Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.622
|
čitano: 1.064.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
PlayPetepp kaže...
picajzla0707 kaže...
Cryogenic kaže...

Past će oni još i više sa tim bolesnim cijenama. Mogla bi 5xxx serija bit sigurno i do 30% jeftinija od 4xxx.

pričalo se o tome da grafe stoje, ne prodaju se, a kožnati ne spušta cijene, tvrdoglavo

i za prošli kvartal (q4 2022.) vidjelo se da nevidija itekako prodaje, sad i usprkos padu tržišta, opet prodaje

ne kao u sred majninga u desecima milijuna, čak niti po 7-8 milijuna kao prije majninga, ali opet proda preko 5 milijuna dgpu kvartalno

amd je pao drastično, em mu je nevidija otela ogromni dio udjela, em je još dodatno palo i ukupno tržište

zato amd drastično spušta cijene i gura stariju seriju također vrlo jeftino, a nevidija cijene reže puno manje

Amd je pao manje od nvidije u dgpu segmentu. Nvidija mu je otela dio tržišta koji nije zanemariv, ali nije ni ogroman. Jesi pročitao izvještaj spomenut nekoliko postova iznad? Skoro sve što si napisao je krivo lol. 

• JPR found that AIB shipments during the quarter decreased from the last quarter by 12.6%, which is below the 10-year average of -4.9%.

• Total AIB shipments decreased by -38.2% this quarter from last year to 6.3 million units and were down from 7.16 million units last quarter.

• AMD’s quarter-to-quarter total desktop AIB unit shipments decreased -by 7.5%.

• Nvidia’s quarter-to-quarter unit shipments decreased -15.2%.

Nvidia je pala duplo više nego amd samo što je kožnatičarko našao novo tržište pa ga boli kita za dgpu. Amd je u drugačijoj situaciji i treba mu dgpu tržište i zato spuštaju cijene. Istina je da se sve zajedno jako slabo prodaje kako god okreneš, a tak' će se i nastavit ako cijene ostanu iste.

To je konstanta za njega zato se vise ni ne obazirem na njegove odgovore jer su uvjek isti....sta god da netko napise frajer uvjek bolesno brani Nvidiu,nebitno imao argumente ili budalastine kao metodu.

12 godina
MEGATAMA kaže...

To je konstanta za njega zato se vise ni ne obazirem na njegove odgovore jer su uvjek isti....sta god da netko napise frajer uvjek bolesno brani Nvidiu,nebitno imao argumente ili budalastine kao metodu.

uvijek ti pokušam objasniti, ali ti svako malo opet po starom lupetaš gluposti

i kad god izađu kvartalni izvještaji pokaže se da lupetaš, pa se umiriš na kratko i onda opet nastaviš lupetati do sljedećeg izvještaja

i prije tri mjeseca je bila ista priča, isto sam ti pokušao objasniti da nevidija i dalje prodaje milijune grafa svaki kvartal, tad je to bilo 6 i nešto milijuna ako se dobro sjećam, amd prodaje osam do deset puta manje, sad je nešto malo smanjio razliku, ali je i dalje daleko od prijašnjih tri milijuna kvartalno

međutim, ti ćeš opet za koji dan lupetati kako nevidija ne prodaje ništa, amd sustiže i ostale budalaštine

ne, ne, ne, nema ti pomoći turututututu 

12 godina
picajzla0707 kaže...
MEGATAMA kaže...

uvijek ti pokušam objasniti, ali ti svako malo opet po starom lupetaš gluposti

i kad god izađu kvartalni izvještaji pokaže se da lupetaš, pa se umiriš na kratko i onda opet nastaviš lupetati do sljedećeg izvještaja

i prije tri mjeseca je bila ista priča, isto sam ti pokušao objasniti da nevidija i dalje prodaje milijune grafa svaki kvartal, tad je to bilo 6 i nešto milijuna ako se dobro sjećam, amd prodaje osam do deset puta manje, sad je nešto malo smanjio razliku, ali je i dalje daleko od prijašnjih tri milijuna kvartalno

međutim, ti ćeš opet za koji dan lupetati kako nevidija ne prodaje ništa, amd sustiže i ostale budalaštine

ne, ne, ne, nema ti pomoći turututututu 

Vidis....gdje sam ja napisao da AMD sustize...to je tvoj problem,ti na ovo gledas kao na versus gdje je Nvidia tvoj apsolutni favorit a AMD nekakvo zlo koje prijeti tebi i tvojoj Nvidiji.

Ja na ovo gledam kao na dvije korporacije koje gube kupce jer su obje pohlepne...razumijes...ja nemam favorita.

12 godina
MEGATAMA kaže...

Vidis....gdje sam ja napisao da AMD sustize...

ranije si pisao kako ih sustižu, pritišću ili štoveć

i prije tri mjeseca smo vodili istu raspravu, i tri mjeseca prije toga

svaki put kad izađu kvartalna izvješća pokažem ti konkretno u brojkama gdje griješiš, ali iz nekog razloga nakon kratkog vremena svaki put ponovo ti kreneš lupetati iste gluposti

prošli put sam se zajebao pa rekao desetke milijuna, kasnije se ispravio jer je bilo oko 6 milijuna prodaje za nevidiju, sjećaš se

sad je to palo na 5,3 milijuna, ali još uvijek je to za nevidiju daleko manji pad u odnosu na stanje gejmerskog tržišta prije majninga, nego što je pad amd-a u odnosu na prije majninga

to ti konkretne brojke prodaje jasno pokazuju, nekad je bilo 7mil vs 3mil, sad je 5 ili 6mil vs 0,7mil - jel kužiš koliko je amd pao više od nevidije?

i to su konkretni podaci o prodaji na globalnom nivou, ne nekakve nebuloze od analiza koje radi mlid ili one cherrypicking idiotarije sa majndfaktorija

EDIT

i ne, nije moj problem to što izmišljaš o nekakvom mojem arhineprijatelju, nego je problem što ovakve priče svako malo izlaze od strane amd fanboja, bio to mlid na jubito ili naš kolega rambox

pa onda svako malo nastane ovakva rasprava, koja završi svaka tri mjeseca kad izađu izvješća i pokopaju te gluposti, da bi opet kratko nakon izvješća krenulo iznova i iznova ponovljenim fanboj budalaštinama

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2023 15:17 (picajzla0707).
15 godina
@emeriik

ne isplati mi se .
taman mi shipping ubije tih 30-40 eura
R33mba#2892
2 godine

Nisam vidio post prije onog kojeg sam komentirao, moj bed, ali u onom koji sam komentirao nisi spominjao godine već kvartale. Reć da "nvidija itekako prodaje" je smiješno kako god okreneš kad vidiš rezultate, pri tome mislim na gaming segment. Dolje na slici se vidi da dgpu segment pada iz godine u godinu i tako već skoro 20 godina. Malo se oporavi kad dođe nekakav bubble kao što su crypto ili sad ai, ali uglavnom kontinuirano pada. Kožnić je pokušao to malo razbuktati s novim tehnologijama tipa praćenje svjetla i odraza i onda nabubao cijenu ko kreten pa umjesto pozitivnog dobio negativan rezultat i pad prodaje (2xxx serija). Sad je pokušao isto sa ai-em pa je i rezultat isti. Nije ni čudo da se stalno okreće novim ludilima kako bi podigao zaradu što je sasvim legitimno. Jedino što je očito zaboravio da gameri traže vrijednost koja će im trajati, a to od nvidije već dugo ne dobivaju osim ako s tom karticom ne zarađuju. Amd se ponadao da će se tu negdje ugurat pa su isto dobili puškicu. Bar im je 6xxx serija malo povoljnija. Hold the line :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2023 16:19 (PlayPetepp).
12 godina
Jasno da pada, ne prodaju se milijuni konzola bez posljedica za pc gejming tržište. Kožnati, a pokušava i baba su, to kompenziraju rastom cijena, pa kad mid range grafa više ne košta 300usd nego 600 ili 700usd, lakše je provući duplićo veću maržu.
Zato nevijidija i obara sve rekorde u zaradi i vrijednosti, plus ovaj hajp s ai za koji pripremaju teren već deset godina i u prednosti su nad svim ostalim još više nego u gpu segmentu.
Samo što ta njihova dominacija nas košta, jer kad nemaju konkurencije, uvijek mi potrošači najebemo. Zato se i nadam da će se amd pokrenuti išta više od ovoga sad

EDIT
probaj razmislit, 2015. je nvidia prodavala 7mil gpu čipova, kad je msrp popularne gtx970 bio 330usd, sad prodaje 5mil gpu čipova, a rtx 4070 je duplo skuplja.
Koliko je nvidia zarađivala onda, a koliko zaradi sad kad im je marža vjerojatno dupli veća po čipu?
Jel su još smiješni podaci o prodaji?
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2023 16:34 (picajzla0707).
2 godine

Jesu. Bugatti ima još smiješnije brojeve prodanih auta, a zarađuje stoduplo više po prodaji. Miješaš prodaju sa zaradom. Nije istina da ne prodaje, ali isto tako nije istina ni da itekako prodaje. I ja se nadam da će amd napokon ponovo donijeti konkurenciju, al vjerojatno ništa od toga bar do iduće generacije. Osim ako se do kraja ove godine nastavi trend padanja cijena amdovih kartica, onda možda i ranije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2023 20:55 (PlayPetepp).
17 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Gotovo svaka luksuzna marka automobila je u nekom trenutku postala vlasništvo neke manje luksuzne marke koja zarađuje manje po prodatomm primerku, ali ih prodaje mnogo više. Prvobitni Bugatti (kompanija) je prestao sa radom još '52. Posle toga su preživali više prodaja, preuzimanja, spajanja, razdvajanja... Trenutni Bugatti vuče poreklo od firme koja je osnovana '98. kao podružnica Volkswagena, koji je kupio prava na ime. Trenutno su spojeni u Bugatti Rimac, u zajedničkom vlasništvu Rimca i Porschea, koji je još jedna zvučna marka u vlasništvu VW-a.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pobogu, jel ti imalo kužiš matematiku?
Ako su prije osam godina prodavali 7mil grafa kvartalno, a sad prodaju 5mil, onda itekako prodaju u situaciji kad tržište pada i kad se širi mitologija da ne prodaju ništa.
Pogotovo u odnosu na konkurenciju kojoj je prodaja pala 80 posto.
2 godine

S obzirom na trenutno stanje tržišta i same cijene slažem se da prodaju odlično što je bilo i za očekivati. Marketing im je uvijek bio jak. S druge strane, zarada im je pala 38% YoY. To je isto činjenica. E sad, ako tak' dobro prodaju i po višim cijenama, kako to da im je zarada pala?! Nešto tu ne štima. Mogu priznat da "smiješno" malo nesretna riječ i može se krivo protumačlt što se i dogodilo. Ostalo stoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
Jasno da pada, ne prodaju se milijuni konzola bez posljedica za pc gejming tržište. Kožnati, a pokušava i baba su, to kompenziraju rastom cijena, pa kad mid range grafa više ne košta 300usd nego 600 ili 700usd, lakše je provući duplićo veću maržu.
Zato nevijidija i obara sve rekorde u zaradi i vrijednosti, plus ovaj hajp s ai za koji pripremaju teren već deset godina i u prednosti su nad svim ostalim još više nego u gpu segmentu.
Samo što ta njihova dominacija nas košta, jer kad nemaju konkurencije, uvijek mi potrošači najebemo. Zato se i nadam da će se amd pokrenuti išta više od ovoga sad

EDIT
probaj razmislit, 2015. je nvidia prodavala 7mil gpu čipova, kad je msrp popularne gtx970 bio 330usd, sad prodaje 5mil gpu čipova, a rtx 4070 je duplo skuplja.
Koliko je nvidia zarađivala onda, a koliko zaradi sad kad im je marža vjerojatno dupli veća po čipu?
Jel su još smiješni podaci o prodaji?

Nvidia obara rekorde vrijednosti firme radi AI a ne zato što skupo prodaje gaming grafe, koje se baš i ne prodaju, jel. Sav ovaj AI boom je pogonjen Nvidia čipovima i tu im cijene dionica idu u nebo, što izmišljeno što zasluženo. Tipično Američki, jel. Ali uglavnom, nije to radi RTX 4090 od 2000 eura nego radi AI potražnje i njihovog monopola u tom segmentu.

12 godina
itomic009 kaže...

Nvidia obara rekorde vrijednosti firme radi AI a ne zato što skupo prodaje gaming grafe, koje se baš i ne prodaju, jel. Sav ovaj AI boom je pogonjen Nvidia čipovima i tu im cijene dionica idu u nebo, što izmišljeno što zasluženo. Tipično Američki, jel. Ali uglavnom, nije to radi RTX 4090 od 2000 eura nego radi AI potražnje i njihovog monopola u tom segmentu.

nvidia obara rekorde zarade i vrijednosti neprestano, imaju konstantni rast daleko prije ai

u situaciji kad tržište (gejming) konstantno pada, njihova zarada raste, ne dio koji se odnosi na ai, to je posebna priča

i nije sav rast prije ai bio na majningu, oni su ušli u majning eru sa 70% udjela, a izašli sa 85% i više, dok je amd ušao sa 30% i pao na ispod 10%

i opet ta mitologija 'ne prodaje se', pa majku mu poljubim jel imaš brojke, jel prodano preko 6 milijuna novih grafa u prva tri mjeseca ove godine

jel nevidija od toga prodala preko 5 milijuna, u zadnja tri mjeseca prošle godine prodala preko 6 milijuna, pa kako onda 'ne prodaje'

onaj tko ne prodaje je amd, koji je doveo radeon na nikad niže grane

izvucite više glave iz guzice jbmu, pa ne stavljam ja ove podatke o prodaji 

onaj idiot mlid uzima financijske rezultate gejming sektora nevidije i amd-a i prema tome zakljkučuje da se radeonke prodaju podjednako kao i nevidija, a ne razmišlja da su gejming sektor amd-a 90% apu procesori za konzole

temeljite svoja uvjerenja na budalaštinama toga tipa ili onih cherrypicking podataka s majndfaktorija koje rambox fila u svom nekakvom bunilu

da, nevidija je proizvela puno više nego može prodati, zato grafa ima na policama i zato su sad proizvodnju grafa usporili i prebacili kapacitete na ai

ali to ne znači da ne prodaju, itekako prodaju u odnosu na tržište koje se neprestano smanjuje i u odnosu na konkurenciju

i nije ovo nikakvo navijanje i fanbojizam, ovo su činjenice koje pokazuju izvješća o prodaji i financijska izvješća koja svatko može naći na netu

PlayPetepp kaže...

S obzirom na trenutno stanje tržišta i same cijene slažem se da prodaju odlično što je bilo i za očekivati. Marketing im je uvijek bio jak. S druge strane, zarada im je pala 38% YoY. To je isto činjenica. E sad, ako tak' dobro prodaju i po višim cijenama, kako to da im je zarada pala?! Nešto tu ne štima. Mogu priznat da "smiješno" malo nesretna riječ i može se krivo protumačlt što se i dogodilo. Ostalo stoji.

kako misliš da im je pala zarada?

evo ti podaci s kraja prošle godine, profit je 3mlrd u q4

rast u odnosu na kvartal prije im je 20%, u odnosu godinu ranije isti kvartal preko 100% u plusu

profit u prvom kvartalu ove godine jest prepolovljen u odnosu na q4 2022., no net income nije rezultat isključivo prodaje

da jest, onda bi ispalo da se prodaja prepolovila, a nije, prodali su nešto manje grafa nego u kvartalu prije, ali im je i s tim smanjenjem prihod od prodaje grafa rastao za 6%, ai da ne spominjemo
pad net income na kvartalnoj razini može biti posljedica investicija, restrukturiranja, bilo čega nevezano uz samu prodaju

ako ćemo samo o grafama, gaming sektor u prvom kvartalu ove godine bilježi rekordni prihod

First-quarter revenue was a record $3.62 billion, up 31% from a year ago and up 6% from the previous quarter.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2023 9:27 (picajzla0707).
2 godine

Gaming (2023)
First-quarter revenue was $2.24 billion, down 38% from a year ago and up 22% from the previous quarter.
Gaming (2022)
Fourth-quarter revenue was $1.83 billion, down 46% from a year ago and up 16% from the previous quarter. Fiscal-year revenue was down 27% to $9.07 billion.
Gaming (2022)

Third-quarter revenue was $1.57 billion, down 51% from a year ago and down 23% from the previous quarter.

Gaming (2022)

Second-quarter revenue was $2.04 billion, down 33% from a year ago and down 44% from the previous quarter.

Gaming (2022)

First-quarter revenue was a record $3.62 billion, up 31% from a year ago and up 6% from the previous quarter.

Nvidijini brojevi, a ti piši što te volja. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2023 9:47 (PlayPetepp).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
U pravu si, za q1 '23. gledao sam fiskalno izvješće za q1 '23. u kojem je naveden taj rekordni rezultat gejming sektora od 3mld usd, a to nije isto.
Fiskalno izvješće za neki kvartal ne znači da se radi o financijskim rezultatima za baš taj kvartal, izgleda da je to drukčije nego kod nas.
Evo za usa gov:
The first quarter of the United States federal government’s fiscal year is October, November, and December

Za nvidiu moram vidjet na što se fiskalna godina odnosi, jer ovo što je najnovije financijsko izvješće je za q1 2024., a mi smo tek prošli polovicu 2023, pa je pitanje na što se zapravo odnosi taj q1 2024.
Čudnovato, kod nas skineš izvješće od neke kompanije, ako je izvješće za q1 2023. onda se i odnosi na poslovanje točno tog kvartala, siječanj, veljača i ožujak
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2023 10:57 (picajzla0707).
12 godina
PlayPetepp kaže...

Gaming (2023)
First-quarter revenue was $2.24 billion, down 38% from a year ago and up 22% from the previous quarter.
Gaming (2022)
Fourth-quarter revenue was $1.83 billion, down 46% from a year ago and up 16% from the previous quarter. Fiscal-year revenue was down 27% to $9.07 billion.
Gaming (2022)

Third-quarter revenue was $1.57 billion, down 51% from a year ago and down 23% from the previous quarter.

Gaming (2022)

Second-quarter revenue was $2.04 billion, down 33% from a year ago and down 44% from the previous quarter.

Gaming (2022)

evo, sad sam došao doma da mogu vidjeti na kompu o čemu se radi

fulao sam ja, ali si fulao i ti 

doduše, ja sam fulao baš onako, masivno 

dakle, ovo što navodiš kao 

Gaming (2023)
First-quarter revenue was $2.24 billion, down 38% from a year ago and up 22% from the previous quarter....

zapravo je "First-quarter revenue" za prvi kvartal fiskalne 2024. godine, koji završava "April 30, 2023", znači ne poklapa se direktno sa prvim kvartalom 2013. godine

radi se o veljači, ožujku i travnju 2013. godine

ali, manje bitno, razlika je jedan mjesec u odnosu na ono što si rekao, nije od siječnja do ožujka, nego od veljače do travnja, isto tako onaj q4 2022 fiskalno broji studeni i prosinac 2022., ali i siječanj 2023., ako sam dobro skužio

ono što je bitno da zadnja dva financijska izvješća, dakle zadnjih šest fiskalnih mjeseci, pokazuju rast gejming sektora, najprije za 16%, a zatim za 22% gledajući kvartale prije toga

- obzirom na izdavanje rtx 4xxx serije, taj rast se poklapa s izlaskom tih grafa u odnosu na kvartale prije toga

- godišnje jest pad, ali godišnje gledajući pad je u odnosu na period dok je još trajalo majning ludilo, pa je to neusporedivo u gejming smislu, zato je ovaj kvartalni rast puno realniji pokazatelj što se događa posljednjih pola godine otkako je izašla 4xxx serija

druga stvar je što niti tako nije 100% sigurno gledati financijske rezultate prodaje grafa, jer u gaming segment zelene korporacije financijski ulaze i nintendo switch hardver i geforce stream servis

ali, kako god okreneš, nvidija prodaje 85% svih grafa na tržištu, otkako je izbacila 4xxx seriju prihod od prodaje grafa raste - to je otprilike zadnjih pola godine, a prodaja im iznosi od 5-6 milijuna komada grafičkih kartica kvartalno, dakle u ovih pola godine prodali su preko 11 milijuna grafa - kažu neki, ne prodaju ništa 

u isto vrijeme amd kvartalno prodaje manje od milijun grafa, financijski je nemoguće vidjeti rezultat jer u njihov gejming sektor najvećim dijelom ulazi prihod od konzola - a i s tim im prihod pada u tom segmentu, a sve to kad zbrojiš jasno je zašto amd reže cijene više, a nevidija manje - zeleni zapravo prodaju jako dobro obzirom na tržište, prihoduju i zarađuju sve bolje i nemaju bogzna kakvog razloga spuštati cijene, zasad

12 godina

Dosadno

fade to gray
Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
picajzla0707 kaže...
PlayPetepp kaže...

Gaming (2023)
Gaming (2022)
Gaming (2022)

Gaming (2022)

Gaming (2022)

evo, sad sam došao doma da mogu vidjeti na kompu o čemu se radi

fulao sam ja, ali si fulao i ti 

doduše, ja sam fulao baš onako, masivno 

dakle, ovo što navodiš kao 

Gaming (2023)
First-quarter revenue was $2.24 billion, down 38% from a year ago and up 22% from the previous quarter....

zapravo je "First-quarter revenue" za prvi kvartal fiskalne 2024. godine, koji završava "April 30, 2023", znači ne poklapa se direktno sa prvim kvartalom 2013. godine

radi se o veljači, ožujku i travnju 2013. godine

ali, manje bitno, razlika je jedan mjesec u odnosu na ono što si rekao, nije od siječnja do ožujka, nego od veljače do travnja, isto tako onaj q4 2022 fiskalno broji studeni i prosinac 2022., ali i siječanj 2023., ako sam dobro skužio

ono što je bitno da zadnja dva financijska izvješća, dakle zadnjih šest fiskalnih mjeseci, pokazuju rast gejming sektora, najprije za 16%, a zatim za 22% gledajući kvartale prije toga

- obzirom na izdavanje rtx 4xxx serije, taj rast se poklapa s izlaskom tih grafa u odnosu na kvartale prije toga

- godišnje jest pad, ali godišnje gledajući pad je u odnosu na period dok je još trajalo majning ludilo, pa je to neusporedivo u gejming smislu, zato je ovaj kvartalni rast puno realniji pokazatelj što se događa posljednjih pola godine otkako je izašla 4xxx serija

druga stvar je što niti tako nije 100% sigurno gledati financijske rezultate prodaje grafa, jer u gaming segment zelene korporacije financijski ulaze i nintendo switch hardver i geforce stream servis

ali, kako god okreneš, nvidija prodaje 85% svih grafa na tržištu, otkako je izbacila 4xxx seriju prihod od prodaje grafa raste - to je otprilike zadnjih pola godine, a prodaja im iznosi od 5-6 milijuna komada grafičkih kartica kvartalno, dakle u ovih pola godine prodali su preko 11 milijuna grafa - kažu neki, ne prodaju ništa 

u isto vrijeme amd kvartalno prodaje manje od milijun grafa, financijski je nemoguće vidjeti rezultat jer u njihov gejming sektor najvećim dijelom ulazi prihod od konzola - a i s tim im prihod pada u tom segmentu, a sve to kad zbrojiš jasno je zašto amd reže cijene više, a nevidija manje - zeleni zapravo prodaju jako dobro obzirom na tržište, prihoduju i zarađuju sve bolje i nemaju bogzna kakvog razloga spuštati cijene, zasad

Dali ti imas ikakvu granicu?

12 godina
I što da ja sad tebi napišem?
Ništa konstruktivno ne znaš napisat, kad ti se prezentiraju konkretni podaci očito nemaš kaciteta zbrojat dva i dva.
Jedino što znaš je trolat i kakat po forumu
16 godina

Jesi ga upicajzlio po tvoju uhhh

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jesam malo :D
15 godina

Video na temu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

jako dobar video

upravo ono što sam govorio, nvidija nadoknađuje manjak u prodaji s višim cijenama i zasad im to fercera dobro

amd i intel su na dnu i dok ne zagrabe jače u tržišni udio nvidije, neće biti sreće za kupce

jedino što owen napominje da su podaci o 'prodaji' ustvari isporuke, ne nužno i prodaja

no, obzirom na prihod, nvidija itekako prodaje, sad još skuplje grafe nego prije

zato i neće spuštat cijene, jer ovakva situacija njima odgovara

šteta što nekima ovdje niti ovakav, čak i za laike razumljiv video, neće doprijet do mozga

15 godina

AMD se jako zajebao zadnjih godina, brojke to jasno pokazuju. Rudarenje ih je držalao iznad vode bez imalo truda. Oko gamera se treba puno više potruditi, marketingom poput Kožnatog koji je ljude uvjerio da imati nvidiju isto kao imati i Apple, stausni simbol i prestiž.

Dalje, ljudi su tradicinoalno u stahu od AMD-a i radije će kupiti duplo skuplju grafu zbog tog straha.

E sad gdje se AMD zajebao....i dalje je hrpa gamera koji se ne boje, koji bi kupili AMD grafu ali im se zgadila jer su na valu Kožnatog željeli jednako profitirati, umjetno precijenivši grafe. A ti ljudi koji bi kupili nisu ovce, jasno im je to i pogotovo sad kad vide kako AMD u panici reže cijene,

umjesto da je odmah išao sa tim cijenama. Danas ne bi bili na 10% nego na 20% i rasli bi na više.

Što se nvidije tiče nema niš od rezanja cijena sve dok ide AI marketing i sve dok se ljudi boje kupiti AMD grafu. Tak da niš od toga. gameri će plaćati srednju klasu 700-800 eura svake dvije godine jer Kožnati bu našao načina kako prethodnu seriju napraviti zastarjelom, bilo proračunatim 

ograničavanjem vrama ili zaključavanjem novih fičera za novu seriju. Njima su najveća konkurencija vlastiti kupci prethodne serije.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Moguće da će partneri počet odustajat suradnje sa amd i nevidijom, kao što je to ewga uradila izgleda na vrijeme obzirom kako im se loše piše. Udjeli u zaradi im drastično padaju.

https://www.hardwaretimes.com/evga-ends-partnership-with-nvidia-rtx-40-series-gpu-too-expensive-and-unprofitable-to-produce/#:~:text=Back%20in%202020%2C%20the%20gross,or%20lower%20for%20board%20partners

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.6.2023 0:50 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

forumas daj napisi nam malo dojmova s radeon rx6800, nisam vidio ni da kupujes.

Lp

fade to gray
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Radi super, ne znam kaj bi napisao da već nije testirano na sto strana. 530 eura nova, sobzirom da sam išao na prodaj staro nešto nadoplati za novo prezadovoljan sa svime u kompletu. Malo troši/grije a puno meda daje 💪
12 godina

Eto super, neka onda. Jel dovoljno tiha?

Gdje si uzeo?

fade to gray
15 godina
Praktički nečujno, Instar. 1200 rpma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Dobar ulov, s obzirom da instar ima kriminalno visoke cijene i lazne akcijske ponude uglavnom.

fade to gray
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice