Svi ste primjetili kad se u bug editor kopira source kod, potpuno se unišiti formatiranje koda. TIme kod postja praktički nečitak, a poprvljanje koda je dosta mukotrpno u bugovu editoru i kod većeg broja linija koda je dosta sporo. Predlažem ako je moguće, da se omogući očuvanje formatiranja koda. Znam da ovo nije forum strogo određen za programiranje no ipak bi ovo olakšalo dosta stvari.
Uništavanje formatiranja (izvornog) koda na forumu
- poruka: 24
- |
- čitano: 2.060
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije pokvareno. Samo koristiš krivi pristup. Probaj ovako:
Prva verzija - označiš određeni dio teksta, pa onda promijeniš stil:
{
int a;
printf("Enter A: ");
scanf("%d", &a);
(a>0)? printf("\n A je veći od nule.") : printf("E nije.");
getch();
return 0;
}
Tekst će ti ispasti razlomljen.
Druga, ispravna verzija - uključiš stil "Kod" i tek onda zalijepiš tekst:
{
int a;
printf("Enter A: ");
scanf("%d", &a);
(a>0)? printf("\n A je veći od nule.") : printf("E nije.");
getch();
return 0;
}
I sve pet.
Nisam na to mislio već na nešto drugo. Prije mi nije htio kopirati uvlake linija koda, no sad očito radi. Očito je bio problem do mene. Ispričavam se na temi.
test:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int m,n,x,y,k=0;
cin>>n;
int *grupa=new int[n];
for(int a=0;a<n;a++){
cin>>grupa[a];
}
cin>>m;
for(int a=0;a<n;a++){
cin>>x>>y;
k+=y;
if(grupa[a]<=k){
k=k-grupa[a];
for(int b=1;b<n;b++){
if(grupa[a+b]<=k){
a++;
k=k-grupa[a+b];
}
else{
k=0;
break;
}
}
}
else{
a--;
}
}
cout<<x+1<<endl;
return 0;
}
Bilo bi dobro ublažiti boju za ove horizontalne crte koje razdjeljuju pojedine linije koda - jako je nečitko i napadno. Crte između redaka trebale bi biti jedva primjetne (možda bi zapravo čak bilo bolje da su svjetlije od pozadine koda).
Ma ne, te crte tu uopće ne bi ni trebale biti. Pogledaj moj post iznad, primjer 2. Ako dobro zalijepiš kod, bude samo ona siva kockica, bez horizontalki. To izgleda OK.
A da nisu te crte neki bug? Ne vidim baš neku svrhu ovih crta... A još su i gadne
Možda bi bilo fora kad bi na svakoj crti pisao broj retka, pa da možemo reći: "Ej lima, greška na lajni 46!". Ali onda bi to bilo još ružnije...
I ako je ovo stvarno bug (a meni izgleda kao da je), kako to da ga nitko iz redakcije dosad nije primjetio i fiksao?
Ah, moj mozak i njegova beskonačna pitanja...
Bilo bi dobro ublažiti boju za ove horizontalne crte koje razdjeljuju pojedine linije koda - jako je nečitko i napadno. Crte između redaka trebale bi biti jedva primjetne (možda bi zapravo čak bilo bolje da su svjetlije od pozadine koda).
E sad, ja sam stekao dojam da tih crta uopce ne bi trebalo ni biti, kao sto je vec prije mene receno. Ova tvoja izjava me skroz zbunila.
Stekli ste krivi dojam. Naime, u nekim programski jezicima naredba završava na kraju reda (BASIC, Python) pa se u tim slučajevima mora znati je li neki dio teksta zapravo u jednom ili više redaka. Upravo tome služe te horizontalne crte - da vizualno odvoje jednu od druge linije koda.
Što se tiče toga da, kad prvo odabereš stil Kod pa onda zalijepiš pa nema crta - prije bi to bila greška/bug, nego same crte. Inače, zašto nema linija u tom slučaju? Zato jer prilikom pasteanja nisu prepoznati "paragrafi", tj. svaka linija nije stavljena kao novi paragraf. Možda ima neka caka s tim koristi li se za Enter samo CR ili kombinacija CR+LF. Inače, kad ti sam pišeš kod i stisneš tipku Enter za prijelaz u novi red, time si stvorio novi paragraf. I kad sam pišeš kod i umjesto Entera stisneš Shift+Enter (znači, isto kao recimo u programima za obradu teksta, poput Worda), prelaziš u novi red, ali neće biti crte.
Zanimljivo, ja sam uvijek mislio da su crte greska nastala losim kopiranjem kôda. Uf, onda cu biti prvi koji ce reci da je kôd stil, takav kakav je zamisljen, - ruzan i da linije previse ometaju pri citanju. Definitivno sam za puno suptilnije prikazane linije.
Ne Rust, ne kužiš - ove crte JESU greška.
Ovo što kaže Mbaksa ima smisla. Uzmi za primjer neki BASIC programčić u kojem ima jedna preduga linija koja ne stane na ekran. Budući da je u BASIC-u bitno da linija završi baš tamo gdje bi i trebala (znači ne smije se prelamati u novi red), ove crte bi trebale označiti gdje ta linija zapravo završava.
Ali ovdje to nije tako.
Napomena: ako vidite samo tri linije, molimo smanjite veličinu prozora vašeg browsera. Unaprijed hvala! EDIT: Možda ih vidite i četiri. U tom slučaju, povećajte ga! Trebaju biti četiri linije.
+ obična_linija X
+ preduga_linija_koja_se_btw_ne_smije_prelomiti_u_novi_red_jer_bi_kod_mogao_postati _nefunkcionalan_(lorem_ipsum_dolores_hej_hej) X
+ još_jedna_obična_linija X
Pogledaj ovo: u notepadu sam natipkao tri linije, prva i zadnja su normalne dužine, a druga je preduga. Iksevi označavaju prelazak u novi red, a plusevi početak reda.
Ali ovdje je kod prelomljen poslije kod_bi_mogao_postati (druga linija), zbog razmaka, a nije se pojavila crta koja bi označavala gdje je zapravo kraj linije.
U tome je fora. Horizontalne crte nisu tu zbog BASIC-a, one su tu greškom.
betmene - iskušavaš moje strpljenje. Zašto radiš gluposti? Zašto očekuješ od web-browsera ili editora da cijepa riječi? Jel ti razlikuješnaredbu od jedne riječi?
Stavio sam razmak poslije riječi *postati* da pokažem da se na tom mjestu prelomio tekst.
Ne znam zašto me ovako napadaš...
Meni je problem kad ponekad ne uspijem kopirati sve one uvlake naredbi pa na kraju ispadne kod sa linijama koje sve počinju sa početka. Ne znam gdje griješim?
Stavio sam razmak poslije riječi *postati* da pokažem da se na tom mjestu prelomio tekst.
Ne znam zašto me ovako napadaš...
Krivo sam shvatio tvoju poantu. "Vjerojatno" zbog toga jer očekuješ nešto što ne možeš očekivati. Naime, kao što i sam znaš, kod si zalijepio na onaj drugi način koji si predložio, kad editor ne radi "linije koda", odnosno paragrafe. Shodno tome, ne možeš očekivati crte ("a nije se pojavila crta koja bi označavala gdje je zapravo kraj linije.") između linija (paragrafa), kad paragrafa nema! Između čega bi se onda trebale nacrtati te crte!? To nitko nije ni tvrdio. Zalijepi tekst normalno iz Notepada pa onda odaberi kod pa će biti crta. Jedino je problem što onda ima praznih linija.
A da si taj isti tekst natipkao u samom editoru, sve bi bilo OK - imao bi crte između linija koda.
Znači, u osnovi bi trebalo razblažiti te crte između redaka koda i trebalo bi prijelikom lijepljenja koda srediti to da ne radi prazne linije.
@mbaksa
Možeš li nam objasniti kako cijepaš isti post odn multikvotaš ga ?
Kao što je na vBulletinu
[QUOTE=mbaksa;33872694] ababababababa [/QUOTE]
Nešto ti napišem i onda ponovo izvadim dio teksta te te ponovo citiram
[QUOTE=mbaksa] cdcdcdcdcdcd [/QUOTE]
Moj tekst
Dakle, zamolio bih te da nam objasniš kako višestruko citiraš proizvoljne segmente iz jednog posta (pošto sam primjetio da to jedino ti znaš koristiti)
Hvala !
jednostavno je :D
znam i ja :D
uglavnom samo moraš kopirat cijeli dio s citatom ponovo nakon svojeg teksta...
Ja bi predložio neki code highlight kao što je na nekim forumima. U boji i da ima podršku za dosta jezika. Mislim da to nije problem implementirati kod neke buduće nadogradnje.
Ovakav kod mi je pomalo suhoparan.
Ja bi predložio neki code highlight kao što je na nekim forumima. U boji i da ima podršku za dosta jezika. Mislim da to nije problem implementirati kod neke buduće nadogradnje.
Ovakav kod mi je pomalo suhoparan.
Najbolje takvo rješenje sam vidio kod www.cplusplus.com. No tamo se radi samo o jednome jeziku tako da je dosta jednostavnije.
Bilo bi dovoljno i da se omogući prikaz broja linije koda.
Baš da vidim.
Znam da sam to prije 3 godine ;) znao koristiti a sad sam oglupio.
To je to, samo ne mogu krenuti pisati ispo drugog dijela !?
Treptuća strelica nikako da " izađe" iz tvog dijela broj 2 kojeg sam Quotao
uglavnom samo moraš kopirat cijeli dio s citatom ponovo nakon svojeg teksta...
Znam da sam to prije 3 godine ;) znao koristiti a sad sam oglupio.
događa se :D
Treptuća strelica nikako da " izađe" iz tvog dijela broj 2 kojeg sam Quotao
najprije stisni 2x enter pa zalijepi u predzadnji red, a ne u zadnji pa nećeš imat taj problem...
znači ovako:
- prazan red
kopirani citat
- prazan red
Najbolje takvo rješenje sam vidio kod www.cplusplus.com. No tamo se radi samo o jednome jeziku tako da je dosta jednostavnije.
Bilo bi dovoljno i da se omogući prikaz broja linije koda.
Ima od pastebin do highlight rješenja koje već postoje za sve platforme.
Da brojevi bi bili super.
događa se :D
...........i pametnima :D
Da
znači ovako:
- prazan red
kopirani citat
- prazan red
To je to.
Još jednom puno, puno fala
samo izbaci ubuduće višak praznih redova :D
samo izbaci ubuduće višak praznih redova :D