Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.055.364
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vaši 3D modeli
Hacker002 kaže...

Poštovanje gospodo..et ovak..

Hoću se i ja bacit malo u te vode 3D modeliranja, pa vas molim da mi preporučite programa za to..

Ono što bi htio napravit kao prvi rad (?) je model kuće, bar izvana. Uzmite u obzir da sam početnik. Mogu radit i na "lakom" programu i na "teškom", sve se da naučit uz volju.

Da napomenem, znam radit u AutoCAD-u ak to šta pomaže, neznam baš bajno al dobro mi ide.

Hvala

PS: normalno da ću vas tušit ak zapnem, al je.iga, nije se niko rodio pa da je odma znao..

Probaj sketchup od Googlea.

13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Ako zna radit u cadu onda nema smisla kocit ga sa sketchupom kad max nabavi besplatno preko student programa i savladat ce osnove  za par dana.

0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

Probaj sketchup od Googlea.

hvala, stavim ga odma da se skida pa probam..

C.M.M.Rayne kaže...

Ako zna radit u cadu onda nema smisla kocit ga sa sketchupom kad max nabavi besplatno preko student programa i savladat ce osnove  za par dana.

hmm..treći razred srednje sam ak je bitno..

a što se tiče programa, mislim da nijedan nije problem jeli {#}torrenti jel hh

Edit: evo "nabavio" sam si Google SketchUp Pro 8 pa se idem igrat u njemu malo..ak imate kakav savjet, svaki je dobrodošao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 14:04 (Hacker002).
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
...

hmm..treći razred srednje sam ak je bitno..

a što se tiče programa, mislim da nijedan nije problem jeli {#}torrenti jel hh

Skeč ti je relativno jednostavan, doduše, uz par plugina, postaje dosta ozbiljan alat za modeliranje. Ak si upoznat sa radom u ACADu, mislim da ti neće biti problem preći na neki kompleksniji alat u odnosu na Skeč.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 14:05 (Minoza).
13 godina
"Hacker002 kaže...Edit: evo "nabavio" sam si Google SketchUp Pro 8 pa se idem igrat u njemu malo..ak imate kakav savjet, svaki je dobrodošao."

Ja mislim da bih trebao naucit 3dsmax ili blender posto sketchup nije bas "pravi" program za modeliranje.Student verziju mozes dobit od autodesk-a ili sa nekih stranica slicnog zanra inace 3dsmax kosta oko 3500$ ako nemas toliko novca onda koristi blender ako kasnije mislis freelancat.

17 godina
Minoza kaže...

Skeč ti je relativno jednostavan, doduše, uz par plugina, postaje dosta ozbiljan alat za modeliranje. Ak si upoznat sa radom u ACADu, mislim da ti neće biti problem preći na neki kompleksniji alat u odnosu na Skeč.

Ev našvrljo sam sad nešto sam da probam malo, i čini mi se jednostavno..samo me zanima, kak da stavim prozore i vrata na kuću npr?

U CAD-u znam radit, a, ni idealno al ni loše. Prolazno ajmo reć hh

Slobodno preporuči nešto bolje.

Ja bi najrađe odma na "najteži" da se naučim sve kak spada, al ipak postepeno da se ne izgubim hh

ivanzu kaže...
"Hacker002 kaže...Edit: evo "nabavio" sam si Google SketchUp Pro 8 pa se idem igrat u njemu malo..ak imate kakav savjet, svaki je dobrodošao."

Ja mislim da bih trebao naucit 3dsmax ili blender posto sketchup nije bas "pravi" program za modeliranje.Student verziju mozes dobit od autodesk-a ili sa nekih stranica slicnog zanra inace 3dsmax kosta oko 3500$ ako nemas toliko novca onda koristi blender ako kasnije mislis freelancat.

Prvo, kaže se "ja mislim da bi trebao" a ne "bih" jer kad kažeš "bih" odnosi se na tebe {#}

A dalje, koji je bolji od ta dva (?) što si naveo? I ko što rekoh, baš ću kupovat program od desetaka tisuća kuna. Nema ovdje niko original tak da molim ljepo {#}

Nabavit program je najmanji problem {#}

13 godina

Ovdje svatko tko radi kao freelancer ima original 3dsmax ili bih mu stigla optužba na kucna vrata {#}.3dsmax je bolji ali blender nije daleko iza.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 15:16 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

eOvdj svatko tko radi kao freelancer ima original 3dsmax ili bih mu stigla optužba na kucna vrata {#}...

{#}

Malo sutra...

17 godina
ivanzu kaže...

Ovdje svatko tko radi kao freelancer ima original 3dsmax ili bih mu stigla optužba na kucna vrata {#}.3dsmax je bolji ali blender nije daleko iza.

"TD" zbog tog što se neslažem u ovom dijelu za original. Daj praviš budalu od sebe čovječe Božji.

A "hvala" zbog usporedbe i pomoći {#}

13 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Šta si ti optužba?

13 godina

Pitaj nekog pravog freelancera pa ces vidjeti.

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Pitaj nekog pravog freelancera pa ces vidjeti.

Kakvi su to "pravi" freelanceri i kako postanem "pravi" freelancer?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 16:55 (Minoza).
17 godina
Vaši 3D modeli

kad napravim zgradu u Google SketchUp-u (Pro 8), kako da stavim na nju prozore i vrata? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo nakon duge pauze ponovo neke jednostavnjije stvari, 

Koristeno: B-Spline

Lathe nurbs (?)

Cube 

Cilinder

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

"Minoza kaže...

Kakvi su to "pravi" freelanceri i kako postanem "pravi" freelancer?"

Netko tko je platio za software i ne dovodi svoje klijente u opasnost od povece kazne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 18:07 (ivanzu).
17 godina
ivanzu kaže...

"Minoza kaže...

Netko tko je platio za software i ne dovodi svoje klijente u opasnost od povece kazne.

{#} ajde nam molim te pojasni kako to možemo dovesti svoje klijente u opasnost sa ilegalnim softverom? haha

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

"Minoza kaže...

Začudio bi se koliko firmi/obrta, a kamoli freelancera u HR radi sa ilegalnim softwareom, pluginovima te sadržajem. Radije se informiraj prije nego kreneš pričati napamet, stvari funkcioniraju malo drugačije nego si ti zamislio.

Ono što je meni nejasno je sljedeće - kako ti zamišljaš da radi jedan inspektorat? Misliš da idu od vrata do vrata sa "Dobar dan - jel imate vi možda nelegalan 3DS Max?" {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 18:47 (Minoza).
13 godina
Vaši 3D modeli

Ja nepricam o HR posto je ovdje tradicija koristiti piratski software.

Procitaj ovo.

http://images.autodesk.com/apac_sapac_main/files/autocad_2009_eula_-_all_other_countries.pdf

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ja nepricam o HR posto je ovdje tradicija koristiti piratski software.

Procitaj ovo.

http://images.autodesk.com/apac_sapac_main/files/autocad_2009_eula_-_all_other_countries.pdf

Zabrijao si skroz... Gle, zakon veli jedno, stvarnost je drugo. Povezuješ mi online EULU, a ja ti pričam iz iskustva... Prvo veliš da tu nema freelancera sa nelegalnim softwareom, onda veliš da samo "pravi" freelanceri imaju legalan software, a onda veliš da nisi mislio na HR nego šire... Mogu i ovu zadnju tvrdnju pobiti jer sam surađivao sa ljudima vani i znam kakvo je stanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 19:01 (Minoza).
13 godina
Vaši 3D modeli

100% ih koriste privremeno dok neskupe novca da kupe original jos nisam nikad cuo da je netko tko ima 10god iskustva kao freelancer koristio cijelo vrijeme piratsku verziju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

100% ih koriste privremeno dok neskupe novca da kupe original jos nisam nikad cuo da je netko tko ima 10god iskustva kao freelancer koristio cijelo vrijeme piratsku verziju.

To je očito tvoja neka pretpostavka utemeljena na ?nečemu?, ja ti lijepo velim da je situacija drugačija... čitava stranica off-topica, s tim da si već 4 puta izmijenio priču. Sada si uveo i kriterij 10 god. iskustva, a krenuo sa "svi freelanceri ovdje". Jedini razlog zašto sam se uopće upustio u ovu besmislenu raspravu je da ne bi netko u temi zaista pomislio da su tvoje izjave možda točne. {#}

13 godina
Vaši 3D modeli

Kao prvo ja nisam nista zapoceo ja sam pomislio da bih trebali imat original verziju kao sto kaze zakon ,a vi ste odmah zapoceli sa napadima.Ja nisam niti rekao da ja imam 10god iskustva neznam gdje si ti to nasao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivanzu kaže...

Kao prvo ja nisam nista zapoceo ja sam pomislio da bih trebali imat original verziju kao sto kaze zakon ,a vi ste odmah zapoceli sa napadima.Ja nisam niti rekao da ja imam 10god iskustva neznam gdje si ti to nasao.

onda ti vjerojatno imaš original verziju koju si rekao da košta 3500$, što bi bilo 19 tisuća kuna?

13 godina

Ne ja koristim blender a 3dsmax i nemislim kupit jer blender postaje sve bolji i bolji.

imas besplatnu verziju 3dsmax-a zvanu gmax.

http://www.turbosquid.com/gmax

17 godina
Hacker002 kaže...

kad napravim zgradu u Google SketchUp-u (Pro 8), kako da stavim na nju prozore i vrata? Hvala

Aj zanemarimo sad Offtopic o legalno ilegalnim pitanjima, dakle želio si se upoznati sa 3d arhitekturom,

sketchup to sve može, iako ja profesioalno živim na 3dsmaxu(legalnom), mnogi ovdje podcjenjivački

pričaju o bilo čemu što ne košta par desetaka tisuća kuna.

Dakle prozori u sketchupu

A u prijedlozima na youtube pored ovog imaš i gomilu drugih uputa.

Dalje, evo par rendera u sketchupu, dakle skromno tvrdim - alat nije limit.

Lako možeš poslije, ako te zadrži volja i pokaže se potreba, nastaviti u drugim programima.

Glede renderera kojima se da dobiti lijepa slika, ima ih gomila,

kerkythea, indigo, luxrender,sunflow, fryrender

pa recimo maxwell

,

a u našim krajevima je najpopularniji vray, koji imaš u slikicama u attachmentu.

Ako prikazano nevalja, molio bih kolege da prikažu argumentima što nevalja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 21:01 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...

Svaka ti čast za post, meni kao potpunom početniku u 3D svijetu je ovo dosta pomoglo. Sad konačno kužim i šta je render, kako se radi, pomalo i kako se barata njime. {#}

Hvala puno!!

17 godina
Hacker002 kaže...

onda ti vjerojatno imaš original verziju koju si rekao da košta 3500$, što bi bilo 19 tisuća kuna?

Samo jedna ispravka; cijena 3ds studio max-a kod nas je 31 600 kn.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 22:15 (Berko).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Neki izmišljeni gradić napravljen sa greeble-om{#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Vaši 3D modeli

Evo jedan timelapse video; nije niš posebno (modeliranje nekih lowpoly zgrada), al sam isprobavao nešto Camtasiu, a pošto sam snimio, pa eto onda da i sheram ;)

P.S. ako vam nema zvuka, pogledajte na YT u HD rezi, jer nešto YT zeza i zvuk ne radi na svim rezolucijama videa...

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 15:04 (Berko).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Model nekakvog jadnog kontejnera za smece, nikako da teksturu pogodim kako treba, uzas je napraviti dobru mapu bez tableta.

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice