Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.813
|
čitano: 5.647.011
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony PlayStation 5
Bitanga kaže...

To ti ne ide baš u prilog, kako onda da očekujemo da si i ovo prije toga ispravno zaključio? :-)

A čuj, znao sam da ćeš ti morat nešto u stilu čangrizavog starca, ali s obzirom da si očito stariji nadao sam se da ćeš imati i malo perspektive i zrnce mudrosti. Pretpostavljam da si pratio gaming od 90ih. Al tebi je sve isto, odustao od života.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2023 15:37 (Chronosus).
14 godina
Jelash13 kaže...

In other news, u mjesecu kad je na PS5 izašao Final Fantasy XVI, igra zbog koje se kupuje konzola (tako kažu), u Japanu je prodano više Switch konzola i primjeraka nove Zelde.

Postavlja se pitanje da li se uopće isplatilo platiti SquareEnix-u za tu šestomjesečnu eksluzivnost.

Kakav.glup zaključak. Kao da to što se Zelda prodala u više primjeraka automatski znači da se FF16 i PS5 prodao loše. Zelda je bila najiščekivanija igra godine i nastavak jedne od najboljih open world igara ikad. Čak i kad izuzmeš činjenicu da je u pitanju fucking Zelda, jedan od najvećih brendova u gamingu uopće. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
19 mjeseci
protjeran
antimadridista kaže...
Jelash13 kaže...

In other news, u mjesecu kad je na PS5 izašao Final Fantasy XVI, igra zbog koje se kupuje konzola (tako kažu), u Japanu je prodano više Switch konzola i primjeraka nove Zelde.

Postavlja se pitanje da li se uopće isplatilo platiti SquareEnix-u za tu šestomjesečnu eksluzivnost.

Kakav.glup zaključak. Kao da to što se Zelda prodala u više primjeraka automatski znači da se FF16 i PS5 prodao loše. Zelda je bila najiščekivanija igra godine i nastavak jedne od najboljih open world igara ikad. Čak i kad izuzmeš činjenicu da je u pitanju fucking Zelda, jedan od najvećih brendova u gamingu uopće. 

Znači nije se isplatilo. 

14 godina
Znači jedino bi se isplatilo ako bi bili prodavaniji od Zelde? Nikako drugačije ne može biti isplativo? Ti ili loše trolaš ili ti logika nije baš jača strana.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
19 mjeseci
protjeran
antimadridista kaže...
Znači jedino bi se isplatilo ako bi bili prodavaniji od Zelde? Nikako drugačije ne može biti isplativo? Ti ili loše trolaš ili ti logika nije baš jača strana.

Tears of the Kingdom je izašao u svibnju. Legend of Zelda je popularan serijal.

Final Fantasy 16 je izašao u lipnju. FF je isto popularan serijal. Iako je igra već mjesec dana vani, TotK se tom istom mjesecu prodao bolje od FF16, i Nintendo je prodao više konzola iako na zadnjem directu nisu pokazali baš nešto impresivno.

Ja bih rekao da je to promašaj sa Sonyjeve strane, da.

16 godina
Chronosus kaže...

A čuj, znao sam da ćeš ti morat nešto u stilu čangrizavog starca, ali s obzirom da si očito stariji nadao sam se da ćeš imati i malo perspektive i zrnce mudrosti. Pretpostavljam da si pratio gaming od 90ih. Al tebi je sve isto, odustao od života.

A da, ja se igram za zabavu, sve dok mi je zabavno. Ne opterećujem se previše oko toga. To nije neko životno bitno pitanje po meni.

Da sutra propadnu i Xbox i PS ja bih svejedno imao pregršt igara za igranje. Više nego što stignem igrati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Audi automobili se prodali u lipnju u više primjeraka od BMWa. Loša politika BMWa, automatski su u minusu i propast će. Teški promašaj od firme.
Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
protjeran
antimadridista kaže...
Audi automobili se prodali u lipnju u više primjeraka od BMWa.

Ne u Indiji

https://www.timesnownews.com/auto/car-news/luxury-car-sales-in-june-2023-mercedes-vs-porsche-vs-bmw-vs-audi-who-sold-more-cars-article-101537540

14 godina
Jelash13 kaže...
antimadridista kaže...
Jelash13 kaže...

Znači nije se isplatilo. 

Koliko se isplatilo ne znam, ali bome nije pomoglo Sony što im je usred kampanje o štetnosti ekskluziva, na njihovu konzolu došla ekskluziva .

Ali koliko vidim dosta je oprečnih mišljenja oko novog FF, tak da prije da je korist bila manja nego su očekivali.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Sony PlayStation 5

Zadnji prodajni podatak za FF16 je bilo 3 milijuna,sto je samo za Ps5 platformu spektakl,skocila je jako i prodaja Ps5 u Japanu u periodu FF16 izlaska.

Imate podatke mislim na Famitsu.

Sto se tice Microsofta...jbe mi se za Activision,oni rade samo smeca i ne sjecam se kad sam od njih kupio nesto daj one,ali Blizzard je za mene odlicna firma...WOW igram desetljecima,Diablo 4 mi je vrh.I sada je tome dosao kraj jer MS ne jebe PC gaming 5% tako da mislim kako je ovo kraj za WOW koji nema smisla na Gamepassu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Zadnji prodajni podatak za FF16 je bilo 3 milijuna,sto je samo za Ps5 platformu spektakl,skocila je jako i prodaja Ps5 u Japanu u periodu FF16 izlaska.

Sto se tice Microsofta...jbe mi se za Activision,oni rade samo smeca i ne sjecam se kad sam od njih kupio nesto daj one,ali Blizzard je za mene odlicna firma...WOW igram desetljecima,Diablo 4 mi je vrh.I sada je tome dosao kraj jer MS ne jebe PC gaming 5% tako da mislim kako je ovo kraj za WOW koji nema smisla na Gamepassu.

Objasni.

Po meni je gamepass savršen za igru tog tipa jer za nešto višu cijenu mjesečne pretplate dobiješ još hrpu drugih igara.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
MEGATAMA kaže...

WoWu neće doći kraj niti da ukinu pretplatu, tek bi mu onda skočio broj igrača. Da je besplatan u sklopu Gamepassa to bio bio win-win.

A sve MS igre su na PCu, i to buy once sa Xboxom.

Ne znam otkud zaključak da MS ne jebe PC gaming?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2023 16:30 (Bitanga).
9 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

WoWu neće doći kraj niti da ukinu pretplatu, tek bi mu onda skočio broj igrača. Da je besplatan u sklopu Gamepassa to bio bio win-win.

A sve MS igre su na PCu, i to buy once sa Xboxom.

Ne znam otkud zaključak da MS ne jebe PC gaming?

Jedini problem kod gamepass-a vidim na primjeru Forza 7. Tko je bas kupio igru prije moze je igrat. Tko ju nije kupio ne moze je vise nit kupit nit je nema na gamepass-u. 

Igra jednostavno vise ne postoji osim rabljenih diskova

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
14 godina
Santana kaže...

Jedini problem kod gamepass-a vidim na primjeru Forza 7. Tko je bas kupio igru prije moze je igrat. Tko ju nije kupio ne moze je vise nit kupit nit je nema na gamepass-u. 

Postoji i drugi problem. Osobno se ne bi usudio igrati duže igre na pretplatničkom servisu jer nikad ne znaš kad će maknuti. Vjerojatno nije toliki problem za first party igre, al tipa AC Odyssey je bio možda pola godine na PS Plus Extri.

19 mjeseci
protjeran
Chronosus kaže...
Santana kaže...

Postoji i drugi problem. Osobno se ne bi usudio igrati duže igre na pretplatničkom servisu jer nikad ne znaš kad će maknuti. Vjerojatno nije toliki problem za first party igre, al tipa AC Odyssey je bio možda pola godine na PS Plus Extri.

Znaš jer na vrijeme najave koje igre dolaze i koje odlaze.

16 godina
Chronosus kaže...
Santana kaže...

Da, nekad je bolje kupiti ako znaš da ćeš igrati dulje vremena.

Ja sam Valhallu i još par Ubisoft igara odigrao na njihovom Uplay subscriptionu za jedan mjesec i nikad više pokrenuo.

Subscription mi uglavnom služi samo da isprobam par igara koje bih htio kupiti, a nisam siguran da će mi se svidjeti. Na kraju uglavnom odlučim da je i dobro da ih nisam kupio.

Što se Forze 7 tiče, to su rijetki slučajevi. Koliko vidim istekle su im neke licence i ne mogu ju više prodavati.

Prije toga je mogao kupiti tko je htio. Nije neki problem, uskoro izlazi nova.

9 godina
Chronosus kaže...
Santana kaže...

Apsurd je to kaj je to njihova skoro pa glavna igra. Top ekskluziva. 

Škrti su platit neke licence. Rađe su maknuli igru iz prodaje i sa gamepass-a

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
Santana kaže...

A gle, vjerojatno su pratili prodaju i odlučili da im je jeftinije da maknu jer je prodaja bila zanemariva pošto je igra izašla još 2017.

Ili ih je netko počeo ucjenjivati s licencom. Koliko sam čitao licence su skupe za sve to. Onaj tko je fan je igru kupio u te 4 godine i još uvijek ju ima.

A ovako su još par mjeseci prije potakli prodaju umjesto da drže na gamepassu i puše novce.

Nitko nije glup da makne nešto s čim zarađuje. Ali ako su gubici preveliki da bi opravdali držanje nečeg u prodaji onda nitko nije glup ni da gubi novce bezveze.

Uostalom, kako kažeš da se kupiti na diskovima tko silno želi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2023 17:50 (Bitanga).
9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

A gle, vjerojatno su pratili prodaju i odlučili da im je jeftinije da maknu jer je prodaja bila zanemariva pošto je igra izašla još 2017.

Ili ih je netko počeo ucjenjivati s licencom. Koliko sam čitao licence su skupe za sve to. Onaj tko je fan je igru kupio u te 4 godine i još uvijek ju ima.

Nitko nije glup da makne nešto s čim zarađuje.

Kuzim ja to samo ako drze do svojih igara sredili bi to bez obzira na cijenu. 

Kolko znam GT Sport je jos uvijek u prodaji. 

Ja kad sam uzeo gamepass radovao sam se da cu odigrat FM7, a kad ono drek. Kad sam citao o cem se tu radi nisam mogao vjerovat. FM8 je daleko onda bila od izlaska,a ovoj je vec isteko rok trajanja. 

Pogledaj u kakvom je stanju Halo. 

Cista nesposobnost.

Perfect Dark im je u banani isto. Nisu se bas pokazali, ak ce tak vodit i ovo kaj su kupili nisam bas optimistican da nas kvaliteta ceka

16 godina
Santana kaže...

Ja kad sam uzeo gamepass radovao sam se da cu odigrat FM7, a kad ono drek. Kad sam citao o cem se tu radi nisam mogao vjerovat. FM8 je daleko onda bila od izlaska,a ovoj je vec isteko rok trajanja. 

Cista nesposobnost.

Perfect Dark im je u banani isto. Nisu se bas pokazali, ak ce tak vodit i ovo kaj su kupili nisam bas optimistican da nas kvaliteta ceka

Da, ne znam o čemu se tu točno radi i kakvi su to dealovi u igri. Sigurno nije jednostavna odluka da povučeš igru sa storea, to se ne događa baš često na svu sreću. Vjerujem da su dobro razmislili prije toga.

Kakve su zadnje dvije Forze Horizon ja se samo nadam da neće i Motorsport seriju usrat sa dječjim spikama.

Vidjet ćemo šta će biti s Activisionom, nema se smisla nervirati. Ima i gorih stvari. :-)

9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Cista nesposobnost.

Da, ne znam o čemu se tu točno radi i kakvi su to dealovi u igri. Sigurno nije jednostavna odluka da povučeš igru sa storea, to se ne događa baš često na svu sreću. Vjerujem da su dobro razmislili prije toga.

Kakve su zadnje dvije Forze Horizon ja se samo nadam da neće i Motorsport seriju usrat sa dječjim spikama.

Vidjet ćemo šta će biti s Activisionom, nema se smisla nervirati. Ima i gorih stvari. :-)

Ma ne nerviram se. Ionak vise ne igram bas nist od pocetka godine.

To ti je ko oni koji komentiraju politiku,a ne glasaju 

19 mjeseci
protjeran
Sony PlayStation 5

Alpha Protocol (Obsidianova igra, ali Sega je izdavač) se već neko vrijeme ne može nabaviti u digitalnom obliku na konzolama. Nema je ni na Steamu. Točan razlog ne znam, ali negdje sam pročitao da je bilo baš zbog licence. Navodno im je istekla licenca za JEDNU pjesmu - Autograph: Turn Up The Radio - i umjesto da produlje licence ili pjesmu zamijene nekom drugom, oni su odlučili igru maknuti u potpunosti.

...ali zato ju možete čuti u Guardians of the Galaxy igri. 

0 0 hvala 0
15 godina
Santana kaže...
Ja kad sam uzeo gamepass radovao sam se da cu odigrat FM7, a kad ono drek.

Šteta, odlična igra.

14 godina
Jelash13 kaže...

Znaš jer na vrijeme najave koje igre dolaze i koje odlaze.

Najave ni mjesec dana ranije. Ti možeš krenut igrati nešto mjesec i pol prije nego što maknu, par tjedana kasnije ti objave da maknu igru i onda patak. Kupuj ak ti se igra dalje.

10 godina
Idući tjedan pocinje Summer Sale, vec danas imate popuste na Hogwarts Legacy, CoD MWII, Dead Island 2...
Ponuda traje do 3.8.
Moj PC  
1 0 hvala 3
10 godina
Naughty dog radi Last of Us Part 2 Director's cut. Moći ćete ne samo svirati gitaru, vec i traziti od pojedinih likova da odsviraju pjesmu za vas...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gogy7 kaže...
Naughty dog radi Last of Us Part 2 Director's cut. Moći ćete ne samo svirati gitaru, vec i traziti od pojedinih likova da odsviraju pjesmu za vas...

10 godina
A čuj, moras nesto i dodati da mozes naplatiti 70$
19 mjeseci
protjeran
Gogy7 kaže...
A čuj, moras nesto i dodati da mozes naplatiti 70$

Znači nešto kao Death Stranding: Director's Cut.

Samo, manje. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice