Kako postati programer u 2018? (Srednja šk i faks)

poruka: 5
|
čitano: 2.837
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
offline
Kako postati programer u 2018? (Srednja šk i faks)

Znači,

 

Znam da već ima par ovakvih tema na ovom forumu ali sve su dosta stare pa sam odlučio napraviti novu. Kao što se mogli pretpostaviti iz naslova, želim postati programer. Trenutno se upisujem u srednju školu sve do 10.7. 

Počeo sam programirati prije nekoliko godina, i sve od tada mi je hobby. Volim imati zadani zadatak, iskodirati ga, i stvoriti nešto iz ničega. Veoma volim Engliski i pričam sa drugim englezima i amerikancima svaki dan te kodiram s njima. Trenutno sam upao u srednju školu sa smjerom "Tehničar za računalstvo" koja je 4 godišnja škola. Zanimalo me, dali je ovo dobar odabir za mene? Pošto je škola 4 godišnja, dali bih trebao ići na faks, i ako da, na koji faks koji ima veze s programiranjem. Isto tako me zanimalo dali ima veze koja je škola, ili je bitno da je smjer samo

"Tehničar za računalstvo". Isto tako me dosta zanima matematika. Najdraži jezik mi je Java koji koristim svaki dan.

 
1 0 hvala 0
3 godine
offline
Re: Kako postati programer u 2018? (Srednja šk i f

Dok nisam pročitao da ti je java najdraži jezik, krenuo pljeskat haha xD, programiranje je širok pojam, jezika je dosta, logika je ista, al ko voli nek izvoli, i eto malo motivacijski - budi skroman haha, škola je zapravo nebitna, možeš je i ne završit ako sam radiš "dovoljno" , faks ako želiš upiši, u hrvatskoj ga poslodavci dosta traže al u inozemstvu ne toliko , sve u svemu, samo radi i uči

Trust nobody, become the best !
2 godine
neaktivan
offline
Re: Kako postati programer u 2018? (Srednja šk i f

Hvala ti puno!

8 godina
offline
Kako postati programer u 2018? (Srednja šk i faks)

Ako te uistinu zanima programiranje, najviše ćeš naučiti sam kroz znatiželju, istraživanje a da ne govorim internet gdje imaš praktički neograničen izvor znanja.

 

Počni s osnovama koje učiš u školi, u slobodno vrijeme nadograđuj svoje znanje i uloženo vrijeme će se isplatiti. 

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
offline
Kako postati programer u 2018? (Srednja šk i faks)

Kako teme stare? Pa kome ja pišem eseje? xD

 

Uglavnom, budući da si tek krenuo u srednju školu, imaš još dosta vremena, ali ako se već baviš programiranjem, onda si svakako u prednosti.

 

Ako želiš biti samo programer, nauči neki programski jezik/framework za koji se nudi dosta poslova (Spring/NodeJS/NET.ASP su uglavnom zastupljeni kod nas) i traži posao.

 

A ako te zanima računarstvo i želiš se malo više tome posvetit baci pogled na ovu temu.

 

Trebaš li poslje srednje upisati faks? Apsolutno. Zašto? Zato što ja tako kažem. Koji je najbolji odabir? U HR svakako FER (pogledaj par tema u ovom podforumu), a ako te jako zanima matematika onda možda i PMF (matematika inženjerski smjer). Ali mislim da će ti bilo koji tehnički faks više pomoći nego odmoći.

Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice