pitanje je vezano uz literaturu za polaganje comptia a+ ispita. naime, već sam pogledao cbt nuggets tutorijale i još neke na engleskom, ali dojam je da bi to sve ipak trebao prijeći i na hrvatskom izdanju radi samih pitanja na ispitu. također su mi neke stvari nedorečene kad rješavam probne testove pa me zanima koja je najopširnija verzija za učenje, po mogućnosti na hrvatskom standardu. hvala svim direktorima koji će pomoći!
Comptia a+
- poruka: 11
- |
- čitano: 6.040
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
netko da zna? ili da navećer pokušam.
a trebaš prijevod ili šta?
ne, ne, trebam našu literaturu zbog pitanja na ispitu. dakle ako ću polagati u algebri, onda njihova literatura da budem siguran da sam pokrio sve. jer ne mogu me pitati nešto što nemaju u knjigama. a ja sam ovo već sve prošao i nije mi nikakav problem engleski, samo to je iz 2010 i nema nekih stvari kad rješavam probne testove, tako da mi fali još i zato želim našu literaturu. plus toga i zbog nekih standarda koje su za ameriku pa da se ne mučim s inchima i slično.
ne, ne, trebam našu literaturu zbog pitanja na ispitu. dakle ako ću polagati u algebri, onda njihova literatura da budem siguran da sam pokrio sve. jer ne mogu me pitati nešto što nemaju u knjigama. a ja sam ovo već sve prošao i nije mi nikakav problem engleski, samo to je iz 2010 i nema nekih stvari kad rješavam probne testove, tako da mi fali još i zato želim našu literaturu. plus toga i zbog nekih standarda koje su za ameriku pa da se ne mučim s inchima i slično.
Kakve ima veze ako ćete ispit polagati u Algebri? CompTIA ispiti se polažu preko Prometric sustava koji je jednak za cijeli svijet i koliko je meni poznato, ispiti su na engleskom. Mislim da uopće nema CompTIA ispita na hrvatskom jeziku. Ispite ne radi niti slaže Algebra. Ukoliko ste prošli službeni CompTIA materijal ili slično te ukoliko imate dovoljno praktičnog znanja, uspješno polaganje ispita ne bi trebao biti problem.
na engleskom se polažu? pa to je onda izvrsno. također i to da su ispiti isti u cijelom svijetu te da ne trebam ništa dodatno od ovoga što sam učio. iako možda moram onda još nešto nabaviti jer na probnim testovima ima nekih pitanja koje nisam vidio, ali istina mali broj.
hvala puno za ove informacije.
Za Comptia A+ i druge možete se certificirati i na NetAkademiji.
Nego, mene zanima jel moguće direktno na ispit (LPIC1/2) obzirom da je seminar samo 13.000,00 kn :)
Nego, mene zanima jel moguće direktno na ispit (LPIC1/2) obzirom da je seminar samo 13.000,00 kn :)
Moze. Vecina certifikata se moze polagati bez predavanja, osim navodno onih vezanih uz etičko hakiranje.
na engleskom se polažu? pa to je onda izvrsno. također i to da su ispiti isti u cijelom svijetu te da ne trebam ništa dodatno od ovoga što sam učio. iako možda moram onda još nešto nabaviti jer na probnim testovima ima nekih pitanja koje nisam vidio, ali istina mali broj.
hvala puno za ove informacije.
Polažu se na engleskom, definitivno. Uostalom ovdje sve piše: http://certification.comptia.org/getCertified/certifications/a.aspx
Na ispitu ćeš naletiti na nekoliko pitanja koje nikad nisi vidio, ali ta pitanja se ne broje u bodove, već comptia isprobava pitanja za ispit u budućnosti ili time provodi neko statističko istraživanje tijekom ispita. Uglavnom tih nekoliko pitanja se ne boduju, zato imaš onaj raspon mogućih bodova od 100-900. Tih 100 bodova dobivaš automatski makar fulaš svako pitanje.
Ako hoćeš uštedjeti, zakažeš ispit direktno preko prometrica, te platiš pay palom ili kako je već moguće (ušteda ti je za iznos PDV-a). A preporučam svakako da zakažeš ispit u algebri (bez obzira jel preko prometrica ili direktno), prostorija za polaganje im je na nivou, stručni su i opuštajuća je atmosfera. Dok sam imao iskustvo u jednom centru gdje je prozor od prostorije u kojoj sam polagao ispit bio otvoren, a svako malo se uključivao alarm na nekakvom autu. Totalni stres test :)
Da oživim ovu temu.
Je li itko nedavno polagao ovaj ispit? Zanima me više stvari o samom ispitu.