Savjeti za budućnost

poruka: 2
|
čitano: 2.234
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjeti za budućnost

Imam 15 godina te sam odličan učenik u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji. Kad uspijem pronaći slobodno vrijeme, većinu vremena provodim na kompu. Pošto sam postao zreliji, počeo sam razmišljat o budićnosti i o tome što ću raditi. Iskreno, moj posao snova bio bi kad bi se zaposlio u nekom malom timu koji se bavi izradom zabavnog softwarea, odnosno igrica. No dakako, nebi mi smetalo ni da radim software za neke druge primjene. Počeo sam programirat u c++u. Pošto bi želio programirat igre, dal da se naučim modelirat u nekom 3d softwareu, il nešto drugo. Uglavnom neznam što da počnem učiti. Nakon što završim školu, namjeram se upisat na fer (opet nisam siguran jel je to dobar fakultet ze programere). Uglavnom, vremena imam, volju imam (i to jako puno) samo neznam odakle početi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Savjeti za budućnost

FER je za programere, ali nije jedini (FOI). Snovi o programeru igra i slicno su super, ja ih i dan danas imam, ali još studiram foi tako da ćemo vidjeti nakon. A najbolji savjet koji možeš dobiti je: uči, uči i samo uči (što više to bolje), primarni fokus stavi na programiranje, a kada ti se ne programira onda modeliraj, animiraj i slicno. Recimo ja sam iznenađen sa Blenderom (koji je po mome bolji od Maye i sličnih programa, znam da ću sada doživjeti kritike...) koji u kombinaciji sa pythonom je izuzetno moćan (i besplatan ali i kompliciran).

Ma uglavnom rad, volja i učenje i snovi se ostvare.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice