Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.049.824
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo još jedan update...bazen, ležaljka, kamen oko bazena i tako to ;)
Zakon mi ovo izgleda , bez obzira kaj fale daske na ogradi xD
ma nešt se zeznulo sa skriptom al mi se nije dalo istraživat točno kaj, riješit će se to već :P
Kak vam se čini nova trava? ;)
ogradu sam mako da ne bi bilo zamjerki, doći će nešt drugo (ili druga ograda) heheh
lijepo, al meni osobno se ne sviđa baš voda...
voda je napravljena od obične slike teksture vode sa josno postavkama materijala da bude što bliži vodi...ništa posebno, ali bar se brže renda ;)
Evo nova vodica, kraća travica i stol uz bazen, da bude u kompletu ;)
neznam jel se to meni cini ili ima nekih bijelih tocki kod donjeg ruba bazena na sredini ruba
ma da, to se previše svjetlosti skupi u jednoj točki i onda problemi a nije mi se dalo palit photoshop pošto to nije finalna fotka
pa nema se smisla mučit jer će se ionako mjenjat malo-malo ;)
ok..samo sam ti htio ukazati na sitnu greskicu
Toksični Đo d.o.o
http://img16.imageshack.us/i/toksiniodoo.jpg/
jedna scena (w.i.p.) po jednom tutorialu....planiram jos neku zelenu tekucinu na podu koja zraci jos par sitnica...
tutorial (inace ima dosta zgodnih stvari za blender)
http://www.blenderguru.com/how-to-create-realistic-outdoor-lighting/
Toksični Đo d.o.o
http://img16.imageshack.us/i/toksiniodoo.jpg/
jedna scena (w.i.p.) po jednom tutorialu....planiram jos neku zelenu tekucinu na podu koja zraci jos par sitnica...
tutorial (inace ima dosta zgodnih stvari za blender)
http://www.blenderguru.com/how-to-create-realistic-outdoor-lighting/
Smanji balo reflectivity na bačvama jer ne izgledaju prirodno, i sredi ove teksture za pod i zid, ili jos bolje izmodeliraj zid a podu dodaj neki bump.
Smanji balo reflectivity na bačvama jer ne izgledaju prirodno, i sredi ove teksture za pod i zid, ili jos bolje izmodeliraj zid a podu dodaj neki bump.
budem... to je sada oko 50 posto zamisljenog te izradenog pa..... nisam se ni sjetio za bump na podu hvala
Još jedna,ali ovaj put Mental ray...
Mislim da si si zeznuo scenu s ovim novim zgradama koje si na brzinu htio srediti. Onaj početak je izgledao super, no zeznuo si kao što sam rekao s ovim novim zgradama
Meni ok izgleda. Ali bih definitivno na još nekim staklima malo iskrivio refleksiju. To možeš (isprobano) lako postići tako da staviš mrvicu bumpa sa noise mapom u materijal stakla. Samo treba podesiti veličinu noise-a da ne bude preizražen.
A je, priznam,žurim se jer sam jako kratak s vremenom,a to bi trebala biti kao neka bliža budućnost(iak ne izgleda tak )i ova velika zgrada ,staklena, ima interijer..pa sam htio neku animaciju napravit....
Evo veliki update,ugl.mislim da je model gotov,još ću negdje malo popunit s kojim detaljima,par greški poispravljat i onda krećem na materijale oko kojih ću se jako potrudit da ispadnu što realističniji,nadam se da vam se sviđa.
flaj bejbi flaj
Modeling i texturing super, nemam primjedbe. Kod samog rendera vidim dosta noise-a na refleksijama. Ove mrlje na stolu, ne znam jesi li to tako htio, izgleda kao nedostatak uzoraka na GI-u. Ali fora izgleda moram priznati, podsjeća malo na bokeh.
Modeling i texturing super, nemam primjedbe. Kod samog rendera vidim dosta noise-a na refleksijama. Ove mrlje na stolu, ne znam jesi li to tako htio, izgleda kao nedostatak uzoraka na GI-u. Ali fora izgleda moram priznati, podsjeća malo na bokeh.
Očekivao sam tvoj komentar :D
I sam sam sam vidio te mrlje na rendu, budem se zabavio sa uzorcima.
Mrlje na stolu koje si spomenuo neznam kako su se pojavile, nisam htio da budu prisutne.
Noise budem smanjio pa stavio rend :)
Hvala :)
Na refleksije stavi sample na 32, mozes probati do 64, ali iznad njega nejdi...
Ovisi koji renderer, jel to V-Ray?
32 je već poprilično za V-Ray materijale, ja obično idem do 16, 28 je ono "very high", to rijetko po potrebi, a 32 je "uber". Bolje je ako koristiš neki HDR za osvjetljenje i refleksije. Stavi jednostavno HDR veće rezolucije, recimo kod V-Ray Sky mape često moram u nebesa dizat sample-ove dok već za neki solidan HDR mogu prepoloviti te samplove doslovno.
Uopce zaboravih na to, ja sam mislio na mray ali to je opet to. HDRI bi dolazio u obzir kad bi nasao HDRI interijera.
Istina je da si smanjio broj zrnaca ali to još uvijek nije dobar render. Tako to kod mene izgleda dok mi rendera sliku samo u 1 passu. Poigraj se s postavkama rendera...