3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 480.119
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
captain_soap_McTawish kaže...

Kad pomoću chamfer-a pokušam u maxu dobiti zaobljene rubove nekoga predmeta u ovom slučaju kocke kako da to pravilno napravim?

Uvijek vrhovi kocke ispadnu nepravilno:

Jer ti chamfer napravi trijanglove/ngone koje moraš ispravit, inače se dobije tako kako si sad dobio. 

www.denis.matemaksan.com
16 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Kad pomoću chamfer-a pokušam u maxu dobiti zaobljene rubove nekoga predmeta u ovom slučaju kocke kako da to pravilno napravim?

Uvijek vrhovi kocke ispadnu nepravilno:

Evo kako da to lijepo ispadne. Za primjer sam uzeo da želiš samo jedan kut zaobliti, isti je postupak i za sve kuteve, samo onda označiš sve edgeve.

Označi ove rubove Označi ove rubove
Klikni na kockicu pored cahmfer, dodaj više segmenata Klikni na kockicu pored cahmfer, dodaj više segmenata
I ovako to ispadne, kasnije samo smoothaš poligone ruba da to lijepo izgleda ;) I ovako to ispadne, kasnije samo smoothaš poligone ruba da to lijepo izgleda ;)
trailerlog.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 9:25 (APazinjan).
15 godina
neaktivan
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

Evo jedan sjajan besplatni UV editor,ja ga skinuo i radi ko urica,ima još onih skupih,neznam jel su bolji,ali meni se čini ovaj sasvim dovoljan,evo LINK i uživajte

http://kristijan3d.webs.com/
Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

zašto mi je cjeli model zamusan ? nakon određenog vremena to mi se pojavi .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Da nisi možda dvaputa kopirao objekt pa sad stoje jedan na drugome?

http://mayahotspot.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
Tale3D kaže...
nixXxa kaže...

Da nisi možda dvaputa kopirao objekt pa sad stoje jedan na drugome?

Da, kopirao sam propelere .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
17 godina
nixXxa kaže...

Provjeri veličinu objekta; to se inaće događa kad je objekt puuuunooo prevelik. Ako je prevelik, skaliraj ga (podosta), ali onda moraš napraviti i "Reset XForm" pod utilites, te poslje pretvoriti objekt natrag u editable poly. Obavezno spremi file prije toga, jer sa Xform ne radi undo.

http://3dhr.net/berko/
15 godina
neaktivan
Berko kaže...
nixXxa kaže...

Provjeri veličinu objekta; to se inaće događa kad je objekt puuuunooo prevelik. Ako je prevelik, skaliraj ga (podosta), ali onda moraš napraviti i "Reset XForm" pod utilites, te poslje pretvoriti objekt natrag u editable poly. Obavezno spremi file prije toga, jer sa Xform ne radi undo.

Nemaš tak šta u cinemi ;)

Samo scaliraš (ako je zbog scalea) i to e to

www.denis.matemaksan.com
17 godina
Denis Ivankovic kaže...
Berko kaže...
nixXxa kaže...

Nemaš tak šta u cinemi ;)

Samo scaliraš (ako je zbog scalea) i to e to

Ok, zanemari ono za Xform :D :D nisam opće skužio da je cinama {#}

Al bez obzira na to, mislim da je isti problem; skala objekta (radi veličine objekta mu se mješaju podaci u Z bufferu od polygona i onda se događaju ovakvi artefakti u viewportu)

16 godina
neaktivan

Denis i Berko hvala , skalirao sam i sad je sve u redu .

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kako da maknem ovu rozu boju sa "mabela " u cinemi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pod tabom "Diffuse A" bi trebala bit neka tukstura koja je roza boje i koja se može promijenit. Ajd slikaj Diffuse A tab ako ne riješiš problem, ne mogu ovako napamet pogađat. 

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam promijenit boju ali i dalje ostaje roza , već se promijeniju ove bijele crtice .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo dolje slikice :)

Edit;

Ostat će ti mislim još rozi specular; pa i njeg promjeni pod; Specular 1B Specular 2B Specular 3B (rozi je pod specular 3B, ali možeš promjenit i ostale ako ti ovi "defaultni" ne odgovaraju)

Pod Surface 1 su ti linije na materijalu (one bijele) a pod surface 2 ti je "temeljna boja". Tako da; ako želiš mijenjat linije; odabereš surface 1, a ako želiš mijenat boju materijala odaberi surface 2!

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 13:15 (Denis Ivankovic).
16 godina
neaktivan

...

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 13:13 (Champollion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moze mi neko objasnit ili dat neki lagasni tutorial kako instalirat v-ray...Ja instaliram al mi ga nema u 3ds max-u..

Music is our life-So live oure life
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Instaliraš ga u 3DsMax direktorij ili u plugin sad nisam siguran (skontat ćeš po defaultnoj putanji) ako tije max instaliran u C mislim da će ti ona bit automatski namještena putanja za instalaciju.

Nakon što instaliraš; upališ max i stisneš F10, po karticom common otvoriš karticu "Assign Render" i tu promjeniš production i material editor u Vray.

www.denis.matemaksan.com
14 godina

Puno hvala...Uspio sam...

17 godina

Evo ako nekoga zanima, napravio sam jednu skriptu za 3ds max, koja generira jednostavne low poly zgrade i odma napravi UV maping i dodjeli materijal, s time da možete jednostavno mijnjati texturu. Za par sec. napravite gotovu zgradu. Skripta je još u izradi, tak da dosta toga još ne radi kak spada, al ono kaj mi trenutno treba radi, tak da dok završim ovo za kaj mi ta skripta treba, onda ću ju popraviti i dovršiti.

Evo, ovdje ima opis i tu se može skinuti: http://www.3dhr.net/forum/index.php?topic=2964.0

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina

jel mi mozete preporuciti neki lagani program za 3d modeliranje posto sam totalni pocetnik.

naime zelim si napraviti custom kuciste pa bih htio prvo napraviti 3d model sa svim dijelovima-maticna,gpu itd i naravno samo kuciste.

vidio sam na netu da ima slika takvih 3d modela kucista,maticnih ploca itd i lijepo izgleda

e sad sa kojim je to programom najbolje napraviti i jos da je lagan za pocetnike {#}

-=PiS=- CROZOKI
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crozoki kaže...

jel mi mozete preporuciti neki lagani program za 3d modeliranje posto sam totalni pocetnik.

naime zelim si napraviti custom kuciste pa bih htio prvo napraviti 3d model sa svim dijelovima-maticna,gpu itd i naravno samo kuciste.

vidio sam na netu da ima slika takvih 3d modela kucista,maticnih ploca itd i lijepo izgleda

e sad sa kojim je to programom najbolje napraviti i jos da je lagan za pocetnike {#}

Blender ti je dobar i free je , a možeš u maxu , cinemi , mayi ....

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 10:26 (nixXxa).
17 godina
crozoki kaže...

Zavisi što ti treba;

Ako misliš napraviti tehnički točan model, prema kojem možeš onda napraviti stvarne dijelove, onda ti treba neki strojarski program tipa Solidworks ili Catia.

A ako ti treba samo vizualizacija tog kučišta, koja nemora biti 100% točna, onda možeš koristiti bilo što od programa koje je naveo nixXxa. I samo da spomenem, da nebi bilo zabune; možeš i u svim ovim ostalim programima napraviti točan model, ali oni nisu standard u strojarstvu i kao takvi nisu automatski kompatibilni sa raznim uređajima, tipa CNC strojevi, štance  i sl. A i lakše je napraviti točan objekt u programu koji je direktno namjenjen za to da bude precizan i točan.

16 godina

A da li se može napraviti tehnički točan model npr. u nekom od CAD programa i onda ga rendati u nekom 3D programu kako bi dobio i jedno i drugo, odnosno i tehnički točno i realno po izgledu?

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 23:16 (Saryne).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Saryne kaže...

A da li se može napraviti tehnički točan model npr. u nekom od CAD programa i onda ga rendati u nekom 3D programu kako bi dobio i jedno i drugo, odnosno i tehnički točno i realno po izgledu?

Naravno!! {#}

Spojiš Catiu, napraviš precizan model, exportaš u Max, Mayu (...) i dobiješ realnu sliku.

http://mayahotspot.blogspot.com/
16 godina

Imam jedno pitanje vezano uz UV mapping.Kako napraviti UV mapu npr. nekog aviona?Odnosno,gdje naći slike i to složiti.

Gimnazija Antuna Gustava Matoša
15 godina
neaktivan

bok svima....mene zanima jel će mi radit 3ds maxx ili maya na ovoj konfi...intel core i3 370m, 4Gb RAM DDR3, ati mobility radeon 5650....hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
marky55 kaže...

bok svima....mene zanima jel će mi radit 3ds maxx ili maya na ovoj konfi...intel core i3 370m, 4Gb RAM DDR3, ati mobility radeon 5650....hvala unaprijed

Hoće. Meni radi na laptopu, a puno je slabiji (dual core 1.7, 2 gb rama...)

trailerlog.blogspot.com
15 godina
neaktivan
Jeste kad čuli za knjigu Mastering Maya 2011,ja sam ju skinuo i krenuo čitat,ima sve živo o Mayi,ali jedino što bi vas moglo obeshrabriti da ju pročitate je što ima 1050 str.,ali zato kad ju pročitaš znat ćeš sve o Mayi,izvrsna knjiga za one koji žele usavršiti znanje u Mayi i naučiti sve o njoj.
http://kristijan3d.webs.com/
14 godina

A jel ima kakva knjiga za download o 3ds Max 2010?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zekida kaže...
Jeste kad čuli za knjigu Mastering Maya 2011,ja sam ju skinuo i krenuo čitat,ima sve živo o Mayi,ali jedino što bi vas moglo obeshrabriti da ju pročitate je što ima 1050 str.,ali zato kad ju pročitaš znat ćeš sve o Mayi,izvrsna knjiga za one koji žele usavršiti znanje u Mayi i naučiti sve o njoj.

Brojka jest velika no ne iznenađuje me. Knjige takvoga tipa mogu imati i više no oko 1000 stranica je prosjek. Takve knjige su najbolje. Većina ih pođe sa teorijom i nekim osnovama pa onda ide ka složenijemu. Imam par takvih knjiga. Uglavnom u njima o određenoj tematici ima sve moguće što se može o njoj naći.

Peritus inimicus
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice