TEST ATI 4870 vs. 4870 Crossfire

poruka: 73
|
čitano: 20.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: TEST ATI 4870 vs. 4870 Crossfire
Oly_E3 kaže...
Hyperion kaže...
Oly_E3 kaže...
Hyperion kaže...

Može i dva, bolja propust komunikacije između grafičkih kartica.

Ne... Isto je potpuno. Ove single GPU kartice imaju dva CF konektora da bi se mogle spojiti u 3/4 way crossfire.

Nemože biti potpuno isto.

A zašto dual GPU kartice imaju 1 CF konektor? Slična je stvar s Nvidijinim karticama

Oly da olaksamo stvar probaj 3d vantage sa jednim mostom a onda sa 2 :)

addicted to HD :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 19:56 (benko).
16 godina
neaktivan
benko kaže...

Oly da olaksamo stvar probaj 3d vantage sa jednim mostom a onda sa 2 :)

Nemam vremena danas. Pakiram se za put (neće me biti 7 dana). No svakako ću to uraditi Namigiva

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
16 godina
neaktivan

Evo malo sam tražio po netu ovo u vezi 1 i 2 mostića

"I have 2x Asus 5870 in crossfire. I tested 1 bridge vs 2 bridges in games and 3dmarks. Crysis, farcry 2, nfs shift, crysis Warhead, Fallout 3, 3dmark 05,06 and vantage. All tests where identical with one and two bridges. No performanceloss og gain."

izvor

Naravno ja ću sve jedno napraviti vlastiti test Osmijeh

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 21:30 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

"I have 2x Asus 5870 in crossfire. I tested 1 bridge vs 2 bridges in games and 3dmarks. Crysis, farcry 2, nfs shift, crysis Warhead, Fallout 3, 3dmark 05,06 and vantage. All tests where identical with one and two bridges. No performanceloss og gain."

2 5870 u crossfireu, blago mu se...

gledao sam ja po netu, ali ipak bi ja 2 mostića stavio da imam cf, od viška glava ne boli.

klikni HVALA, nije toliko teško!
16 godina

ma ja ih nebi stavljo u crossfire rade bi nabavil jos jednu maticnu, proc i ostalo. imo lan party haha

MOJ AVARTAR = JAMES HATFIELD lool
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovako, ja imam jednu xfx 4870 1 gb, i dobivam lošije rezultate nego autor teme. recimo u dirtu 2 sam na 1280x1024 dobio po benchmarku 41 prosjecnih fps-a a on je dobio 60+ sa jednom od 512.  ako mi netko moze objasniti zasto ili sto bi mogao biti uzrok. ostatak konfe mi je pod moj pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

ovako, ja imam jednu xfx 4870 1 gb, i dobivam lošije rezultate nego autor teme. recimo u dirtu 2 sam na 1280x1024 dobio po benchmarku 41 prosjecnih fps-a a on je dobio 60+ sa jednom od 512.  ako mi netko moze objasniti zasto ili sto bi mogao biti uzrok. ostatak konfe mi je pod moj pc

na kojem taktu ti radi procesor?

svejedno mislim da bi trebao imati bolje rezultate ili barem podjednake(barem u igricama).

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
DyerMaker kaže...

svejedno mislim da bi trebao imati bolje rezultate ili barem podjednake(barem u igricama).

radi na stock. 3.2 ghz, mislim da je to vise nego dovoljno. to sam tek sad skuzio. prvo sam mislio da su svi oni internet benchmarki fake, ali ipak oni nisu nego meni nesto steka.

nemam pojma sta bi moglo bit. mozda maticna?

17 godina
DyerMaker kaže...
stipica_zd kaže...
DyerMaker kaže...

radi na stock. 3.2 ghz, mislim da je to vise nego dovoljno. to sam tek sad skuzio. prvo sam mislio da su svi oni internet benchmarki fake, ali ipak oni nisu nego meni nesto steka.

Clockaj ga na 3,6GHz to je optimalno za phenome II.

3DMark06 cpu test svima se vrti na 1-2 fps-a osim uber clockanima i i7 njima 3-5fps-a.

AKo ti štekaju igre isključi cool&quiet

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
DyerMaker kaže...
stipica_zd kaže...
DyerMaker kaže...

Clockaj ga na 3,6GHz to je optimalno za phenome II.

3DMark06 cpu test svima se vrti na 1-2 fps-a osim uber clockanima i i7 njima 3-5fps-a.

AKo ti štekaju igre isključi cool&quiet

hmm, uključen mi je quiet cpu fan i cool&quiet. probat cu to ugasit iako nevjerujem da je do toga. i probat cu ga kokat malo.

samo cu mu dignut malo množitelj :D

15 godina
neaktivan

nista od toga, sve isto. na 3.6 identicno isto fps-a imam.

i cool and quiet sam isto iskljucio. ne kuzim. grafa mi je na stock clocku kao i autoru teme. pfff, mora da su mi ovi iz adm-a uvalili neki rabljeni šrot

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

cool & quiet snižava frekvencije procesora, ali kada se optereti treba povećat na postavljenu vrijednost.

Kod mene dirt 2 svakih 1 sec trzne/zašteka, a kada ga isključim sve super.

U biti nemoraš ga isključivat samo prebaci sa balanced na high performance pod power options ili kod xp-a na home/office, always on i tada C&Q se isključuje i procesor radi stalno na postavljenoj frekvi.

I kada izađeš iz igre opet pod power options i vratiš na balanced i automatski dolazi na snagu C&Q, tako ja sada radim.

A šta tebi uopće šteka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 3:01 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

cool & quiet snižava frekvencije procesora, ali kada se optereti treba povećat na postavljenu vrijednost.

Kod mene dirt 2 svakih 1 sec trzne/zašteka, a kada ga isključim sve super.

U biti nemoraš ga isključivat samo prebaci sa balanced na high performance pod power options ili kod xp-a na home/office, always on i tada C&Q se isključuje i procesor radi stalno na postavljenoj frekvi.

I kada izađeš iz igre opet pod power options i vratiš na balanced i automatski dolazi na snagu C&Q, tako ja sada radim.

A šta tebi uopće šteka?

meni niš ne šteka, nego dobivam puno manje fps-a pa me to čudi. hmm, ja sam bio stavio na energy saving  tamo

idem to maknut mozda je to

edit: nije, sve je isto. jbg

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 3:07 (DyerMaker).
15 godina
neaktivan

i da ja nemam ovih rešetka iza kao na slici niti ovo u sredini, neznam za sta je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DyerMaker kaže...

i da ja nemam ovih rešetka iza kao na slici niti ovo u sredini, neznam za sta je to.

To u sredini ti je TV-out.

Ako nemaš rešetaka onda ti taj cijeli zadnji lim single slot, ali ti je cooler na grafi dual slot i nereferentan (pretpostavljam)

15 godina
neaktivan

otvorio sam kućište i primijetio da mi je na 6-pinskom konektoru od graficke jos jedan 2pinski konektor. samo da kazem da ja nisam sam stavljao graficku nego su mi u adm-u slozili sve. dali necemu sluzi taj 2-pinski?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DyerMaker kaže...

otvorio sam kućište i primijetio da mi je na 6-pinskom konektoru od graficke jos jedan 2pinski konektor. samo da kazem da ja nisam sam stavljao graficku nego su mi u adm-u slozili sve. dali necemu sluzi taj 2-pinski?

Jel i on spojen ili samo strši van? A to ti je 6+2pin, po potrebi možeš dodat ta 2pina i imaš 8pinski za grafu.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
DyerMaker kaže...

Jel i on spojen ili samo strši van? A to ti je 6+2pin, po potrebi možeš dodat ta 2pina i imaš 8pinski za grafu.

strsi van. nego, izbrisao sam drivere od graficke i sada imam iste rezultate kao autor teme. a imao sam iste kao i on 9.12.

probat cu sad instalirat one sa cd-a.

15 godina
neaktivan

i da dali moram imati uopce drivere instalirane ili moze i bez njih. imam windows 7

još mi je gore sa driverima sa cd-a. sve drivere brišem. jeb** ti xfx

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 17:00 (DyerMaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oly svaka čast. Baš sam jučer razmišljao o još jednoj 4870 i sada nađem ovo. Jel moguće upariti jednu sa 512 a drugu sa giga rama i još nešto. Njih dvije stoje poprilično blizu neće li se tako jako grijati?

pozdrav

0 0 hvala 1
16 godina

Ja imam 4870 Crossfire sistem i mogu reći svima da sam jako jako zadovoljan sa performansama, uz mog Q9550 procesora, te dvije grafe lete.

Ali isto tako upozoravam ljude da dvije grafičke tog kalibra proizvode puno topline i buke. U mom starom kućištu Codegen Briza, te dvije grafe uz 2 napajanja su jedva disale...ali od kad sam kupio novi HAF 922 case, cijeli sistem radi odlično i jedva se čuje.

Crossfire svakako radi odlično, ali preporučujem dobro kućište.

17 godina
Bladepu kaže...

Ja imam 4870 Crossfire sistem i mogu reći svima da sam jako jako zadovoljan sa performansama, uz mog Q9550 procesora, te dvije grafe lete.

Ali isto tako upozoravam ljude da dvije grafičke tog kalibra proizvode puno topline i buke. U mom starom kućištu Codegen Briza, te dvije grafe uz 2 napajanja su jedva disale...ali od kad sam kupio novi HAF 922 case, cijeli sistem radi odlično i jedva se čuje.

Crossfire svakako radi odlično, ali preporučujem dobro kućište.

Ja preporučujem da napravite svoje kućište na otvorenom.

15 godina

He he.i ja imam codegen brizu i sljedeća investicija je kućište :D

Kupujem afričkog tvora.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi jedna mala isprika:

AA u Dirtu 2 nije namješten na 8x nego je 4x

(CF mostiće testiram sutra, jer sam se upravo vratio s puta)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Suvre kaže...

Oly svaka čast. Baš sam jučer razmišljao o još jednoj 4870 i sada nađem ovo. Jel moguće upariti jednu sa 512 a drugu sa giga rama i još nešto. Njih dvije stoje poprilično blizu neće li se tako jako grijati?

pozdrav

Čuj ATI je jako fleksibilan s uparivanjem kartica stoga možeš upariti verzije s različitom količinom memorije. Iako ja ti to ne bi preporučio (najbolje bi bilo da imaju isto količinu memorije, tj. najsigurnija je to varijanta)

Ja sam inače za to da kartice budu potpuno identične (proizvođač, taktovi, količina RAM-a, BIOS....)

Što se tiče grijanja, moje idu do 80/85C Cool (4 venta u kučištu (od toga 3x 120mm (od toga 2 rade na 5V, tj. u manje od pola snage) usisa i 1x 120mm ispuh), AUTO regulacija venta na grafama (s time da je na Gainwardici ugašen "mali vent" - vidi sliku (desni vent je znači ugašen)). Preko ljeta su niže temperature (70C za Gainwardicu, a za Sapphire oko 80C) jer je tada hlađenje daleko jače i nažalost bučnije. Nevinašce

15 godina

Aha.  Mislim da će to onda čekati novo kućište. Ova moja codegen briza bi se raspala sa još jednom unutra Belji se

Kad nabavim high tower onda ću gledati još jednu.

Kupujem afričkog tvora.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Aha.  Mislim da će to onda čekati novo kućište. Ova moja codegen briza bi se raspala sa još jednom unutra Belji se

Kad nabavim high tower onda ću gledati još jednu.

Da poželjno je imati kučište s dobrim protokom zraka... CM-690, HAF922/923, Silverstone Raven, Thermaltake Element S i slična bi bila dobar izbor.... Ili ako imaš viška prostora na stolu izbaci komponente van kučišta Smijeh

16 godina
neaktivan
TEST - Jedan CF mostić vs. dva CF mostića

Evo stižu rezultati testiranja...

Programi koji su korišteni:

• Unigine Tropics Benchmark (postavke)
  • Unigin Heaven Benchmark (postavke)
  • Furmark Benchmark (1280 x 1024, 60 sekundi, bez AA i AF filtera)
Tropics - Jedan CF mostić Tropics - Jedan CF mostić

Tropics - Dva CF mostića Tropics - Dva CF mostića

Unigine Heaven Benchmark
Jedan CF mostić - 2100 (83.4 FPS)
Dva CF mostića - 2099 (83.3 FPS)
Heaven - Jedan CF mostić Heaven - Jedan CF mostić

Heaven - dva CF mostića Heaven - dva CF mostića

Furmark Benchmark
Jedan CF mostić - 5883
Dva CF mostića - 5881
Furmark - jedan CF mostić Furmark - jedan CF mostić

Furmark - dva CF mostića Furmark - dva CF mostića

Primjetio sam da u sva tri benchmarka ima vrlo kratkotrajnog zapinjanja na određenim mjestima kada se koriste dva CF mostića

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 14:09 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
RE: TEST - Jedan CF mostić vs. dva CF mostića
Oly_E3 kaže...

Evo stižu rezultati testiranja...

Programi koji su korišteni:

• Unigine Tropics Benchmark (postavke)
  • Unigin Heaven Benchmark (postavke)
  • Furmark Benchmark (1280 x 1024, 60 sekundi, bez AA i AF filtera)

Unigine Heaven Benchmark
Jedan CF mostić - 2100 (83.4 FPS)
Dva CF mostića - 2099 (83.3 FPS)

Furmark Benchmark
Jedan CF mostić - 5883
Dva CF mostića - 5881

Primjetio sam da u sva tri benchmarka ima vrlo kratkotrajnog zapinjanja na određenim mjestima

Sa jedan ili sa dva mostica?

Ili oba dva slucaja?

addicted to HD :)
16 godina
neaktivan
RE: TEST - Jedan CF mostić vs. dva CF mostića

Dva mostića (dopisao sam). S jednim mostićem ide OK. Iako to zapinjanje je stvarno kratkotrajno, jedva se primjeti....

No zaključili smo da 2 CF mostića ne donose dobitak na performansama

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice