hdzu treba vjerovati ...
kakve gluposti ? ''kome vjerovati a kome ne?'' ... najbolje da bude kako je i dosada bilo i to je to...
hdzu treba vjerovati ...
kakve gluposti ? ''kome vjerovati a kome ne?'' ... najbolje da bude kako je i dosada bilo i to je to...
Meni je dovoljno sto nisi uvalio niti jedan TD
Sto dolazimo na pocetak, da nam na forumu nisu potrebni niti palci niti hvale, niti ne znam sto sve ne... Bitno je da su ljudi OK.
ma ja radje ignoriram nego da dam TD..osim ako pomislim da je zavrijedio TD =P
inace ako mi se neki post svidi ili dijelim necije misljenje onda dam TU, ako mi netko pomogne ili vidim da je nekome drugome pomogao a mene mucio isti problem (ili nesto slicno) onda dam i Hvala a ponekad i pusu
4. Samo malo, samo malo... Čovjek koji je započeo temu kako kompjuter ne boota, je prvi dan na forumu. Kako će on znati kome vjerovati? Budali koja mu je rekla flashaj BIOS? Pa nije on tu 2 godine da je upamtio čiji je post vjerodostojan.
Forum je ipak zajednica forumaša, a ne korisnička služba koju zoveš kad ti nešto ne radi. Naravno, svi se mi uvijek potrudimo pomoći i novom članu koji se registrirao samo zbog toga što ima problem, ali mislim da nema potrebe komplicirati previše kako taj korisnik ne bi trebao pričekati da mu više ljudi odgovori i u međuvremenu pročitati 4-5 postova da skuži tko je tko na forumu. To je čak korisno za forum jer da novog korisnika dočeka sve gotovo, vjerojatno ne bi ni ostao na forumu, a ovako malo pročita pa mu neka druga tema zapne za oko na području u kojem ima više iskustva.
Ma da jednom zabrljaš i odma postaješ ološ na forumu i odmah možeš otići s foruma. Prvi prijedlog je puno bolji.
Ili da (kao na nekim forumima) za godišnjicu napravimo VEEELKU feštu pa one s tim ljubičastim kartonima nalupamo, one s zvjezdicama obljubimo a za moderatore, ZNA se šta ih ide.
Pa to i ne bi bilo tako loše kako izgleda na prvi pogled, ako bi taj karton bio privremen (ili 3 privremena pa ide trajni, ako je i to prestrogo, onda tri privremena u nekom vremenskom periodu = trajni). Na taj način bi bio i odgojna mjera da ljudi ne pišu gluposti.
Po meni bi ipak najkorisnija promjena bila napisati u pravilima upozorenje da prvo dano rješenje nije nužno dobro... i staviti limit da novi korisnici ne mogu otvarati teme dok ne pročitaju pravila (a to bi bilo korisno i zbog drugih stvari jer je opće poznato da korisnici nemaju naviku čitanja pravila).
Ma da jednom zabrljaš i odma postaješ ološ na forumu i odmah možeš otići s foruma. Prvi prijedlog je puno bolji.
salžem se...sloboda pisanja bi se smanjila. Kao što je netko vec napisao...ako svi govore da je nVidia XXX dobra dođe neki znalac i kaže ne ova ATI-eva je bolja u roku od 2 min. rank tog korisnika bi pao na 0 jer je dobrio 10-ak minusa od ljubitelja nVIdije iako je možda bio u pravu.
Po meni bi ipak najkorisnija promjena bila napisati u pravilima upozorenje da prvo dano rješenje nije nužno dobro... i staviti limit da novi korisnici ne mogu otvarati teme dok ne pročitaju pravila (a to bi bilo korisno i zbog drugih stvari jer je opće poznato da korisnici nemaju naviku čitanja pravila).
A kako bi znao jesu li pročitali pravila? Hoćemo im nekakav test davat da pišu?
(da ne bi mislio da te sprdam, meni je isto nedavno palo na pamet da bi trebalo nekako ljude natjerat da pročitaju pravila)
Što više vremena provodim na forumu, to mi se više čini da bi trebalo uvesti neke "sankcije" za gluposti koje pojedinici valjaju.
Kako prepoznati autora koji samo lupeta? Pa nek skripta broji TDove i "Prijave" i kad ih netko skupi određeni broj u odnosu na broj postova u određenom podforumu, nema postanja 3 dana u tom podforumu jer očito nema pojma o čemu priča.
Što više vremena provodim na forumu, to mi se više čini da bi trebalo uvesti neke "sankcije" za gluposti koje pojedinici valjaju.
Kako prepoznati autora koji samo lupeta? Pa nek skripta broji TDove i "Prijave" i kad ih netko skupi određeni broj u odnosu na broj postova u određenom podforumu, nema postanja 3 dana u tom podforumu jer očito nema pojma o čemu priča.
mdaa, onda ja tebi dam TD pa se ti naljutiš i lupiš mi Prijavu ili 10x TD a ja ni kriv ni dužan..to je uobičajeno po nekim forumima, skupi se ekipa i onda bana drugog a sebi međusobno dijele pohvale, zvjezdice, štaveć..mislim da je ova tema malo..hm. Teško je za to područje odredit neka pravila, zato su na ovom forumu pravila dodjeljivanja zvjezdica povjerena računalu, ne čovjeku.
A kako bi znao jesu li pročitali pravila? Hoćemo im nekakav test davat da pišu?
Za početak link za aktivaciju (kao što na većini foruma dođe mailom), samo ga staviti na kraju posta s pravilima. Nije nešto i ne jamči da su ih korisnici čitali, ali su barem bili tu.
TD se dobiva stvarno za svaku glupost i u pravilu je više znak neslaganja s postom nego znak da je sadržaj pogrešan. Prijava se svaka ručno obrađuje, a ovakav sistem bi samo povećao broj prijava stvari koje nisu za prijavljivanje i dodatno opteretio modove koji više ne bi imali vremena baviti se stvarnim problemima.
minus se nije odnosio na tvoj post ...napisao sam netko je vec rekao...bla blato sa moderatorima je ok ali trabalo bi imat 1 moda na 20 korisnika...
meni zvjezdice dosta pomažu, pa se i prema tome ravnam...al opet imam i malo mozga(sa ćemo sei malo hvalit ) da i prije promislim nego to napravim....mislim da je s ovim " palcima" i "hvala" dosta dobro rješenje
još kad bi se davalo nekaj za "prijavi "bodova
velim samo treba malo mislit i gledat zvjezde(mada bi više tam pristajale bube)
mislim da je ideja pohvalna i korisna ali u praksi jako teško provediva iz niza već navedenih razloga...
treba se pouzdati u zvjezdice, gledati "staž" na forumu, pogledati koju konfiguraciju "pomagač" ima te se ne pouzdati u samo jedan savjet...
kome vjerovati? TRUST NO ONE
Kao što su neki rekli, ovaj TD+Prijava/broj postova omjer je loša ideja jer se može zloupotrijebiti. Koja god se metoda stavi za provjeru "reputacije" i stručnosti pojedinog korisnika ne valja jer se može nekako zaobići i izfrizirati dobra i loša reputacija. Jedino da modovi na osnovi dosad sakupljenih Hvala, prijava i kartona (i stickya) daju ocjenu forumašima - to bi bilo donekle objektivno ali bi bilo puno posla uz ove tekuće poslove (spam, offtopic i ostale nepravilnosti).
Ukratko rečeno - ništa od svega ovog. Morat ćemo se pouzati u svoje iskustvo sa foruma, broj zvjezdica i zadnjih 10ak postova autora koji nam predlaže rješenja problema.. I svoju procjenu, naravno. Ako MSN ne radi, definitivno ne treba flashirati BIOS ili promijeniti kabel od monitora.
A novi useri... PMati ih sa pravilima foruma + mala napomena - "Gledajte u broj zvjezdica i staž na forumu"
Ako mogu komentirat...
Ako netko da pogresan savjet, zar ga tu ostali forumasi sami ne isprave??? Inace kad ljudi pisu gluposti deset ostalih ih isprase ili isprave ili sto vec tako da je lako razaznati tko pise gluposti, a tko zaista pomaze....
meni zvjezdice dosta pomažu, pa se i prema tome ravnam...al opet imam i malo mozga(sa ćemo sei malo hvalit ) da i prije promislim nego to napravim....mislim da je s ovim " palcima" i "hvala" dosta dobro rješenje
još kad bi se davalo nekaj za "prijavi "bodova
velim samo treba malo mislit i gledat zvjezde(mada bi više tam pristajale bube)
Da samo koliko sam primjetio formula za to im nefunkcionira tako dobro vecinom ovi s vise postova imaju vise, a thumps upovi koliko sam primjetio neznace toliko za zvjezdice, tri put sam pao(2 puta povisio) s 2.5 na 2 zvjezdice a nikakav karton nisam dobio(znaci nekakve izmjene su radili na formuli).
Da definitivno bi trebali, mozda bi cak bolje bilo napisati ove kojima nije dobro vjerovati a ne kojima je dobro vjerovati, vecinom one informacije koje nisu dobre budu puni palčeva prema dolje.
thumps upovi koliko sam primjetio neznace toliko za zvjezdice, tri put sam pao(2 puta povisio) s 2.5 na 2 zvjezdice a nikakav karton nisam dobio(znaci nekakve izmjene su radili na formuli).
Ne mora bit..nakon nekog vremena inaktivnosti, a pogotovo ne-prijavljivanja gubiš zvjezdice..
Meni se cini da cu biti jedan od rijetkih kojima se ovaj prijedlog ne svidja.Ako si dosao na foum po pomoc ja mislim da ti nitko nece nesto slagati ili reci da pogresno uradis.Zasto si ikako dolazio ako sumnjas u ljude na tom forumu.Ali to je samo moje misljenje.
za te korisnike kojima se vjeruje bi bili kao neki pred kandidati za moderatora ili asistenta
ja mislim da bi se u teme gdje ima problema trebali javljati oni koji znaju riješiti ili su bili u istoj situaciji
ali javljaju se i spameri (koji kao žele pomoć, a naprave više štete nego koristi) pa su oni najveći problem na forumu
e sad kad bi se to stavilo,da ne bi bilo problema kod novih korisnika (da ih nitko ne čita) za njih bi mogli stavit nešto kao "stječe povjerenje"
Po meni niti ovom forumu trebaju zvjezdice ili bilo kakvi rangovi osim pokazatelja vremena tj. koliko je forumaš dugo na forumu i tko je moderator ili ne.To bi bilo sasvim dovoljno ,a za drugo su si sami forumaši krivi ako su naivni i ništa živo ne provjeravaju.Ovako se samo rade bespotrebne polemike tko je bolji,najbolji i svetac!?...Pogotovo kad kao vidiš nabrijanog forumaša s "višerednim zvjezdicama".Totalno bespotrebno osim onoga na početku što sam rekao.Moje mišljenje.
Meni se cini da cu biti jedan od rijetkih kojima se ovaj prijedlog ne svidja.Ako si dosao na foum po pomoc ja mislim da ti nitko nece nesto slagati ili reci da pogresno uradis.Zasto si ikako dolazio ako sumnjas u ljude na tom forumu.Ali to je samo moje misljenje.
Zato jer to ljudi nenamjerno ili nesvjesno rade. Oni misle da znaju. Daju rijesenje koje nije tocno ili nije najbolje ili nije najjednostavnije. Zele pomoci. Ali nazalost ne pomazu. :)
Onda dodje netko sa najboljim rijesenjem, ti ga prihvatis, das covjeku hvala, platis pivu, das guze ili sta vec i to je to..
za te korisnike kojima se vjeruje bi bili kao neki pred kandidati za moderatora ili asistenta
ja mislim da bi se u teme gdje ima problema trebali javljati oni koji znaju riješiti ili su bili u istoj situaciji
ali javljaju se i spameri (koji kao žele pomoć, a naprave više štete nego koristi) pa su oni najveći problem na forumu
e sad kad bi se to stavilo,da ne bi bilo problema kod novih korisnika (da ih nitko ne čita) za njih bi mogli stavit nešto kao "stječe povjerenje"
slažem se za spamere, pa bi zato,već ako i netko prijavljuje poruke (da,i ja to napravim) onda ako sam nekog prijavio zbog spama ili offtopica, trebalo upozoriti i ako bi to ponavljao trebalo bi ga "smiriti"ili "frknuti" s foruma.
vjerojatno bi tad stvar profunkcionirala.
Sjećam se, svojevremeno na početku, kada sam ja "spušio žuti" bil sam miran ko bubica samo da ne "frknem" s foruma
Zato jer to ljudi nenamjerno ili nesvjesno rade. Oni misle da znaju. Daju rijesenje koje nije tocno ili nije najbolje ili nije najjednostavnije. Zele pomoci. Ali nazalost ne pomazu. :)
Onda dodje netko sa najboljim rijesenjem, ti ga prihvatis, das covjeku hvala, platis pivu, das guze ili sta vec i to je to..
Pa zato ima Hvala i zvijezdice.Ali zato se u teme i javlja vise ljudi a ne samo jedan,tj. da bi se porazgovaralo o temi i ponudilo vise razlicitih rijesenja onda zajedno nadju najbolji i znaju za ubuduce ako netko ima takav problem da mu se odmah ponudi ispravno rijesenje.Na graskama se uci.
na nekim forumima postoji reputacija koju modovi i drugi korisnici (uz dobar razlog) mogu dati ili oduzeti nekom korisniku. Tj. mogu dati negativnu , neutralnu i pozitivnu reputaciju. Jedino što se s tim dobije je broj u zagradi ispod imena.
Ja nebi ništa mjenjao ali ako nešto treba (a netreba) mjenjati predlažem ovo.
Eh dečki puno toga što ste ovdje rekli bi imalo smisla ali nekima je lakše napisat HVALA nego kliknut osobi koja mu je pomogla. Koliko vidim ima onih koji napišu nešto korisno ali dobije palčeve dolje a vjerojatno bi tako bilo da postoji pozitivna i negativna reputacija. Ljubomora i zavist vlada i ovdje te ako bi netko dobio nekakav status vjerojatno bi se našlo pametnjakovića koji bi na sve načine umanjili njegovu vrijednost (doprinos forumu). Teško bi to sve bilo kontrolirati da dobije nekakav smisao.
Ljudi ovo je forum i mislim da je ovo nepotrebno,ako imas problem i postavis ga,XX ljudi ce dati svoje misljenje,mozda bude od pomoci mozda ne,mozda se nesto i izbrise(slike,softver.....padne sistem),skuri nesto grafa,ram...al sve radimo na svoju odgovornost.Ovde ljudi koji poznaju tematiku daju svoje misljenje.Niko nece namjerno sj***** drugog,a ako i lupi neku glupost odmah ce uslijediti 10ak postova koji ga demantuju....tak da za ovim nema potrebe.Moje misljenje
P.S:Ja tako posmatram savjete,rijesenja koja su upucena na moj problem
Eh dečki puno toga što ste ovdje rekli bi imalo smisla
da se nadovežem: npr ova tema o Pušenju ili o Registru branitelja- većinom su postovi koji nemaju veze s informatikom, svode se na prepucavanja,dokazivanja tko je u pravu, na blog. Neka, i to treba ali ja tebi TD ili TU zato jer se ne slažem s tvojim mišljenjem! Šta bi bilo da se na osnovu toga rade kriteriji o "podobnosti" nekog od forumaša? Najviše zvjezdica bi imali oni koji su tek pristupili forumu pa su dobili onu nagradnu, prvu. A stisnuti HVALA? PA, mnogi ne paze na suvislo izlaganje problema, pravopis barem, pa još i da stišću HVALA? Svi s ovog foruma imaju srednju školu, malo kulture nije na odmet.