Riknula 4850 golden sample

poruka: 26
|
čitano: 6.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evo ovako,prijatelj je kupio prije jedno 2 mj radeon 4850 GAINWARD golden sample u vemilu.I jucer mu je riknula.

odnosno zamrzla se igra,nakon sto je resetirao komp pojavili su se artefkti na desktopu,pomislio je da nije mozda nesto sa driverima uredu i unistalirao ih je

windowse digao bez drivera za graficku na 640x480 i slika je bila ok,cim je digao rezoluciju pojavili su se artefakti,znaci graficka je 100% otisla.

u vemilu smo bili na reklamaciji i rekli su mu da posto nemaju te graficke na stanju trenutno da uzme neku drugu u tom cijenovnom rangu ili da malo nadoda novaca pa da uzme nesto drugo.

dvoumimo se izmedju zotacove geforce 9800gtx+ i powercolorove 4850 sa GDDR-om 4

ta powercolorova bi trebala biti dobra jer ima brzi ddr od standardne 4850-ice znaci ta graficka bi trebala po snazi biti negdje izmedju obicne 4850 i 4870,a 9800gtx+ je u dosta stvari brza od obicne 4850 koliko sam vidio na ovim stranicama

http://www.legitreviews.com/article/731/1/

http://xtreview.com/addcomment-id-5631-view-9800GTX+-vs-HD-4850.html

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1297

90% je da ce uzeti 4850 sa gddr4 ,ali ipak da pitamo.

pa sto mislite?

zahvaljujem unaprijed

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neka ipak uzme 9800GTX+ od ZOTACA.

Ova HD-ica ima GDDR4 ali nije to neka drastična promijena u preformansama.

A 9800GTX+ po preformansama je između HD4850 i HD4870.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Riknula 4850 golden sample

Po meni bolji izbor je nvidia ....to jest zotac 9800gtx+

16 godina
neaktivan

I ja se slažem s kolegama. Uzmi Nvidiu.

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ Matična: MSI K9N Neo V2 Grafička kartica: MSI Nvidia 8400GS 512MB RAM: 2GB HDD: Maxtor 160GB Monitor: Philips 190CW Kućište: Coolmaster OS: Windows Vista Ultimate SP1
17 godina
neaktivan

Kud Turci tud i mali Mujo. Meni osobno bi bilo svejedno, ali možeš zotacovu.

Been there done that
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ok,hvala

i ja sam bio vise za nvidiu,vidjeti cemo sto ce on reci kad sutra dodje sa posla

hvala na trudu

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crozoki kaže...

ok,hvala

i ja sam bio vise za nvidiu,vidjeti cemo sto ce on reci kad sutra dodje sa posla

hvala na trudu

ma nek uzme zotacovu nVidiu... sigurno bolji izbor od te powercolorke
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 1:34 (lovac82).
16 godina
protjeran

Nek uzme Zotac, pogotovo ako je AMP verzija. 9800GTX+ je možda 5% brža od Radeona HD4850, ali se manje grije, bolji su driveri, podržava physics...

Procesor: Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz 2MB Cache 800Mhz FSB Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica .: Club3D Radeon HD4550 512DDR3

0 0 hvala 0
16 godina
kavasaki kaže...

Nek uzme Zotac, pogotovo ako je AMP verzija. 9800GTX+ je možda 5% brža od Radeona HD4850, ali se manje grije, bolji su driveri, podržava physics...

Bok svima ovdje lik kojem je riknuo radovan 4850Cool, vidim da ste svi za nvidiu, ali nisam pročitao nigdje konkretne razloge zašto nju a ne ati, a o onim testovima na netu pitanje je koliko njima vjerovati jer su na toms hardweru napisali da je baš ta 9800gtx+ bolja od gtx 260 i da stvar bude još bolesnija da je ta jedna gtx260 bolja od gtx 260 sli SMIJEŠNO!!!! Evo link
e sada koliko sam ja upoznat 

9800gtx+                4850

drx 10,1                             ne                          da

ddr4                                   ne                          da

taktovi                                +                             +   tu su negdje par mhz gore dolje nebitna razlika

perverzije                          physics                     onaj ludi HD video konverter (nvidijin mu nije ni do koljena)

što se tiče temp               neznam                    crknuta 4850 s dual slot hlađenjem od gainwarad nije nakon 1,5h igre cod 5 sve na high prelazila 52c° toliko o tome da se 4850 griju bar ove s duplim hlađenjem

driver                                super                       takodjer novi 8,12 od atija rade bezprijekorno

cijena                               1315kn                     1309kn

osobni dojmovi               neznam nikada nisam imao tako jaku nvidiu osim stare ti4800 koja je bila vrh u svoje vrijeme                           ati crknuta 4850 radila bez greške dok nije crkla (ali bar je crkla u garantnom rokuBelji se)

tako da sam ja i dalje u dilemi, ta zotac-ova je AMP verzija, ali te 980gtx+ su nabrijane do maximuma i tu su onda tek u nekim testovima bolje od 4850 koja nije tvornički nabrijana aaaaaaaaaaaaa neznam ima netko nešto konkretno zbog čega je 9800gtx+ bolja od 4850 jer po ovome što sam ja gore naveo ne izgleda mi tako! meni je čisto svejedno koja je graf nvida ili ati bitno mi je koja ima bolje performanse, jer kad već imam priliku zamjeniti nebih da se zaje... do prije godinu dana sam na sav glas pljuvao po atiju jer su stvarno imali šrot od grafičk, i bio sam ludd za nvidiom ALI ova serija 4 me natjerala da promjenim mišljenje je su nvidi postali đubrad bezobrazna i naplačuju 30% skuplje graf koje imaju iste ili lošije performanse od referentnih atija tako da neznam!!! help plizzzzzMršti se
MBO: asus m2n-vm hdmi CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ blak edition (15,5*200) 3100Mhz + AC Freezer 64 Pro RAM: 2*1 gb ddr2 800Mhz Kingmax HDD: Seagate 250gb NS, 7200 SATA-II GRAF: gainward hd4850 GOLDEN SAMPLE, 512mb NAPAJANJE: feel II 400w
16 godina

-sve je to stvar izbora... po usporedbi se vidi na (trenutno) navijaš za RADu -uzmi je, tvoja kartica, novac... izbor.

btw. DX10.1 ima neke koristi od tog? ili ddr4? ili... taktovi?? ... čak je i cjena 'ista'

i zar ti na kraju (ili početku ove priče) nije ruknula upravo ta, super dobra, dualslot hladnjak, naj-naj-naj..bolja GOLDEN! kartica?

a kad ljudi ponude svoje mišljenje-savijet ispada da ga zapravo nisi ni tražio.

-OK. RADe je bolji. Izlanuo se

(sorry, na spamu)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
ihush kaže...

-sve je to stvar izbora... po usporedbi se vidi na (trenutno) navijaš za RADu -uzmi je, tvoja kartica, novac... izbor.

btw. DX10.1 ima neke koristi od tog? ili ddr4? ili... taktovi?? ... čak je i cjena 'ista'

i zar ti na kraju (ili početku ove priče) nije ruknula upravo ta, super dobra, dualslot hladnjak, naj-naj-naj..bolja GOLDEN! kartica?

(sorry, na spamu)

pa je riknula je, nisam ni rekao ništa za to, ali vi svi tu navijate za nvidu bez nekog očitog razloga, mene zanimaju činjenice ne naklapanja-lovačke priče, fps, nečija iskustva ili nešto tako, a ne ja bi bolje uzeo ovu, kud svi turci i te šeme to mogu čuti i od svoje bake, ja sam tražio savjet od nekoga tko se u to kuži malo više od mene, ali jeiga nemam sreće! Namigiva
U bit šta god odaberem znam da ću pogriješiti, jer sam takav pehist da će mi opet riknuti za  pola godine, ali opetujem volio bih da mi se javi netko tko je ima pa da kaže svoje iskustvo s 9800gtx+ jer za atija već znam!
hvala svima na trudu
MBO: asus m2n-vm hdmi CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ blak edition (15,5*200) 3100Mhz + AC Freezer 64 Pro RAM: 2*1 gb ddr2 800Mhz Kingmax HDD: Seagate 250gb NS, 7200 SATA-II GRAF: gainward hd4850 GOLDEN SAMPLE, 512mb NAPAJANJE: feel II 400w
16 godina
McNEKONTROLIK kaže...
---...
 pa je riknula je, nisam ni rekao ništa za to, ali vi svi tu navijate za nvidu bez nekog očitog razloga, mene zanimaju činjenice ne naklapanja-lovačke priče, fps, nečija iskustva ili nešto tako, a ne ja bi bolje uzeo ovu, kud svi turci i te šeme to mogu čuti i od svoje bake, ja sam tražio savjet od nekoga tko se u to kuži malo više od mene, ali jeiga nemam sreće! Namigiva
U bit šta god odaberem znam da ću pogriješiti, jer sam takav pehist da će mi opet riknuti za  pola godine, ali opetujem volio bih da mi se javi netko tko je ima pa da kaže svoje iskustvo s 9800gtx+ jer za atija već znam!
hvala svima na trudu
 -ja ne navijam za nVidiju. Sve kartice (i ostali dijelovi) se kvare, kakve si sreće ... dobit ćeš neispravnu u zamijenu.
-Zanimaju te činjenice? -nema ih. DX 10.0 ili 10.1?? ili DX9.0c ... -marketing
-512MB/1024MB DDR2-3-4-5 na slabijoj kartici -marketing. iduća generacija DDR6,DDR7 itd. ili promjene naziv.
-Ako je za igre, važno je da radi, dovoljno brzo i da slika nije zbrljavljena...
dok je pod garancijom, trajnost nije važna ali pitanje je dal će ti idući put dati drugu... (dovoljno je da kažu da si je OC ili 'strujni udar...)
Isto kad istekne garancija, neće biti važno, jer ćeš morati kupiti novi komp.. (napajanje-ATX3/SATA3/USB3/socket-XXX itd itd...)
-sve je to marketing, inženjeri naprave proizvod koji treba izdržati cca godinu-dvije dana i kupuj novo.
-za iskustvo s 9800gtx+ pošto je nova kartica, samo natko nesretan kao i ti može reči da mu je crkla... svi ostali bi je hvalili. Ja samo vidim da sve crkavaju, ali biram bolje marke npr Gigabyte ili Sapphire ili... - i one ipak crknu, istina nešto rjeđe.

... i više sreće s novom.
自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina

ok. taj odgovor već ima smisla! Hvala svima još jednom na trudu, odlučio sam se ipak uzeti atijaCool kako ihush kaže valjda ću s ovom imati više sreće

javim još kako je sve prošlo!

16 godina

evo da javim, nakon pod navodnicima opsežnog testiranja u vemilu, oni su zaključili da graf nije riknila, vratili mi je ja je ubo u komp i evo je sada radi normalno!

tako da ipak nisam morao uzimati drugu, ali hvala svima na pomoći!

MBO: asus m2n-vm hdmi CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ blak edition (15,5*200) 3100Mhz + AC Freezer 64 Pro RAM: 2*1 gb ddr2 800Mhz Kingmax HDD: Seagate 250gb NS, 7200 SATA-II GRAF: gainward hd4850 GOLDEN SAMPLE, 512mb NAPAJANJE: feel II 400w OS: win xp pro SP3
16 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
ihush kaže...

(sorry, na spamu)

hvala svima na trudu
 Evo ti ČINJENICE:
Prednosti 9800GTX+:Manje zagrijavanje u odnosu na HD4850,Manja potrošnaj u LOADU čak 40W,Manji pad FPS-a u IGRAMA(ŠTO MOŽE IRITIRATI),Igre su bolje OPTIMIZIRANE za NVIDIU.
Mane:Veličina grafe(270mm),Slabija u korištenju AA i AF filtra(U ODNOSU NA HD 4850).
Prednosti HD4850: Preformanse sa uključenim AA i AF filtrima,veličina grafe(236mm),mogučnost forsiranja AA i AF algoritama preko drivera.
Mane:Zagrijavanje(REFERENTNE),Potrošnja struje,Dosta izraženi padovi FPS-a.
I ja ne favoriziram Nvidiu(IMAM DOMA HD4850 i HD4870) nego govorim činjenice da je Nvidia bolja za igranje.Pogotovo ako igraš igre poput CRYSISA(KOJE SPONZORIRA NVIDIA).
MICROMAN
16 godina
neaktivan

Da sam bar malo ranije vidio temu, pa da se javim. Ja sam trenutno na 9800gtx+ amp Zotac (GPU=758, shaderi=1890, mem=2300) (unazad mjesec dana) i više sam nego prezadovoljan s njom. Samo još da kažem da sam prije nje imao Gigabyte 4850 sa Zalmanom koja ruku na srce i nije bila loša, ali je ova Zotakica bolja, stabilnija, sve testove odradi od prve (3Dmar06 je 13300), manje troši, manje se grije, nisam se pokajao ni u jednom trenutku. Treba li još nešto da dodam? Stavio bih slike ali sam na web n walku pa moram pazit koliko trošim. Čvrsto stojim iza svojih iskaza i svakom bih preporučio 9800gtx+ prije nego bilo koju 4850 pa bila ona i sa DDR4.

AMD x2 7750 BE (3,4 GHz), cooler Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac am 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB Caviar Blue, Chiftek 550W i zvučnici 2+1 Altec Lansing.
16 godina
CUNO kaže...

Da sam bar malo ranije vidio temu, pa da se javim. Ja sam trenutno na 9800gtx+ amp Zotac (GPU=758, shaderi=1890, mem=2300) (unazad mjesec dana) i više sam nego prezadovoljan s njom. Samo još da kažem da sam prije nje imao Gigabyte 4850 sa Zalmanom koja ruku na srce i nije bila loša, ali je ova Zotakica bolja, stabilnija, sve testove odradi od prve (3Dmar06 je 13300), manje troši, manje se grije, nisam se pokajao ni u jednom trenutku. Treba li još nešto da dodam? Stavio bih slike ali sam na web n walku pa moram pazit koliko trošim. Čvrsto stojim iza svojih iskaza i svakom bih preporučio 9800gtx+ prije nego bilo koju 4850 pa bila ona i sa DDR4.

Možda griješim ali svatko bi volio igrati s AA i AF, neki govore da je po 3dmark 06 testovima bolja gtx+, ali da je u igrama ipak bolja 4850 i to za 10% odakle im ti podatci neznam ali eto da i to spomenem!
E sada ovo za potrošnju struje i pregrijavanje to mi nije baš jasno, za ovu nabrijanu verziju 4850 ide 1 6 pin-ski kabal za struju, dok na zotakovu isto nabrijanu idu 2* 6-pin kabla za struju i troši oko 160w tako da nije baš da troši manje struje, a što se temp tiče, ova moja graf iz potpisa (koja ipak nije riknila xD) u idle stoji na 38 °c dok nakon sat vremena peglanja cod 5 sve na high bacim pogled stoji na 52°c možda sam ja neupućen ali to mi ne zvuči kao pregrijavanje! Kolike su tebi temp?
e i evo sad bacim škic opet na google i nađem link ima 14 stranica pogledajte (što prije tjedan dva kad je zamjena bila aktualna nisam mogao naći da se je...) koji potvrđuje ovo što si ti rekao pa čak i ovo za struju, ali čemu onda 2* 6-pin konektori, nekužim, ali za temp meni je na ovoj gainwardovoj 38 idle a 52 load, ali dobro to valjda od modela do modela!
uglavnom da sad imam priliku zamjeniti uzeo bih 9800gtx+ ali sad na sreću ili žalost ova moja nije riknula, pa se i dalje igram s njom i zadovoljan sam :)
MBO: asus m2n-vm hdmi CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ blak edition (15,5*200) 3100Mhz + AC Freezer 64 Pro RAM: 2*1 gb ddr2 800Mhz Kingmax HDD: Seagate 250gb NS, 7200 SATA-II GRAF: gainward hd4850 GOLDEN SAMPLE, 512mb NAPAJANJE: feel II 400w OS: win xp pro SP3
16 godina
neaktivan
Druže svaka čast na Linku, čini mi se da je vrlo zorno i precizno prikazana ta mala razlika između te 2 grafe. To ti je znak da nipošto ne mijenjaš grafu ako ćeš izgubiti dosta love. Ja sam imao priliku da moju 4850 dam kolegi koji nije htio Nvidiju zbog HDMI izlaza jer je to ATI malo bolje riješio i samo 150 kn sam dodao za Zotakicu, pa mi je bilo šteta propustiti.
AMD x2 7750 BE (3,4 GHz), cooler Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac am 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB Caviar Blue, Chiftek 550W i zvučnici 2+1 Altec Lansing.
17 godina

kome hvala na linku?

meni ili mcnekontroliku?

aha skuzio sam  :) Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 0:45 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prijatelju oprosti mi na mojoj površnosti, sada sam pregledao i tvoje linkove pa sam se oduševio informacijama, tako da i TEBI svakako zahvaljujem + toga i na pokrenutoj temi. Bitno da je super konstruktivno i nije pucanj u prazno. Sve je rečeno i onaj koga zanima takav slučaj može iz tvoje teme puno naučiti. Pozdrav.

16 godina
protjeran

malo što sam gledao testiranja, što po stručnim časopisima, što po internetu, 4850 je bolja u igrama od gtx-ice, jedino je amp verzija u nekim igrama malo jača (skoro pa ništa) i još jedna stvar, otkako je ati srezao cijene, 4870 košta 1400 kn, pa sad vi meni recite dali se isplati uzeti gtx-icu

16 godina
neaktivan
livadasb kaže...

malo što sam gledao testiranja, što po stručnim časopisima, što po internetu, 4850 je bolja u igrama od gtx-ice, jedino je amp verzija u nekim igrama malo jača (skoro pa ništa) i još jedna stvar, otkako je ati srezao cijene, 4870 košta 1400 kn, pa sad vi meni recite dali se isplati uzeti gtx-icu

Ako je ATI toliko pojeftinio nema dvojbe uopće koja je grafa best by do 1500 kn. Ja prelazim na Ati 4870 prvom prilikom. Samo da sam znao da će tako brzo srezati cijene, malo bih sačekao i uletio u 4870 jer mi je odmah bilo žao ma koliko 4850 bila hvaljena što nisam dodao još nekih 500 kn i kupio 4870.
16 godina

slažem se cuno i ja sam trebao odmah preći na 4870, ali kako su svi hvalili ovu 4850 ono kontao sam da nema potrebe,ali  eto šta je tu je, kad bude prilike uzeti 4870 i dobro:)

16 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

slažem se cuno i ja sam trebao odmah preći na 4870, ali kako su svi hvalili ovu 4850 ono kontao sam da nema potrebe,ali  eto šta je tu je, kad bude prilike uzeti 4870 i dobro:)

eo ja sam dobio XFX GTS250 za 1300 kn i ful sam zadovoljan jaca je od HD4850 i to  po  20-tak fpsa =)

Plus 55nm proizvodni proces + manja potrosnja + bolji driveri + nes visi taktovi =)
16 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
McNEKONTROLIK kaže...

eo ja sam dobio XFX GTS250 za 1300 kn i ful sam zadovoljan jaca je od HD4850 i to  po  20-tak fpsa =)

Plus 55nm proizvodni proces + manja potrosnja + bolji driveri + nes visi taktovi =)
 HAHA.20 FPS-a jača(LOL).Pa toliko nisu jače ni GTX260 i HD4870, a ne GTS250.
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 20:18 (microman).
16 godina

slažem se microman, daxinho 146 mislim da si neš pobrkao, vidi, ovdje je 4850 bolja za 1fps i to je OC verzija s 1gb memorije, toliko o 20fps :) ili baci neki svoj link gdje si našao te podatke pa da se i mi uvjerimo u to! :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 9:58 (McNEKONTROLIK).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice