- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pukni je na 920-980MHz za Core te 1.200-1.250MHz za memoriju, naravno morat ćeš joj nešto (ne puno, bez brige) dignut napon.
Sigurno jeste, ako se ne pretjera. Međutim, dugoročno gledano, nešto smanjuje životni vijek samoj grafi.
Da, naravno, nešto (ne mnogo) će ići iznad bez dizanja, no ovo je sve samo ne mali OC.
Nikada neću skužiti vas koji nabrijavate grafičke kartice preko svake granice razuma, a čak bi i dirali u napon. Jesi li možda, bar na tren, razmotrio mogućnost da ona pri takvim radnjama vrlo lako može riknuti i da onda imaš dodatni trošak, uz koji si odmah u startu mogao kupiti jaču i prištedjeti si gnjavažu oko silovanja jadne kartice, koja ti btw ništa nije skrivila, na maksimalne moguće taktove. Kako ti nije žao jadne kartice? Zamisli da tebe netko tako maltretira da trčiš brže ili nosiš više nego što možeš. Gdje vam je humanost? Zašto ste tako okrutni prema grafičkim karticama?
Možeš biti miran godinu dana ako ne i duže sa VTX6850 1GB OC-ed čak i ako planiraš BF3 na Ultra
MP ne može na max, za to treba HD6970. U biti može on igrat na 25-30 FPS al to će se onda itekako odraziti na K/D ratio-u
Možeš biti miran godinu dana ako ne i duže sa VTX6850 1GB OC-ed čak i ako planiraš BF3 na Ultra
MP ne može na max, za to treba HD6970. U biti može on igrat na 25-30 FPS al to će se onda itekako odraziti na K/D ratio-u
Naš Stonce igra na dvadesetak FPS-ova BF3, Metro2033 i Crysis 2 na unlockanom 4-jezgrenom Athlončeku i DDR5 HD5550.
On zadovoljan, i ja zadovoljan.
Nema šanse da igra Battlefield 3 na Ultra s 6850- icom.
SP moze,MP ne.Imao sam ju,dobra kartica i super ocer.95% igre sam presao na ultra bez laga(1680*1050)
Toj kartici nemozes dizati napon jer nema regulator napona.Na nekih 900 mhz za jezgru i 1150 mhz za memoriju je u rangu HD 6870.Bolja je tek na 950+ mhz na jezgri.Vjerujem da ce ti memorija ici na 1200 a jezgra na nekih 900 mhz na stock naponu,kojeg ionako nemozes mijenjati.
Nikada neću skužiti vas koji nabrijavate grafičke kartice preko svake granice razuma, a čak bi i dirali u napon. Jesi li možda, bar na tren, razmotrio mogućnost da ona pri takvim radnjama vrlo lako može riknuti i da onda imaš dodatni trošak, uz koji si odmah u startu mogao kupiti jaču i prištedjeti si gnjavažu oko silovanja jadne kartice, koja ti btw ništa nije skrivila, na maksimalne moguće taktove. Kako ti nije žao jadne kartice? Zamisli da tebe netko tako maltretira da trčiš brže ili nosiš više nego što možeš. Gdje vam je humanost? Zašto ste tako okrutni prema grafičkim karticama?
opsesija čovječe, opsesija... ;)
Pukni je na 920-980MHz za Core te 1.200-1.250MHz za memoriju, naravno morat ćeš joj nešto (ne puno, bez brige) dignut napon.
Sigurno jeste, ako se ne pretjera. Međutim, dugoročno gledano, nešto smanjuje životni vijek samoj grafi.
Da, naravno, nešto (ne mnogo) će ići iznad bez dizanja, no ovo je sve samo ne mali OC.
I usput Caesare iako to nisu obicni memorijski cipovi moras znati da je nemoguce da budu stabilni na 5ghz.Sa frekvom od 1200 mhz ce imati propusnost od 153 GBPS(memorija na 4800) i nek pukne jezgru na 900 mhz i miran je.Neka bude zadovoljan,kao takva je u rangu sa HD 6870 stock.
Sa kojom jacom grafom moze parirati moja hd 6870 ocana na 1000MHz-core, 1230-memorija ?
Na tim clockovima skroz fino parira Stock HD6950.
Ako misliš pod "parira" da je slabija, onda si u pravu. Ako misliš da je ista, onda si u krivu.
Ako misliš pod "parira" da je slabija, onda si u pravu. Ako misliš da je ista, onda si u krivu.
Parirati nečemu ne znači biti jednak nečemu, već biti sličan/vrlo sličan.
Jasno da je 6870 opet mrvicu slabija kad je 6950 hardverski moćnija, ima 1408 shadera spram 1120 u 6870.
Jasno da je 6870 opet mrvicu slabija kad je 6950 hardverski moćnija, ima 1408 shadera spram 1120 u 6870.
Ne možeš tako povlačit paralele, 6950 ima vliw4 shadere, a 6870 vliw5
Isto ko što se ne može uspoređivati 2048 GCN shadera sa 1536 vliw4
Naš Stonce igra na dvadesetak FPS-ova BF3, Metro2033 i Crysis 2 na unlockanom 4-jezgrenom Athlončeku i DDR5 HD5550.
On zadovoljan, i ja zadovoljan.
Da:)
Metro mogu igrati sasvim ugodno sa 25FPS+ cijelo vrijeme na 1920 i High. Ofcors DX9 se podrazumjeva i DOF OFF
Crysis 2 nažalost nisam mogao instalirati jer sam mjenjao ploču a CD-key mi ne podržava više aktivacijuXD piše exceeded number of activation pa sam zatražio e-mail support ticket od EA da mi pošalju novi ključ!
BF3 sada instaliram pa javim dojmove na OC-ed low end kartici:D
Mislim da će Crysis 2 u DX9 modu ići sasvim fluidno na nekim Gamer settings također Crysis Warhead i Crysis u DX10 na High?
Sad se igra DiRT2 na DX11 i High 1920 27FPS-a, DiRT3 sam reinstalirao radi na 1920, DX11 i High na 26FPS (in-game benchmark), MW3 sve na max i 1920 preko 30FPS-ova:P
Super ultra max heppi za polovnu karticu sa 2 gdn jamstva za 250 kuna:PPP
Nisu samo shaderi u pitanju,ROP-ovi isto i jos mnogo toga.Moras shvatiti da takt same jezgre i memorije nemoze nadoknaditi hardwerske nedostatke koje ima HD 6870 naspram 6950.Jaca arhitektura bolje podnosi AA i AF silovanja i vise rezolucije.Tu je takt manje bitan,iako ne nebitan.Dakle na tom taktu HD 6870 nemoze parirati HD 6950,moze biti blizu iako ne dovoljno.HD 69XX serija je prica za sebe kao sto je i ATI rekao.
Ne možeš tako povlačit paralele, 6950 ima vliw4 shadere, a 6870 vliw5
Isto ko što se ne može uspoređivati 2048 GCN shadera sa 1536 vliw4
Jasno je meni to. Pod parirati sam mislio da se približi performansama HD6950, a ne da se izjednači s njima.
Prebrzo donosite zaključke.
Nisu samo shaderi u pitanju,ROP-ovi isto i jos mnogo toga.Moras shvatiti da takt same jezgre i memorije nemoze nadoknaditi hardwerske nedostatke koje ima HD 6870 naspram 6950.Jaca arhitektura bolje podnosi AA i AF silovanja i vise rezolucije.Tu je takt manje bitan,iako ne nebitan.Dakle na tom taktu HD 6870 nemoze parirati HD 6950,moze biti blizu iako ne dovoljno.HD 69XX serija je prica za sebe kao sto je i ATI rekao.
NHF, ali otkrio si mi toplu vodu.
Caesare misli ti sto zelis,no i na tim taktovima je HD 6870 osjetno slabija od 6950.Te dvije kartice se nemogu uopce usporediti,radi se o drugacijim dizajnima.
Caesare misli ti sto zelis,no i na tim taktovima je HD 6870 osjetno slabija od 6950.Te dvije kartice se nemogu uopce usporediti,radi se o drugacijim dizajnima.
Imao obje, testirao obje..6950 uvijek brža i kako je netko napisao, arhitekturom priča za sebe..6870 je zgodna best-buy kartica mid segmenta..6950 je već mid-high..
6870 na 1000/1200-1250 taktovima za RAM je na nekih 5-10% i dalje iza 6950 1gb, stock. Da li je to osjetno sad, je isto pitanje koliko ti znači 47fps kod 6870OC vs. 51fps stock 6950 i slično..
Obje kartice su dosta za gaming na maxed out sad koliko para toliko muzike kako ide priča svi već znamo da će 6950 biti dovoljna za sve igre koju gdn duže.
Samo se nameće pitanje koliko autor ima para i da li kani upgradeat hardver često ili to osobno ne želi?
onda cu uzeti vtx za svaki slucaj kad je mogu pouci na 1050mhz
onda cu uzeti vtx za svaki slucaj kad je mogu pouci na 1050mhz
Možeš i Sefajr jednako fino OCati, da ne bi bilo nesporazuma, ali opet... nikad se ne zna kad te može zadesit baš primjerka sa nesretnim blue PCBom.... ovako s VTXom si u potpunosti siguran...
Humanost? Prema grafičkim karticama?! Ma daj... grafička kartica je obična tiskana pločica sa hrpom čipova na sebi, koja NEMA osjećaje. i da naravno da prije svakog oc-a svatko razmisli o posljedicama. no jakooo je mala šansa da će netko uništit svoju karticu ako joj digne taktove bez dizanja napona. pa čak i kad joj digneš napon opet je mala vjerojatnost da češ ju uništiti. jedino joj skračuješ životni vijek, a vjeruj mi, sumnjam da češ imati neku grafu više od 5 godina ako si gamer. a ako ne igraš igre onda ti ni viši taktovi ne trebaju.a što dobivamo time? dobivamo za manje para više muzike, a u današnje vrijeme svi to pokušavaju dobiti. a što se tiče maksimalnog kloka, sumnjam da neko koristi maksimalni takt (stabilni naravno) u igrama. to se večinom koristi u benchmarkovima. e tu se onda javlja opsesija kako ti je kolega već prije rekao. Ako ti nije jasno, probaj trčati na 100 metara. Svatit ćeš da uvijek možeš bolje i da možeš svladat konkurenciju i koliko god se trudio, pokušvao, te "silovao" samog sebe da ideš brže vjerum mi da ćeš na kraju kad pronađeš svoj osobni rekord u duši biti nekako ispunjen.
Prijatelj mi ima intel e4400 proc, i zanima ga koju bi mu se grafu isplatilo kupiti?
ima ekran rezolucije 1440:900, 2 GB DDR2 i napajanje no name od 400W
ja sam mu preporučio ATI radeon hd 6670, 6750 ili 6770 od 1 GB, jesam li dobro preporučio?
na trenutnom compu imam GAINWARD Nvidia geforce 8400gs (smece pravo) pa me zanima sta bi joj mogao uraditi da bi dobio malo na performansama i grafici osim sto sam je klokao na max 567mhz i memoriju na 350mhz
po mom bijednom hardverskom znanju, HD 6950 je nasljednik od HD 5870, a HD 6870 je nasljednik od HD 5850. HD 5850 OC-om stigne HD 5870, HD 6870 je po ovom reviewu nešto, ali neosjetno jača od HD 5850...
moj zaključak je da HD 6870 može stići performanse HD 5870 koja je nekih 5/10% slabija od HD 6950..dalje sami zaključite..
ipak je HD 6870 fizički slabija od HD 6950/HD 5870, ali je bolje optimizirana za teselaciju od HD 5870, ali ne od HD 6950...
na trenutnom compu imam GAINWARD Nvidia geforce 8400gs (smece pravo) pa me zanima sta bi joj mogao uraditi da bi dobio malo na performansama i grafici osim sto sam je klokao na max 567mhz i memoriju na 350mhz
nemožeš ništa dobiti, čekaj da kupiš novu...
HD 6950 je nasljednik od HD 5870
HD6950 je zapravo nasljednik HD5850, a ne HD5870.
aha, moj bed, ali ostatak stoji koliko ja znam ;)
Nema šanse da igra Battlefield 3 na Ultra s 6850- icom.
Evo, sve na Ultra samo sam isključio MSAAx4 i HBAO na Off!
Imam 26FPS-ova igra uopće ne trza, a pogledaj kakvu ja karticu imam:D
Btw framerate je konstantan zbog clocka procesora (3.3GHz) tako da mi to to:P
I da da ne bude zablude igrao sam igru i sa ovim dvima opcijama uključenima dakle vizualno igra sasvim pristojno izgleda i ovako. Može se reći da zamjetne razlike u grafici uopće niti nema ako ih ovako modificiraš!