Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.057.583
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
brodic fino napreduje.....
4 sata / high-poly (znam da se moze puno brze odraditi ali ja volim sve odraditi pedantno i bez zurbe kako ne bi ostala kakva greskica koja bi mi unistila rig i samo mi zadala glavobolje. texture slijede kasnije)
Crv Perica
mislim da cu obrve mu promjeniti nekako mi ima blesavo težište. mozda dodat mu i geekovske zube
i referenca koju sam koristio, naravno uz prepravke posto je copyright na slici
S cim si to radio? Kako te rig-ove radite?
Odlicno izgleda btw.
cijeli zivot radim u 3ds maxu pa onda 3ds max ali verzija 2009
e sad rig... ovisi o pristupu. mozes rastavit biped i uzet mu kraljeznicu i glavu. mozes preko bonesa i helpera, medjutim u oba slucaja moras koristiti solvere a da bi si sve olaksao napravis i kontrole za kretanje.
nakon toga radi se face rig, tu imas 3 pristupa. preko morphera, preko bonesa (skin) ili preko kontrolera direktno na element mesha. ja koristim ovaj zadnji jer mi daje najvecu mobilnost.
nije tesko samo ima dosta posla, ako hoces kad rigg napravim postam ti da vidis kako kostur izgleda da dobijes neku sliku o svemu ali ti vjerojatno nece biti danas jer nemam bas vremena.
Hvala,ali to sta si rekao mi nista ne znaci jer sam pocetnik,tek radim u Sketchupu a ni njega bas nisam nesto pohvatao
sad bar znas sto trebas traziti od tutora i na sto se fokusirati ako budes radio u nekom od 3d programa, jer za sve programe ti vrijedi isto, bila to maya, max, cinema, blender, xsi ili modo.
Vi koji radite u Sketchupu i posebno Oly..Dali vi skidate modele ili radite sami,tipa police,stolovi,stolice,TV i tako to?Zanima me jer neznam dali da vrata i prozore sam napravim ili DL-am model
I jos jedno pitanje.Kako vi radite mjesta za vrata i prozore kroz zid?
Ja prvo Pen-om napravim kako da budu dimenzije pa uzmem Push/pull i malo pull-am ili push-am i onda gumicu uzmem i pobrisem sve to i sam ostane ovak rupa kak sam napravio.
Vi koji radite u Sketchupu i posebno Oly..Dali vi skidate modele ili radite sami,tipa police,stolovi,stolice,TV i tako to?Zanima me jer neznam dali da vrata i prozore sam napravim ili DL-am model
Ja prvo Pen-om napravim kako da budu dimenzije pa uzmem Push/pull i malo pull-am ili push-am i onda gumicu uzmem i pobrisem sve to i sam ostane ovak rupa kak sam napravio.
Neznam za Sektchup ali u Maxu koristim za to opciju Bolean...
Ja ništa ne skidam, jer se trudim sve sam napraviti
Što se tiće vrata i prozora ja njih jednostavno nacrtam po mjerama (iako postoji plugin za to koji krati vrijeme, imam ga instaliranog, ali ga ne koristim). Uvijek možeš skinuti prozore
Neznam za Sektchup ali u Maxu koristim za to opciju Bolean...
Sta to znaci?
Evo trenutne sitacije za moje prozore i vrata.
EDIT:Jbt gledam oly tvoj rad i pocnu mi sline curit,neznam ni hebeni zid nacrtat,nis brisem ovo smece od rada.
EDIT2: Kako si napravio štok za vrata? Kako si napravio staklo za prozor?
HVALA
Ova vrata su ti dobro ispala, a i prozori, nije smeće kao što kažeš. Trudi se od jednostavnog modela napraviti složeni. Ja sam počeo sa par pravokutnika i nekoliko kocaka
Staklo dobiješ tako da u paleti sa texturama odabereš translucent izbornik. To su ti sve prozirni materijali. Iako od svakog materijala možeš napraviti prozirnu teksturu
Ova vrata su ti dobro ispala, a i prozori, nije smeće kao što kažeš. Trudi se od jednostavnog modela napraviti složeni. Ja sam poćeo sam par pravokutnika i nekoliko kocaka
Staklo dobiješ tako da u paleti sa texturama odabereš translucent izbornik. To su ti sve prozirni materijali. Iako od svakog materijala možeš napraviti prozirnu teksturu
Nesto sam zeznuo i ako si gledao moje prijasnje slike di je pisalo Fake's garage pa mi se to ucrtalo u zid,kak to napravit?
Ah nebih znao, nikada nisam baratao sa tekstom u Sketchupu
Evo još jednog randera kuhinje... Baš mi dosta skrati muka 3DS Max, mislim da ću i njega malo bolje upoznati sada
Kako ti to tako odlicno napravis,ja se tu sa sugavim zidom jos zezam,nikak vrata ugradit ni da sam zidar.
Kako ti tako lijepo ispadne te texture?
Stolice,cvijece,mikrovalna sve sam napravio?
Godine iskustva sa programom, a i rekoh već iz jednostavnog idem ka složenom. A za kvalitetu ove slike zaslužan je render engine; iRender nXt (za koji sam čak izdvojio 100 dolara). Ovako izgleda u editoru. Biljku na ovom pultu i čajnik sam u 3DS Maxu napravio. I da sve ostalo sam sam napravio
Godine iskustva sa programom, a i rekoh već iz jednostavnog idem ka složenom. A za kvalitetu ove slike zaslužan je render engine; iRender nXt (za koji sam čak izdvojio 100 dolara). Ovako izgleda u editoru. Biljku na ovom pultu i čajnik sam u 3DS Maxu napravio. I da sve ostalo sam sam napravio
Kolko vidim da tog i rendera nema na stranicama da "kupim" steta,preporucas neki free program za render tek toliko da nesto renderiram?
Koja je razlika u rezultatu kada slikam projekt dok se radi i nakon renderiranja? Sta taj render tocno radi tom projektu? Vidim razliku nebo i zemlja kada si otvorio sketchup i nakon renderinga.
Kolko vidim da tog i rendera nema na stranicama da "kupim" steta,preporucas neki free program za render tek toliko da nesto renderiram?
Koja je razlika u rezultatu kada slikam projekt dok se radi i nakon renderiranja? Sta taj render tocno radi tom projektu? Vidim razliku nebo i zemlja kada si otvorio sketchup i nakon renderinga.
Render radi fotorealistični prikaz modela, zanemaruje se pomoćne linije itd. Ja sam probao cijelu paletu render softvera i odlučio sam se za iRender, jer mi se najviše svidio od svih. Prvo sam koristio Twilight render i mogu ti njega preporučiti, a ako želiš nešto složenije tu je V-ray (kojeg nisam najbolje pohvatao)
koristim ga i zadovoljan s njim
Render radi fotorealistični prikaz modela, zanemaruje se pomoćne linije itd. Ja sam probao cijelu paletu render softvera i odlučio sam se za iRender, jer mi se najviše svidio od svih. Prvo sam koristio Twilight render i mogu ti njega preporučiti, a ako želiš nešto složenije tu je V-ray (kojeg nisam najbolje pohvatao)
koristim ga i zadovoljan s njim
Hvala,nego dali ima neke posebne filozofije da moram ucit za renderiranje ili ?
Evo di sam stao sa svojom kucom i garazom.
EDIT:Morao sam prebacit sliku na hosting jer ovo bugovo prebacivanje je katastrofa,jos kad sliku rescale-a.
u vezi su podiuma,nema filozofiranja,vrlo jednostavan....tri tipke
prva light..stavis boju i podesis jacinu
druga reflection,postavis jacinu
i treca, u vezi blura antialiasing i kolika ce ti biti rezolucija
edit:fino fake,nije lose
offtopic: ruzan ti je taskbar(pozadina) bogati promjeni to :D
Super ti je ispalo!!
u vezi su podiuma,nema filozofiranja,vrlo jednostavan....tri tipke
prva light..stavis boju i podesis jacinu
druga reflection,postavis jacinu
i treca, u vezi blura antialiasing i kolika ce ti biti rezolucija
edit:fino fake,nije lose
offtopic: ruzan ti je taskbar(pozadina) bogati promjeni to :D
Hvala ti! Nego Oly vidi ko te gleda kroz prozor
Dado,budem sad probao ovo sta sam do sad napravio renderirati pa da vidimo kako ce izgledat.
ja bolje da vam ne govorim sta se desilo sa mog broda, restartovao mi se racunar, a cinema , moja , ne moze snimiti projekat.....
Ne,nema mog,G9X.
EDIT:Epic fail,mis mi je naopako xD.
Čuj fake, tek si počeo, ne možeš odmah očekivati neke velike rezultate, jer se tek moraš naći u svemu. Naći odgovarajući render, pristup modeliranju itd. Render također unutar sebe ima brdno postavaka. Ako želiš skini si trial ovog iRender nXt-a
Nego evo moj novi wireframe modela.