Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.934.065
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav ekipa!

Imam neki prastari komp ali bi ga malo nadogradio da skinem brata s grbače (s mog laptopa, hehehe)!

Matična je Asus P4P800 Deluxe pa me zanima koja bi mogla grafa (rabljena) na tu matičnu skupa s Pentium 4 3.2 procesorom.

E da, treba mi za pokoji HD video i naravno igrice po mogućnosti da može i novije vrtiti.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Milan AS kaže...

Pozdrav ekipa!

Imam neki prastari komp ali bi ga malo nadogradio da skinem brata s grbače (s mog laptopa, hehehe)!

Matična je Asus P4P800 Deluxe pa me zanima koja bi mogla grafa (rabljena) na tu matičnu skupa s Pentium 4 3.2 procesorom.

E da, treba mi za pokoji HD video i naravno igrice po mogućnosti da može i novije vrtiti.

Hvala!

Trazi neku AGP grafu tipa 3650 ili tako nesto...S tim procesorom i agp grafom bilo kojom neces sigurno gurat nove igre...Ja sam imao 3650 ali je nazalost prodana...Pogledaj tu po oglasniku mozda ima nesto od agp kartica ili na njusci,a i ja cu ti pogledat pa ti javim...ili mozda zelis bas novo???

TL
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 19:46 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan

Nebi novu ali volio bi uzeti neku malo jaču, ako ti nije problem vidi kakvih ima pa javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Milan AS kaže...

Nebi novu ali volio bi uzeti neku malo jaču, ako ti nije problem vidi kakvih ima pa javi

Najjača AGP kartica što je na našem tržištu bila bila je ako se ne varam HD 3850. I jako malo ih se prodalo u AGP verziji.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Milan AS kaže...

Najjača AGP kartica što je na našem tržištu bila bila je ako se ne varam HD 3850. I jako malo ih se prodalo u AGP verziji.

Istina.

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
neaktivan

Ovo ili ovo? Ne mogu se odlučiti... Već sam dugo na ATIu, imam sad već neko vrijeme 5870 i planiram upgrade hardware-a. Nekako sam htio preći na nVidiu nakon dugo vremena ali nisam ziher šta je trenutno best buy u tom segmentu...

I possess a skill to google.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ja bi Radeonku uzeo. Ako želiš nVidiu gledaj Zotac AMP! GTX670.

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
13 godina
protjeran
Minoza kaže...

Ovo ili ovo? Ne mogu se odlučiti... Već sam dugo na ATIu, imam sad već neko vrijeme 5870 i planiram upgrade hardware-a. Nekako sam htio preći na nVidiu nakon dugo vremena ali nisam ziher šta je trenutno best buy u tom segmentu...

7970 zbog vise memorije i eto jer daje vise za manju cijenu, odlican hladnjak

LooooooL
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Uf stvarno težak izbor. GTX670 predobro izgleda, mala, manje troši, physx, ispoliraniji driveri, a HD7970 nešto brža, bolji hladnjak iako ružniji. Stvarno ni sam ne znam što bi. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 21:55 (Penryn).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Minoza kaže...

Uf stvarno težak izbor. GTX670 predobro izgleda, mala, manje troši, physx, ispoliraniji driveri, a HD7970 nešto brža, bolji hladnjak iako ružniji. Stvarno ni sam ne znam što bi. 

koda ce ju gledat dok bude igro, bolje manja temperatura i bolje oc mogucnosti nego ljepsi hladnjak

LooooooL
15 godina
neaktivan

Primamljiva mi je zbog Physxa eventualno ali mislim da će ipak prevagnuti 7970, ne znam, budem još razmislio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih uzeo tu Gigabyticu HD7970 OC 3GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Ja bi ipak GTX670. Zašto? Zato jer su po performansama li-la, HD7970 je nešto brža kad se clocka, ali razlika je i dalje tolika da što igraš sa jednom moći ćeš i sa drugom, a za 2-3 godine što nećeš moći sa jednom nećeš ni sa drugom. Ali sa GTX670 dobijaš Physx, koji stvarno ostavlja impresivan dojam kad ga isprobaš u ovih par igara što ga podržavaju, a dolazit će ih još više i više. Bezveze mi je sa HD7970 to što dobiješ tolike performanse a nikada nećeš moći vrtjeti Physx.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa jel još uvijek postoji mogućnost stavljanja neke 8800GT/S ili slično kao druge grafe u kantu za fiziku, pored 7970 recimo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da postoji, ali nemaju svi drugi PCI Express X16 slot i dovoljno jako napajanje(+ veće temp, pogotovo ako su slotovi blizu jedan drugome), a i puno bolje su performanse kad se sve izvodi na jednoj jačoj grafici nego kad se stavi neka slabija posebno za Physx, baš je bio jedan review gdje je onda ta kartica posebno za Physx predstavljala bottleneck. Zalijepit ću ovdje kad nađem.

Evo ovdje je Linus uspoređivao, ali koristio je poprilično slabu karticu. (8600GTS)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 10:00 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

I meni je osobno to malo blesavo danas kad imamo tako jake primarne kartice, ali čisto me zanimalo radi te fizike i  sebe, može se za zaista male nofce dobiti danas G92 kartica, a imam drugi slobodan i dovoljno mi je daleko od prve kartice. Pa čisto ono kao opcija, ako mi dođe, da znam da je moguće. Tnx

EDIT: A ne, ne bi to. 8600GTS mi je dosta slaba bila kad sam ju testirao, radije neki G92 čip, možda GTS250 naći jeftinom sa boljim coolerom, to bi bilo sjajno, pošto ima dosta ispečenih 8800/9800 kartica, pa nije neka garancija trajnosti, može a i ne mora raditi dulje vrijeme. Ali GTS250 i to neki Green možda, e da.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 10:02 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, neka GTS450 Green bi bila dobra. Ili nova GT640 zbog male potrošnje, ali još uvijek je preskupa. Ja ove starije iz 9xxx serije baš i nebi, prevelike su a i troše poprilično. Physx kartica bi trebala biti neka malena, hladna, tiha i efikasna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
thedream kaže...

Pa jel još uvijek postoji mogućnost stavljanja neke 8800GT/S ili slično kao druge grafe u kantu za fiziku, pored 7970 recimo?

Postoji, i ne isplati se nista slabije od 8800GT za tu svrhu, po mogucnosti kakva GTX260.

clock2much
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Ja bi ipak GTX670. Zašto? Zato jer su po performansama li-la, HD7970 je nešto brža kad se clocka, ali razlika je i dalje tolika da što igraš sa jednom moći ćeš i sa drugom, a za 2-3 godine što nećeš moći sa jednom nećeš ni sa drugom. Ali sa GTX670 dobijaš Physx, koji stvarno ostavlja impresivan dojam kad ga isprobaš u ovih par igara što ga podržavaju, a dolazit će ih još više i više. Bezveze mi je sa HD7970 to što dobiješ tolike performanse a nikada nećeš moći vrtjeti Physx.

Ruku na srce, nije bas da svaka igra ima tu opciju :) Onaj tko zeli neka kupi Nvidiu radi toga, ja osobno nebih iako Physx lijepo izgleda, igram bez njega otkad znam za sebe i mogu i dalje bez njega, dajte vi meni tu 7970 da se igramo.{#}

clock2much
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

7970 je bolja u metrou {#}

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

7970 je bolja u metrou {#}

Haha, ovaj put te ne kužim, što želiš reći? xD

15 godina
neaktivan

Eh, nema AMP verzije na zalost, a sta kazete na Asus 670 DC2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Minoza kaže...

uzmi onu s najboljim hladnjakom

LooooooL
15 godina
Minoza kaže...

Također odlicna !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
Minoza kaže...

Pretpostavljam da bi to onda bila Asusica?

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Haha, ovaj put te ne kužim, što želiš reći? xD

ma to je onaj najači argumnent okorjelih fanatika kada se uspoređuju kartice {#} i ja sam prije bio takav al sad me bas briga, necu radi jedne igre i to metra preporucavati neku grafu

13 godina
protjeran
Minoza kaže...
MARKOcVp kaže...
Minoza kaže...

Pretpostavljam da bi to onda bila Asusica?

da

LooooooL
14 godina

Sastavljam si novi komp, trenutno sam od dijelova nabavio procesor (Intel i5 3570K), ram (Corsair Veng. 2x4 na 1600MHz) i Samsungov SSD. Imam posao preko student servisa, i dosad sam uštedio i za matičnu i napajanje.
Problem je što ću biti u knap s parama za grafičku i monitor, a pošto sam zadnjih 10 godina života proveo na 15 i
17 inčnim dijagonalama dajem prednost u kupnji monitoru (vjerojatno Dell U2412M).

Igrat ću GTA 4, Mafiu 2 i šta se bude moglo pokrenuti od novijih naslova (nadam se Battlefield 3).
Uglavnom, tražim grafu koja će ta 2 naslova bez problema tjerati na 1920x1200.
Kopao sam po Protisu i Linksu, upala mi je oko MSI R7770 OC, a koliko sam čitao GeForce GTX 640 je dobra samo je
ne mogu naći kod nas.

Imate prijedloga?

0 0 hvala 0
14 godina

Pa samo je pitanje novaca, koliko misliš izdvojiti ?

13 godina
protjeran
McSimon kaže...

Sastavljam si novi komp, trenutno sam od dijelova nabavio procesor (Intel i5 3570K), ram (Corsair Veng. 2x4 na 1600MHz) i Samsungov SSD. Imam posao preko student servisa, i dosad sam uštedio i za matičnu i napajanje.
Problem je što ću biti u knap s parama za grafičku i monitor, a pošto sam zadnjih 10 godina života proveo na 15 i
17 inčnim dijagonalama dajem prednost u kupnji monitoru (vjerojatno Dell U2412M).

Igrat ću GTA 4, Mafiu 2 i šta se bude moglo pokrenuti od novijih naslova (nadam se Battlefield 3).
Uglavnom, tražim grafu koja će ta 2 naslova bez problema tjerati na 1920x1200.
Kopao sam po Protisu i Linksu, upala mi je oko MSI R7770 OC, a koliko sam čitao GeForce GTX 640 je dobra samo je
ne mogu naći kod nas.

Imate prijedloga?

Skupi nekako jos 500 kuna i kupi 7850OC.

clock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice