Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.938
|
čitano: 831.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Rasprava o grafičkim karticama

Predlažem da jedno pet forumaša skupi 2200 € i zajedno učestvuje u kupnji jedne RTX 4900.

Nitko neće bankrotirati, a svi će (kad dođu na red) imati super karticu.

Svatko ju može imati maks dva mjeseca, raspored imanja kartice se odredi izvlačenjem.

Kad se krug završi, opet kartica ide prvom korisniku.

Eto, meni nije bitno igrati neku igru među prvima, čekao bih koliko treba na moj red. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 17:33 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
picajzla0707 kaže...

jel pašu kablovi sa prime na focus, da barem to ne rastavljam, nego da samo zamijenim kutije od napajanja kod mene i kolege?

https://seasonic.com/cable-compatibility/

Izgleda da bi trebali pasati barom onako na prvu koliko mi se cini.

Pogledaj oznake na svojim kablovima, pa vidi da li idu na focus.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
11 godina
Mauro kaže...

https://seasonic.com/cable-compatibility/

Izgleda da bi trebali pasati barom onako na prvu koliko mi se cini.

Pogledaj oznake na svojim kablovima, pa vidi da li idu na focus.

ah, misliš da bi pinout mogao biti drukčiji...

mda, bolje je provjerit, iako je isti proizvođač, nego skurit nešto... fala na ideji

13 godina
Picajzla, imao sam takvih problema - u 90% slučaja mi je GPU bio sjeban. Konkretno, nešto sa vramom. Po meni si dobio jackpot. Taman pred istek gare, dobićeš povrat ili novo.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
DarthMarkus kaže...
Dr. Vicko kaže...

Preko 50% gamera danas je idalje na GTX 1650, 1060, RX 580 i polako RTX 3060 i RX 6600 preuzimaju statistike kao najzastupljenije graficke, a vi raspravljate o nekim 4090 i 7900xtx koje koristi mozda najvise do 5% igraca i nekom high end segmentu. 

Taj high end segment je uvijek bio za one sto se vole kurcit pa ce dati zadnje pare da bi mogli da trljaju na nos kao imaju nesh najbolje i naravno za one koji i ne znaju koliko tacno novca imaju na racunu pa im je svejedno. 

Mozda je samo do mene ili su me godine polako pregazile ali ja prilikom aktivnog gejmanja ne primjetim neku veliku razliku na high i ultra postavkama. 

To mogu primjetiti samo ako stojim u igri i divim se nekom pejzazu sto je skoro pa nikad. 

Kome se kurchit ? Evo ja volim HE, kupim novo 70% pri izlasku i nikad mi na pamet nije bilo to, nego čisti moj gušt.

Kakva ti je to logika Vicko jebote ? Pa nije ploča i proc BMW, krute nedo. Uostalom mi smo tu ekipa od 40+, kurčenje nam sigurno nije na listi prioriteta.

Još jednu stvar si zaboravio - HE hardver prodamo nakon što se izguštamo.

Na neki način pare vrtimo, sigurno 2 keka ne bacam u vjetar, nego nekih 500e godišnje, što je za moj gušt prihvatljivi gubitak.

Evo ako tko želi moju coil whinericu 7800xt nek mi se javi s ponudom u pretinac.

Idem sigurno na novu seriju.

Ima i drugi dio moje recenice koji sam napisao.

Iskreno ja radim dosta sa ljudima i imam priliku da vidim u sta trose novce i u zadnje vrijeme sve vise vidjam ljude koji nazalost ne mogu lako da si priuste RTX 4080/4090 ili neki high end CPU, da ne pricam o ekipi koja kupi zadnji iPhone pro max pa onda doruckuje pastetu svaki dan. Imam kolegu koji je kupio Audi Q5 star jedno 10 godina, bacio sve pare na to auto i sada ima dvije prednje nove zimske gume (naravno neki no name kinez) i dvije ljetne stare gume.

Zajednicko svima njima je da hoce da se kurce, a iskreno jedini nacin na koji to mogu da rade je tako, kupi neki skup gadget i pokazuj ga svugdje, a nebitno sta je za veceru na stolu. 

Kod nas pola klinaca ce izmusti roditelje za neku high end graficku na ustrb dosta drugih stvari koje bi si mogli uzeti jer nazalost mi nemamo standard jedne amerike ili zapadne evrope.

Jeste slazem se sa tobom, nije problem kada prodas jednu 7800xt i onda dodas za 7900xtx ili 4080S ali vecina mora krenuti nekada od te pocetne kartice. 

Ljudi kojima je svejedno dati novce za takvo nesto uopste to i ne pokazuju, a pogotovo ljudi koji zaradjuju lovu na npr jednoj 4090. 

11 godina
DarthMarkus kaže...
Picajzla, imao sam takvih problema - u 90% slučaja mi je GPU bio sjeban. Konkretno, nešto sa vramom. Po meni si dobio jackpot. Taman pred istek gare, dobićeš povrat ili novo.

ondak ću pričekat do iduće serije, gara ističe negdje u rujnu ili listopadu iduće godine

taman će dotad nekakve 5070 izać i ustabilit se cijenama, možda dodat i za 5080, cifra na računu je 8,5 kilo kuna

uglavnom, uzet napajanje od kolege negdje u šestom mjesecu i vratit je na tvorničke postavke, pa naložit 

gaming z je verzija, tvornički s najvećim brzinama i gddr6x memorijom, ako ima problema pokazat će se 

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Nema veze s vezom ni sa temom. Nakon 15 gemišta došao doma sa kobasicama..zzzzz

Moj PC  
10 1 hvala 0
3 godine
Wiz3m4n kaže...

Nema veze s vezom ni sa temom. Nakon 15 gemišta došao doma sa kobasicama..zzzzz

Eeee, strikane, svaka ti je na mistu.

合氣道
Nova poruka