Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.280
|
čitano: 1.378.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Rasprava o grafičkim karticama

UPDATE : Rijesio nakon sto sam zamjenio mjesta ram memoriji...

Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
boki707 kaže...

UPDATE : Rijesio nakon sto sam zamjenio mjesta ram memoriji...

Uvijek terminirati mem. kanale u drugom i četvrtom slotu.

Btw. pitaš u pogrešnoj temi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 15:18 (notloB).
10 godina
neaktivan

Da zaboravio sam da sam na ovom forumu za graficke. Sad imam pitanje, posto mi je slika i dalje losa, nije onako izostrena, palim igru na full detaljima slika je uzas, graficka se ne grije uopce, od svih komponenti ostala je samo graficka, jer sam kupio novi procesor, rame, napajanje i plocu. Promjenio DP kabal, ali i dalje je tako. Pretpostavljam da onda nesto nije uredu s grafickom, jer mislim da monitoru nema sta biti? Kako bih mogao provjeriti 100% da znam da je do nje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
boki707 kaže...

Da zaboravio sam da sam na ovom forumu za graficke. Sad imam pitanje, posto mi je slika i dalje losa, nije onako izostrena, palim igru na full detaljima slika je uzas, graficka se ne grije uopce, od svih komponenti ostala je samo graficka, jer sam kupio novi procesor, rame, napajanje i plocu. Promjenio DP kabal, ali i dalje je tako. Pretpostavljam da onda nesto nije uredu s grafickom, jer mislim da monitoru nema sta biti? Kako bih mogao provjeriti 100% da znam da je do nje?

Tako da odeš do frenda i stavite tvoju grafu u njegov komp i testirate. Jednostavno

17 godina
boki707 kaže...

Ima li grafička garanciju? Ako ima reklamiraj.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
10 godina
neaktivan

Ubacio sam u drugi komp, slika trza, kao da se razdvaja vodoravno, ne non stop al dosta, drveca izgledaju kao da igram preko pentium 4, a kao na full stoji sve u postavkama. Znaci da definitivno nesto ne stima s grafickom. Sad za garanciju ne znam, ja sam preko online trgovine kupio u 2. mj 2021, moram vidjet da li se uopce moze

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Inace testiranje ispravnosti graficke u servisu je 20-30kn pa je uvijek najbolje i najbrze njima odnjet da provjere....

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 21:42 (lmutak).
17 godina
boki707 kaže...

Ubacio sam u drugi komp, slika trza, kao da se razdvaja vodoravno, ne non stop al dosta, drveca izgledaju kao da igram preko pentium 4, a kao na full stoji sve u postavkama. Znaci da definitivno nesto ne stima s grafickom. Sad za garanciju ne znam, ja sam preko online trgovine kupio u 2. mj 2021, moram vidjet da li se uopce moze

Grafička ti ima 36mj. jamstvo. Reklamiraj grafu u dućanu gdje si kupio. Pošalji im mail i opiši što se događa sa slikom. Ako budu zezali oko garancije, javi se direktno Gigabytu.

Računaj da grafu nećeš imati par tjedana.

Sretno

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
17 godina

Možda dobiješ novu 7900xt 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ok hvala svima na pomoci 👍

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Može li mi netko pomoći. Isprobavam novu 4070TI. Kad upalim DLSS ne događa se apsolutno ništa. Da bi povećao frame pomaže tek Frame Generation. Igra Jedi Survivor. Jel nešto krivo radim? Pokušavam shvatiti razlike. Koliko kužim zasad DLSS i Frame Generation nisu jedno te isto. Iako bi oboje trebali povećati FPS.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

stavljam i ovdje da sto vise ljudi vidi ako imaju problem kao i ja i dosta njih.

AMD DRIVERI IZ 9MJ. PROBLEM PRI BROWSINGU!!!!!

Tko je iskusio smrzavanje računala prilikom web browsinga sa novim driverima a htio bi ih koristiti napisat cu rješenje: U opciji preglednika ugasiti hardwersku akceleraciju i u steamu igasiti enable gpu rendering in web views, pa onda instalirati zadnji driver.

Ja nisam mogao koristiti racunalo nikako sa novim driverima, sada sam to pogasio i evo radi bez problema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Da li se ovo moze odnosit također i prilikom igranja igara, jer i ja imam problem s amd rx6900xt, slika kao da mi nije kristalizirana, izostrena, a u igri da ne spominjem kako je losa?

17 godina

NE, za tebe smo zaključili kako ti je kartica potrgana, no možeš probat stavit stare drivere, ništa te ne košta osim malo vremena 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Hej ekipa, trebam novi/rabljeni GPU do cca 150€.

Krepao mi monitor pa dok njega rješavam da odmah i GPU riješim.

Od igara igram eventualno BF1 i možda zaigram novi Diablo.

Koja je preporuka?

Živili!

P. S

Ne otvara mi se nova tema za ovo pa ako je off na neki način, a hebiga.... 😁

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Rastegni se još pet eura i uzmi rx 6600, bolje od ovoga nećeš naći za 150 eura

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-radeon-rx-6600-kao-garancija-2-godine-oglas-41657546
12 godina
win32 kaže...

Koja je preporuka?

Živili!

P. S

Ako i dalje imas taj CPU iz potpisa morat ćeš i platofrmu mjenjat jer će ti biti bn koju god moderniju grafu da uzmes.

15 godina
ibme74 kaže...
win32 kaže...

Koja je preporuka?

Živili!

P. S

Ako i dalje imas taj CPU iz potpisa morat ćeš i platofrmu mjenjat jer će ti biti bn koju god moderniju grafu da uzmes.

Ma za BF1 će biti ok. Makar, vjerojatno sve riješim sada pa da i tu dramu završim. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
14 godina
protjeran
Minjaj to sranje od procesora po hitno 😎
15 godina
Volume kaže...
Minjaj to sranje od procesora po hitno 😎

Ma trebam sve zamijeniti, ali generalno igram samo BF1.

Nije baš da za Am3 + imam neki izbor procesora. 😁😁😁

14 godina
protjeran
Ma i mislia san sve, kakav ryzen 3600

2 0 hvala 0
12 godina
win32 kaže...
ibme74 kaže...
win32 kaže...

Koja je preporuka?

Živili!

P. S

Ma za BF1 će biti ok. Makar, vjerojatno sve riješim sada pa da i tu dramu završim. 

Pa bas za BF1 bi ti legao jaci CPU jer je BF1 CPU intensive igra, da stavis bilo sta od zen2 na dalje preporodio bi se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 15:50 (ibme74).
15 godina
Volume kaže...
Ma i mislia san sve, kakav ryzen 3600

Sve se mijenja. 5600 uzmem. 

14 godina
protjeran
Jesi uzea grafičku, dobra je cijena pa će otić
12 godina

Pogresna tema. Sorry.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 15:51 (anelko).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Što bi bio neki best buy za 250 eura (+/- 10% ;-) )? moram sklopiti konfiguraciju ispočetka jer je o ovoj sve za otpis, pa bi mi za grafičku otprilike to bio budžet.

hvala! 

0 0 hvala 0
16 godina

ha ha ha ha 

DLSS/FSR 2 performance da bi bilo igrivo na 60 fpsa 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

ha ha ha ha 

DLSS/FSR 2 performance da bi bilo igrivo na 60 fpsa 

Izgleda kako će to postat standard. Bez toga će zahtjev biti gpu od min 2000eu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
11 godina
protjeran

Jednostavno ekipa će igrat nove igre 7 mjeseci od izlaska kad po fixaju sve. Ovaj nestrpljivo dio će spustit detalje. Stanje u kojem igre izlaze frist Day je kriminalno ljudi neće radi toga kupovat novi hardver.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice