dobro je to
ali meni triba stranica sa ovakvim slikama
Teško ćeš naći takve nacrte, moj prijedlog je da si nabaviš puno referenci. Na Google slike možeš naći referentne slike za ražna oružja sa pogledima sa svih strana.
dobro je to
ali meni triba stranica sa ovakvim slikama
Teško ćeš naći takve nacrte, moj prijedlog je da si nabaviš puno referenci. Na Google slike možeš naći referentne slike za ražna oružja sa pogledima sa svih strana.
E,imam pitanje,kako u Blenderu neki "plane",odnosno ravnu plohu podijeliti na dva dijela(ne jednaka).Hvala unaprijed.
Odeš u edit mode>odabereš taj plane(npr sa A)>i onda stisneš W>i onda Subdivide!
Nadam se da ti je pomoglo!
Odeš u edit mode>odabereš taj plane(npr sa A)>i onda stisneš W>i onda Subdivide!
Nadam se da ti je pomoglo!
Stisnem to,i onda koju tipku da potegnem crtu na koja dva dijela želim podijeliti?
Mislim da se radi od opciji Knife, probaj klikat Shift + K i odaberi jednu od opcija, mislim da će to biti to.
Za više informacija o toj opciji: http://www.blender.org/development/release-logs/blender-230/blender-knife-tutorial/
e,još jedno pitanje vezano uz Blender.Imam neki objekt koji je visok oko 1 metar i želim ga stanjiti da bude oko 5 cm.Kako?Hvala.
Pa znam to,nisam pital smanjiti nego STANJTI.Znači da bude niži li tanji kak već oćeš.
Pa znam to,nisam pital smanjiti nego STANJTI.Znači da bude niži li tanji kak već oćeš.
ovisi kako želiš, opet koristiš s, znači označiš materijal i onda odabereš os po kojoj ga hoćeš povećat/smanjit.
NPR. označi kocku stisni s i onda x i onda će ga samo smanjivat/povećavati pa x osi.
EDIT: Ako ga hoćeš smanjit/povećat npr. po x i y osi odjednom onda stisneš shift+z da z os izostavi.
ovisi kako želiš, opet koristiš s, znači označiš materijal i onda odabereš os po kojoj ga hoćeš povećat/smanjit.
NPR. označi kocku stisni s i onda x i onda će ga samo smanjivat/povećavati pa x osi.
EDIT: Ako ga hoćeš smanjit/povećat npr. po x i y osi odjednom onda stisneš shift+z da z os izostavi.
Da,hvala,razumijem sad,ali on ga svejedno ne stanji dovoljno,ja vidim kolko ide maksimalno,ali meni treba još.Se može to nekako naštelati ili upisati baš broj kolko oću debljinu?
Dečki,imam jedno banalno pitanje,kako u Blenderu(vidim da ga mnogi koriste),kako se micati po modelu osim da scrollam?
jel mi to do kompa ili programa
kad god idem radit nešto kompleksnije onda mi blokaje za poludit
triba 10 godina da promjenim pogled
razni programi
jel mi to do kompa ili programa
kad god idem radit nešto kompleksnije onda mi blokaje za poludit
triba 10 godina da promjenim pogled
razni programi
Do kompa ti je... Meni na mom isto kada radim kompleksine zna štekati dosta, a imam dosta moćan quad core procesor
u mp3 onda mi propadoše svi projekti
započmen lipo dođem na pola puta i onda mi zašteka
nikad na zelenu granu
u mp3 onda mi propadoše svi projekti
započmen lipo dođem na pola puta i onda mi zašteka
nikad na zelenu granu
Koji imaš hardver uopće?
me neki slabi
2,2 x2
4 gb rama
i tako
bili pomoglo novi amd x6
me neki slabi
2,2 x2
4 gb rama
i tako
bili pomoglo novi amd x6
Meni se osobno ne sviđaju ti AMD X6 procesori (koliko sam vidio puše od Core i7 procesora (Quad). Intel je inače dosta bolji u takvim radnjama, AMD je više za igre, multimediju...), ali sigurno da bi dobio dosta u odnosu na trenutno. Također nadam se svijetloj budućnosti OpenCL-a i da će se on sve više implementirati u takve aplikacije, a onda će sve se to puno glađe izvoditi.
onda mi je bolje uzet intela
onda mi je bolje uzet intela
Da... Nikada nisam vidio workstation konfe u AMD kombinaciji, obično su Intel/Nvidia (u zadnje vrijeme i ATI)
No odosmo mi malo u offtopic
nismo
tiće se 3d modeliranja
ništa onda posli lita novi komp nabavljat
Sad kad ste to već spomenuli,da li se kod renderiranja jako osjeti kad se overclocka procesor?Da li što pomažu grafička kartica i RAM?
Ja sam bas planiram uzeti:
Gigabyte EX58A-UD3R
Intel Core i7 930
6GB DDR3
2x750GB HD u raid polje roknut
HAF 932
grafa ostaje 4870x2
Baš me zanima kad stigne kako ce zvakat rendere u odnosu na ovo sto sada imam. Ovo moje je totalni offtopic al da se pohvalim
@Emerik
Procesor je najzasluzniji za brzo renderiranje pošto je kod rendanja 100% iskorišten kroz sve jezgre. Nisam isprobavao doduše razliku izmedju normal clocka i OCa. RAM igra više ulogu kod "skladištenja" velikih scena, broja poligona i slicno.
Sad kad ste to već spomenuli,da li se kod renderiranja jako osjeti kad se overclocka procesor?Da li što pomažu grafička kartica i RAM?
Osjeti se, ali ne toliko puno. RAM pomaže samo ako ga imaš dovoljno (4GB+), a grafička kartica samo ako podržava OpenCL, ali tada i program mora to podržavati. Recimo jedna moja 4870 je 10-ak puta brža u takvim radnjama od procesora na 3.6GHz (OpenCL benchmark)
Po meni idealna workstation konfa ovako izgleda
jel bolje uzet jeftiniji proc. o oc-at ga
Je, ali barem da je sličan jačem procesoru (recimo Q9450 i QX9770 imaju gotovo identične specifikacije, jedina je razlika to što Q9450 radi na 333MHz, a ovaj drugi daleko skuplji na 400MHz FSB. Digneš Q9450-ki FSB na 400MHz i dobio si punokrvni QX9770)
Pa kaj je ovo, nitko više ne posta svoje radove
Je, ali barem da je sličan jačem procesoru (recimo Q9450 i QX9770 imaju gotovo identične specifikacije, jedina je razlika to što Q9450 radi na 333MHz, a ovaj drugi daleko skuplji na 400MHz FSB. Digneš Q9450-ki FSB na 400MHz i dobio si punokrvni QX9770)
QX procesori imaju neke specijalne dodatke koji ubrzavaju enkodiranje videa i sličnog tako da nisu skroz isti.
di su radovi?
Nema se vremena
Evo jedan brzinski rađen za kolegu s foruma.
Dosta sam žurio pa nisam stigao posvetiti pozornost detaljima, a kolegi to koliko sam shvatio niti nije bilo bitno pa eto... Ima mjesta za kritike, ono što znam je da su teksture za qrac, scena je dosta prazna i malo pretamna, krevet je očito brzinski modeliran,a prozor me bode u oči al nisam stigao teksturirat kako spada jbg-a... Eto, ako mi je još nešto promaklo samo recite