Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ibme74 kaže...

Prodaju se i HD6850 po 500kn, samo nikada ne odu... Realno R9 380 4GB sa garom 1.000-1.100kn, R9 380X sa garom 50-100kn više, za GTX970 sa barem dvije godine garancije bi se i moglo dati 1.400-1.500kn, ali za ovu staru dvije godine dati 1.500kn je smiješno, pogotov jer sada imaju nove Sapphire RX 470 po toj istoj cijeni.

R9 380/x po svojim performansama vrijedi 800ak kn. Kada gledaš kako je išlo rebrandom sa r9 2xx/x serije, nije se gotovo ništa dobilo(osim CGN) i na cijeni, a po koliko se još kreće i ta r9 2xx/x serija? 600-1000kn? Smiješno, jer ja ni onda(početkom 2016) nisam mogao dobiti stabilnih 60fps ukoliko nebi drastično smanjio grafičke postavke i to na FHD s r9 380 koju sam posjedovao. Tek kada sam išao na gtx 970(tada još skupa), dobio sam veliki pomak u FPS-u, a i mogao bi reći sa sigurnošću, da iako bi na r9tci navukao 60lock, uvijek bilo microstutteringa. Onda, općenito, skok na tržištu, samo je omogućio ljudima plićeg džepa da se domognu još uvijek dobre kartice po jako nižoj cijeni. Da, po tom pitanju, rx 470 nikada neće biti bolja od gtx 970, ni u dx12, jer tek rx 480 joj konkurira na veliko, a i ako je sada trenutno i bolja gtx 970, nije više preporuka za future proof. A uzmi da kvalitetne rx 480 nema ispod 2k i to se sada uzima s 8gb, što postaje i novi standard.

SkorvY
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ma mogu se one kretati po toj cijeni, ali to ne znaci da ce ih netko i kupiti, 380x po meni ne vrijedi vise od 1k kn

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja sam ju prošli tjedan prodao bez problema za više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r9-290-oglas-21289430

Ovo je jedina kartica koja zasluzuje cijenu (polovna) od 1500 jer je to prejebeno custom hladjenje

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Ovo je jedina kartica koja zasluzuje cijenu (polovna) od 1500 jer je to prejebeno custom hladjenje

Pa nebih se stobom slozio ne vrijedi tih novaca  ali ako netko to zeli on ce i platiti, da se pohvali frendovima da  ima (accelero hybrid) vodeno hlađenje.

12 godina
skorvy kaže...
ibme74 kaže...

Prodaju se i HD6850 po 500kn, samo nikada ne odu... Realno R9 380 4GB sa garom 1.000-1.100kn, R9 380X sa garom 50-100kn više, za GTX970 sa barem dvije godine garancije bi se i moglo dati 1.400-1.500kn, ali za ovu staru dvije godine dati 1.500kn je smiješno, pogotov jer sada imaju nove Sapphire RX 470 po toj istoj cijeni.

R9 380/x po svojim performansama vrijedi 800ak kn. Kada gledaš kako je išlo rebrandom sa r9 2xx/x serije, nije se gotovo ništa dobilo(osim CGN) i na cijeni, a po koliko se još kreće i ta r9 2xx/x serija? 600-1000kn? Smiješno, jer ja ni onda(početkom 2016) nisam mogao dobiti stabilnih 60fps ukoliko nebi drastično smanjio grafičke postavke i to na FHD s r9 380 koju sam posjedovao. Tek kada sam išao na gtx 970(tada još skupa), dobio sam veliki pomak u FPS-u, a i mogao bi reći sa sigurnošću, da iako bi na r9tci navukao 60lock, uvijek bilo microstutteringa. Onda, općenito, skok na tržištu, samo je omogućio ljudima plićeg džepa da se domognu još uvijek dobre kartice po jako nižoj cijeni. Da, po tom pitanju, rx 470 nikada neće biti bolja od gtx 970, ni u dx12, jer tek rx 480 joj konkurira na veliko, a i ako je sada trenutno i bolja gtx 970, nije više preporuka za future proof. A uzmi da kvalitetne rx 480 nema ispod 2k i to se sada uzima s 8gb, što postaje i novi standard.

Svaka čast GTX970-tki, daleko od toga da to nije dobra kartica i dan danas, ali brate vi koji ju imate ju dižete u nebesa. R9 380 ne vrijedi ni 800kn a GTX970 stara 2 godine vrijedi 1.500kn? I još tvrdiš da je GTX970 bolja od RX480? Stvarno?

12 godina
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

Pa nebih se stobom slozio ne vrijedi tih novaca  ali ako netko to zeli on ce i platiti, da se pohvali frendovima da  ima (accelero hybrid) vodeno hlađenje.

Jesi li ti ikad iskušao accelero hybrid ???

Nije on samo za hvaliti se prijateljima nego on obavlja svoju zadaću i više nego dobro. Grafa nikad nije prišla 55c a svi znamo kakva je grijalica u pitanju.

Taj oglas je moj i cijena je formirana po sistemu "naletiće netko". Smatram da ta grafa vridi 1000kn a i accelera cijenim barem 400kn a onih 100kn je za sentimentalnu vridnost.

neda mi se
12 godina

Realno gledano rx480 i gtx970 su jako blizu jedna drugoj, barem prema ovoj stranici: http://www.hwbench.com/vgas/geforce-gtx-970-vs-radeon-rx-480

neda mi se
15 godina

Nisam iskusavao ali nisam ni stao u obranu gtx 970 da ona vrijedi 1500kn ali brate ni ova ne vrijedi tih novaca ali to je tvoje i ti imas svoju cijenu.Ali evo pitanje za chaselol kad tako tvrdis da od nikice vrijedi r9 290 1500Kn zasto nebi prodao tu svoju rx 470 na kraju ipak ova r9 290 je jaca od te tvoje bar 30-40%.

13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Nisam iskusavao ali nisam ni stao u obranu gtx 970 da ona vrijedi 1500kn ali brate ni ova ne vrijedi tih novaca ali to je tvoje i ti imas svoju cijenu.Ali evo pitanje za chaselol kad tako tvrdis da od nikice vrijedi r9 290 1500Kn zasto nebi prodao tu svoju rx 470 na kraju ipak ova r9 290 je jaca od te tvoje bar 30-40%.

30-40% sta je s tobom, jesi li ti decko normalan? 
Ajde fino na blok pa se raspravljaj s lucijem i ostalim pacijentima, ti si izgubljen slucaj.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...
dreadmoore kaže...

Ajde fino na blok pa se raspravljaj s lucijem i ostalim pacijentima, ti si izgubljen slucaj.

Neznam to sam vidio na jednoj od web stranica usporedba te tvoje i r9 290 da je razlika u preformansama 35%

EDIT:Nista isprike moja greska nisam vidio da je pisalo cfx ali opet je jaca sama 10-15%

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 0:55 (dreadmoore).
12 godina
odjavljen
ibme74 kaže... 

Svaka čast GTX970-tki, daleko od toga da to nije dobra kartica i dan danas, ali brate vi koji ju imate ju dižete u nebesa. R9 380 ne vrijedi ni 800kn a GTX970 stara 2 godine vrijedi 1.500kn? I još tvrdiš da je GTX970 bolja od RX480? Stvarno?

Ma ajde malo... Boldaj mi dio rečenice na kojoj sam ja nahvalio 970 i rekao da su ostale loše? Moja je greška što se nisam bolje izjasnio, a ti si vidio u glavi samo ono što si želio vidjeti da piše u postu.

Ne, R9 380 ne vrijedi više po svojim performansama uspored GTX 970 i RX 470 više od toliko. GTX 970, nisam se držao činjenice iz prijašnjih postova o 2god staroj kartici, a ni to nema nikakve veze, jer za 2god dok i (ako) RX 470 zaživi s DX12, isto će se pričati i o njoj.

RX 470 nije jača od GTX 970 ni u DX12 naslovima trenutno(kupi pa čekaj 1-2god sigurno će biti ). 

RX 480 sam naveo kao trenutno istu i future proof jaču karticu, s posebno 8Gb vram. I samo sam ubacio činjenicu da dobra RX-ica nije ispod 2000kn(XFX GTR npr).

UP: R9 290 i 390 su fenomenalne kartice, ali nemam doticaja s njima pa ne pričam.

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 0:57 (skorvy).
12 godina
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...
dreadmoore kaže...

Neznam to sam vidio na jednoj od web stranica usporedba te tvoje i r9 290 da je razlika u preformansama 35%

EDIT:Nista isprike moja greska nisam vidio da je pisalo cfx ali opet je jaca sama 10-15%

Te dvi kartice su jako blizu jedna drugoj http://www.hwbench.com/vgas/radeon-r9-290-vs-radeon-rx-470

Nema tu govora o 10% a kamoli o 30%

neda mi se
15 godina
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

Te dvi kartice su jako blizu jedna drugoj http://www.hwbench.com/vgas/radeon-r9-290-vs-radeon-rx-470

dobro pa reko sam da sam pogrijesio vezano za tih 30% ali ovih 10% ulazi sigurno jos pogotova taj tvoj model ako se moze dobro klokati a ako ne onda ni ne vrijedi tih novaca

12 godina
dreadmoore kaže...
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

dobro pa reko sam da sam pogrijesio vezano za tih 30% ali ovih 10% ulazi sigurno jos pogotova taj tvoj model ako se moze dobro klokati a ako ne onda ni ne vrijedi tih novaca

Nisam ni rekao da vrijedi već sam rekao da ju ja toliko cijenim.

Kloka se neloše a inače ovo je referentni model jedna od prvih u RH.

Večina ljudi na forumu zna što je ona prošla i zato ju nisam ni oglasio na našim oglasima već samo na njušci

neda mi se
15 godina
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

Nisam ni rekao da vrijedi već sam rekao da ju ja toliko cijenim.

Kloka se neloše a inače ovo je referentni model jedna od prvih u RH.

Večina ljudi na forumu zna što je ona prošla i zato ju nisam ni oglasio na našim oglasima već samo na njušci

Jer jedini na forumu tko ima r9 290 odlican model je mirzet1976 i koji je je zakucao do kraja sto se tice klokova.Ja se slazem stobom to je tvoja cijena i ja sam svoje dvije r9 270x prodao za 1600KN tako da mislim da ces mozda i ti  izvuci te novce.Ali eto lik koji je od mene kupio cijeni ih jos vise sad im je cijena 2000Kn.

12 godina

I sto da nakraju kupim..1060 ili rx 480? 1060 ke rang 970 a potonja rang 780? Po nekoj lofici ili grijesim?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

I sto da nakraju kupim..1060 ili rx 480? 1060 ke rang 970 a potonja rang 780? Po nekoj lofici ili grijesim?

GTX1060 i RX480 je isti rang kartice, u DX11 su tu negdje 8ovisno od igre do igre, odnosno ovisno dali ej igra bolje optimizirana za AMD ili za Nvidiu), u DX12 je RX480 definitivno pobjednik, uz to je RX480 plus što je nešto jeftinija i nudi više VRAm-a dok GTX-ica ima malo manju potrošnju. Uzmi što ti je draže.

17 godina
Ja bih isao na rx 480 izmedu te dvije, normalno ako imas adekvatno napajanje i to bih uzeo msi gaming verziju 2170kn
12 godina

Pa napajanje je iz moj pc..600w...neznam.kak.je sad s amd ali davno nisam bio bas zadovoljan..nisam.nvidia fan ali mi je nv nekako vise plug and play.a amd mozda vise future prof..ovo kupujem sad da sam barem miran 2 godine

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja niti sa nvidiom niti sa amd nisam imao ama bas nikakvih problema. Po meni rx480 je bolji odabir a i freesync monitori su pun klinac jeftiniji od alternative.
8 godina
neaktivan
Pozdrav
Namjeravam uzeti procesor Amd fx 4130 i grafičku gtx 560,pa me zanima šta vi mislite,komp mi služi za programiranje i tu i tamo igrice kao gta 5..

Imam priliku i uzeti besplatno Readon hd 4870 512 mb 256 bita ddr5
15 godina
Senad_Delic123456 kaže...
Pozdrav
Namjeravam uzeti procesor Amd fx 4130 i grafičku gtx 560,pa me zanima šta vi mislite,komp mi služi za programiranje i tu i tamo igrice kao gta 5..

Imam priliku i uzeti besplatno Readon hd 4870 512 mb 256 bita ddr5

koliko je taj fx 4130 i gtx 560

8 godina
neaktivan
fx je 25 eura a gtx 50 eura
15 godina
fx je 25 eura a gtx 50 eura

pa nista onda uzmi to ak je tako jeftino sta da ti kazem

8 godina
neaktivan
I ja sam se iznenadio cijenom,hoće li moći pokrenuti GTA V sa nekim pristojnim fps-om
13 godina
I ja sam se iznenadio cijenom,hoće li moći pokrenuti GTA V sa nekim pristojnim fps-om

ja sam igrao gta V sa gtx560 i phenom II 945 na pristojnom fpsu tako da bi i ta kombinacija trebala moći to gurati. uz naravno smanjene detalje.

a kartice s 512mb vrama nema smisla uzimati jer teško da je to dovoljno za bilo koju noviju igru.

12 godina

Ja sam GTA 5 peglao sa Q8200 + HD6850 tako da ćeš i ti moći sa tom konfom

8 godina
neaktivan
Nije bilo laga?
12 godina
Nije bilo laga?

Tu i tamo u gradu padne ispod 30, ali većinu vremena je bilo ok 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 0:12 (ibme74).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice