bilo bi idealno da imamo 3 firme da se bore u mid rangeu oko 500 eura. tu se najvise i prodaju grafe
bilo bi idealno da imamo 3 firme da se bore u mid rangeu oko 500 eura. tu se najvise i prodaju grafe
Pa i imamo samo sto ta treća nije baš konkurentna (ni na jednom od dva polja )
trenutno nije bas, ali nadam se da ce postati
zasada imaju ok grafu u tom rangu od 300-400e, ali da uspiju jos jaci model izbaciti bi bilo super
Prvi problem je sto je ta grafa trebala biti oko 250€ a nudit iste/bolje performanse konkurencije od 350-400€ a na kraju i ona oko 350-400€.
Drugi problem je što ako nemaš top end CPU grafa ni ne radi kako bi trebala.
Pa i imamo samo sto ta treća nije baš konkurentna (ni na jednom od dva polja )
što se tiče grafa, problem je da dvije firme nisu baš nešto konkurentne, jer da jesu ne bi nevidija zauzela 90% tržišta
Predviđam da će u seriji iza zajeniti RT jezgre AI jezgrama kak su sad pitiho izbacili physX podršku 😂
Molim za savjet. Složio sam cijeli novi komp prije 2 mjeseca, jedino ostala stara grafička. Novi monitor ROG Swift OLED PG32UCDM.
Stvar je da mi 4070ti ostaje bez VRAMA na 4k rezoluciji (unatoč DLSS-u) još frame gen jede dosta VRAMA (Black Myth Wukong i Witcher 3). Planirao sam 5090 uzeti ali što više gledam sve je gore i gore za cijelu 50xx generaciju.
Igram svašta i volim Ray Tracing i ostale điđe miđe. Što bi se isplatilo uzeti trenutno?
Molim za savjet. Složio sam cijeli novi komp prije 2 mjeseca, jedino ostala stara grafička. Novi monitor ROG Swift OLED PG32UCDM.
Stvar je da mi 4070ti ostaje bez VRAMA na 4k rezoluciji (unatoč DLSS-u) još frame gen jede dosta VRAMA (Black Myth Wukong i Witcher 3). Planirao sam 5090 uzeti ali što više gledam sve je gore i gore za cijelu 50xx generaciju.
Igram svašta i volim Ray Tracing i ostale điđe miđe. Što bi se isplatilo uzeti trenutno?
4070ti ima 12gb ako se ne varam
Rtx 4080 najlogičniji izbor.
Sve od 4070ti Super s 16gb pa na dalje, 4080 super, 5080..što je tebi isplativo pa biraj, realno ja bi se malo strpio dok se cijene ne stabiliziraju.
4070ti ima 12 gb tako je.
5080 me dosta mami i vidm da ih ima kod nas. Sudeći po netu da je veliki fail od GPU-a, mislite da bi bilo ok?
Čak sam i gledao 4090 ali ih nema nigdje.
4070ti ima 12 gb tako je.
5080 me dosta mami i vidm da ih ima kod nas. Sudeći po netu da je veliki fail od GPU-a, mislite da bi bilo ok?
Čak sam i gledao 4090 ali ih nema nigdje.
4070ti ima 12 gb
Pa 4080 super je odlicna za 4k no i one su skuplje u odnosu na 2 tjedna prije, bilo ih je po 1150 sad ih nema ispod 1350
4070 ti Super model ima 16gb!
Pa 4080 super je odlicna za 4k no i one su skuplje u odnosu na 2 tjedna prije, bilo ih je po 1150 sad ih nema ispod 1350
Gledam i žalosno je sve to. 5090 je još veća katastrofa od cijene. Pretpostavljam da bi 5080 bila bolji izbor nego 4080 super? Nije mi frka dati malo više ako mi bude i potrajalo.
Gledam i žalosno je sve to. 5090 je još veća katastrofa od cijene. Pretpostavljam da bi 5080 bila bolji izbor nego 4080 super? Nije mi frka dati malo više ako mi bude i potrajalo.
5080 je svakako bolji izbor od 4080 super no ne po trenutnim cijenama, ja bi pricekao malo pa onda ubodes neku!
smanji teksture sa ultra na high
Ma daj, fuj to! Tko je to vidio još raditi? Meni stoji zakucano na ultra i neda promjeniti, neda čovječe!
Bez obzira na to opet mi je isto.
Ma daj, fuj to! Tko je to vidio još raditi? Meni stoji zakucano na ultra i neda promjeniti, neda čovječe!
Pokloni tu 4070ti necaku i uzmi 4090!
Kava!
Prodaj 4K monitor i kupi 2K
Nemoguće da DLSS tu ne pomaže ?!
Nije mi jasno.
Siiiiineeeeee...
Hej, ukrao si mi ideju. To cu bas napraviti ja uskoro nadam se.
4k je prelijep, ali zivot nije tako jednostavan. :D
4070ti ima 12gb ako se ne varam
Rtx 4080 najlogičniji izbor.
4080 po trenutnim cjenama još već fail od kompletne 5 generacije nažalost
Vidim da u RH nema ispod 1400e 4080s dok kod nas u AT ima za 1250e.
Dobro mi hrvati imamo 8000e mjesecno pa nam nije problem dat koju stoticu vise od jedne austrije
Vidim da u RH nema ispod 1400e 4080s dok kod nas u AT ima za 1250e.
Sir Oliver !
Mr. Bing ovdje.
Šalji 1000 komada, ovdje kod ovih levata u Hrvatskoj idu po 1450 €
Pokloni tu 4070ti necaku i uzmi 4090!
Kava!
Meni nećak 4090 ja njemu 4070ti i kavu!
Odlična ideja .
