Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.257
|
čitano: 1.372.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
dax-lax kaže...

Kad bi amd ponovio nešto kao što je bilo s rx580 za 1080p, za ležerno igranje u 1440p, bez nekih anomalija u driverima i hardveru, do max 2000. 

Sa ove distance, čovek pogleda RX 580 i shvati koliko je to bila dobra ponuda. U to vreme, narativ je bio "AMD prop'o, rebrand rebranda, već par generacija nema ništa, samo Nvidia!", i svi pokupuju GTX 1060 (jako dugo bio broj 1 po zastupljenosti na Steamu), sa istim performansama za veće pare.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina

To je trebala bit moja nesudjena kartica! Tada sam je sam vec to bio shvatio, ali pocelo je rudarenje i one su nestale.

Da se prisjetimo kako su COOL bile!

Survivor - eye of the tiger
17 godina
Rasprava o grafičkim karticama

taj rang grafi je bio best buy svih vremena

ati 570/580

gtx 970/1060

jos danas vrte 1080p igre kako spada. nadam se da moja stara 970 ce jos dugo rintat u kompu od oca za njegove video editing potrebe

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gemmy kaže...

taj rang grafi je bio best buy svih vremena

ati 570/580

gtx 970/1060

jos danas vrte 1080p igre kako spada. 

Ma kakvi, prije tih vremena grafe su isto bile znacajno jeftinije... Nagejmao sam se na HD4830 a bila je 600-700kn....

A i sve je vise igara koje se ne vrte dobro u 1080p, daaaleko od 60fps ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2022 8:24 (ansha).
13 godina

Imao sam hd4870(u jednom momentu i CF), i najgejmao sam se radi slobodnog vrimena.

Survivor - eye of the tiger
14 godina
Da vas pitam pošto je tema o grafičkim karticama.
Šta je najbolje ugasiti ili smanjiti u postavkama igri, a da ne utječe previše na grafiku i fps?
Jer vidim da ima brdo opcija koje ni ne shvaćam šta točno znače.
Recimo forza horizon 3 mi radi na 57/60 fps 4k, ultra i tu nemam šta dirati. Također i neke Need for speed rade odlično, dok je NFS Heat užas.
Kakve god da postavke stavim uvijek je prisutno neko trzanje.
Čitam da je igra loše optimizirana, ali me svejedno zanima to u vezi postavki.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
mariclius kaže...
Da vas pitam pošto je tema o grafičkim karticama.
Šta je najbolje ugasiti ili smanjiti u postavkama igri, a da ne utječe previše na grafiku i fps?
Jer vidim da ima brdo opcija koje ni ne shvaćam šta točno znače.
Recimo forza horizon 3 mi radi na 57/60 fps 4k, ultra i tu nemam šta dirati. Također i neke Need for speed rade odlično, dok je NFS Heat užas.
Kakve god da postavke stavim uvijek je prisutno neko trzanje.
Čitam da je igra loše optimizirana, ali me svejedno zanima to u vezi postavki.

to moraš istražiti za svaku igru posebno. Redovito se nađe pokoja postavka koja ubija performans, ali trebaš proguglat za svaku igru posebno

17 godina
ansha kaže...

Ma kakvi, prije tih vremena grafe su isto bile znacajno jeftinije... Nagejmao sam se na HD4830 a bila je 600-700kn....

A i sve je vise igara koje se ne vrte dobro u 1080p, daaaleko od 60fps ...

4830 je izašla u specifičnom trenutku: sa jedne strane, igre su se pravile za PS3 i Xbox360, koji su u to vreme bili prastari, sa druge strane, AMD je imao ogroman generacijski skok u performansama, 3870 je imao 320 shaderskih jedinica, a u 4870 ih je bilo 800, na otprilike istom taktu, i onda se za siću kupovala kartica koja je sve vrtela. Pamtim dobro to vreme jer sam za ~50€ kupio 4670 i na njoj vrteo u 1080p sve što mi je došlo pod ruku jedno godinu i po dana (naravno, ne na 60fps; onda mi je neviđenom srećom uleteo R 6950 2GB koji sam vozio naredne 4 godine).

BTW, što se tiče zdravlja 580-ice, Hardware Unboxed je upravo testirao 40 kartica u novom CoD MW II, 57fps prosek na 1080p Ultra, 62 fps prosek na 1440p Basic (što je stepenica iznad minimalnih postavki).

15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

BTW, što se tiče zdravlja 580-ice, Hardware Unboxed je upravo testirao 40 kartica u novom CoD MW II, 57fps prosek na 1080p Ultra, 62 fps prosek na 1440p Basic (što je stepenica iznad minimalnih postavki).

Sta se zdravlja tice, u novom Plague Tale-u je dobra za 30fps low... Godinama se vec prica kako su 1060-ke i 580-ke super za 1080p gaming, tomu sad lagano dolazi kraj...dobro su izdrzale...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2022 8:18 (ansha).
4 godine
Ivan(4) kaže...

BTW, što se tiče zdravlja 580-ice, Hardware Unboxed je upravo testirao 40 kartica u novom CoD MW II, 57fps prosek na 1080p Ultra, 62 fps prosek na 1440p Basic (što je stepenica iznad minimalnih postavki). Prosjek ?!

"Prosjek" ?!

Znaš što je prosjek u frejmovima..

Isto što i prosječna plaća u nekoj državi. 

Tamo gdje nema puno sličica, ništa se grafički zahtjevno ne događa, ode na 100 FPS, a u normalnoj "akciji" je na 25 FPS, pa ti igraj.

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivoga zaključka.
17 godina

Jeste, a HU su ovce pa su testirali performanse na glavnom meniju. Ni 1% low nije bio baš toliko nizak, a ima i drugih podešavanja u igri osim Ultra preseta - konkretno, spusti se particle quality i eto veselja (ovo pogotovo popegla minimume). 

5 godina i 6 meseci od izlaska - krajnje korektno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2022 10:55 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Jeste, a HU su ovce pa su testirali performanse na glavnom meniju. Ni 1% low nije bio baš toliko nizak, a ima i drugih podešavanja u igri osim Ultra preseta - konkretno, spusti se particle quality i eto veselja (ovo pogotovo popegla minimume). 

5 godina i 6 meseci od izlaska - krajnje korektno.

Nema nista korektno u igranju kompetitivnog FPS-a gdje ti framerate pada ispod 50fps... To je mazohizam...

7 godina

FPS se igra i na switchu. 1060/RX 580 za siromašne je fenomenalna kartica.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
cvaja997 kaže...

FPS se igra i na switchu. 1060/RX 580 za siromašne je fenomenalna kartica.

Kad nemas za nesto bolje onda ok, al nije to nista fenomenalno, daleko od toga...

Za siromasne je Series S, uzmes polovnog i imas citav sistem sa gpu-om ranga 580-ke za ~1500kn... Pa na to jos 3 godine gamepass-a za sitne novce... E to je fenomenalno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2022 16:49 (ansha).
12 godina

Isuse koje cijene za RDNA3........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Isuse koje cijene za RDNA3........

Naravno kad ce bit sporije od 4080-ki, 4090 je druga dimenzija....

16 godina

Nadam se da će jedni i drugi u idićh par godina dropnuti u prodaji i profitu, ali onak pošteno dropnuti. Ostajem na trenutnoj grafi još dvije/ tri godine, niti imam potrebe niti im želim to platiti.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Vidi se da je AMD zaradio milijarde sa ZENom,ovakvo nesto ne bi mogli realizirat bez ogromnih resursa.

Najbolja tech pressica unazad podosta godina,tako se radi nextgen arhitektura.....napredak unutar normalne potrosnje.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

bmk za high end grafe od  20k

ove mid range, i low se prodaju za radne ljude. opet nis se nezna za slabije modele sta i kada ce

tih 0.1% ljudi  s 4090 nek uzivaju u gaming kruni

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gemmy kaže...

ove mid range, i low se prodaju za radne ljude. opet nis se nezna za slabije modele sta i kada ce

Ako ce im najace bit oko 1000eu znaci da ce mid bit oko 600eu a low segment oko 400eu.

Enormno bolje od one Nvidia ludosti gdje je mid range 800eu

Ispravak,mid segment po Nvidiji je 900eu....ona fejk 4070

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2022 21:58 (MEGATAMA).
16 godina

Šta fali cijeni? Podjednaka će bit sa rtx4090 do min 700€ manje.Tdp superioran naspram nevidija radijatora.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Šta fali cijeni? Podjednaka će bit sa rtx4090 do min 700€ manje.Tdp superioran naspram nevidija radijatora.

Ekipa je predvidjala da ce taj najaci radeon bit oko 2000eu kad ono ispod 1000eu 🥂

15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
Gemmy kaže...

Ako ce im najace bit oko 1000eu znaci da ce mid bit oko 600eu a low segment oko 400eu.

Ti shvacas da ce 7900XTX po predstavljenome biti ispod razine Ampere-a u 4K RT-u tipa Cyberpunk i Control i dosta drugih igara? 

AMD je samo pokazao da su ovu generaciju nekonkurentni nvidiji pa moraju ic na value... 

16 godina

Vidit češ kako se brzo ruši cijena radijatoru.Xt model jači od rtx4080 za dosta manju cijenu i tdp. Ajde moja nevidija doma.

12 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
Gemmy kaže...

Ti shvacas da ce 7900XTX po predstavljenome biti ispod razine Ampere-a u 4K RT-u tipa Cyberpunk i Control i dosta drugih igara? 

AMD je samo pokazao da su ovu generaciju nekonkurentni nvidiji pa moraju ic na value... 

Daj me nemoj jbt da nisi odusevljen sa ovime sto je AMD napravio????!

Ja mrzim monopol...mrzim,sa ovime ce Nvidia gadno popusit.

JA gledam na raytrace ali 90% pc gamera gleda na sto visi framerate i upravo je to AMD predstavio.

17 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
Gemmy kaže...

neka i igraju na value, jer nvidija dize rang cijela ohoho gore

ako ih nema tko kontolirat ce mid range grafe ostat na ovih njihovih 1200 usd za 4080. pa tko je lud davat skoro 2k eura za midrange kod nas u EU

15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
Gemmy kaže...

JA gledam na raytrace ali 90% pc gamera gleda na sto visi framerate i upravo je to AMD predstavio.

Nece nvidia popusit nista, ne moraju ni cijene korigirat... Stvarno si potpuno neobjektivan i ponovno projiciras vlastite zelje...

Cijene su niske jer nemaju dovoljno dobar proizvod da bi bile vise, i tebi je to genijalno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2022 22:11 (ansha).
16 godina

Ma jebo RT daj nam jeftin mid range što nevidija neće moći.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Ovaj dio je jasan znak da AMD ima odgovor na sve Nvidia tehnologije.

AMD has also announced a new technology that will come to its software suite known as HYPR-RX. The tech will give gamers a one-click solution for faster frame rates and lower latency. A demo was shown with Dying Light 2 where an FPS improvement of 85% with 1/3rd of the latency was seen. It can also be seen in the comparison slide that with HYPR-RX off, you'd get around 90 FPS (30ms) but with the tech-enabled, you'd end up with 166 FPS (11ms). Like FSR 3, HYPR-RX is expected to come to gamers in the first half of 2023.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
Gemmy kaže...

Nece nvidia popusit nista, ne moraju ni cijene korigirat... Stvarno si potpuno neobjektivan i ponovno projiciras vlastite zelje...

Cijene su niske jer nemaju dovoljno dobar proizvod da bi bile vise, i tebi je to genijalno?

Tesko je predvidjet buducnost ali ja mislim i to je samo moje misljenje a ne cinjenica....Nvidia ce bit u gadnim problemima,svi su mislili da je Intel nedodirljiv a gle sad...oni trce za AMDom.

Jako lagano bi se moglo desit isto i Nvidiji,postoji jedna granica preko koje kupci nece ic nego ce rec...od.ebi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2022 22:23 (MEGATAMA).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice