TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 542.520
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Lijep pozdrav.

Zanima me da li je moguce ispisati se sa tvz smjer elektrotehnika i opet se aktivirat na postani student i pokusat upisat na tvz informatiku.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: TVZ-Informatika

cek ti si student vec?

kaj nije jednostavnije to nekak prek faksa promijenit smjer?

inače na portalu postani student mozes odjavljivati i dodavati studije negdje cak do 7. mjeseca mislim.. ali naravno mos dodat samo one za koje imas prijavljene potrebne razine mature i predmete na maturi

i za elektrotehniku je potrebno sve B razina dok je za infu potrebna viša razine matke tak da to moras imati prijavljeno ili polozeno

★★★★★☆
15 godina
nani_cropes kaže...

cek ti si student vec?

kaj nije jednostavnije to nekak prek faksa promijenit smjer?

inače na portalu postani student mozes odjavljivati i dodavati studije negdje cak do 7. mjeseca mislim.. ali naravno mos dodat samo one za koje imas prijavljene potrebne razine mature i predmete na maturi

i za elektrotehniku je potrebno sve B razina dok je za infu potrebna viša razine matke tak da to moras imati prijavljeno ili polozeno

sta za informatiku u zagrebu treba a razina matke. pa meni tamo pise sve b

14 godina

sry krivo sam reko.. za informatiku treba sve B razina a za računarstvo treba viša razina matke

★★★★★☆
15 godina
neaktivan
mojsije1234 kaže...

evo   jos par dana i gotove su nam prijave za maturu dragi maturanti...

ja sad imam pitanje u vezi TVZa i informacijskih sustava na filozofskom( u zgu naravno).... Ti informacijski sustavi na filozofksom spodrazumijevaju bibliotekarstvo,nes u vezi muzeja itd i na kraju INFROMATIKU,ja bi se opredjelio naravno za informatiku kad bi uzo taj smjer vec... pa sad ne znam kakva su iskustva,sta je to,kakva je razina znanja,jel znako sta o tome? To je prediplomski sveucilisni studij ,a onda sliejdi diplomski (2 god ) i za P.D. I DIPL. postoje i znanstvei i nastavnicki smejr ,kad bi vec iso tamo onda bi uzeo znanstveni naravno,a sad ne znam kolka je mogucnost zaposljenja kad zavrsim te 3+2 godine...  {#}

onda jos me zanima TVZ.... Naime nama je profesor jedan iz trinoma rekao da studenti sa TVZa nadu priej posao u informatickoj struci nego oni sa FERa jer kao na FERu uce stvarno bespotrebne glupsoti tipa fizika -valovi >< Matematika nije bespotreban to se slazem,ali fizika mi definitivno ence trebat u buducnosti na mom radnome mjestu....(kuda ovaj sviejt ide.. .)

i sad ako je to istina da je s zavrsenim TVZom lakse nac poso nego s FERom,onda ne znam cemu ic 5 godina bezevze na FER,tako da je meni to sve skupa nesto sumnjivo....

on je reko nesto tipa "vani vam svi zaversavaju strucne studije,samo sto su oni kod nas u hrvatskoj necjenjeni pa ih ljudi zovu visim skolama,ali u stvarnosti oni vam daju prakticno znanje i ucite samo ono sto ce vam koristit na poslu "

tako je on nama rekao...

sta vi mislite o svemu tome i jel imate kakav savjet?

sta uzeti? informacijske zannosti na filozofskom ili TVZ?

I NE NE ZELIM FOI jer je u varazdinu i kvacio bi se sa starcima da odem tamo buduci da sam u velikoj gorici,a za FER FAKAT NEMAM VOLJE i tto samo zbog fizike za koju sam izgubio volju,premda imam 4 iz fizike ,ali opet kad covjek nema volju nije to to.... za matematiku pak imam dosta volje i trenutno imam 5 iz nje :)
inace idem u opcu gimanziju   i inforamtiku sam imo samo prvu godinu i bas mi ej zao zbog tog jer me zanimala od osnovne skole ,a sad ne zanm sta se sve uci na TVZu... mene vise zanima   neka primjena informatike od samog programiranja,zato me ne privlaci racunalstvo... i isto tako zaniam me dosta video editing I TO JAKO !

P.S. prijavio sam AAA i informatiku kao izborni predmet, jos se dvoumim za hrvatski jer fkt glupo mi je ic na visu ako TVZ trazi nizu + 0% bodova mi daje... ali priajvio sam zbog filozofskog ako bi iso tamo na inficu..... e i da ti informacijski mogu bit jednopredmetni i dvopredmetni (znaci mogo bi kombinirar npr inficu s jos necim ...)

Unutar hrvatske ćeš definitivno posao lakše naći sa diplomskim studijem(fer).Diplomski studij koliko sam čuo je takav da te uči o svemu po malo,znači više u širinu.Unutar EU,sam čuo da je stručni studij barem toliko popularan kao diplomski,ako ne i popularniji.Na stručnom studiju koliko sam čuo se uči više u dubinu.

Neznam,barem mi vele da je tako za EU.Ionak se 80% mladih sa fakulteta želi iseliti iz Hrvatske.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
TVZ-Informatika

koliki broj bodova je prošle godine trebao za tvz informatiku?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Neznam za prošlu godinu ali za pred dvije godine je 560 bilo dosta.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
TVZ-Informatika

znam da ovo nije tema za to, ali zna možda neko kolko je bilo potrebno za elektrotehniku i mehatroniku?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Pozdrav, konkretno me zanima za tvz računalstvo. Koliko bodova mi treba, na njihovim stranicama piše upisna kvota 100, mislim wtf, to je premalo, ili je neki bug ili sam ja to krivo pročitao.

Dali cu se moc upisat na taj studij sa ovim ocijenama: 1. razred- 3.35, 2. razred- 3.37, 3.razred- 3.0, 4. razred- 3.35. Ako maturu rješim matematiku višu ajmo reć 60-tak posto, hrvatski i engleski mi ništa ne nose bodova kolikov vidim tako da je to nebitno, i informatiku rješim za nekih 90%(gledao sam maturu od prošle godine i prelagana je).

S kojim ocjenama u školi su se upisivali ljudi prije? Jer znam da cu za maturu kako tako i naučit, ali me brine prosjek u školi koji nije baš bajan, pa me zanima dali mogu na taj faks sa ovim gore navedenim prosjecima.

Battlelog: Xtream_gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Pozdrav, konkretno me zanima za tvz računalstvo. Koliko bodova mi treba, na njihovim stranicama piše upisna kvota 100, mislim wtf, to je premalo, ili je neki bug ili sam ja to krivo pročitao.

Dali cu se moc upisat na taj studij sa ovim ocijenama: 1. razred- 3.35, 2. razred- 3.37, 3.razred- 3.0, 4. razred- 3.35. Ako maturu rješim matematiku višu ajmo reć 60-tak posto, hrvatski i engleski mi ništa ne nose bodova kolikov vidim tako da je to nebitno, i informatiku rješim za nekih 90%(gledao sam maturu od prošle godine i prelagana je).

S kojim ocjenama u školi su se upisivali ljudi prije? Jer znam da cu za maturu kako tako i naučit, ali me brine prosjek u školi koji nije baš bajan, pa me zanima dali mogu na taj faks sa ovim gore navedenim prosjecima.

BUMP

17 godina
TVZ-Informatika

Prošle godine je zadnji imao oko 590 bodova. A kak će biti ove godine, tko će ga znat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 15:55 (denix).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
denix kaže...

Prošle godine je zadnji imao oko 590 bodova. A kak će biti ove godine, tko će ga znat.

A kolko cu ja imat bodova sa tim ocjenama i recimo matura iz matematike nekih 60-70% i informatika 90-tak posto? Uopće mi nije jasno kako se ti bodovi računaju-

15 godina
neaktivan
Volvox kaže...
denix kaže...

A kolko cu ja imat bodova sa tim ocjenama i recimo matura iz matematike nekih 60-70% i informatika 90-tak posto? Uopće mi nije jasno kako se ti bodovi računaju-

Pa,potrudi se dobit barem 350+ bodova na maturi

13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Pa,potrudi se dobit barem 350+ bodova na maturi

A potrudit cu se, ali neznam kako idu ti bodovi pa me to malo zanima.

Znam da mi hrvatski i engleski ništa ne znače, samo ih moram rješit. Ne nose mi bodove. A boduju se još matematika i fizika/informatika( bolje rješen predmet se uzima 10%), a matematika mi se čini 60% nosi, nisam siguran.

17 godina
Volvox kaže...
denix kaže...

Da ti iskreno kažem, ne sjećam se. Mi smo dobili neke plave knjižice gdje je možda to pisalo (međuostalim) ili sam pronašao negdje na netu postupak, tko će ga znat više :D

15 godina
TVZ-Informatika

broj bodova na maturi puta 0.6 ako si na nižoj, ako si na višoj onda bez 0.6

npr. niža: (85%/100) *0,6*400=204

viša: (85%/100) * 400=340

to je za mat, isto tako je i za ostale predmete samo što ne računaš 400 nego 100 ili kolko već

recimo eng i info/fiz se množe sa 100

ugl. s nižom razinom nemožeš ostvariti svih 100 ili 400 bodova

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Pozdrav, namjeravam se upisati TVZ iduće godine, smjer informatika. Zanima me da li netko zna koliko je bodova imala osoba koja je zadnja upala prošle godine na ovaj smjer? I koliko je bilo prijavljenih osoba? Jer ove godine je neka navala.. trenutno ima više od 1000 prijavljenih na informatici. {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Pozdrav svima,

zanima me mogu li ja iz općeg smjera gimnazije (1 godina infice) ici na tzv. informatika, i koliko ima matematike na faksu i koliko je vazna.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trustek kaže...

Pozdrav svima,

zanima me mogu li ja iz općeg smjera gimnazije (1 godina infice) ici na tzv. informatika, i koliko ima matematike na faksu i koliko je vazna.

Matematike imaš 3 semestra(4 ako uzmeš informacijsku tehniku) ali nikome nebi trebala predstavljati problem.

13 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Trustek kaže...

Pozdrav svima,

Matematike imaš 3 semestra(4 ako uzmeš informacijsku tehniku) ali nikome nebi trebala predstavljati problem.

Prvi razred sam ju imao 3 prosao zbog toga s 4, drugi razred sam ju imao 4 i prosao s 5, sada cu je imat ili 3 ili 4 ali prolazim s 5. Ili bas moram imati neku cvrstu cetvorku i peticu?

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Iskreno neznam kakva je gimnazijska matematika,ali nemoj se plašit matematike na TVZ-u.Mogu ju proći i antitalenti za matematiku,ako se naštreba postupak.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Iskreno neznam kakva je gimnazijska matematika,ali nemoj se plašit matematike na TVZ-u.Mogu ju proći i antitalenti za matematiku,ako se naštreba postupak.

hvala na odgovoru.

15 godina
TVZ-Informatika

Jel se može prebaciti recimo s mehatronike ili elektrotehnike na informatiku nakon upisa?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika
Daj sta se treses, ja imam 2 iz matematike pa se ne brinem zbg toga :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
TVZ-Informatika

Rekla nam je jedna profa da previše ljudi ide na informatiku i da će dignut prag sa osnovne na višu razinu (državna matura).

Fortune favours the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Rekla nam je jedna profa da previše ljudi ide na informatiku i da će dignut prag sa osnovne na višu razinu (državna matura).

Iz kojeg predmeta?
17 godina
Volvox kaže...
Iz kojeg predmeta?

Ak se dobro sjećam, sva tri predmeta - strani jezik, hrvatski jezik, matematika, opcionalni predmeti ionako nemaju razine.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 15:41 (Hyperion).
13 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Volvox kaže...
Iz kojeg predmeta?

Ak se dobro sjećam, sva tri predmeta - strani jezik, hrvatski jezik, matematika, opcionalni predmeti ionako nemaju razine.

Za matematiku je logično da dignu na a razinu, engleski ajmo reć isto, iako ne baš previše, ali hrvatski?!?! Lol, to nema nikakve veze, koda stave da je obavezni izborni glazbeni, to bi bilo u toj razini!

16 godina
TVZ-Informatika

ljudi, danas sam načuo nešto vrlo zanimljivo, ne znam koliko je to istina, vjerojatno nije ali samo da provjerim tu , mozda netko zna točnije...

je li istina da će od ove godine specijalistički studij na TVZu biti besplatan a tek će se plaćati ukoliko se ne polože svi kolegiji na vrijeme ili u slučaju odustajanja?

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika
Ako rjesim informatiku na maturi oko 95%, koliko bodova mi to nosi ako mi nosi 20% inf.
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice