Kolika je normalna tempetura te graficke ? Ja je imam i na njoj je pasivno hladenje i temperatura je oko 60 C bez da ista radim i igram. Da li je to normalno ? Nekako mi puno izgleda. Ako je previse dal ima pomoci ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije previse, ali bitnija je temperatura u load-u! Imao sam ju prije par god...skinuo sam cooler s nje,ocistio tvornicku i stavio novu pastu...poslije sam jos dodao vent na nju koji je na min. broju okretaja drasticno spustio temperaturu...
Pa meni se čini malčice prevelika jer susjed ima također 7600GS ASUS-ovu s pasivnim hlađenjem i u njega je oko 50C u stanju mirovanja. Al opet ovisi kolika je temperatura pod opterećenjem. Ako ne prelazi 74-75 onda je koliko-toliko u redu.
Sad sam samo malo isprobao pod Age of empires III. Jedno 10 minuta i temp je narasla na 72 C koliko sam uspio vidjeti kad sam izasao.
ja imam istu grafu. prije mi je temp u idle-u bila 53-54 °C pa sam namjestio vent da puše po njoj i sad bude 43-44 °C. a moram pogledat kak bude u load-u
dobro je to iako bi ti preporučio ugradnju vekog ventilatora na kućište da puše prema grafičkoj ili poviše grafičke staviš ventilator. Možeš ga uzeti za 20-tak kn tako da nije neka investicija.
Meni je prijatelju takva grafička postizala i do 98 stupnjeva pa joj nije ništa bilo.
Imam ti jednu XFX Geforce 7600GS koja je neispravna ali ima hladnjak sa ventom pa ako zelis mogu ti je dati.
EDIT:
Sad sam gledao u kutiji sa dijelovima i nema je.Sorry.Ako je nadjem tvoja je.