Već imam frenda koji je napikirao 4070ti. Znaš tko si i za tebe posebna cijena od 800 eura + kava.
Imas pravi gamerski proc i PSU, spreman si.!!!
Ta 4070 ti samo kvari IMAge! ! ;)
P.s. skuzi foru sa samo jednim "ti", sublime :D
Ima vrh CPU, ali ne za 4K
u svakoj igri se nađu 1-2 postavke koje znacajnije utjecu na frames per seconde i zauzece rama a cesto nebitno utjecu na izgled
zar svi zakucate odmah sve na max i ocekujete bezkompromisno dobre perfomanse? mislio sam da svi nakon instalacije igre prolazimo 5-30min pracenja fps-a i pronalazenje optimalnih grafickih postavki za zadovoljavajuci fps...? (a individualno ce ostati kojim settingsima i frames per secondima se netko zadovoljava, nekom je dobro 2k medium 60fps dok netko ocekuje 4k ultra 144hz...)
kod mene npr forza horizon 5 sa rtx3080 4k sa svime zakucanim na EXTREME (koraci su low-medium-high-ultra-extreme) daje 50 fps i javlja nedostatak vrama i stuca dok sa teksturama i shaderima spustenim na ultra daje 80-100fps sto ciljam i taman je vram iskoristen i ne vidi se razlika i dobro mi je...
ili npr battlefield 4 100fps sa msaa 4x vs. msaa off 150fps... vrlo zahtjevan antialiasing koji renderira na vecim rezolucijama i spusta na nativnu a neuocljiv(dobro, ovisno o monitoru, ali ako je pixel density monitora dobar a vecini ovdje jeste - nece se uociti razlika...)
i sada da se sekiram i prelazim na rtx4070tisuper ili rtx5080 kako bih teksture i shadere u forzi imao na extreme i msaa 4x u battlefieldu? no way man... ali tebe ako veseli, go for it...
mozda nije primljenjivo na high end karticama, no low i medium kartice jako puno profitiraju od shadows postavke.
razlika izmedju max i medium postavke u igri je tesko uocljiva, a razlika u fps drasticna. tako da bez obzira na igru, prvo snizim tu postavku na medium, onda fine tuning ostalih postavki da nadjem optimum, ako sve maxam i jos ostane frejmova za potrositi, povecam i shadows na high.....
mislim da je to samo psiholoski efekt na kojeg su nas navukli sponzorirani jutuberi, i onda mi prodajemo bubrege, cupamo baki zlatne zube, da bi kupili ultra giga mega turbo graficku, i shvatili (opet) da ni ona nema snage za 18k rezoluciju, reichsfuhrer detalje, real time renderiranje picinih dlaka na umjerenoj buri.....
tesko je danas naci igru koja i na sirotinjskih 1080p i medium settingsima ne izgleda dobro, jos ako je igra zanimljiva, kvalitetna, ne treba ti nista vise da te uvuce u svoj svijet. naravno, vise je bolje, ali ne bas toliko koliko nas uvjeravaju......
u svakoj igri se nađu 1-2 postavke koja znacajnije utjecu na frames per seconde i zauzece rama a cesto nebitno utjecu na izgled
zar svi zakucate odmah sve na max i ocekujete bezkompromisno dobre perfomanse? mislio sam da svi nakon instalacije igre prolazimo 5-30min pracenja fps-a i pronalazenje optimalnih grafickih postavki za zadovoljavajuci fps...? (a individualno ce ostati kojim settingsima i frames per secondima se netko zadovoljava, nekom je dobro 2k medium 60fps dok netko ocekuje 4k ultra 144hz...)
kod mene npr forza horizon 5 sa rtx3080 4k sa svime zakucanim na EXTREME (koraci su low-medium-high-ultra-extreme) daje 50 fps i javlja nedostatak rama i stuca dok sa teksturama i shaderima spustenim na ultra daje 80-100fps sto ciljam i taman je ram iskoristen i ne vidi se razlika i dobro mi je...
ili npr battlefield 4 100fps sa msaa 4x a msaa off 150fps... vrlo zahtjevan antialiasing koji renderira na vecim rezolucijama i spusta na nativnu a neucljiv(dobro, ovisno o monitoru, ali ako je pixel density monitora dobar a vecini ovdje jeste - nece se uociti razlika...)
i sada da se sekiram i prelazim na rtx4070tisuper ili rtx5080 kako bih teksture i shadere u forzi imao na extreme i msaa 4x u battlefieldu? no way man... ali tebe ako veseli, go for it...
Slažem se sa tobom u svemu. Čudna sam ti ja biljka po pitanjima performasi i vizuala u igrama.
Što kažete između 5080 i 4090? Što bi ste izabrali?
u svakoj igri se nađu 1-2 postavke koja znacajnije utjecu na frames per seconde i zauzece rama a cesto nebitno utjecu na izgled
kod mene npr forza horizon 5 sa rtx3080 4k sa svime zakucanim na EXTREME (koraci su low-medium-high-ultra-extreme) daje 50 fps i javlja nedostatak rama i stuca dok sa teksturama i shaderima spustenim na ultra daje 80-100fps sto ciljam i taman je ram iskoristen i ne vidi se razlika i dobro mi je...
ili npr battlefield 4 100fps sa msaa 4x a msaa off 150fps... vrlo zahtjevan antialiasing koji renderira na vecim rezolucijama i spusta na nativnu a neucljiv(dobro, ovisno o monitoru, ali ako je pixel density monitora dobar a vecini ovdje jeste - nece se uociti razlika...)
Slažem se sa tobom u svemu. Čudna sam ti ja biljka po pitanjima performasi i vizuala u igrama.
Što kažete između 5080 i 4090? Što bi ste izabrali?
4090