Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Vodič za odabir grafičke kartice

nažalost, ne Mršti se mislim, nisam nikad pokušavala. but i'm willing to learn Belji se

puno mi je lakše investirat u novi cooler nego u cijeli komp. a to i da oću sad ne mogu..

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ekstremni su primjeri gdje E6750 na zraku ide preko 4.00, a i baš 500 da će dobiti na svakoj DQ6,otom potom. Ploča je super,da,ali sve je to pod velikim upitnikom. Trebalo bi se pošteno ohladiti proc da se ide u takvo što upuštati..mislim da bi ga morala pošteno boostati strujom,da izvuče stabilnih 500x8, a tu je i faktor memorije.

Nitko nije ni govorio o 4 ghz stabilno več o 3.4-3.6 ghz što se može s naponom od 1.4-1.45v (što nije previše ako ima imalo bolji cooler)...

Za ram ima memorijski množitelj, napajanje Enermax 500W....

Edit: OC je lagan kad znaš šta radiš, možeš zamoliti nekog da ti pokaže ili OC-a umjesto tebe

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 10:50 (pod009).
15 godina
neaktivan
banana658 kaže...

nažalost, ne Mršti se mislim, nisam nikad pokušavala. but i'm willing to learn Belji se

puno mi je lakše investirat u novi cooler nego u cijeli komp. a to i da oću sad ne mogu..

Svakako pročitati temeljito tutorial za clockanje C2D procesora,od prvog posta do zadnjeg. Pogotovo jer to radiš prvi put.

A i bez kakvog Hypera 212+,od 250tak kuna,ne bi se na tako visoke frekve upuštao. Ja sam gonio E6750 na 3.6ghz, 450x8 stabilno. Memorija 2x1gb Crucial Ballistix CL4 800 / CL5 1000, ali radili su na 450x2 zbog multija. 1:1 je bio FSB : DRAM. Ploča P5K, oko 490mhz čini mi se maxFSB.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
thedream kaže...

Ekstremni su primjeri gdje E6750 na zraku ide preko 4.00, a i baš 500 da će dobiti na svakoj DQ6,otom potom. Ploča je super,da,ali sve je to pod velikim upitnikom. Trebalo bi se pošteno ohladiti proc da se ide u takvo što upuštati..mislim da bi ga morala pošteno boostati strujom,da izvuče stabilnih 500x8, a tu je i faktor memorije.

Nitko nije ni govorio o 4 ghz stabilno več o 3.4-3.6 ghz što se može s naponom od 1.4-1.45v (što nije previše ako ima imalo bolji cooler)...

Za ram ima memorijski množitelj, napajanje Enermax 500W....

Hyper212+ bi odlično sjeo ako je na tvorničkom i dalje.Osmijeh

Slažem se, nigdje ne piše da mora biti FSB : DRAM 1:1, to sam samo ja tako na P35tkama uvijek ganjao,i E6750 i E8400.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan

svakako ću prvo proučit svu literaturu, hvala na savjetu Osmijeh.. pitala bi ja nekog, ali ne znam ovdje u zadru nikog ko bi mi mogao to napraviti..

16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Napravljen update-68x0, sređeni rangovi i cijene :)

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

zna li netko kakvu ulogu ima sabirnica na grafičkoj kartici npr neke su od 128 bit neke od 256 bit...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Za bandwidth tj. propusnost podataka

Šira sabirnica=veća propusnost=brza kartica=skuplje (ako je sve ostalo jednako)

Ne zamaraj se previše kolika je sabirnica, ako hoćeš preporuku graficke samo napisi kakav je pc, koja reza i do koliko love
15 godina
neaktivan

a nesto do 1600kn..., moj pc: intel core 2 duo 3Ghz, 4gb rama ddr 2, ati radeon hd 3800 512mb ddr3 256bit, napajanje 420w...(moj lcd 23 incha/1920x1080) uvijek igram igre na najvecoj rezoluciji i to namjeravam ubuduce,...

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 23:12 (hitmanr).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koje napajanje? Koji proizvodjac?

Ako je neki low end brand, onda si uzmi:
Amd hd6850 ili hd5850 + corsair cx400/430 ili vx450 (2.varijanta je nešto skuplja)
15 godina
neaktivan

Da se otvaram novu temu,ima li netko x1950 gt povezane u crossfire?

Imam jednu pa sam mislio nabaviti još jednu i stavit u cf.

Zanima me koliko su bolje performanse u odnosu na jednu i ako može usporedba sa nekom od geforce grafa.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koliko ja znam, skaliranje nije nešto osobito, pogotovo na niskim rezama, treba jako napajanje za pogoniti to, a i onda performanse nisu bajne za današnje vrijeme
15 godina
neaktivan

imam još jedno pitanje al u vezi rama, imam 4 gb svaka kartica po 1 gb, da mi sad jedan crkne bili pisalo 3 gb u svojstvima (ono desni klik na racunalo svojstva...) ili bi i dalje pisalo 4 gb

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hitmanr kaže...

imam još jedno pitanje al u vezi rama, imam 4 gb svaka kartica po 1 gb, da mi sad jedan crkne bili pisalo 3 gb u svojstvima (ono desni klik na racunalo svojstva...) ili bi i dalje pisalo 4 gb

ovisi o vrsti kvara, možda ti izbaci BSOD, možda ne bude uopće bootalo, al možda bude kao što si ti napisao (da piše 3GB)

16 godina
neaktivan

Sad sam bas nesto cito na netu i sazno da je Mobility Radeon HD 4850 brži od Mobility Radeon HD 5850 (downclockana HD5770) {#}

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koja je razlika između dvije Sapphire : ona sa hladnjakom(coolerom) na sredini(iz ADM-a) i ona sa hladnjakom na "kraju" grafe?
Nemogu uploadat slike jer idem preko moba.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Koja je razlika između dvije Sapphire : ona sa hladnjakom(coolerom) na sredini(iz ADM-a) i ona sa hladnjakom na "kraju" grafe?
Nemogu uploadat slike jer idem preko moba.

Verzija s ventom na sredini ima nerefrentni PCB i nešto bolju izvedbu hlađenja od refrentne verzije (s ventom na kraju). Performansama su podjednake no prve je za nijansu bolja u ostalim segentima. Jedini, nekima i nešto veći minus je izostanak programibilnog voltage regulatora. Refrentna verzija to ima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 22:09 (ATiGamer).
15 godina
Znači referentna se slabije OC-a?
Jeli ti imaš referentnu ili?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da, oc i hlađenje bi bili slabiji s referentnom...
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Znači referentna se slabije OC-a?
Jeli ti imaš referentnu ili?

Zapravo se refrentna bolje clocka jer imaš software voltmod. Nerefrentna na stock naponu će u pravilu postići viši takt od refrentne međutim dalje ostane zakinuta za podizanje napona. U biti možeš ti napraviti i pencil mod i smanjiti otpor hardverski no ne bih preporučio ako neznaš što radiš.

15 godina

Da li mi se isplati zamijeniti 80gb ata disk za Nvidiu 6600 agp?

Konkretno, zanima me bi li dobio na performansama u Team Fortressu?

Go ahead. Make my day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Atigamer: a da, u tom se moram složiti

Oddball: koju grafu sad imas? (nema na m.Bug moj pc)
15 godina
pod009 kaže...
Oddball: koju grafu sad imas? (nema na m.Bug moj pc)

Radeon 9550 128mb, a mijenjao bi za Nvidia 6600, isto 128mb.

Go ahead. Make my day.
16 godina
neaktivan
Mjenjaj ako već imas disk koji ce zamjenit ovog kojeg dajes...
15 godina
neaktivan

eVo ja hocu da uzmem novu graficku. Planirao sam da uzmem ovu:http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=731

Sta mislite kako bi se uklopila u moju konfiguraciju i kako bi radile ove novije igre na njoj . pozz

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dzelo kaže...

eVo ja hocu da uzmem novu graficku. Planirao sam da uzmem ovu:http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=731

Sta mislite kako bi se uklopila u moju konfiguraciju i kako bi radile ove novije igre na njoj . pozz

koliko vidim ta je jedina grafa te cijene u tom shopu...

ako ti baš treba, uzmi je, veći boost ćeš osjetit ako OCneš i CPU grafu...

napajanje će držati

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 13:13 (pod009).
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
dzelo kaže...

koliko vidim ta je jedina grafa te cijene u tom shopu...

ako ti baš treba, uzmi je, veći boost ćeš osjetit ako OCneš i CPU grafu...

napajanje će držati

Na sta si mislio OCnes i CPU grafu. jesil mislio da overcockam CPU :D

dzix
15 godina
neaktivan

gts250 vs gts 450 ?

16 godina
neaktivan
Dzelo: fali mi veznik "i" ;)

Da, oboje, i cpu i grafu, 1. serija Athlona x2 nije poznata po bajnim gamerskim skorovima, a tek danas...

Mavikotas-gts450 ako moze jer je nešto brza, novija, podržava dx11...
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Dzelo: fali mi veznik "i" ;)

Da, oboje, i cpu i grafu, 1. serija Athlona x2 nije poznata po bajnim gamerskim skorovima, a tek danas...

Mavikotas-gts450 ako moze jer je nešto brza, novija, podržava dx11...

Ja sam pitao neke " ljude na jednom drugom forumu da Clockam processor jedan od njih je rekao: " mozes clockat all da komp drzis u frizideru ili zamrzivacu da se ne bi istopi od temperature ".

dzix
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice