telka nema podrsku za hdmi 2.1, tak da samo podrzava 4k 60Hz 10bit. Znaci da je dobar i obican hdmi kabel, pretpostavljam da ovaj ultra high speed ima podrsku za 120Hz itd. odnosno veci je bandwith.

15 godina
zvonac kaže...
MEGATAMA kaže...
zvonac kaže...

Telka nema podrsku za hdmi 2.1, tak da samo podrzava 4k 60Hz 10bit. Znaci da je dobar i obican hdmi kabel, pretpostavljam da ovaj ultra high speed ima podrsku za 120Hz itd. odnosno veci je bandwith.

Da, ako ti ne treba HDMI 2.1 onda može bilo koji kabel.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
12 godina
Xbox Series X

Bit ce veselo nakon nove godine....

Btw zar to znaci da je Xbox series S 500 dolara u proizvodnji....microsoftovci imaju tradiciju laganja ali ovo je nova razina 🤣

https://www.eurogamer.net/microsoft-loses-up-to-200-on-each-xbox-console-sold

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Kao i sony sa ps3, obznanili da su gubili masno po prodanom primjerku ps3, a sve se saznalo nakon izlaska ps4...

Mislim da trenutnim komponentama i cijenama - 2000kn za series s je logično da su u žešćem minusu. Kaj mislis da je ps5 u profitu? U najboljem slucaju su na 0.
Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
MEGATAMA kaže...

Btw zar to znaci da je Xbox series S 500 dolara u proizvodnji....microsoftovci imaju tradiciju laganja ali ovo je nova razina 🤣

Da ogroman problem za korisnike jer dobivamo jeftinu konzolu , bolje bi bilo da dignu za 50 eura dve godine star komad tehnike kao neviđeni presedan koji je napravila konkurencija.

Tradicija laži je da vjerujemo u generaciju,poskupljenje konzola, cijena igrica,naplaćivanje upgrejda igri za novu konzolu,prodaja samo na njihovom storu, "eksluzive" koje jako brzo dolaze PC i još tonu ostalih stvari...

Nova razina gluposti se ovdje možes procitati

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 18:39 (Sarevok).
14 godina
Sarevok kaže...
MEGATAMA kaže...

Da ogroman problem za korisnike jer dobivamo jeftinu konzolu , bolje bi bilo da dignu za 50 eura dve godine star komad tehnike kao neviđeni presedan koji je napravila konkurencija.

Tradicija laži je da vjerujemo u generaciju,poskupljenje konzola, cijena igrica,naplaćivanje upgrejda igri za novu konzolu,prodaja samo na njihovom storu, "eksluzive" koje jako brzo dolaze PC i još tonu ostalih stvari...

Meni i dalje njegov komentar nije jasan, da ga jeb*š. Mislio je da M'soft zarađuje na svakoj konzoli pa sad ispada da su lagali ili misli da lažu sad kad vele da gube 200$ po svakoj Series S? Ili je to samo još jedan pokušaj nekakvog Sony trollanja koje nitko ne kuži?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
I Sony I Microsoft uvijek ili gube ili su na nuli što se tiče hardvera. Bar na početku generacija dok ne pojeftini proizvodni proces. A lova leži u softveru. To se odavno zna, nije to ništa novo.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Xbox Series X

Pa i ptica na grani znaju da Microsoftu hardver ne igru ulogu , njih samo zanima Gamepass i da ga uguraju na što više uređaja. Tako da je onaj post užasno trolanje ili totalno neznanje.  Ne znaš što je gore...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 19:11 (Sarevok).

1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Xbox Series X
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 19:17 (azzie).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Ni ja ne mogu skuzit sta je htio s tim rec. Ocito nisam na tom intelektualnom nivou razvoja... Valjda prodaju konzole s gubitkom od 200$ koiiko sam skuzio. Zasto bi se ja kao kupac osjecao prevarenim zbog toga?
i nogom u guzicu je korak naprijed
12 godina
Hexfire kaže...
Sarevok kaže...
MEGATAMA kaže...

Meni i dalje njegov komentar nije jasan, da ga jeb*š. Mislio je da M'soft zarađuje na svakoj konzoli pa sad ispada da su lagali ili misli da lažu sad kad vele da gube 200$ po svakoj Series S? Ili je to samo još jedan pokušaj nekakvog Sony trollanja koje nitko ne kuži?

Da,mislim da lazu da Xbox series S kosta u izradi 500 dolara 🥂

8 godina

kad smo već kod Series S-a, mene je strah da bi ta konzola mogla biti usko grlo za sve buduće next gen igre i
potencijalno jedini razlog zašto bismo ranije mogli dobiti "next gen" konzole.

14 godina
I ovaj mjesec je Indiegamepass, ali meni ne smeta. Somerville mi izgleda zanimljivo, Monkey Island znam da je super, a za ovaj side project od Obsidiana ne znam uopće kako izgleda, ali čim je njihovo mi je interesantno.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sigurno da ih ne košta 500$ u proizvodnji niti to u članku piše.

S vremenom će Series S postati uteg oko Msoftovog vrata i bit će zanimljivo vidjeti kakav spin će onda izvesti. Jer ako imaš nešto što ograničava tvoju flagship konzolu da se pokaže u najboljem mogućem svjetlu imaš problem.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 20:44 (Hexfire).
13 godina
protjeran
Hexfire kaže...

S vremenom će Series S postati uteg oko Msoftovog vrata i bit će zanimljivo vidjeti kakav spin će onda izvesti. Jer ako imaš nešto što ograničava tvoju flagship konzolu da se pokaže u najboljem mogućem svjetlu imaš problem.

Čitao sam neke članke i računaju se što više u budućnosti osloniti na FSR 2.0 upscale i još neke svoje "machine learning" tehnike  . Tako da mislim kod manjih rezolucija ne bi trebalo biti prevelikih problema za ovu generaciju , eventualno pred kraj ali tada će se i Series X mučiti.

https://www.ign.com/articles/amds-fsr-20-is-now-available-for-xbox-series-xs-and-xbox-one-developers

12 godina
azzie kaže...
Hexfire kaže...

Čitao sam neke članke i računaju se što više u budućnosti osloniti na FSR 2.0 upscale i još neke svoje "machine learning" tehnike  . Tako da mislim kod manjih rezolucija ne bi trebalo biti prevelikih problema za ovu generaciju , eventualno pred kraj ali tada će se i Series X mučiti.

https://www.ign.com/articles/amds-fsr-20-is-now-available-for-xbox-series-xs-and-xbox-one-developers

Scorn ima FSR 2.0 na XsX dok na XsS nema,prezahtijevan je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 21:35 (MEGATAMA).
12 godina
Sarevok kaže...

Pa i ptica na grani znaju da Microsoftu hardver ne igru ulogu , njih samo zanima Gamepass i da ga uguraju na što više uređaja. Tako da je onaj post užasno trolanje ili totalno neznanje.  Ne znaš što je gore...

Jos jedan multiacount visestruko protjerani "clan"

Uspori sa ovim fanbojizmom,ja ne moram lizat niti jedan gaming brand posto ih imam sve pa me nije strah uputit kritiku niti za jedan od njih.

Bolesno.

12 godina
Hexfire kaže...

300+200=500

That's $100 lost on the $499 Series X, and $200 on the smaller $299 Series S.

Znaci ako xss kosta 300 dolara a gube na svakom 200 dolara,mora kostat 500 da bi bili na nuli....shvatio?

13 godina
protjeran
Xbox Series X

MEGATAMA 

Scorn ima FSR 2.0 na XsX dok na XsS nema,prezahtijevan je.

Nisu uopće rekli da prezahtjevan, nego ga nisu implementirali kada i ovako imaju stabilnih 60 fps na tom "potato" od konzole.

Da imaš reći najpametniju stvar na svijetu reći ja bi te zamolio da ne komentiraš moje postove jer sam ja preskočio onaj tvoj "proljev" od maloprije .

I prestani vrijeđati ljude na ovoj temi jer te nitko ne doživljava previše nakon onih silnih gluposti što pišeš svako toliko , znamo da si u poznim godinama ali i senilnost ima svoju granicu.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 22:24 (azzie).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Zahvaljujem na kratkoj povijesti matematike.

Trošak proizvodnje, logično nije jedini trošak koji se gleda kod definiranja cijene konzole. Stoga, 500$ sigurno nije cijena proizvodnje jedne konzole nego je puno niža.

Ti koristiš izraz "proizvodnja" koji se u članku ne spominje. I onda to neshvaćanje članka koristiš kao argument da Microsoft o nečemu laže.
15 godina
Xbox Series X

Iskače iz paštete, u svakoj temi je. Uh.

Xbox gamertag: RENZOR GT 01
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Ne kuzim sto je krivo napisao. Sve stoji. Cudi me kako su i dalje u minusu kad je sony vec odavno u profitu s PS5. Meni je series S super za odigrati pokoju igru s game passa, ali mislim da ce ih skupo kostati na duge staze.
Series S im je trenutno najprodavanija konzola a puno je slabija od X. Nije ni cudo sto guraju indie igre na gamepass kad vecina korisnika kupuje S. Jos ako je S relativno skupa za proizvodnju onda je MS u problemima.

Edit: Hexfire, trosak proizvodnje i shippinga su najveći troskovi, sony je srezao oba troska, i dalje su u minusu po konzoli pa su povecali cijenu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 22:28 (Gogy7).
Moj PC  
2 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice