Zašto svaka malo "škakljivija" tema na ovom forumu mora završiti pod ključem? Malo gledam po ostalim forumima i mogu reći da je "sustav" puno bolji nego na BOL forumu.
Evo primjera, tipična "škakljiva" tema, ali zašto nije zaključana? Evo zašto, ako se pojavi neki hejter u temi, na Forum.hr-u moderator ga ili suspendira/banna ili izbriše post, a ne da ide zaključat cijelu temu kao što je običaj na ovom forumu. Uzmimo na primjer sljedeću temu - Nepravomoćne presude generalima, prisjetimo se da je svaka ovakva tema na Bugu bila zaključana, a na Forum.hr-u je ispisano više od 170 stranica! Na tom forumu ima još puno provokativnijih (109 str.) tema koje se na Bugu ne smiju ni pojaviti jer bi istog trena došao neki moderator i zaključao temu.
U čemu je onda problem? Ja mislim da moderatori ne rade dobro svoj posao, tj. lakše im je zaključati temu nego da vide tko potiče flejm war i da njega ušutkaju, a ne da mi ispaštamo zbog budala i provokatora.
Ne vidim razloga zašto na Bugovom forumu ne bi smjela postojati tema kao što je Religije i znanost i još mnogo njih.
I vidio sam mnogo puta da se autori ne slažu sa odlukom moderatora da se zaključa tema (ne da mi se sad tražit) - primjer 1., primjer 2...
Također vidim nekakve pohvale za autore foruma. Ma kakva složnost? Možda u temama poput Kaladonta, ali kada se pojavi malo ozbiljnija tema, onda ona naravno ide pod ključ. Po meni jedina prednost ovog foruma je preglednost.
Moj zaključak je pojavi li se takva tema, da flejmere i provokatore treba trajno protjerati s foruma, jer vidim da su više manji isti ti koji indirektno potiču zaključavanje teme, te da bi ih moderatori trebali strožije kažnjavati. Tol'ko od mene. Pozdrav.