nažalost, ne mislim, nisam nikad pokušavala. but i'm willing to learn
puno mi je lakše investirat u novi cooler nego u cijeli komp. a to i da oću sad ne mogu..
puno mi je lakše investirat u novi cooler nego u cijeli komp. a to i da oću sad ne mogu..
Ekstremni su primjeri gdje E6750 na zraku ide preko 4.00, a i baš 500 da će dobiti na svakoj DQ6,otom potom. Ploča je super,da,ali sve je to pod velikim upitnikom. Trebalo bi se pošteno ohladiti proc da se ide u takvo što upuštati..mislim da bi ga morala pošteno boostati strujom,da izvuče stabilnih 500x8, a tu je i faktor memorije.
Nitko nije ni govorio o 4 ghz stabilno več o 3.4-3.6 ghz što se može s naponom od 1.4-1.45v (što nije previše ako ima imalo bolji cooler)...
Za ram ima memorijski množitelj, napajanje Enermax 500W....
Edit: OC je lagan kad znaš šta radiš, možeš zamoliti nekog da ti pokaže ili OC-a umjesto tebe
Svakako pročitati temeljito tutorial za clockanje C2D procesora,od prvog posta do zadnjeg. Pogotovo jer to radiš prvi put.
A i bez kakvog Hypera 212+,od 250tak kuna,ne bi se na tako visoke frekve upuštao. Ja sam gonio E6750 na 3.6ghz, 450x8 stabilno. Memorija 2x1gb Crucial Ballistix CL4 800 / CL5 1000, ali radili su na 450x2 zbog multija. 1:1 je bio FSB : DRAM. Ploča P5K, oko 490mhz čini mi se maxFSB.
Ekstremni su primjeri gdje E6750 na zraku ide preko 4.00, a i baš 500 da će dobiti na svakoj DQ6,otom potom. Ploča je super,da,ali sve je to pod velikim upitnikom. Trebalo bi se pošteno ohladiti proc da se ide u takvo što upuštati..mislim da bi ga morala pošteno boostati strujom,da izvuče stabilnih 500x8, a tu je i faktor memorije.
Nitko nije ni govorio o 4 ghz stabilno več o 3.4-3.6 ghz što se može s naponom od 1.4-1.45v (što nije previše ako ima imalo bolji cooler)...
Za ram ima memorijski množitelj, napajanje Enermax 500W....
Hyper212+ bi odlično sjeo ako je na tvorničkom i dalje.
Slažem se, nigdje ne piše da mora biti FSB : DRAM 1:1, to sam samo ja tako na P35tkama uvijek ganjao,i E6750 i E8400.
svakako ću prvo proučit svu literaturu, hvala na savjetu .. pitala bi ja nekog, ali ne znam ovdje u zadru nikog ko bi mi mogao to napraviti..
Napravljen update-68x0, sređeni rangovi i cijene :)
zna li netko kakvu ulogu ima sabirnica na grafičkoj kartici npr neke su od 128 bit neke od 256 bit...
a nesto do 1600kn..., moj pc: intel core 2 duo 3Ghz, 4gb rama ddr 2, ati radeon hd 3800 512mb ddr3 256bit, napajanje 420w...(moj lcd 23 incha/1920x1080) uvijek igram igre na najvecoj rezoluciji i to namjeravam ubuduce,...
Da se otvaram novu temu,ima li netko x1950 gt povezane u crossfire?
Imam jednu pa sam mislio nabaviti još jednu i stavit u cf.
Zanima me koliko su bolje performanse u odnosu na jednu i ako može usporedba sa nekom od geforce grafa.
hvala
imam još jedno pitanje al u vezi rama, imam 4 gb svaka kartica po 1 gb, da mi sad jedan crkne bili pisalo 3 gb u svojstvima (ono desni klik na racunalo svojstva...) ili bi i dalje pisalo 4 gb
imam još jedno pitanje al u vezi rama, imam 4 gb svaka kartica po 1 gb, da mi sad jedan crkne bili pisalo 3 gb u svojstvima (ono desni klik na racunalo svojstva...) ili bi i dalje pisalo 4 gb
ovisi o vrsti kvara, možda ti izbaci BSOD, možda ne bude uopće bootalo, al možda bude kao što si ti napisao (da piše 3GB)
Sad sam bas nesto cito na netu i sazno da je Mobility Radeon HD 4850 brži od Mobility Radeon HD 5850 (downclockana HD5770)
Verzija s ventom na sredini ima nerefrentni PCB i nešto bolju izvedbu hlađenja od refrentne verzije (s ventom na kraju). Performansama su podjednake no prve je za nijansu bolja u ostalim segentima. Jedini, nekima i nešto veći minus je izostanak programibilnog voltage regulatora. Refrentna verzija to ima.
Zapravo se refrentna bolje clocka jer imaš software voltmod. Nerefrentna na stock naponu će u pravilu postići viši takt od refrentne međutim dalje ostane zakinuta za podizanje napona. U biti možeš ti napraviti i pencil mod i smanjiti otpor hardverski no ne bih preporučio ako neznaš što radiš.
Da li mi se isplati zamijeniti 80gb ata disk za Nvidiu 6600 agp?
Konkretno, zanima me bi li dobio na performansama u Team Fortressu?
Radeon 9550 128mb, a mijenjao bi za Nvidia 6600, isto 128mb.
eVo ja hocu da uzmem novu graficku. Planirao sam da uzmem ovu:http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=731
Sta mislite kako bi se uklopila u moju konfiguraciju i kako bi radile ove novije igre na njoj . pozz
eVo ja hocu da uzmem novu graficku. Planirao sam da uzmem ovu:http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=731
Sta mislite kako bi se uklopila u moju konfiguraciju i kako bi radile ove novije igre na njoj . pozz
koliko vidim ta je jedina grafa te cijene u tom shopu...
ako ti baš treba, uzmi je, veći boost ćeš osjetit ako OCneš i CPU grafu...
napajanje će držati
koliko vidim ta je jedina grafa te cijene u tom shopu...
ako ti baš treba, uzmi je, veći boost ćeš osjetit ako OCneš i CPU grafu...
napajanje će držati
Na sta si mislio OCnes i CPU grafu. jesil mislio da overcockam CPU :D
gts250 vs gts 450 ?
Ja sam pitao neke " ljude na jednom drugom forumu da Clockam processor jedan od njih je rekao: " mozes clockat all da komp drzis u frizideru ili zamrzivacu da se ne bi istopi od temperature ".