TEST ATI 4870 vs. 4870 Crossfire

poruka: 73
|
čitano: 20.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: TEST ATI 4870 vs. 4870 Crossfire
Oly_E3 kaže...

Da poželjno je imati kučište s dobrim protokom zraka... CM-690, HAF922/923, Silverstone Raven, Thermaltake Element S i slična bi bila dobar izbor.... Ili ako imaš viška prostora na stolu izbaci komponente van kučišta Smijeh

mislim uzeti Corsair Obsidian 800d ili COOLERMASTER Cosmos S RC-1100..no to je za jednu drugu temu...:d

pozdrav

Kupujem afričkog tvora.
16 godina
neaktivan
Obavijest

U 3. dio test dodani su Unigine Tropics Benchmark rezultati za jednu i dvije 4870 kartice

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TEST ATI 4870 vs. 4870 Crossfire - Dopuna

Pozdrav!

Dopunio sam malo test s benchom igre Far Cry 2 (poprilično me razočarao CF na visokim rezolucijama u ovoj igri... Morao sam clockati procesor na 4GHz da s dvije 4870 dostignem jednu 4870 karticu, ali zato na 1280 x 1024 CF je ipak bio bolji)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po ovim testovima ispada da je moja konfiguracija odprilike ista po testovima fps-a

ali samo što je moja rezza 1024x768 i sve na very high i sve je stavljeno na max.

osim na crysis tamo mi je min 5 avg 30 max 50  sve ostalo mi ide dobro a baš sam mislio

kupitinovu grafu!!

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je duplo manja reza Namigiva

16 godina
neaktivan

Malo sam se igrao s postavkama u Crysisu (točnije Crysis Warhead) i došao sam do zanimljivih rezultata (reza je 1280 x 1024, nisam još ovo oprobao na plazmi. AF je u CCC-u namješten na 2x)

----------------------------------------------------------------------------------------

Jedna 4870 kartica

- postavke

DX10

Enthusiast

4x AA

VSync ON

- Sve leti na 20-30 FPS-a, potpuno igrivo

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dvije 4870 kartice

- postavke

DX10

Enthusiast

4x AA

VSync ON

- Šteka za poluditi, je da je avrage framrate oko 30 FPS-a ali frame dropova ima na tone, neigrivo

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dvije 4870 kartice

- postavke

DX10

Enthusiast

AA off

VSync OFF

- Šteka i dalje, ali je više avg. framerate, igrivo, ali ne za svakoga

Dvije 4870 kartice

- postavke

DX9

Enthusiast

AA 8x

Vsync ON

- Sve leti na na oko 30-40 FPS-a, bez frame dropova, potpuno igrivo

-----------------------------------------------------------------------------

Uglavnom Crysis dok je pokrenut u DX10 API-ju valjda ne zna dobro baratati s više GPU-a (googlao sam malo i vidio sam da i ljudi diljem svijeta imaju isto iskustvo, bio to ATi Crossfire, ili Nvidia SLI), dok u DX9 modu radi savršeno dobro (mislim da VSync ima dosta veliki utjecaj u Multi GPU tehnologijama, jer i Far Cry 2 ide daleko bolje dok je VSync uključen).

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 22:01 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dugo nisam igrao Crysis, znači enthusiast je very high ili high?

Na koliko ti je proc bio za vrijeme testa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Very High (Crysis) = Enthusiast (Crysis Warhead)

CPU je na 3.0 GHz, kao i cijeli test (doduše Gianwardica radi na 775/1000). Nema nikakve veze ovaj fenomen s CPU-om, jer dok sam ga imao na 3.6GHz ista stvar se događala (malo višlji avg framerate, ali i dalje fram dropanja koliko ti srce poželi)

16 godina
Oly_E3 kaže...
stipica_zd kaže...

CPU je na 3.0 GHz, kao i cijeli test (doduše Gianwardica radi na 775/1000). Nema nikakve veze ovaj fenomen s CPU-om, jer dok sam ga imao na 3.6GHz ista stvar se događala (malo višlji avg framerate, ali i dalje fram dropanja koliko ti srce poželi)

a zas ima frame dropova sa dvije karte a sa jednom ne.

LOL CAT! ^^
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Oly_E3 kaže...
stipica_zd kaže...

Pogledaj PAŽLJIVO post, sve sam objasnio :)

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
16 godina
Oly_E3 kaže...
Fake_Alert kaže...
Oly_E3 kaže...
stipica_zd kaže...

Pogledaj PAŽLJIVO post, sve sam objasnio :)

aaaaa evo ga.Ma ja kak citam brzo pa nisam skuzio "ne barata" nego sam skuzio "barata dobro sa dual gpu" ah sta ces...Ali bitno da radi odlicno.

Nego oly mali offtopic.

Dali mozda znas kak na win 7 stavit da igre rade sam na dx9 osobito mislim na gta 4 jer mi dost frameova valjda uzima a snimam videe za YT pa mi je svaki frame dragocjen.

LOL CAT! ^^
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Dali mozda znas kak na win 7 stavit da igre rade sam na dx9 osobito mislim na gta 4 jer mi dost frameova valjda uzima a snimam videe za YT pa mi je svaki frame dragocjen.

Odgovorih ti u Bircu Namigiva

16 godina
neaktivan

vrlo zanimljivo... vidim da u prosjeku crossfire poboljsava 1.4 u igricama

dok u 90% bencheva se poboljsavaju rezultati DUPLO.... vrlo zanimljivo

svaka cast na trudu :)

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice