Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.057.583
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Počeo sam kombinirati 3DS Max i Google Sketchup. Čisto da u 3DS-u napravim neke složenije modele brže i jednostavnije :)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 18:16 (Oly_E3).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

brodic fino napreduje..... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
Fake_Alert kaže...
Rabenbal kaže...
Fake_Alert kaže...
Rabenbal kaže...

4 sata / high-poly (znam da se moze puno brze odraditi ali ja volim sve odraditi pedantno i bez zurbe kako ne bi ostala kakva greskica koja bi mi unistila rig i samo mi zadala glavobolje. texture slijede kasnije)

Crv Perica Smijeh

mislim da cu obrve mu promjeniti nekako mi ima blesavo težište. mozda dodat mu i geekovske zube Smijeh

i referenca koju sam koristio, naravno uz prepravke posto je copyright na slici

S cim si to radio? Kako te rig-ove radite?

Odlicno izgleda btw.Smijeh

cijeli zivot radim u 3ds maxu pa onda 3ds max ali verzija 2009 Smijeh

e sad rig... ovisi o pristupu. mozes rastavit biped i uzet mu kraljeznicu i glavu. mozes preko bonesa i helpera, medjutim u oba slucaja moras koristiti solvere a da bi si sve olaksao napravis i kontrole za kretanje.

nakon toga radi se face rig, tu imas 3 pristupa. preko morphera, preko bonesa (skin) ili preko kontrolera direktno na element mesha. ja koristim ovaj zadnji jer mi daje najvecu mobilnost.

nije tesko samo ima dosta posla, ako hoces kad rigg napravim postam ti da vidis kako kostur izgleda da dobijes neku sliku o svemu ali ti vjerojatno nece biti danas jer nemam bas vremena.

Hvala,ali to sta si rekao mi nista ne znaci jer sam pocetnik,tek radim u Sketchupu a ni njega bas nisam nesto pohvataoCool

sad bar znas sto trebas traziti od tutora i na sto se fokusirati ako budes radio u nekom od 3d programa, jer za sve programe ti vrijedi isto, bila to maya, max, cinema, blender, xsi ili modo. Namigiva

15 godina
Vaši 3D modeli

evo jos jedna slikica....

Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

Vi koji radite u Sketchupu i posebno Oly..Dali vi skidate modele ili radite sami,tipa police,stolovi,stolice,TV i tako to?Zanima me jer neznam dali da vrata i prozore sam napravim ili DL-am model

I jos jedno pitanje.Kako vi radite mjesta za vrata i prozore kroz zid?

Ja prvo Pen-om napravim kako da budu dimenzije pa uzmem Push/pull i malo pull-am ili push-am i onda gumicu uzmem i pobrisem sve to i sam ostane ovak rupa kak sam napravio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...

Vi koji radite u Sketchupu i posebno Oly..Dali vi skidate modele ili radite sami,tipa police,stolovi,stolice,TV i tako to?Zanima me jer neznam dali da vrata i prozore sam napravim ili DL-am model

Ja prvo Pen-om napravim kako da budu dimenzije pa uzmem Push/pull i malo pull-am ili push-am i onda gumicu uzmem i pobrisem sve to i sam ostane ovak rupa kak sam napravio.

Neznam za Sektchup ali u Maxu koristim za to opciju Bolean...

http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
16 godina
neaktivan

Ja ništa ne skidam, jer se trudim sve sam napraviti Cool

Što se tiće vrata i prozora ja njih jednostavno nacrtam po mjerama (iako postoji plugin za to koji krati vrijeme, imam ga instaliranog, ali ga ne koristim). Uvijek možeš skinuti prozore

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
APazinjan kaže...
Fake_Alert kaže...

Neznam za Sektchup ali u Maxu koristim za to opciju Bolean...

Sta to znaci?

Evo trenutne sitacije za moje prozore i vrata.

EDIT:Jbt gledam oly tvoj rad i pocnu mi sline curit,neznam ni hebeni zid nacrtat,nis brisem ovo smece od rada.

EDIT2: Kako si napravio štok za vrata? Kako si napravio staklo za prozor?

HVALA

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 19:05 (Fake_Alert).
16 godina
neaktivan

Ova vrata su ti dobro ispala, a i prozori, nije smeće kao što kažeš. Trudi se od jednostavnog modela napraviti složeni. Ja sam počeo sa par pravokutnika i nekoliko kocaka Namigiva

Staklo dobiješ tako da u paleti sa texturama odabereš translucent izbornik. To su ti sve prozirni materijali. Iako od svakog materijala možeš napraviti prozirnu teksturu

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 19:20 (Oly_E3).
16 godina
Oly_E3 kaže...

Ova vrata su ti dobro ispala, a i prozori, nije smeće kao što kažeš. Trudi se od jednostavnog modela napraviti složeni. Ja sam poćeo sam par pravokutnika i nekoliko kocaka Namigiva

Staklo dobiješ tako da u paleti sa texturama odabereš translucent izbornik. To su ti sve prozirni materijali. Iako od svakog materijala možeš napraviti prozirnu teksturu

Nesto sam zeznuo i ako si gledao moje prijasnje slike di je pisalo Fake's garage pa mi se to ucrtalo u zid,kak to napravit?

16 godina
neaktivan

Ah nebih znao, nikada nisam baratao sa tekstom u Sketchupu

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo još jednog randera kuhinje... Baš mi dosta skrati muka 3DS Max, mislim da ću i njega malo bolje upoznati sada

Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina
Oly_E3 kaže...

Evo još jednog randera kuhinje... Baš mi dosta skrati muka 3DS Max, mislim da ću i njega malo bolje upoznati sada

Kako ti to tako odlicno napravis,ja se tu sa sugavim zidom jos zezam,nikak vrata ugradit ni da sam zidar.Viče

Kako ti tako lijepo ispadne te texture?

Stolice,cvijece,mikrovalna sve sam napravio?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 19:49 (Fake_Alert).
16 godina
neaktivan

Godine iskustva sa programom, a i rekoh već iz jednostavnog idem ka složenom. A za kvalitetu ove slike zaslužan je render engine; iRender nXt (za koji sam čak izdvojio 100 dolara). Ovako izgleda u editoru. Biljku na ovom pultu i čajnik sam u 3DS Maxu napravio. I da sve ostalo sam sam napravio

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 19:53 (Oly_E3).
16 godina
Vaši 3D modeli

evo nastavak mog projekta u sketchupu...al odustao ipak ;D

kuciste nije dovrsito(pola toga nije dovrsito xd ) kuciste nije dovrsito(pola toga nije dovrsito xd )
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 19:54 (dado16).
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Super mi je ovaj monitor :D
http://kristijan3d.webs.com/
16 godina
Oly_E3 kaže...

Godine iskustva sa programom, a i rekoh već iz jednostavnog idem ka složenom. A za kvalitetu ove slike zaslužan je render engine; iRender nXt (za koji sam čak izdvojio 100 dolara). Ovako izgleda u editoru. Biljku na ovom pultu i čajnik sam u 3DS Maxu napravio. I da sve ostalo sam sam napravio

Kolko vidim da tog i rendera nema na stranicama da "kupim" steta,preporucas neki free program za render tek toliko da nesto renderiram?

Koja je razlika u rezultatu kada slikam projekt dok se radi i nakon renderiranja? Sta taj render tocno radi tom projektu? Vidim razliku nebo i zemlja kada si otvorio sketchup i nakon renderinga.

16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kolko vidim da tog i rendera nema na stranicama da "kupim" steta,preporucas neki free program za render tek toliko da nesto renderiram?

Koja je razlika u rezultatu kada slikam projekt dok se radi i nakon renderiranja? Sta taj render tocno radi tom projektu? Vidim razliku nebo i zemlja kada si otvorio sketchup i nakon renderinga.

Render radi fotorealistični prikaz modela, zanemaruje se pomoćne linije itd. Ja sam probao cijelu paletu render softvera i odlučio sam se za iRender, jer mi se najviše svidio od svih. Prvo sam koristio Twilight render i mogu ti njega preporučiti, a ako želiš nešto složenije tu je V-ray (kojeg nisam najbolje pohvatao)

16 godina
ja ti preporucavam su podium,
koristim ga i zadovoljan s njim
16 godina
Oly_E3 kaže...
Fake_Alert kaže...

Render radi fotorealistični prikaz modela, zanemaruje se pomoćne linije itd. Ja sam probao cijelu paletu render softvera i odlučio sam se za iRender, jer mi se najviše svidio od svih. Prvo sam koristio Twilight render i mogu ti njega preporučiti, a ako želiš nešto složenije tu je V-ray (kojeg nisam najbolje pohvatao)

dado16 kaže...
ja ti preporucavam su podium,
koristim ga i zadovoljan s njim

Hvala,nego dali ima neke posebne filozofije da moram ucit za renderiranje ili ?

16 godina
Vaši 3D modeli

Evo di sam stao sa svojom kucom i garazom.

EDIT:Morao sam prebacit sliku na hosting jer ovo bugovo prebacivanje je katastrofa,jos kad sliku rescale-a.

SLIKA

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:15 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

u vezi su podiuma,nema filozofiranja,vrlo jednostavan....tri tipke
prva light..stavis boju i podesis jacinu
druga reflection,postavis jacinu
i treca, u vezi blura antialiasing i kolika ce ti biti rezolucija

edit:fino fake,nije lose

offtopic: ruzan ti je taskbar(pozadina) bogati promjeni to :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:17 (dado16).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

...

malo vise u detalje. ku'inja

3ds max 2009

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:26 (Rabenbal).

25 0 hvala 0
15 godina

Super ti je ispalo!!

16 godina
dado16 kaže...

u vezi su podiuma,nema filozofiranja,vrlo jednostavan....tri tipke
prva light..stavis boju i podesis jacinu
druga reflection,postavis jacinu
i treca, u vezi blura antialiasing i kolika ce ti biti rezolucija

edit:fino fake,nije lose

offtopic: ruzan ti je taskbar(pozadina) bogati promjeni to :D

Hvala ti! Nego Oly vidi ko te gleda kroz prozor Cool

Dado,budem sad probao ovo sta sam do sad napravio renderirati pa da vidimo kako ce izgledat.

16 godina
jel ovo tvoj miš ?
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

ja bolje da vam ne govorim sta se desilo sa mog broda, restartovao mi se racunar, a cinema , moja , ne moze snimiti projekat.....

0 0 hvala 0
16 godina
dado16 kaže...
jel ovo tvoj miš ?

Ne,nema mog,G9X.

EDIT:Epic fail,mis mi je naopako xD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:41 (Fake_Alert).
16 godina
Vaši 3D modeli

Evo mog renderinga sa Twilight-om.

Iskreno,meni se rendering ovaj bas i ne svida naspram ovih vasih koje gledam.Gledam malo vase kuhinje,pa to je tak odlicno ugladeno ko da ima AA 32x i ti shadowsi sa reflexijama...Neznam zasto.Neodlučan

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Čuj fake, tek si počeo, ne možeš odmah očekivati neke velike rezultate, jer se tek moraš naći u svemu. Naći odgovarajući render, pristup modeliranju itd. Render također unutar sebe ima brdno postavaka. Ako želiš skini si trial ovog iRender nXt-a

Nego evo moj novi wireframe modela.

Moj PC  
6 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice