VTX3D Radeon HD 7870 Black

poruka: 198
|
čitano: 42.356
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: VTX3D Radeon HD 7870 Black
grgaRi kaže...

evo ovo je moja slika nakon 45 min fc3. vent je još uvjek dosta tih. smanjio sam ventove na kućištu na minimum. ne čuje se nikakav "coil whine"...

de uključi ovo log to file odigraj 45min pa pogledaj šta je senzor zabilježio

i sa slike se vidi da je max temp bila puno viša od 66

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 22:24 (Kamikaza1600vti).
15 godina
neaktivan

Meni samo nije jasno kakve ljudi imaju koristi kada lazu u korist nekoga komada hardwera, aj da su sponzorirani od proizvođaca, onda bi shvatio, ali ovako, ne kontam.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 22:27 (Leopard_st).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Leopard_st kaže...

Meni samo nije  jasno kakve ljudi imaju koristi kada lazu u korist nekoga komada hardwera, aj da su sponzorirani od proizvođaca, onda bi shvatio, ali ovako, ne kontam.

ma lik vjerovatno pogleda temp tek kad izađe iz igre

i taman temp padne tih 10ak stupnjeva, jer temp općenito brzo pada čim nije u loadu

15 godina

Bila mu je oko 75°C, s takvim hladnjakom teško je očekivati manje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ma do 80 je sve u redu - za te pare koje performanse se dobiju to je super

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

VRM temp treba da se paze, Tahiti ASIC je garantovan da radi do 95C bez artefakata(info od AMD inzinjera, stock clockovi naravno), vrm temp limit je 125C, tada je termalni shutdown, dok je na 120C throotlanje, meni msi hd 7950 pocinje da se pregrijava sa vrm aspekta dok je gpu na na 86C-87C.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
PR0MATRAC kaže...

ma do 80 je sve u redu - za te pare koje performanse se dobiju to je super

ma je super al overclockana kad se digne preko 80 postaje nestabilna

evo sad sam baš gledao log od jučerašnjeg benchmarka i kako mi je manual fan control napravljen na 1 stupanj = 1% fan speed skužio sam da u tom slučaju neprelazi 69 stupnjeva i normalno fan bude na 69%

al čuje se ko usisavač

i sigurno na automatic fan control nikad ne bi uspio tolko izvuč iz nje i ne bi radila 24/7 na 1200/1600

u planu je kupovina ARCTIC COOLING ACCELERO XTREME al kad bude bilo nekih financija i onda ću bit bez brige

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 22:39 (Kamikaza1600vti).
12 godina
Leopard_st kaže...

VRM temp treba da se paze, Tahiti ASIC je garantovan da radi do 95C bez artefakata(info od AMD inzinjera, stock clockovi naravno), vrm temp limit je 125C, tada je termalni shutdown, dok je na 120C throotlanje, meni msi hd 7950 pocinje da se pregrijava sa vrm aspekta dok je gpu na na 86C-87C.

eto nisam ni to ni znao al sam primjetio da se iznad 80 zna crashat, a iskreno nisma obraćao pozornost nimalo na VRM temp

P.S. evo pokušam uplodat log od senzora koji je bio uključen jučer dok sam vrtio benchmark

http://speedy.sh/WAeq6/benchmarking.txt

pa probajte to downlodat i pogledat malo

vidi se točno kako sam krenuo sa 1000MHz, pa 1100MHz, pa 1200MHz pa se na 1250MHz crashala i zadnji je bio na 1225MHz

rezultat sam postao u temi 3D Mark 2013  -- http://www.3dmark.com/fs/469743

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 22:53 (Kamikaza1600vti).
15 godina
Kamikaza1600vti kaže...

u planu je kupovina ARCTIC COOLING ACCELERO XTREME al kad bude bilo nekih financija i onda ću bit bez brige

Taj ili bar Twin Turbo II, ta kartica zaslužuje takvo hlađenje. A ova 7870 Black nema naljepnice na šarafima, jelda? 

13 godina
itomic009 kaže...

Pa nije ovo tema za Far Cry !!

Ali je dobar Benchmark za grafu

13 godina
protjeran

Sta mislite jel bolja VTX 7870 BLACK ili GTX 660ti ?

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

VTX 7870 Black.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

VTX 7870 Black.

Agree.

PR0MATRAC
15 godina

1 0 hvala 0
17 godina

Pa kaj nema kod nas ni jedna nereferenta grafa tahiti le?

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Opet ti, pa i ova VTX je nereferentna.

17 godina
itomic009 kaže...

Opet ti, pa i ova VTX je nereferentna.

Kaj ta vtx nije referentna tj ima obicni hladnjak?

Trazm nekaj tipa tf ili wf hladnjaka..

13 godina
protjeran
kod nas ne postoji! vani ih ima! bila je u prvoj turi saphirka s dva venta ko je jamio jamio je:)
||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
vrinho kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

Taj ili bar Twin Turbo II, ta kartica zaslužuje takvo hlađenje. A ova 7870 Black nema naljepnice na šarafima, jelda? 

koliko ja znam dosta njih nema nikakve naljepnice, možda oni skuplji modeli, ali ni ova VTX 7870 koju imam, a ni ona 6850 koju sam imao nemaju te naljepnice i već sam mjenjao pastu na 7870 u nadi da će bar malo popravit stvar, ali nije do paste jer je temp ostala ista

13 godina
protjeran
@kamikaza koliko heat pipova ima na chipu? (ja na 7950 imam 5) inace pasivni hladnjak joj je ok samo jedan vent na tolikoj kartici je pre slabo! jos ak ima malo pipova...
||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
Stjepanj kaže...
@kamikaza koliko heat pipova ima na chipu? (ja na 7950 imam 5) inace pasivni hladnjak joj je ok samo jedan vent na tolikoj kartici je pre slabo! jos ak ima malo pipova...

samo 3 heat pipea, al cooler je jako mal kad se skine onaj crni poklopac onak doslovno je mal s obzirom koliki stane ispod onog crnog poklopca

12 godina
ovako. Ja sam se zaletio sa onom temperaturom od 63. Očitavao sam sa dva programa poslje igre, pa sam mislio da je to ispravna temp. Očitat ću max temp sa gpu-z, pa ću postat slike. Nemam nikakvog razloga lagat. Ostaje činjenica da je meni kartica tiha dok igram fc3. Lp
grga
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Lakše ti je da imaš MSI Afterburner i on ti ljepo sve bilježi. Kad završiš sa igranjem samo pogledaš na graf i tamo ti piše trenutna ali i maximalna zabilježena temperatura.

12 godina
grgaRi kaže...
ovako. Ja sam se zaletio sa onom temperaturom od 63. Očitavao sam sa dva programa poslje igre, pa sam mislio da je to ispravna temp. Očitat ću max temp sa gpu-z, pa ću postat slike. Nemam nikakvog razloga lagat. Ostaje činjenica da je meni kartica tiha dok igram fc3. Lp

ajd samo da ti obajsnim par stvari

1. tiha je zato što ti je fan control na automatic

2. čim je fan control na automatic neće se zavrtit prek 45% fan speeda i do te razine je još tiha

3. ak fan neprelazi 45% temp ti je prek 70 i to je činjenica (osim ak ti komp nije u frižideru)

uključi fino GPZ-Z, zakvači kvačicu na ono LOG TO FILE, odaberi di će ti se log spremit i idi igrat, kad završiš pogledaj rezultate i pomogućnosti nam uplodaj file kao što sam ja napravio

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 11:27 (Kamikaza1600vti).
12 godina

evo slikice( fc3 cca 30 min), još jednom se ispričavam jer sam dao krivu informaciju...{#}

grga
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

44% okretaja i 76C je dobro. Ionako je gola istina da će ove grafe trajati relativno isto i sa 65C i sa 80C jel je to daleko od njihovih limita.

12 godina
grgaRi kaže...

evo slikice( fc3 cca 30 min), još jednom se ispričavam jer sam dao krivu informaciju...{#}

eto neću reć 'reko sam ti' al napisao sam ti heheheheh 

uglavnom vidim da ju držiš na stocku pa je to sve još i oke al čim ide overclock temp ide još gore i postaje nestabilna

a šteta ju neoverclockat

tak da najbolje rješit cooler, max overclock i enjoy

ili max overclock sa manual fan controlom ko što sam si ja složio

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 1:23 (Kamikaza1600vti).
12 godina

evo uključio sam i ja vent na "manual fan control" 55%   zbilja "vuče" ko usisavač. dignut ću je i ja sa stocka, samo pomalo, još se učim ...

grga
13 godina

Pozdrav!

Nisam vlasnik 7870 ali me zanima, ako je kloknem do maximuma i počnu se pojavljivati artefakti za stalno čak i kad vratim na staro, hoće li mi uvažiti garanciju? (naravno da im neću reći da sam je klokao,nego me zanima dali postoji mogućnost da oni otkriju dalli je kloknuta ili ne)

Zahvaljujem {#}

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pošto kupujem novi komp, vjerojatno sljedeći tjedan, pa sam mislio kupiti ovu grafu.

Čini mi se da ih sve manje ima na lageru, ili sam stekao krivi dojam, pa ne znam da li mi je bolje čekat ili da odem kupiti sutra-preksutra, di ima.

Šta mi predlažete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice