Brzi link na wikipediju

poruka: 6
|
čitano: 1.469
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Brzi link na wikipediju

Pozdrav,

razmisljam o tome kako bih cesto linkao neki clanak s wikipedije, ali sam opcenito lijen otvoriti novi tab, surfati na wikipediju, pronaci clanak, kopirati link, pa onda napraviti link kroz sucelje foruma.

Svidja mi se kako forum automatski prepoznaje youtube linkove i umetanje slika pa sam se domislio ove ideje -  da li bi bilo moguce na slican nacin parsirati obican tekst, koristeci nesto kao tekstualni tag, primjer koji sam pomislio je ovaj: (wikipedija: search string).

Primjerice, dok pisem tekst, napisao bi samo nesto ovako:

"...a mozes pogledati i na wikipediji (wikipedija:State machine), bla bla..."

onda bi, nakon sto commitam post, code pronasao "(wikipedija:)" te automatski napravio link na search teksta koji se nalazi od ':' do zatvaranja zagrade.

Pretty please with the cherry on top?

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...

14 0 hvala 6
17 godina
neaktivan
RE: Brzi link na wikipediju

Napokon neki svjež, zanimljiv i koristan prijedlog.
Ja sam za!

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.12.2010 10:16 (Danny_HR).
17 godina
Brzi link na wikipediju

Odlican prijedlog, ali samo, po mom misljenju, ne koristimo toliko puno neke svari s wikipedie, pa ne znam koliko ce se "isplatiti".

Ali u potpunosti podrzavam prijedlog.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brzi link na wikipediju

Bilo bi još korisnije i za Wikia projekte, posebno u temama posvećenima nekoj igri (primjer Fallout New Vegas tema gdje se puno linka za Fallout Wikiju).

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Najjača izjava ikad: Jebasu123: ˝omg ak one nisu darkerice ja sam tramvaj....``
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Brzi link na wikipediju

Nadasve loš prijedlog jer wikipedia je daleko od toga da je pouzdan izvor informacija s obzirom na to da svatko može editirati sadržaj.

Bolje bi bilo link na reference iz knjiga (sjećate se knjiga, skupa papira na kojima su napisane riječi?)

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brzi link na wikipediju

Pa, razumijem da neki ljudi ne cijene wikipediju kao relevantan izvor informacija, no obicno je to odlican start za bilo koga tko je neupucen u problematiku, a ja je najiskrenije koristim konstantno za svoje potrebe i nisam bas nasao greske.

Doduse, ne linkam filozofske stvari, ali matematika, informatika, i ostalo.

Bilo bi dosta jednostavnije nekome linkati nekoliko gorucih topica iz kojih on sam dalje moze istrazivati.

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...

4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice