Imam XFX HD 6850, ne treba mi bolja :)
Ja zadovoljan.
Ja zadovoljan.
Ja zadovoljan.
Zašto si onda napisao da imaš samo laptop?
Gdje sam to napisao ?
A koja ti je to "ljepa" cijena ?? Ajd stavi link od grafe koju imaš da vidim o čemu se govori.
Gdje sam to napisao ?
Moj PC.
Ma pusti to, tu mogu napisat i roman ako hoću, bedastoće :D
A koja ti je to "ljepa" cijena ?? Ajd stavi link od grafe koju imaš da vidim o čemu se govori.
Ta lijepa cijena je oko 900kn s time da ima ovakav nereferentni hladnjak. A preformanse su skoro pa iste ko radeon 6950.
Ta lijepa cijena je oko 900kn s time da ima ovakav nereferentni hladnjak. A preformanse su skoro pa iste ko radeon 6950.
Nije to specijala od hladnjaka ionako, čitao sam na netu o nekom problemu s tom verzijom, sad je li istina ili nije... Kada nađem, postam.
800 Kn je lijepa cijena za ovo. Moj pojam lijepog je različit od tvog.
Ponuda je vrhunska, iako je referentača. Kad skupiš oš cca 300ak Kn na nju pukni nekog Accelera i clockaj koliko te volja.
(Mislim na GTX470).
800 Kn je lijepa cijena za ovo. Moj pojam lijepog je različit od tvog.
Ja nisam imao nikakav problem sa njom u dvije godine korištenja što se tiče hladnjaka. Raspitao sam se malo još prije o tom hladnjaku, kažu da je nešto bolji za OC nego referentni.
900KN je OK cijena za tu HD5870 !
900KN je OK cijena za tu HD5870 !
900Kn je realna cijena ove grafičke kartice i u teoriji će bez problema dobiti te novce, tu nema apsolutno nikakve dileme. Pače, otići će u kratkom roku.
Međutim, ono što je realno osobno najčešće ne podrazumijevam i lijepim.
Tako da, ponavljam, po meni je lijepa cijena 800 Kn.
Dobar hladnjak, dobra grafa i cijena isto tako s obzirom da nema gare. HD 5870 je dobra skoro kao HD 6950 osim u igrama gdje teselacija dođe do izražaja .
Grafa bez garancije je loša kupnja i ne bih to nikome preporučio. Pogotovo ako se radi o karticama koje su skuplje od 100€. Ako nekoga zanima zašto, guglajte pojam "planned obsolescence".
900Kn je realna cijena ove grafičke kartice i u teoriji će bez problema dobiti te novce, tu nema apsolutno nikakve dileme. Pače, otići će u kratkom roku.
900KN je ispod cijene. Sada neznam za garanciju.
Grafa bez garancije je loša kupnja i ne bih to nikome preporučio. Pogotovo ako se radi o karticama koje su skuplje od 100€. Ako nekoga zanima zašto, guglajte pojam "planned obsolescence".
Ovaj moj post ne odnosi se precizirano ni na koga, već govorim općenito.
Zamolim čovjeka (ako je čovjek, naravno - to već zaključim po odgovoru) da skokne do bilježnika ako mu nije problem i ovjeri mi jamstvo u trajanju barem par mjeseci.
Ne kažem da to ide samo tako, ne, ne ide, ali da je neki pak osobit problem - naravno da nije.
Ako je stvar u tih pedesetak Kn ili koliko već (nemojmo se natezati za 5Kn), onda iskreno - ne znam što bih mu odgovorio.
Kažem jednostavno - žao mi je, ali ništa od kupnje.
Prodavač kojemu je stalo prodati neku robu valjda neće propasti za cijenu koju mora platiti bilježniku.
Ako je 2 god. koristena , vrlo je vjerojatno da nema vise garu !
E tako je. nažalost, ja bih preporučio "potencijalnom" kupcu da si kupi HD 6870 ( koja je manje više ista kao HD 5870 ) sa garom za iste pare ili malo više !!
Jest da ovo već lagano zvuči kao teorija zavjere ali mislim da si u pravu već neko vrijeme odgovaram ljude od nekih proizvoda jer se svi "misterioznim spletom okolnosti" pokvare u istom vremenskom roku ili nešto poslije isteka garancije.Primjer toga je samsung spinpoint f3 1tb mnogo ljudi se baš pokvario netom nakon isteka garancije koja vrijedi 12 mjeseci.
900KN je ispod cijene. Sada neznam za garanciju.
Naravno da nije ispod cijene, već se radi o realnoj cijeni, radi se o već dvije generacije staroj kartici bez jamstva.
U ovom trenutku već ta cifra (900 Kn) pomalo, ali sigurno postaje realnom cijenom za HD6870 s jamstvom (referentna/nereferentna), koja, budimo realni, nije uopće puno lošiji izbor što se tiče performansi, već nešto lošiji kada se sve zbroji.
Naravno da nije ispod cijene, već se radi o realnoj cijeni, radi se o već dvije generacije staroj kartici bez jamstva.
U ovom trenutku već ta cifra (900 Kn) pomalo, ali sigurno postaje realnom cijenom za HD6870 s jamstvom (referentna/nereferentna), koja, budimo realni, nije uopće puno lošiji izbor što se tiče performansi, već nešto lošiji kada se sve zbroji.
Po meni je 950/1000KN za tu Sapphire HD 5870 realno.
Nereferentni hladnjak, performanse kao GTX 560 Ti stock. Jamstvo nema, ali se GTX 560 Ti sa jamstvom prodaje za 1300KN.
Mogao bi bez frke na oglasniku i za 1.700-1.800 je naći s jamstvom, procesor neće biti bottleneck za grafu te će je iskoristiti u potpunosti na toj frekvenciji.
Hmmm,1700-1800 570tka,hmm a ja mogu max 2200 dat za grafu,malo ću onda kopati dok nenaletim na 580tku makar referentnu,lako je kasnije skupiti novac pa uzeti bolji cooler za nju.
570ka s boljim hlađenjem redovito ide na razinu 580ke, tak da nemaš frke s 570kom.
Pa dodaj onda još 100 kn i uzmeš HD 7870 2GB koja je po meni generalno gledano bolja karta od GTX 580. Imaš je za 2300 kn novu u dućanu.
Pa dodaj onda još 100 kn i uzmeš HD 7870 2GB koja je po meni generalno gledano bolja karta od GTX 580. Imaš je za 2300 kn novu u dućanu.
Odličan savjet ukoliko bi raspolagao tolikim cashom, a za 1.7-1.8K GTX 570 nereferentna (s jamstvom, naravno) way 2 go izbor s obzirom da kruškar više voli/preferira nVidiu.
I nema garu, zato je cijena će cijena vjerojatno biti 900kn.
Amd da je 20 puta bolji od nVidie ja bih opet nVidiu uzeo,ajmo reći da sam nVidia fanboy.
Odličan savjet ukoliko bi raspolagao tolikim cashom, a za 1.7-1.8K GTX 570 nereferentna (s jamstvom, naravno) way 2 go izbor s obzirom da kruškar više voli/preferira nVidiu.
Naravno s jamstvom i tražim grafulju,nema šanse da bih uzeo bez jamstva.
jedan forumaš mi obećao da ako kupuje novu grafu da će svoju gtx470 mi prodat za 700kn, za mene je to odličan upgrade nakon 4890
Ovaj moj post ne odnosi se precizirano ni na koga, već govorim općenito.
Zamolim čovjeka (ako je čovjek, naravno - to već zaključim po odgovoru) da skokne do bilježnika ako mu nije problem i ovjeri mi jamstvo u trajanju barem par mjeseci.
Ne kažem da to ide samo tako, ne, ne ide, ali da je neki pak osobit problem - naravno da nije.
Ako je stvar u tih pedesetak Kn ili koliko već (nemojmo se natezati za 5Kn), onda iskreno - ne znam što bih mu odgovorio.
Kažem jednostavno - žao mi je, ali ništa od kupnje.
Prodavač kojemu je stalo prodati neku robu valjda neće propasti za cijenu koju mora platiti bilježniku.
Gle, dear Caesar, sve je to divno i krasno, ali džaba ti potvrda od javnog bilježnika, kad i uz takvu potvrdu u slučaju fatalnog kvara moraš u svom trošku pokretat privatnu tužbu i potrošit hrpu novaca, vremena i živaca da istjeraš pravdu. Ljudi se previše uzdaju u to da će se bad luck uvijek dogoditi nekom drugom. Moje je mišljenje da se nema smisla kockati zbog 10% uštede ili 10% boljih performasi i uzimati polovnu karticu bez garancije, jer ako ti takva umre popušiš 100%.