muci me grafa(sapphire 5770) kak izgleda jer se u igrama pojavi crno-sivi ekran s crtama po njemu i moram restartat(inace radi ok dok surfam ili gledam filmove), vecinom igram lol i wot nema nekih odredenih termina kad ce stat, nekad radi po par sati, nekad svako malo stane.. ako je problem uopce u tome.. ako moze pomoc oko problema, i neka preporuka grafe za nesto sitno love moze i rabljeno s njuske
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.827
- |
- čitano: 6.911.031
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trazi hd7750/7770, ako si probao sa reinstalacijom drivera i na posljetku sistema i problem ostaje vjerojatno je odradila svoje.
Trazi hd7750/7770, ako si probao sa reinstalacijom drivera i na posljetku sistema i problem ostaje vjerojatno je odradila svoje.
vjerojatno je ako tako kazes, prije mjesec dana sam uzeo ssd pa sam stavio i windowse ponovo, driveri su se skinuli sami, ali problem je ostao
nasao sam, hd7770GHz edition i hd7970, jel velika razlika izmedu ove 2 i moje?
7970 je mnogo zajebana grafa za danasnji 1080p medium high 60fps gaming
7970 je mnogo zajebana grafa za danasnji 1080p medium high 60fps gaming
ups, krivo 7790, za ovu 7970 nemam ni napajanje jer imam samo jedan 6-pinski konektor, a i nebi bila od prevelike koristi u ovoj mojoj kanti...
Ako mislis na ovu iz oglasa
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-radeon-hd-7790-1-gb-oglas-23280781
dobra kupovina
nazalost proc je nece moci iskoristiti jer je preslab ali koga briga za tu cifru je odlicna kupovina i naigraces se na njoj
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-amd-radeon-hd7770-ghz-edition-oglas-23371123
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-amd-radeon-hd7790-oglas-23371159
mislio sam na ove 2, nisam sve pregledao... a jbg to s procom je tak kak je, za ovo kaj igram je dosta...trenutno nije stanje za nesto bolje, al s vrmenom cu uzet i novu kantu, pa se nadam da ce se jos malo te cijene spustit.. a do tad koristim ovo kaj je raspolozivo.. monitor i ssd sam uzeo novi tak da ce i manje trebat kasnije :)
Ova ima dva venta meni izgleda kao bolja opcija plus asus ima malo kvalitetnije komponente na samo kartici (nista ne mora da znaci jer je i jedna i druga polovna i ne znas u kakvim uslovima je koristena, ali ja bih piknuo asus u ovom slucaju jer je jeftinija i dual vent)
tvoj izbor na kraju
Ova ima dva venta meni izgleda kao bolja opcija plus asus ima malo kvalitetnije komponente na samo kartici (nista ne mora da znaci jer je i jedna i druga polovna i ne znas u kakvim uslovima je koristena, ali ja bih piknuo asus u ovom slucaju jer je jeftinija i dual vent)
tvoj izbor na kraju
hvala na savjetima, jos cu razmilit malo preko vikenda pa cu kontaktirat oglasivaca tokom tjedna
Nemoj da zuris, uvijek bude nesto drugo novijih oglasa itd.
Ja sam npr uzeo r7 260x za 350 (to je u stvari 7790) da je bila ova asusica nju bih piknuo bez razmisljanja, ali ono stvari se mijenjaju iz dana u dan na polovnom marketu. Provjeris jel sve kako treba, neki bench da odvrti da budes siguran, vidis temperature i to je to
Sretno!
Znaci bolje varijanta je kupiti gtx 1060 nego imati dvije gtx 960ke 2gb verzija, ako je tako onda cu najvjerojatnije prodat ih pa kupit gtx 1060...
Znaci bolje varijanta je kupiti gtx 1060 nego imati dvije gtx 960ke 2gb verzija, ako je tako onda cu najvjerojatnije prodat ih pa kupit gtx 1060...
Puno bolja..
Pozdrav, zanima me koja bi bila idealna graficka upgrade za Gigabyte GTS 450 OC da nije preko 1000kn ostatak konfe, i5 2500, 6gb ram, napajanje corsair 650
RX560/GTX1050, ni nemas nekog izbora do 1.000kn
Slično pitanje kao kolega gore samo što i oglasnik dolazi u obzir. Što gledati kupiti za cca 900 kn - Vidim tu su rx460 2gb i 560 2gb.. Odmah da pitam i koja je razlika između njih koja je bolja?
Zatim 1050 je tu.. od novih je to,to.. koliko vidim. Šta odabrati? hvala
RX560 ili GTX1050. Te grafe su tu, ovisno od igre do igre.
Ista stvar i za njega, ima novu RX560 za 850-860kn. Rabljeno mozda neku R9 380/GTX960 sa garancijom.
Slično pitanje kao kolega gore samo što i oglasnik dolazi u obzir. Što gledati kupiti za cca 900 kn - Vidim tu su rx460 2gb i 560 2gb.. Odmah da pitam i koja je razlika između njih koja je bolja?
Zatim 1050 je tu.. od novih je to,to.. koliko vidim. Šta odabrati? hvala
trazi gtx960 2/4gb ti je tu najjaca pogotovo ako imas neki slabiji cpu..radeonkama su cijene malo vise zbog potraznje a i teze ih je za naci posto ta serija nije bila popularna!LP
Hvala decki na odgovorima. Od novih kako stoji rx460 vs 560 i 1050?
Koliko vidim rx460/560 su po 2gb. Jel bude to ok za zaigrati novije naslove?
Probat cu traziti polovnu 960..ali ako ne nadjem onda jednu od gore navedenih budem piknuo.
Ma mozes se fino igrat, nisu to kartice za ultra detalje ali na mid/mid-high (ovisi od igre do igre) ces igrati bez beda
Ma mozes se fino igrat, nisu to kartice za ultra detalje ali na mid/mid-high (ovisi od igre do igre) ces igrati bez beda
gtx ti je barem 30% jaca od 1050...a to je puno u igrama! nadu se od 900 do 1200kn kako koji dan, najhladnije i najtise gpu kartice koje sam isprobao a o odlicnom overkloku da ne govorim! isplati se pricekati/skupiti jos tih 100 mozda 200kn ako ti fali za gtx 960!
Ja pricam o rx560/gtx1050
Je li EVGA ipak malo ispred svih kad su u pitanju gtx 1080tke?
Gledam onu sc2 ili ftw 2 ali u odnosu na gigabyte ili msi, Evga daje samo 2 godine garancije dok spomenuti dvojac daje 3...
Edit
Ne mogu vjerovati da sam ko zadnja taraba napisao je li zajedno.
Pa uzmi si u obzir da sa dvije 960-ke imaš 2 Gb memorije (ne zbraja se makar imaš 2 kartice nemaš 4 nego 2 Gb) a sa 1060 imaš 6 Gb.
A i koliko lude taktove imaju nove kartice.
A moj savjet ti je za prodaju ako hočeš brzo nać kupca , pogledaj koliko drugi traže za takve kartice i smanji mrvu ispod njih.
Tako ja napravim svaki puta kad prodajem karticu i obično vrlo brzo se neko javi, šta ti vrijedi imat oglas 100 dana gore ako se nitko neće ni javiti pozz.
Pošto su identične, Bonaire čipa, flešao sam odmah gore bios od iste Asusove 260x dc2. Radi odlično sve.
Neću OCati, treba mi čisto da ubijem vrijeme na Skyrimu i malo Just Cause 3. Uz dobar proc i ram kao 7700k i gskill na 3000, čak i ovako skromna VGA poludi iznad svojih mogućnosti haha.. Stvarno se dosta toga da odigrati, unatoč samo 1gb vrama. Da je bar 2 ili čak 4..šteta.
Ako i kad ću prodavati mogu ti javiti..

Jeli EVGA ipak malo ispred svih kad su u pitanju gtx 1080tke?
Gledam onu sc2 ili ftw 2 ali u odnosu na gigabyte ili msi, Evga daje samo 2 godine garancije dok spomenuti dvojac daje 3...
Evga je ispred ostalih po customer supportu, sta je vrlo bitno. Same kartice su neka sredina recimo, cooleri su malo underpowered u odnosu na najbolje pa je time i buka visa..
Jeli EVGA ipak malo ispred svih kad su u pitanju gtx 1080tke?
Imaš i Gainward Phoenix, meni osobno preružna, ali mnogi ovdje imaju taj model,
a čitam i da glasi kao najbolji od svih, još bih predložio MSI Gaming X.
Ružna je ko noć, SC2 i FTW2 mi izgledaju ok, ali i ova od gige g1 i aorus, msi isto dobro izgleda
Ružna je ko noć, SC2 i FTW2 mi izgledaju ok, ali i ova od gige g1 i aorus, msi isto dobro izgleda
Uzmi koja je najjeftinija i gotovo, a dobro je gledati da možeš i lako reklamacije riješiti ako bude trebalo.
Frend mi ima procesor A8 3870k i xfx r7750.
Kaže da mu treba neka grafička koju bi taj njegov proc do kraja iskoristio jer mu battlefield4 trza na low postavkama.
Jučer smo baš probali moju gtx1050ti kod njega i bez problema je terao B4 na ultra ali mu se ne isplati uzimati gtx1050ti jer ju opet taj njegov proc ne može potpuno iskoristiti.
Trebao bi preporuku neke grafičke DO nekih 900-1000kn da mu B4 glatko radi. Naravno, što jeftinije, to bolje.
Edit: Napajanje je Xsilence 480...
Za te novce jedino RX560 ili GTX1050.
BTW napajanje je sranje ali bi trebalo sljakati jer ove grafe trose kao upaljac.