Napravih jos jednog, ovaj je skroz iz moje glave. Izgleda mi OK, ali nisam zadovoljan s materjalima, ak imate kritiku pucajte.
EDIT: Evo bolja kvaliteta s obzirom da bug smanji dosta smanji kvalitetu. LINK
Napravih jos jednog, ovaj je skroz iz moje glave. Izgleda mi OK, ali nisam zadovoljan s materjalima, ak imate kritiku pucajte.
meni osobno izgleda kao plastični mač, onaj kao igračka pogotovo taj zlatni dio...
meni osobno izgleda kao plastični mač, onaj kao igračka pogotovo taj zlatni dio...
Znam, tocno to i mene muci, sad se igram s materjalima da vidim sto mogu napraviti oko toga. Samo je problem sto nemam NIKAKVOG iskustva s tim tak da sve sto radim je na slijepo. Hvala na kritici. :)
EDIT: Evo malo sam popravio drsku, još ne izgleda foto realistično, ali mislim da je bolje. Ako imate kakvih savjeta kak to srediti, javite.
EDIT: Evo malo sam popravio drsku, još ne izgleda foto realistično, ali mislim da je bolje. Ako imate kakvih savjeta kak to srediti, javite.
U principu, uz dobre materijale, jednako je bitno da ti materijali u ovom slučaju imaju šta reflektirati. Proguglaj malo kako se radi HDRI environment u Maya-i, iznenaditi ćeš se koliko će bolje tvoj render izgledati.
Update i na motoru i par sitnica na cijelom buggy-u,nadam se da valja
Super izgleda, ali trebao bi biti malo širi i kraći.
Ja sam isto probao napravit tak nešto iz glave , ali neki djelovi vozila su bili preveliki il premali , nisam najbolje izradio ideju pa zato nisam uspio . Ovdje bi rekao da ti je model predug i ne sviđaju mi se cjevi .. ipak to je wip.
Evo jedan moj teški WIP...prije neg počnete pljuvat, ovo je doslovno napravljeno u 10tak minuta ;)
rasvjeta treba doradu, unutrašnjost, sam dizajn...ovo je dakle, sam početak i testiranje :)
Evo jedan moj teški WIP...prije neg počnete pljuvat, ovo je doslovno napravljeno u 10tak minuta ;)
rasvjeta treba doradu, unutrašnjost, sam dizajn...ovo je dakle, sam početak i testiranje :)
Hmmm .. izgleda mi kao dobra naslovnica za Bucketheadov album , onako cartoon.
Ova zadnja mi ima najbolji setting.
pa provučeš cijev do vanjskog zida.
edit: ili ako je to stan, onda je logično da je na svim katovima wc na istom mjestu, pa se ventilacija provlači kroz sve etaže i kroz krov van.
evo jedan wip... banana mi sa svjetlom užas :S al ok...
nikako da namjestim to svjetlo kako treba... ima tko kakvu ideju?
Pa stavi point light vani ispred prozora, mozda i unutra ako ce trebati. Igraj se.
BTW: Vidim da imas sliku na zidu, ja upravo to pokusavam napraviti (dosao sam na forum dok mi se rendera ovaj pokusaj) i nejde mi, mozes mi malo to pojasniti?
EDIT: Nevermind, ovaj render je dobar :)
evo jedan wip... banana mi sa svjetlom užas :S al ok...
nikako da namjestim to svjetlo kako treba... ima tko kakvu ideju?
Pa stavi point light vani ispred prozora, mozda i unutra ako ce trebati. Igraj se.
BTW: Vidim da imas sliku na zidu, ja upravo to pokusavam napraviti (dosao sam na forum dok mi se rendera ovaj pokusaj) i nejde mi, mozes mi malo to pojasniti?
EDIT: Nevermind, ovaj render je dobar :)
ma stavljao sam point light, sun, daylight, mr area, skylight, kombinacije sa svim mogucim, 23 tutorijala, ma svasta nesta, sve moguce sjene isporobao, al nikako da dobijem tocno ono sto mi treba!!! ne znam gje grjesim.. mislim da bi trebao jednostavno ostaviti ovaj projekat, pa probati kasnije.. to nekako najbolje funkcionira :)
evo sad sam stavio opet sa inverse square ukljcenim, djeluje scena kompletno bolje... al opet!..
Daj se prebaci u ovu temu da ovdje ne spamamo jer ovdje idu samo radovi i reci točno što želiš napraviti s svijetlom.
budem, samo ne mogu sada, moram ići, nego evo jedan rend, ubacio sunlight, skylight i jedno obično u sobu, znam da nema puno elemenata u sobi no već mi bolje izgleda...
Eto final verzije. Ovo je moj prvi složeniji model tak da ocu cim strože kritike, samo pucajte. Meni se samo ne sviđa što slika nije centrirana a neda mi se cekati opet sat vremena da mi se rendera tak da cu to promjeniti dok cujem kritike.
Eto final verzije. Ovo je moj prvi složeniji model tak da ocu cim strože kritike, samo pucajte. Meni se samo ne sviđa što slika nije centrirana a neda mi se cekati opet sat vremena da mi se rendera tak da cu to promjeniti dok cujem kritike.
Po meni ne mora biti centrirana slika sa objektom u sredini da bi bila dobra...dobro bi bilo promjeniti nekako tu rasvjetu jer ovako izgleda sve nekako umjetno, plastično osim drvenog držača stola, on je odličan. Isto tak, trebalo bi uposlit malo neki ambient oclusion za ove sjene tj. rubove zidova jer bez njega nema neke dubine soba...tepih malo izgleda preplosnat, ne daje dojam čupavosti koji bi trebao ;)
što je ovo na sredini sobe? tepih?
Stol i urna izgledaju fotorealistično, ostalo i ne baš. Probaj se poigrat nekako da izgleda fotorealistično, i promjeni perspektivu. Žablja bi izgledala kul po mom mišljenju.
Dobar je model i ja sam ga jednom radio po istom tutorijalu....Probaj smanjit refleksije na podu i više dodaj smooth staklenom dijelu stola da rubovi ne izgledaju onako oštro!
evo jedna iz trave sa dof-om ;)
zanemarite stupove u stropu u prizemlju :P
Was ist das :P Fora izgleda, bit će neka cool scena :) Al ne kužim šta je ta zgrada.
Ma ni meni nije baš još najjasnije što bi to trebalo bit...već 10 min blejim u to i pokušavam nešt izmislit :P
evo jedna iz trave sa dof-om ;)
zanemarite stupove u stropu u prizemlju :P
Super je travica, samo daj ih malo zavini, ovak sve stoje u zraku ko vojnici. :)
Super je travica, samo daj ih malo zavini, ovak sve stoje u zraku ko vojnici. :)
ma taman kiša pala pa se sve travke digle ;)