FER ili FOI

poruka: 486
|
čitano: 288.423
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: FER ili FOI
4ucker kaže...

Kako misliš tehnički? Volio bih radi kao web-programer, ili kao IT tehničar u nekoj tvrtci.

P.S. - A Algebra?

Onda je FOI dobar izbor, jer je web dizajn i programiranje mozda i najkvalitetniji kolegij na faxu, a kasnije ima i napredne web tehnologije i servisi... ovo govorim iz iskustva, na FER-u nisam bio, pa govorim vise iz price s drugim ljudima... a Algebra je vjerovatno dobra ako hoces naucit samo određeno područje, ali fax je fax...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
16 godina
neaktivan
Maximus kaže...
4ucker kaže...

Kako misliš tehnički? Volio bih radi kao web-programer, ili kao IT tehničar u nekoj tvrtci.

P.S. - A Algebra?

Onda je FOI dobar izbor, jer je web dizajn i programiranje mozda i najkvalitetniji kolegij na faxu, a kasnije ima i napredne web tehnologije i servisi... ovo govorim iz iskustva, na FER-u nisam bio, pa govorim vise iz price s drugim ljudima... a Algebra je vjerovatno dobra ako hoces naucit samo određeno područje, ali fax je fax...

Da, ipak je Algebra samo sveučilište, dok su FER i FOI fakulteti, no opet, mene zanima i hardware dosta, tako da mi je to jako sada komplicirano... Ni sam ne znam što od toga dvoje da upišem?

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
neaktivan
FER ili FOI

može li mi netko reći koji sve 'smjerovi' (ili kako se to već zove) postoje na FER-u?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
FER ili FOI

FER ako želiš biti ozbiljan informatičar ili elektrotehničar.

FOI ako želiš biti 85% ekonomist i 15% informatičar.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
2 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

još jedan specijalac Smijeh

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 14:51 (Maximus).
15 godina
neaktivan
Maximus kaže...
Buffer Overflow kaže...

još jedan specijalac Smijeh

Ajme, ovakvih sve više u zadnje vrijeme. Neću ni odgovarat, ionako neće shvatit, a ja se bzvz živciran.

P.S da, FOI2 - Poslovna Ekonimika, je 85% informatike, ali mi ovdje govorimo o FOI IS. Svatko s prosječnim IQ-em će shvatiti.

P.S2 Glavno da si on stavi haksorsko ime - buffer overflow.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 15:06 (Tigr).
15 godina
protjeran
FER ili FOI

Ni ne znate koliko FOI-evca znam.

Faks nije ni do koljena fer-u u informatici. Ni do koljena.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Tigr kaže...

Ajme, ovakvih sve više u zadnje vrijeme. Neću ni odgovarat, ionako neće shvatit, a ja se bzvz živciran.

P.S da, FOI2 - Poslovna Ekonimika, je 85% informatike, ali mi ovdje govorimo o FOI IS. Svatko s prosječnim IQ-em će shvatiti.

P.S2 Glavno da si on stavi haksorsko ime - buffer overflow.

Naravno. Poznajem brdo ljudi koji su završili foi i koji predaju tamo sinko.

95% FOI-evca ne zna programirati ni u jednom jeziku pošteno. Čast iznimkama koji su radili na sebi u slobodno vrijeme.

Većina FOI-evca je većinom gameri. Wow i ostali bullshit. Većina misli da nekog ku*rca zna, a pojma nema. Davao sam tonu njima instrukcije, od matematike do teorije informacija.

Zato molim te, da ja ne počnem o specijalcima.

17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Ni ne znate koliko FOI-evca znam.

Faks nije ni do koljena fer-u u informatici. Ni do koljena.

Ako gledas samo programiranje (pisanje koda) onda je FER vjerovatno jači, ali informatika je daleko šire područje od programiranja i zato se nemoj molim te razbacivat s nekim postotcima i ocjenama jer to nema smisla...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 15:17 (Maximus).
16 godina
neaktivan
betmen kaže...

može li mi netko reći koji sve 'smjerovi' (ili kako se to već zove) postoje na FER-u?

Radiokomunikacije

Elektronika

Elektronicko i racunalno inženjerstvo

Automatika

Elektroenergetika

Programsko inženjerstvo

Racunalno inženjerstvo

Telekomunikacije i informatika

Racunarska znanost

Obradba informacija i multimedijske tehnologije

16 godina
neaktivan
FER ili FOI

uf, pa ima tu svačega... između nekih smjerova uopće ni ne vidim razliku...

ah, idemo googlati...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FER ili FOI

ja sam na feru, reci što te zanima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FER ili FOI

Evo malo gledam što je potrebno za upis, e sad, nama neki profesori govore da su nam bitne ocjene iz srednje škole za upis. E sad, jesu li stvarno bitne i ocjene ili se gleda samo opći uspjeh ili je to ovisno od fakulteta do fakulteta.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

95% FOI-evca ne zna programirati ni u jednom jeziku pošteno. Čast iznimkama koji su radili na sebi u slobodno vrijeme.

Većina FOI-evca je većinom gameri. Wow i ostali bullshit. Većina misli da nekog ku*rca zna, a pojma nema. Davao sam tonu njima instrukcije, od matematike do teorije informacija.

Majke ti ... Cool. Dobro da nisi rekao da si asistent na FOI-u.

16 godina
neaktivan
FER ili FOI

OK, evo vidio sam smjerove FERa, a koji su FOIa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FER ili FOI

Po meni se FER i FOI ne mogu uspoređivati... FER je tehnički fakultet, a FOI više društveni. Dakle, programi se dosta razlikuju.

Svatko treba razmisliti šta želi, koliko je spreman raditi, kakvi su mu afiniteti i sl. pa može odlučiti.

Osobno sam za FER zbog:

× kasnije lakše dobiješ posao. (Na posao čekaš max. tri dana i to ak si diplomirao u petak ;))

× jača matematika, jače programiranje

× KSET :D

Po meni ak si ambiciozan odeš na FER, poslije MBA na istom i nakon toga si king of the hill. ;)

Ps. možda glupo zvuči, ali mislim da mnogi nisu svijesni toga da je FER Fakultet elektrotehnike i računarstva. Računarstvo i informatika nisu isti pojmovi.

A samo sam se u želje do besvesti razumeo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...
Buffer Overflow kaže...

Majke ti ... Cool. Dobro da nisi rekao da si asistent na FOI-u.

ili dekan... :D

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

?

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

prediplomski studij

diplomski studij

edit: pa strpi se malo ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 16:18 (Maximus).
17 godina
neaktivan
FER ili FOI

Evo malo gledam što je potrebno za upis, e sad, nama neki profesori govore da su nam bitne ocjene iz srednje škole za upis. E sad, jesu li stvarno bitne i ocjene ili se gleda samo opći uspjeh ili je to ovisno od fakulteta do fakulteta?

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Abdomen kaže...

Ps. možda glupo zvuči, ali mislim da mnogi nisu svijesni toga da je FER Fakultet elektrotehnike i računarstva. Računarstvo i informatika nisu isti pojmovi.

koja je razlika?

15 godina
protjeran
random89 kaže...

ja sam na feru, reci što te zanima

gledaju li se ocjene iz srednje škole pri upisu i u kolikoj mjeri?

How yes no.
15 godina
neaktivan
betmen kaže...
Abdomen kaže...

koja je razlika?

Informatika se bavi obradom i prijenosom informacija, a računarstvo hardverom, softverom te teorijom računanja.

16 godina
neaktivan
Abdomen kaže...
betmen kaže...
Abdomen kaže...

koja je razlika?

Informatika se bavi obradom i prijenosom informacija, a računarstvo hardverom, softverom te teorijom računanja.

Laički rečeno - Informatika - programiranje, telekomunikacije | Računarstvo opće o računalima.

16 godina
neaktivan
FER ili FOI

e onda ja sad više DEFINITIVNO nemam pojma što ću upisati poslije srednje...

informatika-računalstvo-informatika-računalstvno... totalno sam izgubljen...

0 0 hvala 0
17 godina
Buffer Overflow kaže...

Naravno. Poznajem brdo ljudi koji su završili foi i koji predaju tamo sinko.

Kolega ovdje se u potpunosti slažem s tobom.

Iako bih ja ovu brojku od 95% zamjenio s 98%, pogotovo otkako je uvedena bolonja.

FOI je prije bio ok fakultet, ali jednostavno većinu kolegija i profesora su pregazili vrijeme i nove tehnologije.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
15 godina
neaktivan
betmen kaže...

Samo lagano...bez panike. ;) Šta te zanima? Čime se želiš baviti? I nemoj se ograničiti samo na ta dva faksa...Ako te zanima najviše programiranje onda je moja preporuka PMF Matematika.

16 godina
neaktivan
Abdomen kaže...
betmen kaže...

Samo lagano...bez panike. ;) Šta te zanima? Čime se želiš baviti? I nemoj se ograničiti samo na ta dva faksa...Ako te zanima najviše programiranje onda je moja preporuka PMF Matematika.

Evo, girl, reci ti meni što je onda za mene, ako me zanima najviše web-programirg, hardware, IT tehnika...

15 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Abdomen kaže...
betmen kaže...

Evo, girl, reci ti meni što je onda za mene, ako me zanima najviše web-programirg, hardware, IT tehnika...

Iskreno, nemam pojma šta se tiče ove IT-tehnike, ali na temelju web-programinga i hardvera, ja bih rekla FER.

I primjećujem li ja to podcjenjivanje žena u tvom postu? :P

16 godina
neaktivan
Abdomen kaže...
4ucker kaže...
Abdomen kaže...
betmen kaže...

Iskreno, nemam pojma šta se tiče ove IT-tehnike, ali na temelju web-programinga i hardvera, ja bih rekla FER.

I primjećujem li ja to podcjenjivanje žena u tvom postu? :P

Ne, nikada to ne činim...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice