Windows7 x64 sli problem

poruka: 8
|
čitano: 1.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows7 x64 sli problem

Koristim Windows7 x64 na slijedećoj konfiguraciji:

- Asus M2N32 SLI Delux,

- AMD X2 5200+,

- 4x1Gb RAM,

- Gigabyte GeForce 8800 GTX with 768 MB GDDR3.

Toj konfiguraciji sam dodao BFG NVIDIA GeForce 8800 GTX OC2™ 768MB koja je za razliku od Gigabytove malo tvornički clockana (Core Clock: 626MHz  - 575MHz standard, Shader Clock: 1450MHz  - 1350MHz standard, a Memory Clock: 2000MHz - 1800MHz standard).

Monitor koji koristim je Lenovo L220x tako da  sve radi na 1920:1200.

E sada, kada uključim sli u nvidiinom control panelu i pokrenem CoD4 sa maksimalnim postavkama i uključenom postavkm za rad sa dvije grafičke kartice, igra se počne smrzavati i jednostavno se sruši (multimedija i office itd. rade normalno). Isto se dogodi kada instaliram vistu x64. Koristio sam najnovije drivere za grafičku karticu i za čipset (nforce 590 sli) skinute sa službenih stranica za odgovarajući OS. Postavke u nvidiinom control panelu su defaultne.

Zna li netko u čemu bi mogao biti problem i kako da podesim postavke da sve radi glatko. Kako mogu provjeriti da li uopće sli polje radi.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows7 x64 sli problem
pale1111 kaže...

Koristim Windows7 x64 na slijedećoj konfiguraciji:

- AMD X2 5200+,

Toj konfiguraciji sam dodao BFG NVIDIA GeForce 8800 GTX OC2™ 768MB koja je za razliku od Gigabytove malo tvornički clockana (Core Clock: 626MHz  - 575MHz standard, Shader Clock: 1450MHz  - 1350MHz standard, a Memory Clock: 2000MHz - 1800MHz standard).

E sada, kada uključim sli u nvidiinom control panelu i pokrenem CoD4 sa maksimalnim postavkama i uključenom postavkm za rad sa dvije grafičke kartice, igra se počne smrzavati i jednostavno se sruši (multimedija i office itd. rade normalno). Isto se dogodi kada instaliram vistu x64. Koristio sam najnovije drivere za grafičku karticu i za čipset (nforce 590 sli) skinute sa službenih stranica za odgovarajući OS. Postavke u nvidiinom control panelu su defaultne.

Zna li netko u čemu bi mogao biti problem i kako da podesim postavke da sve radi glatko. Kako mogu provjeriti da li uopće sli polje radi.

Prvo-procesor ti je jedva dovoljno brz da iskoristi jednu GTX-icu,a dvi ne može.Drugo-ova OC-ana GTX-ica je automatki spustila takt na takt ove koja nije OC-ana. Treće-to što si naveo se ponekad događa u konfiguracijama sa SLI-em ili CF-om.

Izvadi grafičke i SLI-a i testiraj svaku posebno! Provjeri je li ti SLI "uključen" u programu GPU-Z (pri dnu prozora).

Imaš li isti problem sa ostalim igrama ili samo COD4??

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
16 godina
protjeran

A DA TI NAPANJANJE PODRZAVA SLI?

16 godina
neaktivan
imbra kaže...

A DA TI NAPANJANJE PODRZAVA SLI?

E to sam zaboravio Neodlučan

Koje imaš napajanje??Je si povezao sve potrebne konektore??

Ne piši velikim slovima!

16 godina
neaktivan
Windows7 x64 sli problem

koje točno napajanje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows7 x64 sli problem

Update: riješio sam problem....

Banalna stvar... Testirao sam svaku grafičku posebno, a na kraju sam im prije spajanja zamijenio mjesta u slotovima i sve radi. FPS je u prosjeku oko 90 na max postavkama u CoD4.... U biti samo to igram tako da nisam testirao druge igre iako ću samo zbog znatiželje instalirati Crysis.

Napajenje je Taganovo 800W, tako da nema problema, a procesor ću u dogledno vrijeme promijeniti iako za sada sve odradi. U planu mi je ubosti Phenom II X3 koji ide na AM2 socket.

Hvala na trudu...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pale1111 kaže...

Banalna stvar... Testirao sam svaku grafičku posebno, a na kraju sam im prije spajanja zamijenio mjesta u slotovima i sve radi. FPS je u prosjeku oko 90 na max postavkama u CoD4.... U biti samo to igram tako da nisam testirao druge igre iako ću samo zbog znatiželje instalirati Crysis.

Napajenje je Taganovo 800W, tako da nema problema, a procesor ću u dogledno vrijeme promijeniti iako za sada sve odradi. U planu mi je ubosti Phenom II X3 koji ide na AM2 socket.

Opako napajanje Osmijeh Procesor koliko vidim možeš staviti samo X3 700 seriju i to sa najnovijim BIOS-om."Nabavi" Crysis Demo i javi kako je prošao bench.

15 godina
neaktivan
Windows7 x64 sli problem

Evo, Crysis benchmark, 64 bita, 1920x1200, AA 2x, sve na midium...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice