Radeon R9 270X Club

poruka: 917
|
čitano: 141.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Radeon R9 270X Club

evo cisto da ovdje pitam...wolfenstein mi trza cesto, padnu mi fps i cine mi igru neigrivom...

neznam dal je do neceg drugog osim procesora (X3 rana 450, nisam ga uspio otkljucati, ako bude tko pitao), planiram ga promjeniti s nekime, recimo oko 1000kn, sta preporucujete?

grafa je 270X OC

imam 4gb rama trenutno, planiram prosiriti

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Re: Radeon R9 270X Club
Walrider kaže...

Evo u istoj sam dilemi -  270X ili 280. Izgleda da je 280 stvarno bolja, kada vas već toliko govori da je, onda valjda je :D 

Nego samo bih pitao je li ima veze što 270X ima brži clock speed i memory frequency od 280-tke?

I također koja je bolja od ove dvije 280-tke - 

1.  http://www.diskont24.com/product.php?productid=135731&cat=390&page=4

ili

2.  http://www.diskont24.com/product.php?productid=136492&cat=390&page=4

Je li itko od vas u klubu ovdje ima/imao je i jednu i drugu pa da podijeli iskustva? 

Pa nemate tu što razmišljati uopće o dilemi 270X vs R9 280 kad je potonja samo 1500 i nešto kuna a to je jača grafa. R9 280 ima niži takt tvornički ali se lagano clocka na 1050Mhz ili 1100Mhz (takt R9 270X) i onda je jača 20 - 30% tak da tu nema razmišljanja. To je kao što je nekad bilo HD 7870 vs HD 7950 samo što prije HD 7950 nije bila ni blizu HD 7870 po cijeni. Ove dvije Sapphire se razlikuju samo po pakiranju koji je nešto siromašniji u Lite verziji pa je zato ta jeftinija dok je sama grafa ista.

13 godina
protjeran
mersimh kaže...
ja bi uzeo gigabytovu
jeste da mi se najmanje svidja njihova kvaliteta i izgled kartica jer je sve plastika ona najgora nekako i sve izgleda ko da je neko u garazi sklepao

Ne znam što bih ti na ovu glupariju rekao.

Bolje ništa.

Drugi put kad prije nego napišeš neku bedastoću uzmi tu grafičku u ruke ili se negdje informiraj.

Lp

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Imao sam MSI R9 270X Gaming, trenutno imam Sapphire R9 280 Dual-X. Bez ocanja je 280-ka u Heavenu malo brža nego ova MSI-eva ocana 270X. Al kad se i 280-ka ocne, dobije se 20-ak posto veći score ovisno kakvu grafu dobijete. Ja sam uspio dobiti 25% veći score sa R9 280 na 1200/1575 (umjesto 940/1250), al u Hawkenu mi je nestabilna na toj frekvi pa sam spustio malo frekvenciju gpu-a. To je sve bez diranja napona.

Edit:

Evo rezultata sa R9 280 Dual-X. Slabiji rezultati su na tvorničkih 940/1250, a jači na 1200/1575 koliko max ide u Catalyst Control Centru. Temperatura sa oc-om bude 75C sa 75% brzine ventilatora. Sve na max, AA8X, full hd, fullscreen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 11:25 (FLes).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Zato jer je to najdebilniji review na netu. A i onda je bila skuplja. Sve ovisi o tome po kojoj se cijeni trenutno kartica prodaje. Za 1500 kuna za koliko se trenutno može nabaviti je odličan izbor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 0:27 (FLes).
12 godina
Radeon R9 270X Club

kako vi drzite krivulju da hladi gpu u ovim vrucim danima, na kolko max stavljate % vrtnju ventova

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9 270X Club

kod mene je sve po tvornickim postavkama tako da mi temperature jos nisu prelazile preko 60°C

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 270X Club

meni dodje do 65-70 u bf4

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9 270X Club

ja igram war thunder sve je na max

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 270X Club

nemozes bas usporedjivati te dvije igre...valjda ce se jos neko javiti ko igra bf4

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Meni u WOTU ide isto 65-70 fanovi su na 45%...doduse meni je kuciste ispod stola pa ima i do toga sto se s vremenom i okolni zrak ugrije pa slabije hladi...kad je normalna vanjska temperatura ne prelazi mi 60C.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

wot koristi 1 cpu jezgru a gpu usae je rijetko kada 99%.. zato nikakvo mjerilo nije.. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 270X Club

i meni neide preko 60 kad je u sobi temp normalna, kuciste je isto ispod stola...strujanja zraka u sobi nema pa se taj isti topli zrak vrti po sobi...Sad sam malo promjenio krivulju bolje hladi a jos je necujna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

evo cisto da ovdje pitam...wolfenstein mi trza cesto, padnu mi fps i cine mi igru neigrivom...

neznam dal je do neceg drugog osim procesora (X3 rana 450, nisam ga uspio otkljucati, ako bude tko pitao), planiram ga promjeniti s nekime, recimo oko 1000kn, sta preporucujete?

grafa je 270X OC

imam 4gb rama trenutno, planiram prosiriti

Ovo i mene zanima. Inače uzeo bih original igru ali ti framedropovi i stuttering su ubitačni.Isprobao samo "onu" verziju. Kod mene je doduše fx 8320 na stock frekvenciji i 8 gb rama. Ista stvar i s watch dogs. Druge igre rade uredno. 14.6 beta driveri u pitanju. Svi druge opcije isprobane. Inače poprilično zadovoljan karticom.
PSN,STEAM,ORIGIN id: denchija
15 godina
Radeon R9 270X Club

Kod mene to sve ide odlicno nemam takvih problema kao sto se vi zalite sve leti na max fx8350 je kod mene je gigabyte 270x oc

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9 270X Club

privremeno vratio se na 9600GT 1GB xD

nisam jos isprobao wolfenstein, al mislim da ce biti uzasno hahah

nego, po pitanju temperatura, igrao sam wolf jedno sat i 20 u sutu i temp graficke mi je bila 45...proc se przio lijepo na 65 xD bolje da ni neznate koja prziona bila u sobi ahahah

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 11:51 (RuskeGTT).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Radeon R9 270X Club

Ja imam doticnu graficku i igram bf4 na medium jer mi netreba vise detalja, sa tim da ona moze i na high bez problema vrtit na full 32 serveru, a na ultra vec treba biti manje ljudi na serveru pa netrokira a i cak tada malo ima trokiranja ;) 

edit. fan na grafickoj mi je po defaultu i meni radi super , a normalno je da idwe do 60 stupnjeva dok igras , nebrini se i nediraj taj fan on se sam namjesta ;) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 12:37 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Adict kaže...

Ja imam doticnu graficku i igram bf4 na medium jer mi netreba vise detalja, sa tim da ona moze i na high bez problema vrtit na full 32 serveru, a na ultra vec treba biti manje ljudi na serveru pa netrokira a i cak tada malo ima trokiranja ;) 

edit. fan na grafickoj mi je po defaultu i meni radi super , a normalno je da idwe do 60 stupnjeva dok igras , nebrini se i nediraj taj fan on se sam namjesta ;) 

druze FULL HD i ultra detalji bez MSAA i onog glupog AA sto zamuti sliku

jaran sa haswell i5 4670K ima ladno 80 fpsa u 64 playera serverima 

znam jer je to moja grafa koju sam njemu dao jer kod mene nije radila kako treba

270X od sale moze ultra postavke preko 60 fpsa ili spustis jednu sitnicu na high ako padne kad ispod 60 i to je to

BiH__Snowflake BF4
13 godina
protjeran
Radeon R9 270X Club
To mora da je ta tvoja 270x kod tog tvog jarana postala cudotvorna!;) i daj malo proradi na tocnijim informacijama kad govoris na kojim detaljima se igra vrti! Msaa i aa su jedno te isto!( msaa je kratica za osnovni level AA):)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 13:58 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
To mora da je ta tvoja 270x kod tog tvog jarana postala cudotvorna!;) i daj malo proradi na tocnijim informacijama kad govoris na kojim detaljima se igra vrti! Msaa i aa su jedno te isto!( msaa je kratica za osnovni level AA):)lp

a jest,na mojoj konfi usage padao na 60% na njegovoj 99

pa imaju ona 2 antialaisinga,MSAA onaj zapravo pravi sto poboljsa sliku i ima onaj drugi retardiran koji je sevap iskljucit jer zamuti samo sliku

uglavnom oba iskljucena i na ultra stvarno dere guzove,procesor mu je na stocku a grafa takodje

slazem se sa njim :)

al opet ja zadovoljniji nvidiom vala

BiH__Snowflake BF4
12 godina
Radeon R9 270X Club

Odmah se zelim ispricat za blagi offtopic,

ali zanima me moze li ovaj procesor:http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/amd/fm2/0400280/

iskoristit Sapphire dual-x R9 270X?

Jos jednom isprika za offtopic{#}.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
mersimh kaže...
Adict kaže...

druze FULL HD i ultra detalji bez MSAA i onog glupog AA sto zamuti sliku

jaran sa haswell i5 4670K ima ladno 80 fpsa u 64 playera serverima 

znam jer je to moja grafa koju sam njemu dao jer kod mene nije radila kako treba

270X od sale moze ultra postavke preko 60 fpsa ili spustis jednu sitnicu na high ako padne kad ispod 60 i to je to

druze nema potrebe da igram na ultra detaljima jer mi je sasvim dovoljno na medium , kao sto sam i napisao . Nepatim da mi igra mora biti na ultra da bih je igrao druze ;) 

13 godina
neaktivan
Adict kaže...

druze nema potrebe da igram na ultra detaljima jer mi je sasvim dovoljno na medium , kao sto sam i napisao . Nepatim da mi igra mora biti na ultra da bih je igrao druze ;) 

ok,samo ne vidim razloga da igras na medium sa tom grafom kad i na high nece past nikad ispod 60,mislim ok igraj ti na medium al onda si mogao i ustedit i uzet jednostavno slabiju grafu :)

BiH__Snowflake BF4
12 godina
protjeran
mersimh kaže...
Adict kaže...

ok,samo ne vidim razloga da igras na medium sa tom grafom kad i na high nece past nikad ispod 60,mislim ok igraj ti na medium al onda si mogao i ustedit i uzet jednostavno slabiju grafu :)

Pa igram na medium jer mi se tako najbolje cini ;) previse detalja na high , u mislim bf4. dok WD igram na high radi grafike ;) 

11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Kod mene Sapphire R9 270 OC dual-x with boost Teksture na high, neke postavke su na medium neke na low, ambient occlusion na off... jer sam primjetio da teksture daju naj vecu razliku u grafici kod bf4 (sjaj puške, voda), 1080p na full 64 player serveru 65-85fps u prosijeku, bude dijelova di bude i 125fpsa al ne konstantnih naravno (osim na operation locker tamo ne ide ispod 100fpsa cak i na 64 playera). Upaljen Mantle, 14.6 driveri, windows 8.1. i phenom 965be oc na 4ghz, 8gb ram

Zanimljivo je sto u Bf3 imam oko 10-20fpsa manje

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 17:58 (D3lBoy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 270X Club

pa izmjeri tocno average fps s mantleom i direct3d( mozes s odlicnim frapsom), jer tvoja informacija od 65-85 je pre golema razlika za bilo kakvu realnu usporedbu s ostalima( nesto low,high, itd rađe stavi ss)! nemre ti bf3 nikako ici gore!( ak mjeris d3d vs d3d)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 18:04 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

kazem 65-85 jer u tom rangu varira ovisi gdje gledam ali sam mislio da oko 75fpsa je average, nisam mjerio nego koliko sam uspio primjetiti sa fps counterom... Nisam probao sa frapsom, pokusavao sam nesto snimati sa dxtoryem ali neide na mantle. Ovako je Teksture na High, AA je na medium, mesh quality je na medium, terrain je na medium, effects i ostalo je low, resolution scale je 100. Igra izgleda sa tim postavkama predivno i zadovoljan sam. A sto se tice Bf3 naj ozbiljnije nizi mi je fps za odpr. 10-20 neznam zasto, mozda je bf4 bolje optimiziran, mozda mantle ili win 8.1... neznam al tak je :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

kazem 65-85 jer u tom rangu varira ovisi gdje gledam ali sam mislio da oko 75fpsa je average, nisam mjerio nego koliko sam uspio primjetiti sa fps counterom... Nisam probao sa frapsom, pokusavao sam nesto snimati sa dxtoryem ali neide na mantle. Ovako je Teksture na High, AA je na medium, mesh quality je na medium, terrain je na medium, effects i ostalo je low, resolution scale je 100. Igra izgleda sa tim postavkama predivno i zadovoljan sam. A sto se tice Bf3 naj ozbiljnije nizi mi je fps za odpr. 10-20 neznam zasto, mozda je bf4 bolje optimiziran, mozda mantle ili win 8.1... neznam al tak je :D

igram obje igre redovno i BF3 je taj sto ima 10-20 frejmova vise od sale,igra izgleda losije sto jest jest

provjeri mozda u tebe nije isti FoV nastiman u obje igre il tak nesto

BiH__Snowflake BF4
11 godina
neaktivan

90 mi je fov u obje igre, ja igram cetvorku, a kad se skupi ekipa onda i trojku, i to me malo zacudilo jer nisam palio trojku pola godine a prije nisam brojao fps. Nije to nikakva vidna razlika jedino u fps counteru, a postavke sam postavio i slabije u trojci... neznam mozda meni nesto divlja

A i unazad nekoliko mj. nakon reinstallacije windowsa hashrate kod litecoina mi je pao za 40 sa bilo kojim driverima, nekoliko puta promjenio windowse, prije mi je na intenzitetu 13 bilo 280-300hashrate sad je oko 225 dok sad sa 12 slabijim inteznitetom je 250khash... sve se nesto pobrkalo. Bio sam se uplasio da nije nesto u kvaru sa karticom, ali nevjerujem jer ostale igre rade super, watch dogs, bf4

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 18:51 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club
Koje drajvere koristite za grafu? Jel radi kako treba sa 14.x drajverima ili su i ovdje 13.12 neprrvazidjeni?
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice