Uklanjanje opcije "palac dolje"

poruka: 165
|
čitano: 37.872
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Uklanjanje opcije "palac dolje"
Onjegin kaže...

Sad kad je XXX-man moderator možete ukloniti i cijeli forum, a ne samo palčeve dole.

A pa ne misliš valjda da on dijeli TD-ove po temama:) A što se tiče njih, koliko sam primjetio u ovih 5 godina,
ako se ne provocira i ne vrijeđa na onaj najprizemniji način, dakle ne diraš ti njih, ne diraju oi tebe:)
Vjerujem da su i prilično sretni ak nemaju pouno posla oko čitanja gluposti koje ih ne zanimaju i pravljenja reda...

----------
Što se palčiranja tiče, mislim da smo sve rekli.
Meni isto zna prismetati ako se uloži puno truda na linkove i citate, na uređenje posta i argumentiranje,
"nagrada" u obliku tih par piksela prema dolje, ali dosad je to bilo uglavnom u temama
"kuda ide ovaj brod", slike vaših gaća, moj klub realmadrid, i brand-hatingu.
Kad su se počele pojavljivati u savjetima o čišćenju virusa, popravku kvarova, i ostalim konkretnim stavrima,
postalo je iritantno.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
rustweaver kaže...

Radi se o tome što sa pisanjem "glup ti je post" dotični sebe izlaže javnosti zbog nemogućnosti vođenja argumentirane rasprave. Sa palcem dolje (pogotovo anonimnim), takvog rizika nema.

Ali sa neanonimnim TD, on izlaže seve javnosti na isti način kao da je napisao takvu poruku.

rustweaver kaže...
Da, "glup ti je post" je u svakom slučaju nekonstruktivan komentar neovisno o tome dolazio on kroz palac ili kroz tekst koji možeš pročitati. Zato treba ukloniti palčeve. Ako ne možeš/želiš navesti razloge zašto je nečiji post glup onda nemaš razloga piskarati o tome ili lupati palčeve. Radi se o jednostavnoj stvari, nekonstruktivni komentari podliježu sankcijama moderatora samo zato jer su napisani, ali kroz palac možeš biti jednako nekonstruktivan bez podlijeganja ikakvim sankcijama. Zato imaš pojave tipa patološko lupanje TD svima u temi, ljude koji se prate po raznim temama i lupaju si palčeve samo zato što se ne vole i slično...

Ne slažem se. Jedna od svrha foruma jest razmjena mišljenja, i mislim da svatko treba imati pravo na izražavanje mišljenja bez obzira na njegovu konstruktivnost/nekonstruktivnost. Ovo sa glup ti je post je već pomalo ekstremno, no uzmi na primjer jednu običnu poruku poput Ne slažem se. U praksi takvih nekonstruktivnih poruka imaš po cijelom forumu i one se ne sankcioniraju jer su sasvim normalne.

rustweaver kaže...
Pa što je to nego ocjena? Ne mora on time smanjivati nekakvu rejting varijablu da bi se to moglo nazivati ocjenom. Ljudi iskažu mišljenje o tvom postu, dakle ocijenili su tvoj post.

Onda pojam ocjena gledaš previše široko, jer kada sam rekao ocjena onda sam upravo mislio na smanjivanje nekakve rejting varijable.

EDIT:

rustweaver kaže...

Na glup i nekonstruktivan post niti ne moraš pisati smislen odgovor (ili ikakav odgovor što se toga tiče). Takvi postovi obično više govore o sebi i njihovom autoru nego što bi netko drugi mogao reći. Poanta je da ga svi mogu pročitati i vidjeti nečiju možebitnu glupost.

Kada drugi vide palac na nečijem postu ne mogu znati koliku težinu ima taj palac jer ne znaju argumente za nečije neslaganje sa autorom pa ne mogu znati koja je strana u pravu, dakle nije im previše koristan.

Nije točno. Oni imaju argumente tvoje strane, i znaju da se netko ne slaže s tobom. Ako se netko ne slaže s tobom, onda nema razlike između TD-a i nekonstruktivnog odgovora.

rustweaver kaže...

A nije koristan niti meni kao autoru tog hipotetskog posta jer ni meni ne govori zašto se netko ne slaže. Zašto bih ja morao znati da se netko ne slaže sa mnom ako mi ne želi reći razlog? Koji je smisao toga? Da bih vodio statistiku?

Zato što je jedna od uloga foruma razmjena mišljenja. A i to neslaganje nije samo tu radi tebe već i drugi mogu vidjeti da se autor ne slaže s tobom.

EDIT 2:

rustweaver kaže...

Zamisli neki hipotetski ekstreman slučaj. Netko napiše dobro argumentiran post (uzmimo u svrhu argumenta da je autor tog nekog posta potpuno u pravu) i dobije, brat bratu, 80 palaca dolje i svega par (ili čak niti jedan) palac gore. E sad, što jedan slučajni prolaznik može zaključiti o tom postu? Ne vidi argumente druge strane pa ne može znati raspolaže li druga strana ikakvim smislenim argumentima, ali zato vidi veliku brojku i šansa je da će se prikloniti mišljenju mase a ne činjenicama, jer o njihovim argumentima može samo nagađati. Pa bi tako mogao (pogrešno) pretpostaviti da ako se toliko ljudi ne slaže tada sigurno moraju imati snažne argumente.

To je već krajnje ekstreman slučaj i mislim da je mala vjerojatnost da se takav slučaj pojavi.

Prva stvar, onaj tko se vodi logikom i argumentima neće na temelju nepostojećih argumenata pretpostaviti da je tvoj stav pogrešan.

Druga stvar, to opet nije problem TD-ova. Ako je netko na temelju toga sklon pretpostaviti da je takav stav pogrešan, onda će to isto napraviti ako tih 80 ljudi krenu neopravdano i nekonstruktivno pljuvati po tome postu. Tko se vodi logikom neće ni u jednome slučaju takvo što napraviti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 14:57 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Ali sa neanonimnim TD, on izlaže seve javnosti na isti način kao da je napisao takvu poruku.

U neku ruku da, ali sada su palci anonimni.

Ne slažem se. Jedna od svrha foruma jest razmjena mišljenja, i mislim da svatko treba imati pravo na izražavanje mišljenja bez obzira na njegovu konstruktivnost/nekonstruktivnost. Ovo sa glup ti je post je već pomalo ekstremno, no uzmi na primjer jednu običnu poruku poput Ne slažem se. U praksi takvih nekonstruktivnih poruka imaš po cijelom forumu i one se ne sankcioniraju jer su sasvim normalne.

Svatko ima pravo na izražavanje mišljenja, da. I samim time ako se već potrudio napisati "ne slažem se" šansa je da će i proširiti svoj odgovor na razloge zašto se ne slaže. A i ako to ne napravi te post ostane samo na "ne slažem se" to je i dalje puno jasnije o palca koji može značiti i "ne sviđaš mi se". I ne stvara nikakvu brojku pored nečijeg posta.

Nije točno. Oni imaju argumente tvoje strane, i znaju da se netko ne slaže s tobom. Ako se netko ne slaže s tobom, onda nema razlike između TD-a i nekonstruktivnog odgovora.

Točno. Dakle kako to koristi nekom slučajnom prolazniku koji čita temu? Koja je svrha? Da bi znali broj ljudi koji se ne slaže s tobom iako ne znaju niti koji su to ljudi niti zašto se ne slažu? Kako to njima koristi?

What Andy giveth, Bill taketh away.
15 godina
neaktivan
Prva stvar, onaj tko se vodi logikom i argumentima neće na temelju nepostojećih argumenata pretpostaviti da je tvoj stav pogrešan.

Druga stvar, to opet nije problem TD-ova. Ako je netko na temelju toga sklon pretpostaviti da je takav stav pogrešan, onda će to isto napraviti ako tih 80 ljudi krenu neopravdano i nekonstruktivno pljuvati po tome postu. Tko se vodi logikom neće ni u jednome slučaju takvo što napraviti.

Ali ne može znati koliko su ti "nepostojeći argumenti" utemeljeni. Ljudi se, ako sami ne mogu prosuditi, imaju tendenciju prikloniti većini i to uglavnom ima smisla, nitko ne kaže da je masa uvijek u pravu ali često jest. Što onda ovdje dovodi do varljivosti.  A što ako tih 80 ljudi ipak ima dobre argumente, ali su samo bili previše lijeni pisati ih pa su onako u prolazu samo roknuli TD? Poanta: ne možeš znati. Palci su nejasni. I doista nema nikakve koristi od njih.

Druga bi stvar bila kada bi druga strana krenula nekonstruktivno pljuvati po nečijem postu, taj netko bi dobio priliku ukazati na nedostatak argumenata nekog pljuvača. Ponavljam: na palac ne možeš odgovoriti, nemaš priliku braniti svoj stav.

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 15:25 (rustweaver).
15 godina
rustweaver kaže...

Ali ne može znati koliko su ti "nepostojeći argumenti" utemeljeni. Ljudi se, ako sami ne mogu prosuditi, imaju tendenciju prikloniti većini i to uglavnom ima smisla, nitko ne kaže da je masa uvijek u pravu ali često jest. Što onda ovdje dovodi do varljivosti.  A što ako tih 80 ljudi ipak ima dobre argumente, ali su samo bili previše lijeni pisati ih pa su onako u prolazu samo roknuli TD? Poanta: ne možeš znati. Palci su nejasni. I doista nema nikakve koristi od njih.

Druga bi stvar bila kada bi druga strana krenula nekonstruktivno pljuvati po nečijem postu, taj netko bi dobio priliku ukazati na nedostatak argumenata nekog pljuvača. Ponavljam: na palac ne možeš odgovoriti, nemaš priliku braniti svoj stav.

Zamisli ovakvu hipotetsku situaciju. Imamo neki hipotetski forum sa mogućnostima istima ovome, ali nema TU/TD. Sad netko napiše neku poruku. Netko drugi čita tu poruku i argumenti izneseni u njoj mu se čine logičnima. Međutim, na forumu imaš 80 ljudi koji se s tim ne slažu, ali su prezaposleni da bi iznijeli svoje argumente. Može li se ikako znati koliko su ti njihovi argumenti utemeljeni? Vidiš da taj problem sa hipotetskim argumentima nije problem koji proizlazi iz postojanja TU/TD. To nije problem samo foruma jer kada imaš stav o nečemu, nikako ne možeš znati da ne postoji netko sa boljim argumentima. Onaj tko se vodi logikom, on se vodi stvarnim tj. postojećim argumentima, a ne onima koji bi možda mogli postojati.

I u ovome slučaju, ako tih 80 ljudi da TD, onda bi onoga tko čita tu poruku to moglo natjerati da malo bolje prouči te argumente i istraži tu temu van foruma. Na taj način možda pronađe još bolje argumente.

rustweaver kaže...

Prije svega, to što netko nije iznio argumente, ne znači da on nema neke bolje argumente, tako da si tu opet u istoj situaciji kao i sa TD-ovima. Time što si ti rekao da oni nisu iznijeli argumente, nisi nimalo promijenio situaciju.

Iz davanja Td-ova bez objašnjenja automatski proizlazi neiznošenje argumenata i to je očito. Nema potrebe da na to ukazuješ.

16 godina
neaktivan
Bilo bi dobro da BUG ili natrag stavi da se vidi tko daje TU/TD ili prilikom stavljanja TD da se moraju navest razlozi stavljanja TD(razlog neslaganja sa postom) pa mozda i omogucit da se razlozi vide...
Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

1 3 hvala 0
15 godina
zerocool12 kaže...
Bilo bi dobro da BUG ili natrag stavi da se vidi tko daje TU/TD ili prilikom stavljanja TD da se moraju navest razlozi stavljanja TD(razlog neslaganja sa postom) pa mozda i omogucit da se razlozi vide...

To bi onda tek bilo besmisleno jer za takve stvari imamo poruke.

12 godina
protjeran

trebaju vratit da se vidi jer bi mu onda mogao *ebati mater ako mi bezveze da td {#}

HOW ABOUT NO

3 6 hvala 0
16 godina
Kulo Vi Britania kaže...

trebaju vratit da se vidi jer bi mu onda mogao *ebati mater ako mi bezveze da td {#}

Zbog toga smo i maknuli da vidite tko vam lupa TU/TD.

سمندری ڈاکو
14 godina

Ne mogu vjerovat da se netko buni protiv necega sto bug forum ima, a facebook obavezno treba.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Oko 5-6 godina pratim Bug forum i ne pamtim da je bilo toliko spamanja,nezadovoljstva...na dobijene TD,a da se moglo vidjeti tko to daje!

Nakon ukidanja te mogucnosti,pojavila se najezda trolova koji djele TD bezveze,jer im je time..valjda ćuna veca!?

Prije ti fino dobijes ili das TD SA RAZLOGOM i to je tada imalo smisla,sada ovo nema smisla,zaista,jer koliko postova ima zaista kvalitetnih,a opet imaju po 10-tak TD!

Samo zato sto ima 5% forumasa koji jednostavno ne mogu smisliti druge forumase,pa im lupaju TD cim vide njihov post,koliko god on bio kvalitetan-te 15% forumasa koji 

su tu samo zato da bi djelili TD jer im je dosadno ili...ma necu biti prost!

U potpunosti podrzavam ideju da se za svaki TD mora navesti razlog,pa da to lici na nesta,jer ovako...nema smisla zaista!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 19:48 (Milka30).
Moj PC  
8 2 hvala 1
16 godina
pirat kaže...
Kulo Vi Britania kaže...

Znači maknuli ste tu mogućnost tako da bi se ohrabrilo (često neobrazloženo) davanje TU/(prvenstveno) TD-a bez mogućnosti da se davač TD-a pita zašto je TD dan?

TD-ovi prvenstveno smanjuju broj konstruktivnih odgovora jer omogućuju da korisnik iskaže svoje crno/bijelo mišljenje (za koje nikog nije ni briga) umjesto da pravilno odgovori.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
16 godina
8ax kaže...

Znači maknuli ste tu mogućnost tako da bi se ohrabrilo (često neobrazloženo) davanje TU/(prvenstveno) TD-a bez mogućnosti da se davač TD-a pita zašto je TD dan?

Ne,pročitaj još jednom moj post i onaj kojeg sam citirao.

سمندری ڈاکو
16 godina
neaktivan

Ovaj anonimni TU/TD sistem je trenutno odlican. Cuj, koliko 'bezveznih' TD-ova makasimalno mozes dobiti? 5? 10?

Ako je post glup, ocekuj TDove. Ako je kontraverzan, ocekuj reply i raspravu.

Ako uklonima TD-ove, osobe koje pisu gluposti nece izgbutiti kredabilitet. Ovako lijepo vidis kakvo je stanje.

4 6 hvala 0
12 godina
protjeran

Ma pusti palceve... Sto bi ovom forumu stvarno trebalo je malo moderniji dizajn a mozda i noviji forumski software tipa MyBB.   

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 20:10 (fadehr).

1 10 hvala 0
15 godina
fadehr kaže...

Ma pusti palceve... Sto bi ovom forumu stvarno trebalo je malo moderniji dizajn a mozda i noviji forumski software tipa MyBB.   

Lako je tebi reč kad si jedva 2 tjedna na forumu.

Say hello to my little friend
14 godina
pirat kaže...

Pogledaj sad svoj post i vidi 2 TD od ljudi koji ne razumiju što si htio reći sa svojim odgovorom a prošlo je samo 1/2 sata.

To je nebuloza i zove se čitati bez razmišljanja ali bitno lupiti TD nekome.

12 godina
protjeran
Krunoo7 kaže...
fadehr kaže...

Lako je tebi reč kad si jedva 2 tjedna na forumu.

Nisam, stari account mi je "fade"  18 mjeseci.

Promjena emaila mi nije funkcionirala, a odgovor od modova nisam dobio pa sam napravio novi account.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 20:21 (fadehr).
15 godina

Podrzavam da se vidi tko je dao TD i mislim da je tada dok je to bilo moguce puno teze bilo dati TD jer ste stajali iza njega sa svojim nickom.

Htio bi predloziti da se jos uvede uz TU i TD status "neutralan" (slazem se i ne slazem se u jednom).......

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina

LoL neki bi ovdje riješavali problem dodavanjem novog problema.

Najbolje je da ostane ovako i smirite svoje osjećaje u vezi dobivenog TD, spameri ionako nakon nekog vremena budu sankcionirani.

Najbolje je ovakvo sučelje foruma napraviti, da se zadovolje svačiji apetiti.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
protjeran
lmutak kaže...

Htio bi predloziti da se jos uvede uz TU i TD status "neutralan" (slazem se i ne slazem se u jednom).......

To vec u jednu ruku imamo, jednostavno odolis toj neodoljivoj zelji da stisnes TU/TD.

14 godina
neaktivan

Ja sam grammarnazi i dijelim TD ko napiše idiotarije kao: ču, dobijo, sliki (neki dan naišao na taj post)...

edit: slang i narječja ne uzmima u obzir, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 10:35 (soft).
Moj PC  
2 13 hvala 1
14 godina
odjavljen

Ajde mi objasnite zašto se svi tako "palite" na to kad dobijete nekoliko TDa?

Dobio sam u temi "Smiješne slike" 26 TDova zato jer sam postavio sliku koja je već prije bila postavljena, pa što..? To s TDovima jest veliki problem, ali što ćete sad svi otvarati teme da se ukine TD, get a life {#}

10 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Dobio sam u temi "Smiješne slike" 26 TDova zato jer sam postavio sliku koja je već prije bila postavljena, pa što..? To s TDovima jest veliki problem, ali što ćete sad svi otvarati teme da se ukine TD, get a life {#}

Ako kažeš nešto toliko glupo (a sam nisi svjestan toga) i odjednom 50 ljudi dođe i kaže da je to glupost dobiješ dva osjećaja uvrijeđenosti:

• prvi zbog shvatanja da si rekao glupu stvar tj. da si glup
  • drugi zbog shvatanja da su to ljudi vidjeli i jasno vide da si glup

A ljudi kad su uvrijeđeni postaju ljuti, a ljudi na Internetu su retardi.

Tako se vjerovatno desilo i autoru pa se sada raspravljamo u ovoj temi.

14 godina
odjavljen

Inaće, to je bilo retoričko pitanje, ali nvm xD

0 1 hvala 0
13 godina
Deawood kaže...

Inaće, to je bilo retoričko pitanje, ali nvm xD

Dobio si cijelu sliku situacije, tj ti su ju najvjerovatnije vidio, dobili su je oni koji nisu vidili i shvaćali neke stvari, ili su jednostavno GLUPI, pa im treba direktno neke stvari pokazat/reći. {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
17 godina
Onjegin kaže...
Deawood kaže...

Ako kažeš nešto toliko glupo (a sam nisi svjestan toga) i odjednom 50 ljudi dođe i kaže da je to glupost dobiješ dva osjećaja uvrijeđenosti:

• prvi zbog shvatanja da si rekao glupu stvar tj. da si glup
  • drugi zbog shvatanja da su to ljudi vidjeli i jasno vide da si glup

A ljudi kad su uvrijeđeni postaju ljuti, a ljudi na Internetu su retardi.

Tako se vjerovatno desilo i autoru pa se sada raspravljamo u ovoj temi.

Pročitaj moje postove i znat ćeš moj stav od "TD". A meni se to nije dogodilo, najviše sam ih pokupio tu na prvom postu, ali to sam i očekivao iz 2 razloga:

a) znao sam da je 50/50 što se tiče da li su ljudi za/protiv
b) prvi post je napisan na kraju shebanog dana i počinje s "pop**dih" i automatski daje dojam srditosti iako je ostatak post napisan u redu (što važe u minus)

Ti se ne moraš raspravljati :D
Ja sam dao prijedlog, daš svoje mišljenje ili neki 3. prijedlog, nešto i to je to. 

EDIT: U biti može LOCK što se mene tiče, nitko od nadležnih se ne javlja, neki su za, neki barem argumentiraju protiv, neki su pametni, neki sarkastični (tako je to uvijek, svi tiho, a najlakše blatiti tuđi prijedlog)... Nisam to htio u ovoj temi nikako. 

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 13:26 (Lovac).
13 godina

Taj TD je najgori za ove pacijente za vrapće gdje anonimno lijece svoju frustraciju nemogucnosti kvalitetnog razgovora i argumentiranja.

Mozete vidjeti najbolji primjer u PES i FIFA temi gdje netko stavi youtube link na gameplay i pokupi 5 TD.ova od ocito iste ekipe. 

Ja osobno odgovorim na pitanje od clana i dobijem 4 komada.

U PES temi pohvalim izgled i fiziku igraca pokupim preko 6 TD.ova. 

Jasno se vidi da je TD izgubio smisao i da se dijeli na samo citanje imena autora posta. 

Trebate postaviti da se vidi ko daje TD i da ne bude anonimno jer ovo je bzvz, nema nikakve koristi i nikome ne pomaze, samo stvara tenzije.

EDIT: Sad budete vidjeli koliko ce ovdje biti TD.ova i to stalno od iste ekipe. Nema veze gdje se posta lik ocito ima moj profil gore oznacen u brosweru i samo pika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 23:52 (SimeKZ).
Moj PC  
3 4 hvala 0
13 godina
odjavljen

po meni su td,tu ,hvala i slicno gluposti 

kak ostali forumi funkcioniraju bez toga ? tipa simple machines forum i bitnije kak je bug prije funkcioniro bez toga (vratite kukce !!) i bio je puno ljepse mjesto 

forumas ce stjecat reputaciju i bez toga 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 0:07 (Arnold Layne).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sto se mene tice neka ostane vidio sam dosta puta da forumasi napisu vrlo kvalitetan i koristan post i dode neki pacijent i lupi TD jer je on sam nesposoban napisat tako nesto pa se uopce ne obazirem na to.

Regen Servis Reball Akcija 250kn
Moj PC  
4 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice