Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.051.599
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo malo drugi koncept svemirske stanice
Uglavnom sve c/p ali nema veze,valja i to napravit i to je tesko,pohvale,odlicno izgleda.
Da istina za c/p. Zasad kompiniram samo "modul" ovih hodlika do brodova. Imat ce main body stanica i ogromni hangar u kojem bi se trebali sastavljati ovi brodovi tako da bi moglo biti poprilicno veliko. Mozda ne hangar ali neki "dry dock" sigurno. Prvo cu ove module riješit i skontat raspored tih docking hodnika. Mislim da nece biti 2 "kata" nego samo jedan i onda 2 kraka sa svake strane stanice
Hehe to je ono Scorpion brodogradilište iz BSG-a, a dockani su Battlestarovi.
može li mi tko dati link za tutoriale za sketchup (počeo sam modelirati prije 2 sata)
može li mi tko dati link za tutoriale za sketchup (počeo sam modelirati prije 2 sata)
I kaj ce ti tutovi? Ja sam bez tutova radio,kompenzirao,razmisljao i koje kakve gluposti ne.I dobro sam krenuo,radi i ti bit ce bolje neg da pamtis sta trebas i gdje sta stavit i to da ne gledas svako malo tutove,ovo je pre lagan program za tutorial.
oces meni iztexturirat jedan brod?
Da istina za c/p. Zasad kompiniram samo "modul" ovih hodlika do brodova. Imat ce main body stanica i ogromni hangar u kojem bi se trebali sastavljati ovi brodovi tako da bi moglo biti poprilicno veliko. Mozda ne hangar ali neki "dry dock" sigurno. Prvo cu ove module riješit i skontat raspored tih docking hodnika. Mislim da nece biti 2 "kata" nego samo jedan i onda 2 kraka sa svake strane stanice
c/p nije nužno loša stvar, dobra tekstura bi to sve usavršila da se niti ne primijeti.
Pa nauči sam lijepiti texture na modele, neće uvjek netko to raditi za tebe...
Pa nauči sam lijepiti texture na modele, neće uvjek netko to raditi za tebe...
znam ja texturirati neznam uv mapirat
Ovako nije lako UV mapirat... Zašto sada ne kreneš ućit, misliš da češ se moči hvaliti sa brodom kojem je neko drui radio UV... Sada kreni učit UV di bi mi dogurali tako... Tja...
Ovako nije lako UV mapirat... Zašto sada ne kreneš ućit, misliš da češ se moči hvaliti sa brodom kojem je neko drui radio UV... Sada kreni učit UV di bi mi dogurali tako... Tja...
Ja baš mislim da je lako, odnosno, lako je dok imaš dobar topology. Jednostavno izrežeš kako želiš i to je to.
inace se ne volim hvalit al aj
Ja baš mislim da je lako, odnosno, lako je dok imaš dobar topology. Jednostavno izrežeš kako želiš i to je to.
Ha čuj... Lako je, ali ih ja mrzim, pa mi je mrsko radit UV... Ono što sam htio reć je ''moraš to sam naučit to je obavezno gradivo 3D-a''
postoje pravila kako mapirat UV za organske modele i tehničke. ne radi se to bas tako kako netko zeli :D
za danas dosta, sutra cu jezik i usta jos rigat.
Netko me gore pitao za UV i teksture. E lega pojma neam Ja volim više stvarat, modelirat, ideje mi stalno padaju na pamet. Al ova stanica, sada kada sam odlucio za ovaj koncept, morati ce bit malo detaljnija. U ponedeljak zadnji ispit, pofurat cu laptop na more, tko zna mozda i nešta napravim, nisam baš covjek od "kupanja"
Malo sam se zaigrao s nebulama
postoje pravila kako mapirat UV za organske modele i tehničke. ne radi se to bas tako kako netko zeli :D
A istina, moja greška. Ja ionako nemam previše iskustva sa ručnim rezanjem tako da ovdje prestajem o tome (dok ne savladam gradivo).
Netko me gore pitao za UV i teksture. E lega pojma neam Ja volim više stvarat, modelirat, ideje mi stalno padaju na pamet. Al ova stanica, sada kada sam odlucio za ovaj koncept, morati ce bit malo detaljnija. U ponedeljak zadnji ispit, pofurat cu laptop na more, tko zna mozda i nešta napravim, nisam baš covjek od "kupanja"
Malo sam se zaigrao s nebulama
peltaj. gotov si vrlo brzo. samo peltas i rastezes.
A istina, moja greška. Ja ionako nemam previše iskustva sa ručnim rezanjem tako da ovdje prestajem o tome (dok ne savladam gradivo).
nije neka filozofija. kod organike razmisljas cilindricno kod tehnikalija kubicno.
evo dns sam prvi put se okusao u izradi prostorije..pomocu Solidworksa..
meni se cini cist oke ..pa molim vas nabacite neki komentar :D
Odlicno,dost dobar komentar?
Jako mi se sviđa tvoj stil modeliranja. Super su mi takvi likovi kao da su iz crtića izašli. Samo tako...
Jako mi se sviđa tvoj stil modeliranja. Super su mi takvi likovi kao da su iz crtića izašli. Samo tako...
ja ti volim najvise za djecu radit. kad bi se nasla ekipa volio bi napravit slovkaricu ili brojalicu kao ono crtic. napravis 5-6 glavnih likova i zahebancija. mislim da bi klinci do 6 godina uzivali jer obozavam taj stil modeliranja. ali nije da bas mogu birati posao :D
riganje zavrseno, evo kako izgleda recimo jedan kostur sa svim onim tezistima o kojima sam pricao i kontrolama (kontrola za glavu ujedno nosi i jos pola kostura, kontrola za rep, kontrola za oci i kapke i kontrola za usta i jezik), slozim kasnije jedan wallpaper :D
Zaboravio sam s cim to radis..?
Pohvale,odlican rad.
Zaboravio sam s cim to radis..?
Pohvale,odlican rad.
3ds max

Zanima me da li itko od vas zna neki tutorial na netu u kojem je jako detaljno objašnjeno uv teksturiranje za 3ds max, znači da su pokriveni svi koraci...Hvala
Zanima me da li itko od vas zna neki tutorial na netu u kojem je jako detaljno objašnjeno uv teksturiranje za 3ds max, znači da su pokriveni svi koraci...Hvala
Ovamo imaš puno tutoriala u vezi tekstura...
Ako me sječanje služi ja sam od ovdje naućio https://www.youtube.com/user/iwkya1#p/c/69D4683DDC89BC3F