Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.908.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...

Ako nece OC karticu, cemu drugo hladjenje?
100% sam siguran da ce Sapphire stock cooler uraditi posao bez problema kao i uvijek? 

Glasna je u igrama (kad je pod opterecenjem) i grije se do 95 stupnjeva C.

Nista sto se ne bi moglo pretrpjeti, zato sam i napisao "mozda".

Al ak ima love jos i za to, zasto si ne uciniti zivot ugodnijim {#}

http://www.tomshardware.com/reviews/r9-290-accelero-xtreme-290,3671.html

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ma danas je glasna svaka kartica realno ako ne ubacis vodeno hladjenje, sve i jedna radi ko fen manje-vise. Najbolji savjet za to je pojacaj muziku jace na zvucnicima ili nabavi si sluske :)
http://www.pcgamer.com/review/amd-radeon-r9-290x-review/

Jedan od primjera, pise da je sasvim normalno da kartica radi na 95*C i da to ne utice na zivot kartice.

High end kartice, i sa vrhunskim hladjenjem nece ici ispod ~80*C. Osim vode tu ne znam nista.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ma danas je glasna svaka kartica realno ako ne ubacis vodeno hladjenje

Asusov DirectCUII hladnjak je prilično tih. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
13 godina
chaselol kaže...

High end kartice, i sa vrhunskim hladjenjem nece ici ispod ~80*C. Osim vode tu ne znam nista.

vidim da nikad nisi imao aftermarket hladnjak na grafickoj :)

Gtx570 kad je izasla je bila high end. brza je bila samo 580.

U igrama je postizala preko 80 stupnjeva, a u benchmarku oko 90.

Kad sam gore stavio Accelero xtreme II, overclockao sam ju i u igrama nije prelazila 50 stupnjeva, a na benchu blizu 60! Ventilator je bio cijelo vrijeme na minimalnih 40%. Gotovo necujno.

Ovo mi je dovoljan razlog da svima preporucim aftermarket cooler za grafu.

Naravno, ak se nema love, il se netko boji zbog garancije, nikome nista. Grafi se nece dogoditi bas nista na 90 stupnjeva. I bit ce malo glasnija.

13 godina
odjavljen

Asus ima najtiše hladnjak i ne postoji bolji hladnjak...

Ali ipak aftermarket su itekako bolji...

0 2 hvala 0
14 godina
Deawood kaže...

Generaliziraš.

iclock2much
14 godina
Bass kaže...

Iskreno, priča ti ne stoji nimalo.

Teoretski je nemoguće da ne dobiješ nijedan frejm tim prelaskom u tim igrama, CPU ti možda u njima i jest lagano usko grlo ali toliko usko grlo da u njima može pratiti HD 7770 a ništa jače ne, sumnjam.

Daj postaj ti ovdje slike sa usageom da ti potvrdiš priču, može i koji ingame video u igrama sa tom kombinacijom, ali sa MSI AB ingame uključenim.

Ako nisi clockaj CPU.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 15:00 (zoharbizo).
12 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Slez123 kaže...
Planiram potrositi do 2.500,00 kn ( 3.000,00 kn je granica koju ne mogu prijec ) na graficku ( novu ) pa bih molio ako imate kakvu preporuku koji bi bio best buy do toga cjenovnog ranga. 

http://www.computeruniverse.net/en/products/90535315/sapphire-radeon-r9-290.asp

I mozda ovo:

http://www.computeruniverse.net/en/products/90480219/arctic-accelero-xtreme-iii.asp

Uzet cu si sljedeci tjedan Fractal design r4 kuciste pa ce valjda pomoc malo oko zvuka.  A ta stranica computeruniverse, sto se tice narudzbi placa li se dodatno carina ili pdv mozda ako narucujem izvana? Ili si samo mislio da potrazim tu karticu po nasim webshopovima?

13 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Deawood kaže...

Generaliziraš.

Govorim o hladnjaku na trenutnoj R9 2**(X) seriji i GTX 7**.

Asus i MSI (konkretno lightning) imaju no1 GPU coolere, najtiši su i najbolje hlade. Opet govorim od GTX 7** i R9 2**(X).

Slez123- ne trebaš plaćati carinu niti PDV, ali računaj da ti je poštarina 30€. 

I da Computeruniverse je jedan od najboljih shopova u EU.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 16:00 (Deawood).
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
zoharbizo kaže...
Deawood kaže...

Generaliziraš.

Govorim o hladnjaku na trenutnoj R9 2**(X) seriji i GTX 7**.

Asus i MSI (konkretno lightning) imaju no1 GPU coolere, najtiši su i najbolje hlade. Opet govorim od GTX 7** i R9 2**(X).

Aha, hvala mislio sam da se preko 1.000 kn placa carina, pogledat cu onda kod njih malo sta ima jos.

12 godina
Deawood kaže...

Ne placa se carina a postarina je samo 30E? A kaj je sa garancijom, u slucaju da nesto ne valja? 

13 godina
odjavljen
Sandro HR Zagorje kaže...
Deawood kaže...

Ne placa se carina a postarina je samo 30E? A kaj je sa garancijom, u slucaju da nesto ne valja? 

Saljes im natrag, samo neznam dali oni plaćaju ili ti (poštarinu).

12 godina
neaktivan

16,50 Eura je dostava, evo vam kupon za 5 eura popusta na stranici FWSN2E6, ako ne radit javite dat cu vam novi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 17:50 (Slez123).
13 godina
odjavljen
Slez123 kaže...

16,50 Eura je dostava, evo vam kupon za 5 eura popusta na stranici FWSN2E6, ako ne radit javite dat cu vam novi.

Pazi da popunis polja (ako si izabrao UPS).

13 godina
Deawood kaže...

Saljes im natrag, samo neznam dali oni plaćaju ili ti (poštarinu).

Sva sreca, ne znam.

Ali koliko sam citao, ti placas postarinu za slanje, al ti oni vrate lovu kod spanja paketa natrag. Ne znam na koji nacin. Ima jedna tema na forumu, al ne znam koja.

Slez123 kaže...

Tako je, UPS dostava je 16 Eura (plus jos oko 3-4 eura za Paypal). Do nas ti paket stize Overseasom koji imaju odlicno rjesenu dostavu, zovu prije i koliko sam vidio u skladistu, jako su pazljivi!

Samo pohvale!

Ja sam narucio GTX 770 i od pojave na lageru, bila je kod mene za 4 dana.

Jooj, hvala na popustu, da sam bar znao prije koji dan :)

EDIT: Evo, kolega ce imati iskustvo {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=267&jumpto=3988746&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 18:46 (CyberDemonVZ).
13 godina
odjavljen

Onda stvarno neznam, kad sam ja naručival konfu za ured dostava je bila nekih 27€.

0 0 hvala 0
13 godina
Deawood kaže...

Onda stvarno neznam, kad sam ja naručival konfu za ured dostava je bila nekih 27€.

Krivo si kliknuo. I ja sam skoro {#}

EDIT: Kolega dolje vjerojatno ima pravo!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 18:48 (CyberDemonVZ).
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Mislim da po kilazi ide cijena dostave.

Edit: ipak ne, DHL je samo 30+ eura

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 18:47 (Slez123).
13 godina
odjavljen

Klinuo?

0 0 hvala 1
13 godina
Deawood kaže...

Klinuo?

{#} sorry, kliknuo.

Ali pogle, vjerojatno je u pravu.

13 godina
odjavljen

Ja sam naručivao UPSom koji ako se ne varam gleda po kilaži ili po zip kodu (poš. broju).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.computeruniverse.net/en/cart_optimize.asp?

Imate tu kalkulator za shipping pa si mozete izracunat prije narudzbe.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Da, ali meni je vrijednost bila malo veća pa sam moral dati još za paypal.

0 0 hvala 0
14 godina

Ajde vi sad recire šta bi Hrvatska bez BUG formuma??Nesječam se svih potankosti no ukratko...NA onom forumu.hr lik pita koju bi grafu mogao uzeti tas neke novce.Sutradan se javi jedan njiov forumaš i odma kae HD7730.Ovaj kaže supp vaša mišljenja?? i Sljedeči dan se javi forumaš no.2 i napišemu pa šta nenadodaš tih 200tinjak kuna i uzmep HD7770 ili GTX650?? I javi se ovaj i kaže da če skupiti pa če se javiti...Za tjedan dana javlja se onda da sad ima novaca za HD7770 i da je ide kupiti da mu požele sreču,nako 1min javlja se forumaš no.1 i veli ti on njemu a jbt skupi još 200Kn i budeš našao dvostruka jačih kratica!!!I opet tjedan dana prošlo,javlja se momak ide frajer kupiti GTX660 Ti Boost,i ovaj mu opet veli ajde još 250Kn skupi i uzmi si HD7850! I ovaj kad je vidjeo grafu zinio i rekao uzimam! Kasnije se on javlja da je grafu dobio i da jhe zadovoljan i čao.U međuvremenu sam ga pitao i sazano ostatak konfe: Intel PEntium 4,s.775,MS Industrial 550W,1GB RAM-a.Sve u svemu mislim da taj komp više nikad nije upalio.I onda vam dođe da se zamislite kad vidite naš forum i Fakedeath-a,HAF-a,Zobera i ostalu kompaniju koji se toliko trude! 

Stoga respect!!!!

9 Thumbs up for idiote
0 Thumbs down for idote
0 Thumbs up za ovaj post
13 Thumbs down za ovaj post
Strm
Moj PC  
4 13 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...
Bass kaže...

Iskreno, priča ti ne stoji nimalo.

Teoretski je nemoguće da ne dobiješ nijedan frejm tim prelaskom u tim igrama, CPU ti možda u njima i jest lagano usko grlo ali toliko usko grlo da u njima može pratiti HD 7770 a ništa jače ne, sumnjam.

Daj postaj ti ovdje slike sa usageom da ti potvrdiš priču, može i koji ingame video u igrama sa tom kombinacijom, ali sa MSI AB ingame uključenim.

Ako nisi clockaj CPU.

Ma pusti priče na ovom forumu nesmješ sa P2 imat niš jače od HD 7770 , i to najviše zbog BF3 teme kao da je to jedina igra na svijetu.

Pitam se dal opče ti isti ljudi koji prepuručaju HD 7770 kuže da je to kartica sa 1 GB memorije, koji je danas NIŠTA u igrama.

Ja imam P2 940 na 3.4 i kad sam kupovao grafu bila je full mala razlika u cijeni između HD 7870 i HD 7950 i tada sam si rabijao glavu bili uzo HD 7950 ili ne.

Imao sam HD 6870 (koja je jača od HD 7770) , nju sam prodao i kupio HD 7950.

Odlučio da je vrijedno dat neš sitno manje love za karticu koju ču kasnije puno lakše prodat , više Vrama itd...

Kupio sam Sapphire HD 7950 Boost Dual X u E Digitalu ,i nije mi žao ni malo te mizerne razlike koliko sam platio više od HD 7870, kartica je hladna ko LED  i full tiha na max loadu.

I nakraju BF4  vrti sve na ULTRA 4xAA DX11 sa  odličnim performansama, razlika u modanom Skyrimu je OMG!!! Toliko sam izmodao Skyrim da sa HD6870 nisi mogo normalno hodat, HD 7950 ko beba.

Bioshock Infinite na DX11 isto radi puno bolje zato šta treba 2 Gb memorije.

I sad si pogle razliku između najjačeg Intela i najslabijeg AMD-a u BF4 na 1920 x 1200 sa R9 290X: http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page6.html

Ovaj link sam BF4 nije jedini primjer gdje nema gotovo razlike između svih quadova.

Ljudi na temelju BF3 MP-a preporučaju ljudima tak slabe kartice {#}

11 godina
neaktivan

trenutna konfa mi je:

Q6600 na stock frekv. 2.4 Ghz,

6GB ram

Gigabyte GA-EP35-DS3

gigabyte 9800 GT

xfx 450W napajanje

9800gt je počela bacati artefakte, spušta rezoluciju na 800x600, lome se teksture, horizntalne linije od ljubičaste, preko crvene do žute...

Mislim uzeti GTX 650 Ti, ima isti tdp kao i 9800, tako da oko napajanja ne bi trebalo biti problema.

E sad, hoće li biti bottlenecka?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
stickman1 kaže...

trenutna konfa mi je:

Q6600 na stock frekv. 2.4 Ghz,

6GB ram

Gigabyte GA-EP35-DS3

gigabyte 9800 GT

xfx 450W napajanje

9800gt je počela bacati artefakte, spušta rezoluciju na 800x600, lome se teksture, horizntalne linije od ljubičaste, preko crvene do žute...

Mislim uzeti GTX 650 Ti, ima isti tdp kao i 9800, tako da oko napajanja ne bi trebalo biti problema.

E sad, hoće li biti bottlenecka?

Na tvom mjestu OC-ao bih taj q6600 negdje na 3.2-3.5 i ubacio AMD 270x best buy sad.

11 godina
neaktivan

ma ako idem oc-at proc onda mi treba bolji hladnjak jer ovaj sadašnji je stock, a to je opet 300-400 kn za neki solidan hladnjak.

ovo je već stara kištra, ne mislim bacat više u nju novaca, samo eto, sad je ovo iskrsnulo...

bottlenecka neće bit sa ovom gtx650 ti? ako je nekih malih 5-6% onda mi to ne smeta

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Čuj 2.4 i nije baš nešta brzi takt, a i ak bude bottleneck nešta veči mislim da češ se preporodit nakon 9800 GT sa 650Ti.

EDIT: A i nisu ti svi CPU cooleri tak skupi recimo ovo je ok izbor za ne previše love: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=10191

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 11:46 (Streetpunk).
17 godina
Bottleneckao bi i Gtx 650 bez oznake TI. Imam prijatelja s Q8300 i Radeonom HD 7750 koja je rang gtx 650 i procesor mu clockan na 3 GHz u nekim igrama bottlenecka grafičku.
Mudrije ti je uzeti neki hladnjak od 150-200 Kn (pasao bi ti i u idući komp) i grafičku tipa gtx 650 ili HD 7750 1GB Gddr5 pa clockati procesor koliko ide.
Ako nećeš clockati, HD 7730 1GB gddr5 ili GT 640 - taman.
Twitter: @191x7
Moj PC  
0 8 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice